Keresés

Részletes keresés

Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.24 0 1 20099

Mikor előnyös a föld alatti tartózkodás?

a., Ha extrém időjárási körülmények rákényszerítenének (jégkorszak, kánikula. özönvíz.)

 

A törökországi földalatti városok szinte biztosan abból a célból épültek, hogy egy előre látott katasztrófa, özönvíz elöl nagyon sok embernek menedéket adjanak (talán az özönvízektől is védelmet nyújtottak). A Göbekli Tepénél és Karahan Tepénél eddig megtalált és még a föld alatt azonosított romoknál feltételezik, hogy ezeket a megalitikus struktúrákat azért temették be (egy idő után mindegyiket), mert tudták, hogy egy nagy katasztrófa közeleg, és csak betemetéssel tudják megóvni az özönvíztől a "városokat". Göbekli Tepénél nagyon érdekesek az univerzum tudását hordozó kézitáskácskák, amelyeket az olmékoknál, mayáknál, a perui és kolumbiai őslakosoknál, a mongóloknál, a sumér istenségeknél is láthatunk ábrázolásokon. Azoknál a civilizációknál jelent meg a táskácska, amelyek hirtelen jelentős tudásra tettek szert. 

Karahan Tepénél érdekes az 5 ujjú ember ábrázolás, ami óriások jelenlétére utal. A központi szentély emberfeje pedig a téli napfordulókat mutatja a pontosan kalibrált fénysugár által. 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166558035&t=9000303

Előzmény: Annaem (20095)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20098

„Képtelenség, hogy fejlett élet legyen egy Nibirunak elkeresztelt állítólagos bolygón, olyan paraméterekkel és távolságra a Naptól.”

 

Az nem fordulhatott elő, hogy a Nibiru nem egy naprendszeren kívülről érkező bolygó, hanem a Tiamat bolygó volt az, amely kilökte a Napkörüli stabil pályájáról a Nibirut? Az üközés hatására létrejött a Hold, és az aszteroida övezet. A Hold pedig megtermékenyítő hatással volt a Földre azzal, hogy kibillentette a forgástengelyét, amivel létrejöttek az évszakok, az árapály jelenséggel pedig a kontinensvándorlás és a vulkánok. A Tiamatról és a Nibiruról leszakadt vízzel, pedig az óceánok. A Föld jókor volt jó helyen ahhoz, hogy új lakóhelyet adjon az életnek, a Nibiruról átköltöző Annunakiknak. ;-)

Előzmény: Schenouda (20093)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.23 0 2 20097

 Az annunakik ott követték el az első hibát, hogy biorobotnak szánták az Embert, ha már a saját képükre teremtették. A másikat azzal, hogy nem törölték el maradéktalanul, meghagyva azt Afrikai főemlősnek, és az evolúciónak, hogy boldoguljon vele, ha tud. Mivel a csimpánzok még nem beszélnek és nem dolgoznak más fő emlősnek, lassan halad az evolúciójuk. De a majmok bolygólya már ki van találva a filmeken.;-)

Előzmény: Annaem (20095)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.23 0 0 20096

 „Néhány kivétellel, amikor felébredtek az elmék, fellángoltak a butítást, állatiságot elutasító, ellenző hullámok, pár évszázadra, de inkább évtizedre, és fejlődés mutatkozott imitt-amott (talán ekkor, ezért épülhettek a piramisok??) jönnek technológiai fejlődések váratlanul, tágul a világ és az univerzum, de előbb-utóbb mindig lecsap a kontroll, a cenzúra, és visszakorlátoz az anyagi függőség szürke szolgaságába. Ahol a nem gondolkozók a "sikeresebbek" és ők nem akarnak találni semmit, és nem szélesítik a korlátokat.”

