Keresés

Részletes keresés

Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.20 0 0 1051

Mondtam korábban, hogy egyet értek veled:)

 

De azt is mondtam, hogy szerintem ezek egyszerűen nem találmányok.

Legalább a baba-boltosok kikoptak végre, mert tényleg az volt mindennek a legalja.

 

Három eset van:

 

1. Elhajtják a jelentkezőt a fenébe.

 

2. Valóban látnak lehetőséget az ötletben és tényleg be akarnak szállni, ilyenkor van az, hogy többen is jelentkeznek, esetleg eleve többen szállnak be.

Ilyen volt a múlt heti sikersztori a diákigazolvánnyal, amibe ha jól emlékszem, mint az öten beszálltak 2-2%-kal.

Itt tehát abszolut érvényesül az, amit írtál a további befektetési körökkel kapcsolatban.

 

3. Igazából egyáltalán nem érdekli őket, de nem lehet mindenkit elküldeni, mert akkor nem lenne műsor. Ilyenkor ajánlanak valami irreálisat és ha a jelentkező ezt mégis elfogadja, akkor... hát akkor még mindig ki lehet szállni később.

 

Tehát igaz, hogy sokszor aljadék ajánlatokat adnak, de ez csak következmény, az egésznek az alfája az értékelés.

 

Az autó illatosítós legény 100 millióra taksálta a cégét és egy szó nélkül ment bele a 25 milliós értékelésbe.

A szerinted kifosztott teás csaj meg 60 millióról ment le 12-re szintén lényegében ellenvetés nélkül.

 

Itt nem arról van szó, hogy túl van árazva és akkor 20-30%-on alkudozunk, hanem ezek úgy vannak túlárazva, mint egy közbeszerzés.

Negyedét-ötödét éri a cég és nincs ellenvetésük? Az mi?

 

És még ez se lenne baj, ha ezek valódi találmányok lennének, de hát nem azok!

 

Gyógyteát árulni kurva drágán, abban mi a nóvum?

Ráadásul egy semmivel alá nem támasztott, hamis kauzalitásra (post hoc ergo propter hoc) alapozva az egész bizniszt, hogy ugyanis nem lett gyerek, de szedett füvet és utána lett. Az ilyen alaphangon is kihoz a sodromból...

És az egyedi illatosító?

 

Nem mondom, hogy ezekből az ötletekből amúgy ne lehetne megélni.

Van az HBO-n egy remek sorozat, John Wilson tanácsai. Aki megteheti és kedveli a nagyon furcsa, semmihez sem hasonlító tartalmakat, annak melegen ajánlom.

Ennek az egyik epizódjából -többek között- kiderült például, hogy New Yorkban vállalkozások élnek abból, hogy bútorra védőhuzatot gyártanak, egyedi méretben.

Semmi különleges nincs ebben sem, de New Yorkban alapból annyian élnek, mint egész Magyarországon és elterjedt dolog, hogy az emberek huzatot csináltatnak az ülő-garnitúrájukra. Volt egy család, aki a forgatás kedvéért szedte le, mint kiderült, soha nem ültek az eredeti huzaton:)

 

Továbbá a következő körös befektetéseket sem nagyon látom.

A teánál egyszerűen nincs is miről beszélni, az illatosítóval meg be kell kerülni az egyik benzinkút hálózatba a befektetésből vett lézervágó és a reménybeli kollekció révén és ennyi. Ehhez nem befektetés kell, hanem egy jól tárgyaló ember, aki be tud jutni a megfelelő helyre és ezt lehet, hogy a cápa valóban tudja prezentálni. Aztán menni tovább egy multi magyar hálózatához és ha még mindig veszik, akkor lehet megkeresni a multi központját, satöbbi.

Nem mondom, hogy ez könnyű, de pont hogy nem pénz kell hozzá elsősorban.

 

Szóval én nem látok ezekben semmi többet, mint abban a paliban, aki pár éve talán muskátlit termelt a garázsban, vagy ilyesmi. És ő nem is kapott befektetést.

 

Persze lehet, hogy a nap végén ezek sem kapnak...

Előzmény: Gabknowsworst (1050)
Gabknowsworst Creative Commons License 2024.02.20 0 0 1050

Látod, ez a műsor lehetett az ékes példája annak, amiért azt gondolom, hogy az én kiakadásaim jogosabbak. :)

Mármint egy nagy álmokkal rendelkező vállalkozót, aki ráadásul akár a fél életét adta egy-egy vállalkozásért és nagy, akár irreális álmai vannak, kevésbé tudok elítélni azért, hogy bemond egy olykor tényleg irreális számot (ami, ha egyszer az általa bemondott profit/vevők száma, ami az adott pillanatban tényleg irreálisnak tűnik, esetleg mégis megvalósul, akkor egyáltalán nem is irreális), mint egy tapasztalt üzletembert, aki csak a műsor kedvéért (ha semmibe nem fektetnek be, akkor a műsor lényegét veszti, tehát néha akkor is muszáj befektetni, ha nagyjából semmi értelme) elviszi egy cégnek a (közel) felét pár millióért.

 

Ahogy olvasom, lett 3 befektetés: 15 millió 40 százalékért, 10 millió 40 százalékért és, ami a legelképesztőbb, 6 millió 49 százalékért (amiből persze egy részt vissza lehetne vásárolni, csak vajon miből, mert 6 millió egy natúrkozmetikumot vagy mifenét nem fog úgy megdobni, hogy abból egyből hatalmas profit keletkezzen, pont ez az iparág, ahol simán 10 sőt 100 milliókat eltapsolnak fejlesztésre). És lett volna még egy hasonló, ha ott a tulajdonos nem tökösebb egy fokkal...

Szóval az van, hogy elvileg (bár nyilván nem teljesen ez az ábra, csak ennek kéne lennie normális esetben), ha beszálltak, akkor látnak ezekben fejlődési potenciált. Csak itt az a baj, hogy mivel nem cápaként, hanem inkább hiénaként viselkedtek, és vitték a cég majdnem felét, ebből a 6-10-15 millióból kéne csodát tenni. Márpedig a valódi növekedési potenciállal rendelkező cégek úgy működnek, hogy első körben ilyen nagyságrendű pénzekből eljutnak valahová. Ennyi pénzből max tényleg az derülhet ki, hogy valamennyire működőképes-e a dolog. És ha az, akkor kellene jönnie egy újabb körös, már nagyobb befektetésnek, aztán sok esetben van még 3., akár 4. kör is, egyre több pénz, egyre magasabb cégértéken, miközben a cég hígul, ahogy mondják, de ideális esetben a tulajnak még mindig megvan 51 százaléka (amíg, ha tényleg jól hasít a cég, nem jön egy igazi nagyhal, aki szőröstül-bőröstül megveszi az egészet - és akkor az eredeti tulaj max ott marad minimál százalékon ügyvezető igazgatóként, tanácsadóként). 

Na de ha itt bármelyik vállalkozásról kiderül, hogy tényleg működik, csak kellene még bele pénz, akkor ki fog ebbe beletenni és hogyan??? Normális befektetőnek is az az érdeke (ha csak nem kifejezetten iparági/szakmai, de jobb esetben még akkor is), hogy legyen egy motivált tulajdonos, aki elkezdte ezt az egészet, és hatalmas lelkesedéssel viszi is a hátán. 

Mi van, ha erről a fajátékos izéről kiderül, hogy tényleg lenne benne fantázia nemcsak idehaza, hanem még fél tucat másik országban is? Csak egy-egy helyen a piacra lépést nem 10 millióban mérik, már ami a marketing költségeket illeti. Ha valaki bele akar tenni még pénzt, hogy legalább egy-két új piacon megfinanszírozzon egy komolyabb marketingkampányt, az azt fogja jelenteni, hogy az eredeti tulajdonos mehet vissza max 25 százalékra a saját cégében.

A másik már most odaadta szarért-hugyért (már elnézést) a fele cégét. Mire lesz elég 6 millió? És ha kellene még pénz termékfejlesztésre, egy kis marketingre, ki fog így beletenni és mennyit? Teljesen nonszensz.

