Keresés

Részletes keresés

ementálib Creative Commons License 5 napja -1 7 421355

Albánál mi volt az elképzelés az potenciálisan alázatos-szorgalmas (krivi,ákos,) srácok közé odavinni ezt az ütvefúrót? Idei egyik legnagyobb erényüket (fegyelmezettség és mentális fókusz) dobják sutba ilyen karakterrel.

Decemberre vagy ő nem lesz a csapatnál,vagy az edző.(lehet könyvjelzőzni)

petyko121 Creative Commons License 5 napja -3 1 421354

Szolnok tényleg végignézi ahogy a riválisok sorra jelentik be a magyarok???

Balerion Creative Commons License 5 napja -1 2 421353

Azért ne legyünk igazságtalanok: ez eddig nem néz ki rosszul. És ahogy hallani, még elég komoly pénz maradt a légióra is, az atomerőmű emelt a téten.

Előzmény: - Marky - (421352)
- Marky - Creative Commons License 5 napja 0 1 421352

1 nagy név, az előző hetek "tuti hírei" és hype-ja alapján azért többet várt az ember. De volt ennél sokkal rosszabb kezdet is, tény.

 

Az egyik legnagyobb lyuk pedig továbbra is megmaradt, gondolom nem kell kifejteni, kire gondolok.

Ha a légiós választást idén is ugyanolyan ügyesen vezénylik le, akkor nagy változásra nem számíthatunk a szezon végén, kiesési gondjaink azért talán mem lesznek.

Előzmény: realfan (421347)
litván80 Creative Commons License 5 napja 0 4 421351

Az hogy valóban SZÜKSÉG van erre, azért az szerintem erősen vitatható. Ez a szabályozás számomra azt sugallja, hogy a szövetségben úgy gondolják, hogy az élvonalbeli edzők rossz filozfája miatt nem kerülnek eléggé felszínre a magyar játékosok. Pedig szerintem ott, ahol eddig is kevesebb légiós volt, és ezáltal több perc jutott a magyaroknak, ott sem kerültek felszínre rejtett képességek, max a meglévőek voltak jobban kihasználva. Az elszigetelést a nemzetközi szinttől, biztos magában hordozza majd ez a szabály. De a remélt céllal kapcsolatban én erősen szkeptikus vagyok. Lehetne itt más utat is bejárni...

Előzmény: nForce (421344)
robi0122 Creative Commons License 5 napja 0 0 421350

Azért a 25/26-os évben 4 légiósnak tud lenni simán 30-30 perce, leginkább az 5. légiós perce tud kevesebb lenni szerintem.

Előzmény: B0nyi (421345)
Langels Creative Commons License 5 napja 0 2 421349

Ezt is lehetne, de akkor el kell felejteni az ”akadémiákat”, hiszen akkor az minek vannak? Elvileg az ő feladatuk lenne ráontani az A csoportra a játékosokat.. :)

Előzmény: Marci14 (421343)
Balerion Creative Commons License 5 napja -1 0 421348

Akkor eddig Halmai, Kovács Ákos, Géringer, Benke, Kékesi, Eilingsfeld, Révész, Dorogi.

Nagy eséllyel ez volt a max., de ehhez azért négy nagyon jó légiós is kelleni fog.

Krasovec meg meglátjuk meddig marad....

Előzmény: realfan (421347)
realfan Creative Commons License 5 napja 0 2 421347

Közben a szkeptikusabb paksi szurkolók megnyugodhatnak, azért pár infó mégiscsak ült. Az egyik legnagyobb kihívással járó poszt jövőre Krasovecé, itt nagyot lehet bukni.

realfan Creative Commons License 5 napja -1 0 421346

Hú. :(

Előzmény: B0nyi (421345)
B0nyi Creative Commons License 5 napja 0 1 421345

Pont te írtad, szóval ez kicsit skizo... :

 

"Fenn van a szövetség honlapján a 2024/25-ös versenykiírás, ami nagyon helyesen már tartalmazza, hogy milyen változások lesznek 25/26-ra.

És abban valóban az van (a 11.2 pont szerint), hogy 5 külföldi szerepeltethető a jegyzőkönyvben, de (a 12.3 pont szerint) legalább két hazai nevelésű játékosnak a pályán kell tartózkodnia."