 

Azért nem vagyok olyan pesszimista, mint ahogy itt megnyilatkozol. A relativitás szerint, minden a nézőpont függvénye. Van, akit segítenek, felemelnek a körülmények, van akit gátolnak, elnyomnak. Ezért senki sem kerülheti el a sorsát, nem lépheti át a saját árnyékát. A körülmények, vagyis a természetes környezet manipulálása, szintén kétoldalú, mint az érem. Van haszonélvezője és elszenvedője. Ha abból indulok ki, hogy a nagyapám döngöltföldes barakban született petróleumlámpa fényénél, a szüleim már összkomfortos lakást béreltek az államtól, az iskolát nem a négy polgári jelentette, nekem saját kertes házam van és diplomásak a gyerekeim. Az unokámat már az EMI felügyeli „bébiszitterként”, és oda költözhet a Földön, ahova a hatóságok és a pénze megengedi. Mi ez, ha nem fejlődés???:-)

Előzmény: w.ullrichfun (20090)
Annaem Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20095

Jó, de az idegenek jelenléte jó ok arra, hogy földalatti várost hozzanak létre. 

Mikor előnyös a föld alatti tartózkodás?

a., Ha extrém időjárási körülmények rákényszerítenének (jégkorszak, kánikula. özönvíz.)

b., El akarjuk kerülni a találkozást bizonyos élőlényekkel (dinoszaurusz, vérfarkas, sugárzás miatt óriásra nőtt bogarak, annunakik.)

Előzmény: Schenouda (20093)
Annaem Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20094

A piszkos munkát elvégzi más a hatalom helyett. A legüresebb, legmagányosabb közös elmúlás jön. Az Ég és a Föld erőit végleg kimerítettük, magunkba halunk. Tegnap hallottam a rádióban egy mondatot: az információs özönvíz kommunikációs sivatagot eredményez. Elhal a beszéd, csak fürge ujjak szaladnak és söprögetnek az eszközökön. 

 

Előzmény: w.ullrichfun (20090)
Schenouda Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20093

Hát igen, ez a Göbekli Tepe máshogy nem is magyarázható, mint az űrhajós Annunakik segítségével. Olyan rafináltak voltak, hogy semmilyen jelet, írást nem hagytak a T alakú oszlopokon magukról, csak azért, hogy a 10 ezer évvel későbbi embereket így tévesszék meg...

Valami nyugati elmék megmondták (azok nagyon okosak, rájuk lehet hivatkozni).

Képtelenség, hogy fejlett élet legyen egy Nibirunak elkeresztelt állítólagos bolygón, olyan paraméterekkel és távolságra a Naptól.

Előzmény: Annaem (20088)
Annaem Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20092

Paulo sárkánykarmos-tojásos  hajóitól elájultam annak idején. Mára már kiderült, hogy Paulo nyilvánosság előtt vállalhatatlan. Pont őt olvasgatom amúgy, azt írja a szent elmeháborodott, hogy voltak kükladikus sütőkövek, és amikor a tengerészek sütöttek egy jó meleg kenyeret, a kő Atlantisz titkos térképét nyomta minden kenyérre! Nézzük meg, hogy mi lehet igaz ebből.

Egy tanulmány szerint naptárként használták ezeket és nem főzésre, a Vénusz, Jupiter a Mars és a Nap csillagászati megfigyelései.

 

A nyolc sugarú csillag a Vénusz bolygó nyolcéves periódusa, amely alatt a Vénusz bolygó ugyanarra a távolságra tér vissza a Naptól, ami 99 holdhónapnak felel meg. 

 

Legalább tíz hajómotívummal ellátott "serpenyőt" találtak..

Az évek során számos magyarázat született ezen úgynevezett serpenyők használatára. A régészek számos javaslatot tettek arra, hogy dísztárgyként, vallási vagy szertartási tárgyként, tányérként, vagy akár egyszerű főzőedényként használták. Formájuk miatt alkalmasak lettek volna egyfajta öntőformaként, amelyben a folyadék megszilárdulhat, vagy edényként a tengeri só feldolgozásához. Az egyetlen probléma a funkcionális objektum elmélettel az, hogy az Égei-tenger térségében eddig felfedezett közel 150 serpenyő közül egyiken sem látszik a kopás és elhasználódás jele.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Frying_pans

 

            

            

Előzmény: Schenouda (20069)
Annaem Creative Commons License 2024.04.23 0 0 20091

Nincs jelentősége az időnek és a fejlettségnek, jelenleg is egy bolygón élünk 

a (szerintünk) kőkorszaki szintén élő, vadászó-gyüjtögető életmódot folytató népcsoportokkal. 