Értelmes üzletembernek ezt látnia kéne. Vagy befektetek jelenlegi állapotában ilyen kért összegekért kábé 10-12 százalékon max, vagy nem fektetek be.

 

És ezért nem a naiv vállalkozó a hibás, aki először azt se gondolja végig, hogy mennyit ér a cége reálisan (vagy hová lehet eljutni reálisan), utána viszont belemegy egy olyan üzletbe, amivel teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozza magát a saját cégében. Ezért az az "üzletember" a hibás, aki ennyire pofátlan, és nem gondolja át, vagy pont leszarja, hogy ezzel már ki is nyírta a céget, amibe befektetett. Én ezen vagyok kiakadva, de rettentően.

 

És meggyőződésem, hogy a valódi befektetői világban is fogják a fejüket, hogy te atya ég, mit csinálnak ezek a "befektetők"? Nem véletlen, hogy soha nem Balogh Petya az, aki ilyen irreális százalékokon tesz ajánlatot, ő akkor inkább kiszáll.

Előzmény: Alpári Gnác (1047)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.19 0 0 1049

Csak a kecsketejes cuccok értek valamit, de ismét rosszul adta elő magát a patikus úr! Ki kellett volna hangsúlyozni (és a kutatásaival is ebbe az irányba elmenni), hogy a kecsketejes kenőcs nagyon jó az ekcémás bőrproblémákra. Rengeteg ember szenved ezzel a betegséggel és hátha "gyógyír" ez számukra.

 

A teás hölgy dolgai is mutatósak, talán hasznosak is, na de 4000 Ft-ért adni egy doboz "füvet", már-már pofátlanság. Ha garantálja, hogy tudok aludni, ha ezt iszom, akkor esetleg, de...

Petya ritkán szól (be), de akkor üt: nem akarta leVALERIÁNozni magát! :D

 

A felmatricázott játékozás számomra értelmezhetetlen, pláne, hogy nem is lehetett látni a lényegét. A natúr fajátékok ötletét már elsütötték, de azokat legalább be lehet egyedien festeni, a hozzájuk adott készlettel. 

 

A burkolt (?) szexvideót soha nem küldeném el barátaimnak, ismerőseimnek, nem beszélve a karót nyelt főnökről!

 

Az illatosító sem oké, nem lenne jó, ha állandóan ugyanaz fityegne a belső tükrön és mindig ugyanazt kellene szagolnom, ráadásul a kapható legszuperebb sem kerül ennyibe. Vacakolna a fene az állandó "utánillatosítással". 

 

Ez a rész nagyon hasonlított arra, amikor a "Kincsvadászokban" minden eladó összeszedte a fellelhető ócska kacatjait és százezreket remél érte (ha valaki látta: nálam eddig a csúcs az erősen szúette láda és még a bemutatása előtt szétesett "dédi" volt). 

Előzmény: Alpári Gnác (1047)
dojcstomi Creative Commons License 2024.02.19 0 0 1048

6. részben a kürtőskalácsos manusz miért hazudozik?

 

Országosan ismert állítólag, de most hallok róla először plusz jelen vannak 3 db településen, ebből az egyik Budapest, a vidéki települések közül is csak az egyik megyeszékhely. Ez lenne az országos ismertség?

 

A vendég a kalit kávé mellett fogyasztja. A mit? :D

 

Azt se igazán értem, hogy miért kell a nézőknek azt mutogatni, hogy hogyan tömik magukba a kajákat a cápák?

 

Mellesleg ha már "termékteszt": Megkóstoltam a múltkori dobozos gin tonicot.. A gint is meg a tonicot is szeretem, de ez bűn rossz volt! Szóval én inkább amellett kampányolnék, hogy tűnjön el a Sparokból is. :DD Még viccnek is rossz volt. A doboz designja még elmegy, de a tartalom az borzasztó! Ihatatlan!

 

Mondjuk az érdekes, hogy a kürtőskalácsot rendezvénykajának tekintik, ahhoz képest, hogy egyébként számtalan helyen lehet kapni az országban csak erre specializálódott üzletekben. Azt meg nem is értettem, hogy a party service téma hogy jött a képbe. Ezt ki sem fejtette, hogy egyáltalán miért volt fontos ezt megemlíteni a kürtőskalács mellé.

 

Tücsökfiúk: Amúgy csak engem idegesít ez a sok beszédhibás raccsológép? :D Jajj megint elővették a károsanyag-kibocsátás baromságot. A klímát nem a marhák metántermelése, az üvegházhatás meg a benzines autók fogják tönkretenni, hanem a hadipar és az építőipar. Kis mértékben azért a tankerek is hozzájárulnak.

 

András félmondata: "ahogy van már trágyalégyfarm" Legyél trágya? LOL

Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.18 0 1 1047

Na, a mainak fussunk neki kivételesen élőben, hátha így jobb lesz:)

 

Elsőként érkezzen mondjuk Róbert, informatikus, gondosan vigyázott, hogy ne öltözzön túl senkit.

Társasjátékokkal foglalkozik, új dimenziójú játék lehet ez.

3 év múlva 2 millió eurot fognak keresni.

Ez valami matrica, egyedi.

Fa bizbaszok, de ő nyomtat rá matricát, ezzel új életet lehelnek bele.

Megy felfelé a bevétel, tavaly már 80 ezer euro volt, na ezt se gondoltam volna soha...

De mennyit kérsz? Árulnád már el!

15 millió, 7,5%, 200 milliós cég. És akkor már be is mutatkozik, mert azt kicsit elfelejtette.

Szóval meglévő társasjátékokhoz adnak másik figurát, ez a bolt és ebből van nem is kevés bevétel. Érdekes!

A profit olyan 4-szeres, bár valamiért csak 45 ezer euro maradt a végére, nem piskóta.

Nemzetközi vásáron szerették, most mennek Európába, majd rögtön az USA-ba is.

Vitatják az árazást, pedig volt 45 ezer euro profit is.

DCs szerint 30-40 milliót ér ez a cég így, ki is száll.

Vannak még ketten Amerikában, de messze vannak, drága a szállítás.

Nem hiszik el, hogy tényleg 8 euro az USA-ból ide szállítani egy ilyen akármit, ami bele fér egy borítékba, pedig Róbert állítja, hogy dehogynem.

Korábban bérgyártás volt, de mára már ő maga gyártja.

Mire kell a 15 millió? Mozgótőke lenne belőle, szóval kellene egy kis pénz, na!

Petya szokott Kínából rendelni ilyet 1 USD-ért, fantasztikus, miket megvesznek emberek..., Kócsella se hiszi el, hogy ne lehetne. És ha ez nagy biznisz lesz, akkor a Hasbro elviszi a vevőket.

Pedig Róbert egyenesen várja a konkurenciát.

Petya szerint keressenek ezzel pénzt, amíg tudnak, ő nem akar matricát gyártani, kiszáll. Kócsella is, mert el fogják vinni a nagyok ezt a boltot.

VK adná a pénzt, 45%-ért. Megoldó viszont látja az üzletet, beszállna VK mellé felesben.

Jó, de mit szól ehhez Róbert? Hát, nem boldog... 15%-ot adna esetleg.

20-20% a végső ajánlat, de Róbert köszöni a lehetőséget.

Szóval itt is az a baj, hogy mekkora növekedést látnak bele, mert 15% tulajdonrész sose termeli ki a befektetést. És hát ezek szerint nem túl nagyot.

 

A következő Csaba, Stockholmból jött, video üzenet közvetítő alkalmazás. Nem ez volt a múlt héten?

Mindenesetre profik fejlesztették, kész a platform, de nem dobták piacra. Miért nem?

De ez nagyon egyedi.

Bemystripper, nahát, szexcset lenne ez?

Szóval hogy egymásnak fogunk ezzel videokat küldözni, de miért küldenénk ezzel?

Mert Kócsellának szomorú a barátnője és akkor ő küld neki egy strippert, akit az ő oldalukról lehet kiválasztani. Atya te jó ég!!!