 

 

Én arról beszéltem, h a 24/25-ös 4 légiósához képest 5 lehet a max majd 25/26-ban, és h az emelés a nközi miatt kell, mert 3mal az nagyon nehéz, sok válogatott kell hozzá (--> lásd vélhetően idén a Falco), de akkor meg a többiekre nem marad elég magyar. Hisz aki nem nközizik, nem nagyon fog három légiósnál többet egyszerre alkalmazni, ha nem lehet rendesen pályára küldeni őket. De még ők sem biztos, hiszen a magyar bajnokságban lesz kb 35-40 meccsük, nköziben meg 6 (jobb esetben). Továbbjutásra nem lehet alapozni (sajnos), ha megvan, az csak bónusz.

Szabályt én sem olvastam olyan kombinációban, ahogy írtad: 3-4 légiós + 2 magyar a pályán. Azt írtam le, h a maximum 5-öt a nköziben induló csapatok fogják majd kihasználni, a többieknél pedig 3 vagy 4 légiós lesz. Nem azért, mert szabály, hanem mert nem lesz érdemes 5. légióst foglalkoztatni, ha 3 lehet egyszerre a pályán. Fixen alacsonyabb percért melyik játekos (légiós) fog aláírni?

Előzmény: realfan (421342)
nForce Creative Commons License 5 napja -1 1 421344

Kicsit az az érzése az embernek az évente változó szabályozás láttán, hogy iszonyat fejetlenség megy a szövetségben, attól függetlenül, hogy épp ki az elnök. Azt meg Bader sem vállalja be, hogy kiáll és elmondja, az elmúlt 10-12 év koncepciótlan TAO herdálása miatt van szükség erre a kotonfoltozásra. 

Marci14 Creative Commons License 6 napja -2 0 421343

Ez már majdnem jó, de annyi változtatás kéne, hogy az egyik magyarnak kötelezően saját nevelésűnek keljen lennie. Az tekinhető annak, aki 16 és 23 éves kora között legalább 3 évet az adott csapatnál töltött el. Akkor lennének csak igazán érdekeltek a csapatok arra, hogy valódi munkát tegyenek az UP-be és ne elhalásszák a mások által kinevelt, tehetségesebb játékosokat. Magyarán: egy saját nevelésű, magyar játékosnak mindig a pályán kéne lennie, a bajnokság egészében. Nagyon nem lenne mindegy, hogy hol milyen szintű kosárlabdázóknak tudnák adni azt a 40 percet. 

Előzmény: realfan (421334)
realfan Creative Commons License 6 napja 0 0 421342

"Inkább azt vedd számításba, h ha max 3 (esetleg 4) légiós lenne, de két magyart végig a pályán kell tartani"

Ilyenről szó sem volt és én sem gondoltam rá. Most visszaolvastam a két hozzászólásomat, még mindig nem értem, hogy ezt hol láttad bele és szerintem ilyen max 3-4 légiós, min. 2 magyar pályán szabályt még senki nem lengetett be. Mindegy. Nagyjából azt írtam, amit aztán litván80: edzőknek lecke feladva. Ennyi.

Előzmény: B0nyi (421340)
BerCLas Creative Commons License 6 napja -2 1 421341

Nemzetközi szinten csak akkor lehetnek jobb csapataink, ha a magyar bajnokságban (teljesen mindegy milyen labdajátékot nézünk) van 2 (maximum 3) ilyen együttes és utána szakadék. Ahogy írtad, ha két csapat nagyjából felvásarolja a magyar válogatottat + 4-5 légíós. A bajnoki pontvadászatnak ez nyilván fájna (ahogy ez így van női kosárban, női -és férfi kéziben valamint a fociban is), de ez ezzel járna együtt.

Előzmény: B0nyi (421340)
B0nyi Creative Commons License 6 napja 0 4 421340

Azt is írtam, h nagyon max 1. Amúgy 3 külföldi esetén, további magyar igazolása nélkül nem néz ki jól BL-re a keret. (X/Pongó, Perl/TDA, X/Kovács, Tiby/Bognár(?), X/Keller). Azaz vagy Somogyi/Váradi (előbbire nem tennék azért nagy összegben :D), vagy Filipovity, vagy Golomán. Ezek elméleti lehetőségek, 0 vagy annál nagyobb eséllyel. Nyilván Beni érkezése a leginkább elképzelhető.

A 3 légiós meg saját döntés, a többieknek lehet 4. (a tervekkel ellentétben még a Falcoban is, ha nem sikerül magyart igazolni még), ahogy idén is 4 volt a Falcoban, a többieknek meg 5. Hogy ez nköziben mit jelent, meglátjuk. 