50 millió, 20%. 250 milliós cég, vajon mikor hajtják el ezt a jóembert?

Megoldó szerint van ilyen, Amerikában, ahol sztárok mondanak személyes üzeneteket. Tényleg, Trumptól is lehet ilyet rendelni:)

Artisztnak hívja a csippendél fiúkat, hát végül is...

Valami 40 euro egy üzenet, de egyedi is lehet az árazás.

100 milliót beleölt Csaba, csak bevétel ugye nem volt még. De mire ment az el? Weblap fejlesztésre. DCs már menekül is:)

Mindenféle egyéb üzletei is vannak, abból finanszírozta ezt az ötletet.

De akkor teleszel a második Gattyán? Elhatárolódik ettől, ez nem pornó. Pedig az lesz belőle, nyugtatja meg DCs.

Petya szerint ez a kis hableány, ha nőt akarok: hal, ha halat akarok: nő. Ez szellemes:)

Mire kell az 50 millió? Az elindításhoz, ruha márkát is csinálna, meg bögrét.

Magabiztos az ember, pedig...

Úgyhogy ki is száll mindenki. Vagyis VK nem biztos. De mégis.

És ennyi.

 

Tamás jön viszont, közgazdász.

Kilépett az állásából, mert vállalkozni jobb... Hát tudnék mesélni...

Valami nyomdaipari dolog lesz ez, mert a bérgyártók nem vállalták.

Kaptatok már szar ajándékot? Ezt tavaly is kérdezte valaki.

Smell&Go, egyedi autó illatosító. Nem jutok szóhoz...

Szóval fotó alapján csinálnak Trabantos illatosítót, persze AI-val és ez örök emlék, mert ha elpárolog a szag, be lehet locsolni kölnivel.

Van is a stúdióban egy élet nagyságú Trabi, mint kiderül, az is illatosító, be is terített már mindent citrom illattal.

7 milló bevétel volt ebből, a fele profit.

10 millió, 10%. 100 milliós érték. Nem is mondok semmit, 3 ezer eladott darab, 3 millós profit, elég ennyi...?

2.500 Ft egy ilyen spéci illatosító, hát szép, nem mondom...

Lézervágóra kellene a pénz, mert most ő vágja ki ollóval.

VK fotójával csinálna már ilyet DCs, VK rezignáltan néz maga elé.

Nem biztos, hogy maga az ötlet rossz amúgy, mert ha ajándéknak tekintem, nem is vészesen drága, némi poén-faktor is van benne, már ha akarok valakinek autó illatosítót ajándékozni.

Csak hát az egyedi gyártás nem tűnik túl hatékonynak, említette is a fiú, hogy lenne valami fix kollekció, úgy esetleg. Mert ahogy azt itt mondani szokták, az tudhat skálázódni, hátha.

VK szerint nincs még semmije, hova akar eljutni, kérdezné, de minek, úgy sem tudja senki.

Számok azért röpködnek, légből kapottak persze.

A skálázódás, mint bűvös szó, el is hangzik, Petya szerint többe kerül elérni a vevőket, mint amennyi a bevétel lenne.

Mindenki kiszáll, kivéve Megoldót, ő viszont 50%-ot kér. És ne is legyen ellen ajánlat, ő úgysem megy lejjebb.

És 40%? Az sem jó ellenajánlat? Hamar leesett 25 millióra a cégérték...
De, az jó és holnapra mindent ellepnek az egyedi illatosítók.

 

Ádám, gyógyszerész és Fanni, a felesége, natúr kozmetikumok.

Kecsketejből lehet-e krémet csinálni és lehet, remek!

Testvére is jött, meg egy kecske. Tényleg:) Jókor szarva van, én félnék tőle. Remélem, nem bogyózik a szőnyegre...:)

300 patikában benn vannak, 6-9 ezer közötti áron, 3-5 ezer haszonnal.

5 millió, 5%, ez is 100 milliós cég.

Először kecsketejből volt, de van már vegán krém is.

28 millió bevétel volt, de profit sajnos nem, mert fejlesztettek belőle.

VK nem elégszik meg a szóró anyaggal, viszi az egész szortimentet.

Jövőre patikánként 5 db/hó lenne a cél. Mikorra fordul meg vajon az árukészlet?

DCs sokallja a szükséges marketing költséget, kiszáll.

Sajnos Petyának sem a világa ez.

VK meg nem látja a fizetőképes keresletet. Nem üzlet ez neki.

Megoldó ismeri a piacot, nem akar azon küzdeni.

Kócsellának tetszik, de ő is csak sok sikert tud kívánni.

Hamar kiszállt mindenki.

 

Van még valaki?

Van, Niki vagy Viki? Niki.

Gyógynövényes egészségügyi izé ez is.

Természetgyógyászat? Az. Ajjaj...

Herbclinic.

Nem jött a baba, pedig nagyon akarták és erre kotyvasztott magának saját teát, ettől lett baba.

Másoknak is segíteni akar, annyira rendesek ezek az emberek!

Könyvek, online kurzusok, kártyajátékok és teák, ez a portfólió.

Nagykerbe is bekerültek és mintaboltja is van.

6 millió, 10%. 60 milliós cég.

Vagyis még nem, kft majd csak most lenne.

Tavaly 6 milliós forgalom, 2 milliós profit. Háááát...

Kiosztja a teákat, DCs-nek tetszik a csomagolás, amúgy tényleg rendben van.

10 milliót tett bele, ami nem is olyan sok.

4 ezer forint a tea, hát az se semmi!

Bérgyártatja, DCs azonnal száll is ki.

Minek a kártya, ha a tea se fogy. Mert tavaly lett kész minden.

Petya szerint elég lenne a tea, azt kellene eladni először, nem kártyával bohóckodni.

Megoldót lenyűgözi Niki szakmaisága, lelke rajta, de azért kiszáll.

VK is.

Kócsella bólogat nagyokat a 100 milliós tervekre és ajánl is valamit: 50%-ot kér, de 30-at visszavásárolhat Niki 3 év múlva.

40%, javasolja Niki. Hát Kócsella inkább maradna 50-nél, és ha 49%? Akkor legyen annyi, egyezik bele.

És így Niki is pénzzel távozik, már ha valóban létre jön a megállapodás.

 

 

 

 

Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.18 0 0 1046

Igazad van, ahogy a versenyzők is sok esetben nem akarnak valójában befektetést, csak a reklámot, úgy sokszor az az érzésem, hogy a cápák is azért mondanak irreális ajánlatot, hogy történjen valami, különben mindeni csak sorban kiszállna.

És persze ezen is kiakadhatnék, csak túlságosan elfoglalnak az elszállt értékelések, mindenen én sem akadhatok ki:)

 

Most itt volt ez a video üzenetes dolog.

Pont az a baj, hogy ebben szerintem egyszerűen nincs olyan, hogy eljuthatna valahova.

 

Ez most lehet érdekes, de nagyon rövid időn belül csak egy lesz az esküvőkre bérelhető firlefrancok között.

 

És a számok is vadítóak.

Azt mondják, jövőre 250 esküvőre szeretnék bérbe adni és abból 40-60 milliós profit lesz.

Amikor 78 ezer a bérleti díj.

Ha mondjuk a bevétel fele profit, akkor ahhoz 1000-1500 bérbeadásra lenne szükség, nem 250-re.

És akkor képesek lennének legyártatni 100 db készüléket, hogy 3 év múlva dobhassák ki az egészet.

 

Az is igaz, amit írsz a startupok árazásáról, de ezek nem igazi startupok.

Az nem startup, hogy összerakok egy Raspberry Pi-t, meg egy SSD-t és 400 ezerért tudom legyártatni darabját, mivel ugye a 40 millióból gondoltak 100 db-ot csináltatni.

A gombabőr az az, valóban, csak hát egyelőre egy szép és roppant drága álom, mert hogy 100 ezer/nm áron kinek lehet ezt eladni, azt nem nagyon látom.

Előzmény: Gabknowsworst (1040)
forgoszel Creative Commons License 2024.02.18 -2 0 1045

Az a f@szi egy idióta.

Előzmény: Ilhilla (1044)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.18 0 0 1044

Még jó, hogy Tilla két heherészés között azért néha oda-oda mondogat a tulajoknak! :-)

Előzmény: Mazsola0070 (1042)
dojcstomi Creative Commons License 2024.02.18 0 0 1043

Még csak a 4-ei adásnál tartok (5. rész). Aszongya a csávó, matekpélda:

 

Kapsz 2 db 5-öst és egy 1-est. Hány ötöst kell még szerezni ahhoz, hogy az átlagod 4.5 legyen?

 

A helyes válasz: 5, a pacák viszont 7-et mond. :D

 

Azt a "hihetetlenül nehéz" példát kell megoldani, hogy:

 

(5+5+1+5n)/(3+n) = 4.5

 

n = 5 de sebaj... :DD Nem matektanár, de igazán utánaszámolhatott volna.

Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.18 -1 1 1042

Viszont a Kincsvadászokban nincs egy Disznókirály-szerű karakter, aki őszintén a gagyi tárgyat (sokszor limlomot) hozó eladó képébe vágja, hogy mit akar itt ezzel a szarral, ne nézze már őket hülyének, vigye ezt inkább a szeméttelepre, stb.

 

Még leginkább Fejestől vártam ehhez hasonló stílust, de Disznókirály jellegű megnyilvánulásokat ő sem enged el.

 

Nem rossz a Kincsvadászok sem, én azt az egyet hiányolom, hogy igazi kincs eddig még nem igazán bukkant fel (pl. az eladó által nem annyira értékesnek tartott darabról kiderül, hogy több milliós érték), dehát kis ország kis kincsek...:)

Előzmény: Ilhilla (1041)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.18 0 0 1041

Mostanában szoktam nézni a TV2 "Kincsvadászok" c. műsorát. A tulajdonosok  abban is igen-igen elvesztik a realitásérzéküket, amikor meghatározzák: "mennyit szeretnének kapni" az általuk értékesnek, műtárgynak, régiségnek gondolt (sokszor gagyi) tárgyaikért. 

 

A Cápák között is erre épít, ezért mondanak ilyen hatalmas égértéket (na és azért, amit írtál). 

Előzmény: Gabknowsworst (1040)
Gabknowsworst Creative Commons License 2024.02.18 0 1 1040

Látom, az irreális cégértékelés téma igencsak beakadt nálad :)

 

Azért hozzátenném, hogy egyrészt egészen biztos vagyok benne, hogy a szerkesztők bátorítják őket, mondjanak csak szép nagy számokat, mert majd úgyis alkudni kell, kicsiből meg ugye nem lehet. Nyilván lehetne itt is edukálni, felkészíteni, segíteni (mint mondjuk a pitch-nél), csak hát akkor hová lenne ez a sok műbalhé, amit úgy szomjaz az Istenadta nép?

Másrészt azt is érdemes megjegyezni, hogy azért az sem egy szentírás, hogy a cégérték vagyis inkább az az érték, amin egy befektető beszáll, az az a szám, amit jelen állás szerint az adott vállalkozás ér. Ha ez így lenne, akkor egyetlen valódi startup sem nőhetett volna ki a földből, hiszen Fókusz vagy Adónéni mintájára mindenki egyből bekebelezné az induló, még csak ötlet szinten működő vállalkozást. Szóval csomó céget az alapján "áraznak" be, hogy hová juthat el, nem pedig az alapján, hogy jelenleg hol tart. Persze ezt a mi cápáink nem nagyon ismerik, de közülük is megagáz - ahogy olvasom - Fókusz és Adócápa, akiknek a legtöbb ajánlata értékelhetetlen, egyszerűbben mondva pofátlan - Disznókirállyal élve pedig alpári. Érdekes, hogy ezen nem pufogsz annyit, mint az elszállt cégértékeken.

 

Egy intelligens befektető, ha olyan cégről van szó, amiben van jelentős növekedési potenciál, akkor azért sem kér túl nagy százalékot, mert ha túl nagyot hasít első körben, akkor azzal kinyírhatja a céget. Mert ha újabb körben újabb pénz kell, nem lesz - rajta kívül - aki adjon. Az egészséges felállás ugyanis az, hogy az eredeti tulajdonos(ok) (legalább az exitig) meg tudják őrizni a többségi tulajdonukat. Mert ha már nem vagy döntési helyzetben a saját cégedben, az könnyen demotiválttá tehet, akkor pedig a cég is elkezd döcögni.

 

Most pont lenne időm visszanézni az előző részt, de a leírás alapján ez tényleg elég uncsi adás volt, amit írsz, az alapján nem is értem Petyát, illetve a tücskös szeletben könnyen lehet, hogy több a fantázia (és kevesebb a kockázat), mint a sehol nem tartó gombabőrben.

 

Előzmény: Alpári Gnác (1039)
Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.17 -1 0 1039

Mindössze 6 napot késtem a legutóbbi epizóddal, de remélem, azóta minden találmány még annál is sokkal többet ér, amennyit a feltalálóknak képük van kérni érte!

 

Lássuk is a "mai" felhozatalt!

 

Elsőként Norbert érkezik, 4 gyerek apukája.

Hölgyek is vannak vele, biztos a lányai.

Kürtőskalácsot süt 10 éve és most újra gondolta, milliárdos számban gondolkodik, miért nem vagyok meglepődve?

Össze-vissza beszél emberünk. Ő a kürtős legenda.

Ennénk egy kürtős kalácsot, de 20 méteres sor van előtte. Velem ilyen még sose fordult elő, de komolyan.

Na de reggelizzünk kk-t. Piaci pozicionálás ez.

30 millió, 10%, 300 milliós cég, mert tavaly volt 110 millió bevétel. Az amúgy nem olyan rossz, ez az árazás legalább nem teljesen elrugaszkodott.

Most ad kk-t enni, Petya nincs elszédülve tőle, de Fókusznak tetszik.

De hogy most ez tegnapi kk? Fagyasztott konkrétan.

De ha fagyasztott, miért nem teszitek be a Tescoba? Hát, mert izé...

DCs rámutat arra, hogy egy reggelizőben napi 5 kk fog elmenni, azért nem éri meg odavinni.

Igen, tegnapi kk-t akar eladni, miért nem rántja már akkor inkább ki? Közismert, hogy kirántva minden jobb.

DCs szerint ha ezt beteszik egy 200 fokos sütőbe, ráég a cukor. Persze hogy ráég, már eleve erről szól a kk.

Meg ez fesztivál kaja, nem eszünk ilyet reggelire és ez igaz is, még az őshazájában, Erdélyben sem ez a reggeli.

De ez tudomány, Norbert meg nem tudós, DCs ezért kiszáll. Nagyanyám se volt tudós, mégis tudott palacsintát sütni.

15-20 millió a profit amúgy, akkor viszont mégis túlzás a 300 milliós értékelés.

Emberünk tovább üti a vasat, pedig már jóformán kiszállt mindenki, kitartó, az biztos.

Na jó, haladjunk tovább...!

 

Dani és Bence, újabb roppant spontán beszélgetés a pícs előtt.

Megosztó élelmiszer téma lesz ez.

Tücsökfehérjét tesznek valami kajába, na, ez legalább érdekes!

Cricks amúgy a cég neve, mert ugye hogy tücsök.

A tücsök tök jó, szapora, sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a disznónak, mindenki egyen bogarat!

Én amúgy ettem már olajban kisütött mindenfélét, szójaszósszal volt leöntve, egyáltalán nem volt rossz.

Ezek energia szeletek. Már valami 500 db-ot el is adtak belőle... Az aztán a derék!

5 millió, 15%, 30+ milliós cég.

DCs azonnal adná a zsét 33%-ért.

Datolya alapú a cucc, mindentől mentes, csak tücsök van benne:)

Rá van írva, hogy bogár van benne, DCs visszaigazolja, hogy ez előírás. A politika kockásat hány ettől, egyen tücsköt az angelamerkel, vagy ahogy a legújabb mumust éppen hívják, magyarember nem eszik olyat. De akkor is rá kell írni.