 

 

Inkább azt vedd számításba, h ha max 3 (esetleg 4) légiós lenne, de két magyart végig a pályán kell tartani, akkor a mindenkori bajnokba (akkor is, ha nem a Falco) kellene beletolni a válogatott felét, hogy 3 külföldivel kiegészülve legyen vmi sansza nköziben (akkor az már kényszerpálya, nem saját döntés --> pl ha nem tudod leigazolni a kellő számú jó magyart, külföldivel nem tudod "kiváltani"). A második helyezettre, aki elvileg szintén indul nköziben, jutna még kb 2-3 válogatott szint, aztán ennyi. A mezőnyben pedig lennének a magyar, középszernek mondható játékosok, és a max 3 külföldi a pályán. A mostaninál is sokkal egyoldalúbb lenne a bajnokság. 

Előzmény: realfan (421338)
litván80 Creative Commons License 6 napja 0 4 421339

Érdekes hogy a nagy kosaras hírportálok még nem számoltak be erről az igencsak nem lényegtelen hírről.. Egyedül a tripladupla podcastban beszéltek erről valamelyik epizódban.

Így már értem hogy Vidin miért csak egy évre írt alá 😂😂😂

De a viccet félretéve, ez egy iszonyatosan edző szopató szabály az fix. A többit meg majd meglátjuk. Az u23-as szabályt pozitívan fogadtam, ezzel kapcsolatban most nagyon szkeptikus vagyok. Egy magyart még el lehet dugni a pályán, de kettőt??  Mondjuk az is lehet, hogy pont ettől lesz majd hasznos ez a szabály . Mert így több labda jut majd a magyaroknak (vélhetően).. de kitudja...? Amint ezt a mondatot leírtam eszembe jutott hogy a három légiós Szegedben igencsak a légiósok használták el a legtöbb labdát szóval...🙂 

Az élvonal ne a pallérodózásról szóljon, mert az egy tévút.. szerintem.

Előzmény: realfan (421334)
realfan Creative Commons License 6 napja -1 1 421338

"sérülés esetén plusz játékost eddig is lehetett hozni"

Persze, csak írjál alá egy noname magyar klubként egy kosárlabdázni képes külföldivel úgy, hogy "ja, ha amúgy mindenki megvan, akkor keretbe se kerülsz". Ehhez képest azért más, hogy játszhat minden meccsen.

 

"nemzetköziben érdekelt csapatok"

Hát, ez ugye kettő, szerencsés esetben három a tizennégyből, azért ezt ne felejtsük el.

 

"Az ugyanis világos, h 3 külföldivel a keretben nem sok sót enne meg egyik csapat sem kishazánkon kívül."

Hát az Alba portugál meg bolgár csapatok ellen bukott 5, nem is túl olcsó légióssal is, ahogy előtte a Körmend és az Olaj is megoldotta 5 légióssal a FEC-csoportkör utolsó helyet. A ti ügyvezetőtök meg éppen 2 napja nyilatkozta le, hogy lehet, hogy 3 külföldivel mentek neki a következő szezonnak.

 

De ha félreérthető volt, amit írtam: én nem azt mondom, hogy ez nettó hülyeség. Hanem hogy ezt majd nagyon át kell gondolnia mindenkinek. Ilyesmi szabályozás erősen hungarikum amúgy, nem hiszem, hogy bárhol hasonló lenne Európában. Keret összeállítást, meccselést, játékvezetői felfogást, csapatkohéziót, mindent érint ez erősen... Így első blikkre például a keretek két részre fognak szakadni ott, ahol élnek a szabályozás kereteivel és igazolnak 5 légióst. Hiszen az 5 légiós szinte kizárólag egymással fog versenyezni a játékpercekért, ahogy a magyarok is csak egymással. És akkor már lehet is gondolkozni csapatépítéskor, hogy posztok szerint is elosztom a magyarokat és a légiósokat külön-külön vagy a további szegregációt megelőzve vegyítem őket. A meccseken meg a második, harmadik beütött faultnál sokkal jobban kell pörögnie az edző agyának, hogy akkor hogyan cseréljen.

Szóval szerintem nagy feladatot raktak ezzel a klubok, elsősorban az edzők nyakába. De lesz rá idő felkészülni.

Előzmény: B0nyi (421337)
B0nyi Creative Commons License 6 napja 0 1 421337

Külföldi játékos elméletben most is annyi lehet, amennyit nem szégyellsz. (Csak pénz kérdése, meg h van-e játékos, aki fixen ki akar ülni meccseket) 
Sérülés esetén plusz játékost eddig is lehetett hozni, csak a meccsre nem lehetett nevezni 5nél többet (mostantól 4) Így sztem az 5 légiós csak a nköziben érdekelt csapatok miatt került bele. Az ugyanis világos, h 3 külföldivel a keretben nem sok sót enne meg egyik csapat sem kishazánkon kívül. Nagyon max 1, de akkor mi lenne a többivel, plusz méginkább elbillenne a bajnokság egycsapatos irányba, ami hosszú távon összességében senkinek sem jó.