Farmotok van? Hát nincs, DCs erre lendületből kiszáll, pedig 1 perce még odaadta volna a pénzt.

De hát van nekünk farmunk, egy 1,5x1,5 méteres kocka, abban vannak a tücskök, DCs erre visszaszáll.

8-10 ezer tücsök fér bele.

De honnan szereztetek ennyit? Vettük a horgászboltban, bazmeg, aztán szaporítottuk.

Közel 100% profit van ezen, csak hát nagyon keveset adnak el, legalábbis egyelőre.

Nem is tudom, lehet ebből valami...

De mér nincs rajta a csomagoláson a tücsök? Hát, féltünk rátenni. Nem kéne pedig, mert ez húzhatná a boltot.

Adócsaj sokallja az árazást, a többi csak szimplán kiszáll, DCs azért, mert nincs semmijük, veszik az alapanyagot, gyártatják és csak eladják.

Vívjátok meg a csatát egyedül, összegez VK. Fókusz szerint kicsik és mindig is azok lesznek, hát ez elég lelombozó így.

Le is törtek a legények, Lilu vigasztalja őket.

 

Kérjük a következőt, méghozzá Péter és Maja, egy nagy aluminium smink-dobozzal érkeztek.

Péter átnézte a számokat, szerinte rendben lesz.

Az esküvőjükre akartak valami nagyon különlegeset kitalálni és akkor már miért ne adják el?

Rendezvény szervezők ők, ez pedig egy különleges vendégkönyv.

Egy antik telefon, rajta egy LCD kijelző, arra lehet video üzenetet hagyni.

Felhőalapú, hát naná, az üzeneteket aztán le lehet tölteni, unikális, mondhatom.

VK látott már ilyet egy buliban.

Namost oké, 250 foglalásuk volt, 60-70 ezer esküvő van évente, de Romániában meg még több és ők oda terjeszkednének, meg Németországba, meg mindenhova is.

40 millió, 10%, ezeknek is elmentek otthonról.

Az a baj, hogy ez tényleg nem rossz ötlet, de meddig? Hány év múlva lesz ez már nem újdonság és ha már elég sokan láttak ilyet, mikor unnak rá? 2 év múlva? És 400 millió? Most komolyan?

11 milliós bevételük volt, DCs szerint ez szemtelenség, mármint 400 milliós értékelést mondani erre. Nagyon igaza van, már megint.

A Dél-Balkán szélén nem ilyen pofátlanok a kecske árusok. És ez is igaz.

Szóval ezek a számok azok, amik Péter szerint rendben vannak...

VK firtatja, hogyan alakult ki a cégérték? Mennyi volt a nyereség? Hát, az pont nulla volt. Ajjajj, ez egyre rosszabb VK szerint.

250 esküvőt akarnak jövőre, de Fókusz szerint ha 70 ezer van, akkor miért nem itt húznak be többet, miért akarnak Németországba menni?

Jövőre 40-60 millió profitot terveznek, sztakurva!

78 ezer a bérleti díj egy esküvőre, még egyet se hánytak le, pedig lesz ilyen is, elárulom.

100 készüléket akarnak gyártatni, Fókusz szerint ne álmodjanak ilyen nagyot, DCs erre nyomja, hogy pedig de, akarjanak. Nem vagyok biztos abban, hogy komolyan beszél-e most, vagy trollkodik.

És könnyes búcsút is veszünk a pártól, akik mindezek ellenére se tennék lejjebb a cégértéket. Ne is, még a végén befektetne valaki...

Fókusz most előrántja a biztatási kár kifejezést, ami már korábban is előkerült, DCs ne biztassa hülyeségekre a delikvenseket, szereti DCs dömper stílusát, de ezt fejezze be.

Nem fejezi, csakazért se.

 

Sikersztori, nem is emlékeztem rájuk, valami diák igazolványt találtak fel, mindegy is...

Pedig mindenki adott nekik pénzt, de tényleg olyan vagyok már, mit az aranyhal, akár a jövő héten leadhatnák az előző műsort, ugyanúgy csodálkoznék rá, mint most...

A lényeg, hogy nagyon hasít ez, bármi is legyen.

 

Na jó, kap valaki azért befektetést? Szoktak.

Úgyhogy lássuk ebben a szellemben Gergelyt és Emesét. Művészfélék.

Egy új anyag születik meg éppen, kíváncsi vagyok.

Gomba, abból lehet hungarocellt kiváltó csomagoló anyagot növeszteni.

Fraxinea.

A bőr népszerű, de nagyon szennyező az előállítása.

A gomba viszont etikus és fenntartható.

3000-szer annyi gombabőrt lehet előállítani azonos területen, mint marhát. Nahát...! Na de most akkor hungarocell lesz, vagy bőrkabát?

10 millió, 5%, 200 milliós cég.

Az üzleti validáció azonban még várat magára. Az mit jelent? Nem veszi senki?

De le kell védetni a technológiát? Ami amúgy üzleti titok. Hát, ez jó kérdés, nem tudjuk meg.

Gombaszaga van. És ez ilyen marad? Nem, büdösebb lesz, mondja DCs.

Meg hát szakad is. Hát igen, azt még meg kell oldani. Hmmmm... Érdekes bőrjakó lesz ebből...

Mitől jobb, mint a műbőr? Mert komposztálható.

DCs etikusnak tartja a marhabőrt is, meg a disznóét is, mert növényt esznek és az eleve etikus.

10 körüli cég csinálja ezt jelenleg a világon, de sajnos nem lehet eladni. Meg hát eleve, nincs is kész. Mi lesz ebből?

Mást ilyesmivel simán kirúgnak, őket faggatják tovább.

De mennyi pénz kell, hogy ebből legyen is valami? 100 millió körül.

3 év múlva nem tudják, mennyi bevétel lesz, de 100 ezer/nm az ára ennek. Ha egyszer elkészül. Az azért elég megrázó!

Amúgy fura, mert mintha maguk a fiatalok se igazán hinnének benne, hogy ez a valami bármikor is elkészül.

Hát, nagyon sok pénz kellene, drága is lesz, vevő sincs rá, de legalább etikus.

DCs közben ki is szállt már, hol lesz ő akkor, amikor az első gombacsizma legördül a szalagról?

Adócápa még mindig az üzleti tervet firtatja, de egész egyszerűen fogalmuk sincs róla.

Momentán nincs egy szó sem, amit értenék ebből az egészből...

Petya szerint erre van a világnak szüksége, úgyhogy tesz ajánlatot. 12,5%, és ad még 5 milliós mentorálást.

Adócápa viszont nem faszakodik, kéri az egész céget tokkal-vonóval, aztán majd dolgozzanak neki. Bravúros ajánlat, vajon elfogadják-e?

Gondolkodnak.

És Petya nyert, nem is értem, miért nem adták oda a cégüket ingyen?

 

Hát ennyi, nem villanyozott fel túlságosan ez az eresztés...

 

 

 

 

Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.12 -2 1 1038

Néhány emlék a tegnapi részből:

 

Először jön a kékzakós Norbi (de lehet, hogy más volt a neve, ez rémlik) és a két lánya (később kiderül, hogy ők csak pincérnek).

 

Norbi feltalálta a másnapos kürtős kalácsot, azaz előre gyártott k. kalácsot szállítana ki becsomagolva pékségekbe, reggelizőkbe, és ott csak rá kellene 200 fokon melegíteni és minden reggel úgy lehet felmelegített k.kalácsot reggelizni, mint ahogy a pogácsát.

 

Hosszas polémia alakul ki, hogy a k.kalács vásári kaja, amit egyszer-egyszer jó ilyen helyeken enni, frissen sütve, forrón. (Egyébként szerintem is.)

 

A két lány által felszolgált k.kalácsot kóstolgatják, de Petya pofákat vág, ezek szerint nem jön be.

 

Norbi szerint a másnapos, állott, újramelegített  k.kalács az pont olyan jó, mint a frissen sütött. Disznókirály szerint ha a teljesen előkésztett k.kalácsot berakják 200 fokra, akkor megpirul rajta pl. az, amibe belefogatták, Norbi szerint nem.

 

Magyarázgatják Norbinak, hogy ki a fene akar minden reggel cukorsokkot kapni a k.kalácstól a reggelizőkben, ez nem rendszeres reggelinek való kaja, de nem érti, szerinte dübörögni fog az üzlet.

Vízkirály kérdezi, ha erre ekkora igény van, miért nem sütik helyben a pékek, hát mert nem.

 

Disznókirály elkezd példálózni a Fornettivel (bár nem mondja ki a nevét), meg hogy ott élelmiszermérnökök dolgoznak.

 

Mindenki kiszáll, kékzakós el, utána a cápákok értetlenkednek, hogy nem szeretik az ilyet, hogy hiába mondják valakinek, hogy egy hülyeség az ötlete, de csak hajtogatja, hogy nem az. Sok sikert sem kívánnak neki, mert ez nem lesz az.

 

 

Jő két fiatal srác, akik szöcskefehérjével csinálnak energiaszeletet.

 

Tradicionális magyar ételekhez szokott gyomrom már a lehetőségtől elkezd furcsán viselkedni, hogy szöcskét ehetek, tudom, ez a jövő, meg a környezettudatosság, de pont leszarom, egyen szöcskét akinek hét anyja van.

 

Megdöbbentő módon Disznókirály először beszállna, de amikor meghallja, hogy a csávóknak nincs szöcskefarmja, rögtön kiszáll.

 

Kérdezgetik, hogy a csomagoláson miért nem emelik ki pl. egy szöcskeképpel, hogy a kajában szöcske is van, úgy tűnik, ez Magyarországon a csávók szerint sem annyira jönne be az ódivatú magyaroknak, lehet, hogy nem vagyok egyedül a rovarevéssel kapcsolatos véleményemmel kishazánkban? 

 

Cápákok furcsa képpel kóstolgatják a szöcskecsemegét, de aztán kiszállnak.

 

A végén Petya megszólal: cirip-cirip….

 

 

A következő egy hosszúhajú csaj és egy copfos csávó, és igen…..megint az esküvőbiznicből, de uncsi már ez.

 

Később egy képen copfost megcsodálhatjuk leeresztett hajjal, megdöbbentő módon hasonlít a feleségére.

 

Százezerért adnak bérbe esküvőkre egy régi telefonkészülékre hasonlító berendezést, amin lehet üzenetet hagyni az ifjú párnak.

 

Ebből megtudom, hogy a személyes gratuláció az esküvőn ezek szerint már meghaladott, ósdi dolog, csak így lehet ma már gratulálni.

 

Disznókirálynak a cégértéktől elgurul a gyógyszere, lepofátlanozza a párt, és egyéb kedvességeket is mond nekik. Ők nem sírják el magukat (pedig amit kapnak, az szerintem durvább, mint amit a múltkori részben kupakos kapott), ezek szerint felkészültek Dkirályból.

 

A többiek szerint az ötlet szuper (biztos…), na de az a fránya cégérték, így nem száll be senki.

 

A végén botoxreklám megkérdezi a párt, hogyha újra bemehetnének, az elhangzottak alapján csökkentenének-e a cégértéken, de a copfi szerint nem nagyon.

 

Ezek szerint ma csupa olyan szereplő van, akik pont leszarják, amit cápákék mondanak nekik.

 

 

A végén egy újabb pár, ők az állatbőrt helyettesítő „gombabőrrel” jönnek. (Valamilyen gombák által lesz valami olyan anyag, amely a bőrre hajaz.)

 

Mint kiderül, még nem értékesíthető a jelenlegi állapotában, de majd ez is meglesz.

 

Disznókirály meglepő módon most nem a párt, hanem Petyát oktatja ki, aki valami olyasmit merészel mondani, amiből Dkirály azt szűrte le, hogy az állatbőr Petya szerint nem etikus.

 

Két ajánlat: Adólány rendkívül visszafogottan csak a cég 100%-át kéri a pénzért, a jelenlegi tulajok meg lehetnek nála alkalmazottak.

 

Vízkirály megjegyzi, hogy még neki is van mit tanulnia Adólánytól, meg hogy akkor a befektetést is magának akarja-e fizetni, vagy azt legalább megkapja a pár…..

 

Adólány megjegyzi, hogy hát nem a cápák között vagyunk? Akkor miért ne lehetne tényleg egy cápa?

 

A pár végül nem annyira meglepő módon Petya ajánlatát fogadja el, pedig ahogy kiderül, ha az Adólányét fogadták volna el, Petya is lehetett volna a cégben alkalmazott, ha ennyire bejön neki az ötlet.

 

Azért nem piskóta ez az Adólány, akkor már inkább Disznókirály kirohanásai, mint Adólány tenyérbemászó ajánlatai…..

Ilhilla Creative Commons License 2024.02.06 -3 0 1037

Érdekes, itt helyben a cég és az ÖK azzal etette a lakosokat, hogy "az országban először nálunk alkalmazzák ezt a módszert".

Előzmény: Kr.Kr. (1034)
Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.06 -1 0 1036

Ez rendben is van, csak az az érdekes, hogy a sok-sok évadban összesen 4 db befektetése jött létre ténylegesen.

Előzmény: Mazsola0070 (1033)
Kr.Kr. Creative Commons License 2024.02.06 -3 0 1035

Én azt hittem, h előzetesen kapnak már anyagot a bemutatkozó cégekről és a stúdióban inkább a személyes bemutatkozás zajlik. Ezek szerint nem annyira...

Előzmény: Mazsola0070 (1033)
Kr.Kr. Creative Commons License 2024.02.06 -4 1 1034

Ilhilla Szolnokról írt, Te pedig szerintem Pestről (mivel kerületet említettél) - lehet itt ment félre az infó 🙂

Előzmény: Apádfüle (1029)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.06 -2 0 1033

"mindennél többet mond el a műsorban leokézott befektetésekről"

 

Erről azt nyilatkozta Vízkirály, hogy a műsorban a befektetőt kereső által elmondottak, lényegében megérzések alapján hoznak döntést, ami nem kötelezi őket semmire, mert utána jön egy hosszas cégjogi, pénzügyi, üzleti, stb. átvilágítás, és ha kiderül, hogy a delikvens bármiben is hazudott, vagy üzletileg még sem olyan jó a buli, mint a szpícs alapján feltételezték, akkor nem jön létre a megállapodás.

 

De hasonlóra utalt Kócsina is:

 

https://index.hu/mindekozben/poszt/2024/02/05/az-ecseri-piachoz-hasonlitotta-a-capak-kozott-hetedik-evadat-dr.-varga-eszter-befekteto/

Előzmény: Alpári Gnác (1026)
börzeinfó Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 1032

Nem ragadtam le a sörösdoboz kupaknál, de tök véletlenül ez jött velem szembe....

Mennyivel praktikusabb.. :)

 

Por- És Rovarálló Kézi Doboznyitó Sörhöz És Szódához,

Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.05 -2 1 1031

Na, egye fene, megnézem most a tegnapi adást, de nagyon remélem, hogy milliárd alatti cégértékkel senki sem akar alkalmatlankodni, mert már nekem lenne kellemetlen!

 

Ki lesz az első?

Kiscsalád, papa-mama-leány, de mama nem prezentál, csak László és Eszter Izolda.

EI forraszt, nagyon derék, csak nem valami elektronikai ötlet lesz ez?

Nos, valóban elektronikai dolog ez, mégpedig vízkőtlenítő kézi készülék.

Amióta az eszemet tudom, léteznek ilyenek, közös tulajdonságuk, hogy nem jók semmire.

László 27 éve foglalkozik ezzel. Türelmes egy ember...

Vödörnyi vízkő van a bojlerben és még össze is piszkolja a fürdőszobát.

De a készülék ezt összetöri, van mikroszkópos fotó is.