Előzmény: realfan (421334)
ájzéjá Creative Commons License 6 napja 0 1 421336

Még a nemzetköziző csapatoknak lehet ez segítség. 

 

Egyébként ebben a négy légiós rendszerben is, sztem egy-egy meccs nagyobb részében, a 40 percből többször lesz fent két (vagy több) magyar a pályán, mint csak egy. 

Előzmény: realfan (421334)
peli_w Creative Commons License 6 napja -1 4 421335

Ennek mi értelme van, h minden évben más a versenykiírás? 26/27-ben mi lesz, kell 2 kék és 3 barnaszemű a pályára?

Előzmény: realfan (421334)
realfan Creative Commons License 6 napja 0 2 421334

Ez már nem az "úgy hallottam" kérdése.

 

Fenn van a szövetség honlapján a 2024/25-ös versenykiírás, ami nagyon helyesen már tartalmazza, hogy milyen változások lesznek 25/26-ra.

És abban valóban az van (a 11.2 pont szerint), hogy 5 külföldi szerepeltethető a jegyzőkönyvben, de (a 12.3 pont szerint) legalább két hazai nevelésű játékosnak a pályán kell tartózkodnia.

 

Ennek a gyakorlatban nagyon bonyolult lesz az alkalmazása. Lehet ugyan 5 külföldid, de minimum 80 percet elvisznek a magyarok, tehát marad légiósonként átlagban 24 perc. Ez - az idei viszonyok alapján - a Falcón kívül sehol sem reális. Annyiban segíti a kisebb csapatokat, hogy mondjuk szezon közben lehet hozni egy ötödik külföldit sérülések esetére, de a csapatok többségének szerintem nem lesz értelme nyáron igazolni 5 légióst. Így viszont valószínűleg a magyarok ára sem fog visszaesni a normális tartományba. Meglátjuk.

Előzmény: litván80 (421331)
balldontlie Creative Commons License 6 napja -2 1 421333

A Putesz vonalat nem tudom, de egészen a közelmúltig tényként kezelték, hogy jön hozzánk - szóval igen, rólunk van szó. 

Előzmény: Feffo (421332)
Feffo Creative Commons License 6 napja 0 3 421332

Paár Márk nyilatkozatában az, hogy megtiszteltetés neki, hogy a körmendi legenda, Patonay Imre is hívta az azt jelenti , hogy Putesz már át is vette az irányítást Körmenden vagy ő máshol dolgozik még ?

litván80 Creative Commons License 6 napja -2 1 421331

De két magyarnak mindig pályán kell lennie. Legalábbis én ezt hallottam..

Előzmény: ptbbtb (421329)
BerCLas Creative Commons License 6 napja -3 3 421330

Akkor mi értelme volt ezt egy évre bevezetni? Vagy rájöttek, hogy hülyeség csak nem akartak már visszatáncolni?

Azok a magyar játékosok, akik most jócskán feltudták verni az árukat jól jártak, mert gondolom jövőre ilyenkor ez már csökkenni nem nagyon fog.

Előzmény: ptbbtb (421329)
ptbbtb Creative Commons License 6 napja 0 4 421329

A legfrissebb versenykiírás szerint 2025/26-os szezontól újra 5 légiós lehet egyszerre a keretben.

Balerion Creative Commons License 6 napja -2 1 421328

Eddigi pletykák alapján a tipp akkor (úgy néz ki holnapra) Benke, Révész, Halmai. 
Ha nagyon optimisták vagyunk akkor pluszban Eilingsfeld maradása és még valaki - Somogyi, Filipovity egyike - meglepetés.

Ha a szokásos mostani forma akkor jön Révész és Halmai, és távozik Johnessy és Ákos.

Érdeklődve várjuk.

 

Előzmény: Artúr Doki (421326)
Withoutshadow Creative Commons License 6 napja -1 5 421327

Holnap nagyot dobnak Pakson....elvileg.

Gyakorlatilag jövő nyáron kiderül.

Előzmény: Artúr Doki (421326)
Artúr Doki Creative Commons License 6 napja -2 1 421326

Elvileg holnap 14 óra

De most nincs tervben fb évente...)))

Előzmény: Balerion (421321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!