A bejövő strangra kell felszerelni, az azért derék, mert az átfolyó vízből biztos kiveszi a zoxigént, csak mi van, ha valaki kádat tölt, mellette megy a mosógép és átfolyik percenként 20 liter víz a collos csövön? És a 30 folyóméterre lévő bojlerből hogy fogja kirázni a vízkövet, addigra az impulzusból nem marad semmi?

47.200.- Ft az ára, 20 ezer alatt van a bekerülés.

10 évig Ausztriában dolgoztak, addig leszarták, erre fel lecsökkent a forgalmuk. Nahát!

80 millió, 20%, 400 milliós cég.

A nevét nem tudom leolvasni az amúgy ordenáré papír dobozról, de benne egy műanyag doboz van, Petya mindjárt szét is szedi, mi van abban? Rendezett?

Az, van benne egy NYÁK, nagyfrekvenciás jelet ad ki, nem valami bonyolult, ezt ők is beismerik.

Nagyon ment ez pedig, havi 1500 db-ot is elsóztak belőle, mára ez lecsökkent évi 240 darabra. Mert a tervezők eleve be is tervezték a házba.

Kiderül, hogy ez évi közel 1 milliárd bevételt is termelt. És micsináltatok ezzel a temérdek pénzzel? Hát, jól elbasztuk...:)

Most elviccelődnek azon, hogy nekik mentorálás kellene, Petyának mindjárt van is ilyenje, akkor 40 millát mindjárt utaljanak is át neki, aztán a többiből meg majd reklámoznak.

DCs kiszáll, mert minden szám értelmezhetetlen.

Miért pont 80 millió? Ki számolta ezt ki? Mondjál már valamiit, mondja apu EI-nek. Ő mond is valamit.

Kócsella szerint ez a cég most 20 milliót ér, úgyhogy kösz, nem.

Megoldó érdeklődik, menne vasárnapi ebédelni, mint új családtag.

Adna is 20 milliót, a többit hitelben, csak ugye át kellene tervezni magát a csomagolást, meg összerakja a marketing csapatot. És VK jönne-e a felével?

Megbeszélik anyával, közben VK azon tűnődik, hogy beszálljon-e?

Anya a főnök, jóvá hagyja a dolgot.

EI 15-15%-ért 20-20 milliót kér.

Megoldó ebből nem kér, VK pedig be se akar szállni, mert ez oly randa, hogy újra kell csinálni az egészet, úgyhogy ezt most passzolja.

Hát jó, fussunk neki, dönt apu, csak anyu el ne verje a sodrófával...

 

Most bejátsszák a nagydarab biztonsági őrt, aki kamaszokat védett volna a Szimplában.

Be nem fektettek, de adtak pénzt csak úgy, reklámra, és most felrobbant tőlük a tiktok.

Ez lenne a sikersztori. Remek.

 

Tibor jön bűvös kockával, oktatástechnikai megoldást hozott.

Bejelentkezik az osztályának onlineba.

Ő angol tanár amúgy, az ő ötletét csinálta meg valaki más és ez egy platform.

Amúgy elsőre nem ellenszenves a pali.

Digitális oktatás nagykövete is, de diplomata útlevelet nem kapott, hát ja, focistának kellett volna menni...

Motimor?

140 ezren használják és valahogy digitális osztályokban lehet tanulni, monitorozza a diákok fejlődését.

20 millió, 10%, 200 milliós érték.

Nem állítom, hogy pontosan értem, mit is csinál ez?

Tananyag, tesztmodul, tanulás tervező, monitor, még mindig nem világos, de ha 140 ezren használják valóban, akkor csak jó valamire.

30-40 ezren aktívak is.

Bevétel? Havi 150 Ft diákonként a licenszdíj, szóval a tanár a sales.

DCs érdeklődik, hogy mért fizet ezért a diák? Mert a tanár azt mondja, hogy ezt kell használni. De miért? Csak!

Iskolák is vannak, na de mennyi a bevétel végül is?

Havi 1-1,5 millió a bevétel végül, év végére 45-50 milliós bevétel lesz. De ha 40 ezer aktív felhasználó van, akkor havi 6 milliónak kellene lennie...

Most külföldre terjeszkedne, így skálázódik ez.

DCs szerint ez nem üzlet, meg nem is ért egyet azzal, hogy a tanár mondja meg, mire fizessen a diák. Etikailag. Meg a boltot se látja, kiszáll.

Kócsella szerint pedig lehet ez jó, csak nem most még.

VK szintén hasonló okok miatt kiszáll.

Petya nem tudja, hogy ez ügy, vagy üzlet.

Megoldó ügynek látja, ezért kiszáll, majd felajánlja az adója 1%-át, meg ezer gyerek díját kifizeti. Gáláns.

Petya végül is inkább nem kéri ezt, de majd segít, ahol tud.

Szóval hajrá, Tibor!

 

Levente jön Erdélyből.

Hatalmas céget vezet már, bődületes sikereket értek már el.

Ez is bejelentkezik valami élőbe, minden pillanatot ki kell használni!

DCs pimasz, de majd ő megharcol vele legott.

Complet & Smart. Makett házikó is van.

Villanypásztort is csinált már és működött. Lada gyújtótrafó és egy 555-ös IC, csak mondom.

Nexon a cég. A pásztor appból vezérelhető, nagyon jó, de annyi az igény, hogy nem tudnak eleget gyártani.

2 millió Euro, 10%, 8 milliárdos értékelés. Mármint nem a meglévő cégre, hanem csináljanak egy újat.

VK megkérdezi, tudja-e mit beszél?

Tudja, mert tavaly 2 millió Euro volt a forgalom, 25% profit.

Na de ha mindenkinek lesz pásztora, akkor hogy fognak ezek évi 70%-ot nőni?

DCs kéri, mondjon már 1 db dolgot, ami ebben innováció? Hát, egyet nem tud. Akkor viszont ő kiszáll.

100-500 Euro között van az ár. Egyébként az nem is drága.

Hogy lehet eladni annyit, kérdi Petya? Mert mi a frontvonalban vagyunk, ott vannak a medvék!

Szósölben van 100 ezer követője, pedig a pásztor a téma, de ő annyira jó, mint amennyire el van telve magától. Amúgy a legény bárkinek lyukat tud beszélni a hasába.

DCs szerint pont most csinál hülyét mindenkiből, azok meg simogatják. Kócsella nem hiszi. Hát, de te nem is tudsz eladni semmit. De igen, mert hitelt el tudok! Parádés vita...:)

Nem létező cég nem ér ennyit, ez értelmezhetetlen, mondja Kócsella.

Pedig ő a saját cégéből nem ad egy fikarcnyit se.

Akkor mi meg nem adunk egy fikarcnyi pénzt se, mondja VK. Erre Levente megbántódik, mert nem szép az, hogy fikarcnyit se. Hát de te mondtam, én csak megismételtem, mulat VK. De akkor is!

Most Megoldó is kiakad, amit most csinálsz, az pofátlanság.

Petya még itt van, Levente nem hunyászkodik meg, tele van daccal. Jó, de mi következik ebből?

És amúgy hogyan képzelte? Betesz valaki 2 millió Eurot 10%-ra és akkor ő is betesz 18 milliót? Vagy hogy jön létre számszakilag a 20 millió Euros cég? Vagy azt gondolta, hogy majd apportál szellemi terméket?  Honnan lesz az új cégben bevétel? Átviszi a gyártást oda és akkor mi marad a régi cégben, amiből fikarcnyit se, azt akkor bezárja? Ez a gyerek tényleg ennyire félnótás?

Na végre, valóban egy felháborító faszjancsi, eddig olyan langyoskás volt a mai műsor.

Na jó, Petya kiszáll, ehhez aztán nem kell cápa.

Kócsella szerint menjen el egy üzleti tanácsadóhoz és egyáltalán, menjen már innen haza a picsába! Maradéktalanul egyet értek vele!

 

Martin és dr. Gábor jön, aki gyógyszerész.

Étrend kiegészítő, új hatóanyaggal. Új generációs vitaminok.

Hit kérdése lesz ez? Meglátjuk.

10%, 6 millió, 60 milliós cég.

Valami koenzim, neve is van, de nem jegyeztem meg.

NAD? Az nem egy hifi márka?

Öregedés ellen is jó.

22-ben 7,5 milliós bevétel. 23-ban 16 millió.

2 új terméket akarnak csinálni és PR is lenne.

Petya otthon van ebben, ismeri az összetevőket. VK be is kap egy bogyót, ha már fiatalít.

Petya szerint egereknél meg tudták duplázni az élettartamot, erre mindenki be akarja venni az egész dobozzal. Humán kutatások még nincsenek, szóval nem tudjuk, jó lesz-e ez tényleg.

VK ad 6 millát 20%-ért.

OGYÉI szám van? Van. Az azt jelenti, hogy nem árt. Amúgy nem azt jelenti, hanem hogy az van benne, amit állítanak.

200-300% profit van rajta, az szép. Amúgy 20 ezer a végára.

Ezt valaki gyártja, ők megmondják, mi legyen benne, az alapanyagot a gyártó szerzi be.

Nincs sok versenytárs, de azért lehet ilyet kapni, Petya szedi is. Hát igen, a gazdagok maradnak fiatalok, mi meg megöregszünk észrevétlen...

DCs szerint ha lesz FDA engedély ezekre az összetevőkre, akkor vajon hány nagy gyógyszergyár rakja tele vele a patikákat másnapra? Az összes. Úgyhogy ő ki is száll.

VK szerint márpedig ők kolumbuszok, mert az elsők, meg hát adott is már ajánlatot.

Petya úgy véli, ők csak egy értékesítési csatorna, úgyhogy inkább kiszáll.

Kócsellának tetszenek a számok, de azért még picike. De felesbe beszállna VK mellé. Ja, hát ha lehet felesbe, akkor Petya is.

Na de Megoldó még nem szólt, most majd becsúszva elviszi az orruk elől a boltot.

És valóban, 20%-ot kér ő is és még ad 20% kölcsön keretet is. Aztán ha nagyot nő, akkor finanszírozza tovább.

VK szerint ez nem valami nóvum, ezt minden befektető megcsinálja.

Tanakodnak a fiúk, ellenajánlat lesz.

15-15%, 6-6 millió Megoldó és VK szálljon be.

Beszállnak, mindenki ölelkezik, boldogok.

 

Nem volt rossz, jó sem, ha az erdélyi hülyegyerek nem jön, talán kicsit untam volna...

 

 

Ilhilla Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 1030

nem csípem a félinformációkkal való félreinformálást.)

 

Ezt nekem céloztad?

Én nem írtam, hogy mindenhol, azt sem hogy hány helyen, mert nem állt rendelkezésemre pontos adat, csak egy cikk a helyi sajtóból.

Igen, kísérleti jelleggel vezették be, pár lakótömböt érint a dolog (egyelőre).

 

Előzmény: Apádfüle (1029)
Apádfüle Creative Commons License 2024.02.05 -4 0 1029

Egyelőre két kerületben vezették be, és ott sem kötelező, csak egy lehetőség. Aki kér ilyen vödröt, kap. Aki nem kér, nem erőltetik rá. Nem kell a hiszti. :)
(Ja, és én se gyűjteném, ha ott laknék, szóval nem az ügy propagandistája vagyok, csak nem csípem a félinformációkkal való félreinformálást.)

Előzmény: Ilhilla (1019)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.05 -2 1 1028

Igen szerintem is!

Hatalmas arca volt, verte a mellét! ...de mit csináljunk, ha nálunk kevés a medve és a fóka is? :D

 

...azért azt a kis makett farmot megnéztem volna közelebbről, még napelem is volt felszerelve, ami a villanypásztort működteti, tehát külterületen is jó! (Férjem is vett ilyen napelemet kettőt, a műhelyében arról működnek az elektromos cuccai).

Előzmény: Mazsola0070 (1027)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.05 0 0 1027

Én azon döbbentem le, hogy a székely gyerek külsőleg és stílusában is baromira hasonlított a "Házasodna a gazda" című műsorban felbukkant szlovákiai és romániai magyar mezőgazdasági vállalkozó gyerekekre.

 

Ezek szerint a mostanában (önerőből vagy a család révén) feltört (vélhetően egyébként a helyi viszonyok között kőgazdag) külhoni magyar gyerekeknek ennyire hasonló a habitusa. 

Előzmény: Ilhilla (1025)
Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.05 0 0 1026

Ebben az interjúban nekem az volt érdekes, hogy állítása szerint eddig összesen 4 vállalkozásba szállt be, abból kettőt eladott, kettő hasít még mindig.

 

Szóval ha ez igaz, az mindennél többet mond el a műsorban leokézott befektetésekről.

Előzmény: Mazsola0070 (1023)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 1025

Cápatársaiba is bele szokott szállni, különösen a hölgyekkel tiszteletlen.

 

Érdekes, hogy az "újfiú cápa" milyen remekül elküldte a székely gyereket a fenébe, csak azt nem mondta ki neki senki: "reklámidőért jöttél hülyegyerek?. Gondolom azért, mert a csatorna engedte be ezzel a műsorba a srácot. 

Előzmény: Gabknowsworst (1024)
Gabknowsworst Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 1024

De azt értse már meg mindenki, pontosabban lássa, és ne hagyja magát Moldovántól megvezetni, hogy ő nem "a hazudozókkal" bunkó, hanem random kábé mindenkivel, ha úri kedve úgy tartja. Ha nagyon ráérnék, és lenne rá egy napom, csinálnék egy gyűjtést az első szériától kezdve, hogy ki mindenkibe szállt bele, olyanba is aki se tiszteletlen nem volt, se nem jött ennyire kétes termékkel, mint ez a mostani csávó, se nem "hazudozott", ahogy ő fogalmaz.

A 7 széria szerintem már több mint félszáz adásában pedig lehet, hogy volt 5-6 közötti olyan vállalkozó, akinek eszében nem volt adni a cégéből és tényleg csak a reklámért jött (ennek az iskolapéldája volt a Balázs Kicks-es csávó - na pl vele se bunkóskodott, pedig az a gyerek tényleg hülyére vette mind az ötüket), de azért nem ez a jellemző.

Ez a mostani ember se hazudozni jött, volt egy ilyen vagy olyan terméke, ő meg hülyét csinált belőle.

Azért is kibaszott képmutató most ezzel a hazudozós dumával jönni, mert ott volt a Marsot terraformáló csaló, annak például a fenekét kinyalták a műsorban, mert megrészegültek a nagy haszontól, pedig azt aztán tényleg el lehetett volna küldeni melegebb éghajlatra.

Szóval ő csak egy öntelt paraszt, aki alá a szerkesztők valószínűleg adják a lovat és/vagy nagyon unja már az egészet, de kábé ennyi. Az összes többi rizsa, a mondás pedig nagyon találó: a stílus maga az ember.

Előzmény: Mazsola0070 (1023)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.04 0 0 1023

Ez a beszélgetés azért árnyalja a képet Moldovánról (arról is beszél, miért indulatos a Cápák között "hazudozó" szereplőivel.)

 

https://www.youtube.com/watch?v=jZSOZgNQUUI

dojcstomi Creative Commons License 2024.02.04 0 0 1022

Mi zárható műanyag vödörben tartjuk. Így nem jön ki semmilyen szag, de amikor kinyitjuk büdös jön belőle nyilván.

 

De amúgy igen... valami nagy okos kitalálta, hogy gyűjtsél mindent szelektíven, a szeméthegy növekvő térfogatával meg nem számolt. Tényleg, a banánhéjat ne vasaljam nekik élére, hogy megfeleljen az 50 Ft-os kritériumuknak? Vagy a szerves hulladék nem fog érni semmit?

 

Egyébként meg amennyi palackot a szelektívbe dobtam már, a sokszor 50 Ft-ok alapján a MOL már több száz millióval tartozik nekem. :DD

Előzmény: Ilhilla (1021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!