Alternatív vélemények szerint atlantiszon is éltek hátul megnyúlt koponyájú emberek, a Nefertiti fejhez hasonlatosak. 

Elképzelhető emlékezetből kieső részlet, például meglátogatnánk egy Guineai szigetet és otthagynánk fényképezőgépet, fél pár fülbevalót, kempingfőzőt. Mobiltelefont, ami minden reggel ébreszt, amíg le nem merül. Utána mindent elmos egy ár, vagy az atomkatasztrófa, és senki sem fogja érteni, hogy a fűkunyhóban élő civilizáció miképpen alkothatott ilyeneket...

Előzmény: őszszakál (20081)
w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20090

"Lehetséges az, hogy a szellemi „törést”, egy környezeti katasztrófa, vagy a Kínából ismert „kulturális forradalom” okozta?"

 

 "Histora iteratur" ;)

A kettő együtt? Vagy közvetlenül egymás után: Az ismert történelmünkben jól lekövethetők a tudást ellenző, az értelmet likvidáló, a butítást, a "ne gondolkozz, csak szolgálj!" hazugságot erőltető, úm. "fentről érkező" irányelvek, vezetői viselkedés típusok (mai napig ugye, most is tart a "majd mi tudjuk, mi megmondjuk mi a jó Nektek, hogyan éljetek, ne legyen gondotok erre" - a társadalmi "hasznosság" hamis illúziójába kényszerítve a gazdagsági piramis csúcsától lejjebb élőket) - a római birodalom bukása után egyre-másra következtek az erőszakos, agresszív, népbutító

hatalmak, vezetők évszázadai, annyira sikeresen ostobán tartva a vezetők alatti társadalmat, hogy az a géprombolásig süllyedt az ipari forradalom során, szomorú példát mutatva a fejlődés elutasítására. Túlságosan jól sikerült korlátozni az emberiség gondolkodását, lényegében elérték, hogy a bolygó lakóinak döntő többsége sötét, mint az éjszaka, és nem is akar tanulni, gondolkozni. A "nyugati-kultúra" pénz és származás alapon kirekesztő és korlátozó évszázadok óta, és nem vált. A gyarmatokon a bennszülöttek állati rangsorba sorolása, annak elfogadtatása velük sikeresen lement, az uralkodó nézeteket a hozzájuk hű, a gyarmatosítóknak megfelelő vezetői réteg viszi tovább sikerrel, másképp gondolkozni még mindig kockázatos ott, szimplán félresepernek.

 Keleten a durva terror a menő, az orosz, kínai, é.-koreai mintára a Pol Pot rezsimben csúcsosodott ki, de mindegyiknél az értelmes-okos emberkék eltüntetése volt a cél, nyilván a könnyebb irányítás, terelés céllal. Nálunk az erőszakos keresztény hittérítés óta nem tanácsos másképp gondolkodni, mint amit a hatalom ránk erőszakol, ebben semmiféle változás nem történt 1100+ év alatt, és nem is várható.

 Ha ennél is durvább társadalmi ellentétek-háborúk + az elmúlt évezredek viszonylag szolid időjárási, természeti változásainál erősebb kataklizmák, klímaváltozások zajlottak le i.e. mondjuk 5000 és 10 ezer, vagy 10 ezer és 15 ezer közt, esetleg nem is egy, hanem mindkét tragédiából több, akkor simán el lehet képzelni, hogy a túlélők eltüntettek, elástak, elégettek, tengerbe zúdítottak, ledaráltak, vulkánba szórtak, stb. MINDENT! értsd tényleg MINDENT, ami az előző civilizációhoz, értelméhez, technológiájához, TUDÁSÁHOZ köthető volt, főleg, ha egy-két katasztrófát azzal indokoltak (okkal vagy ok nélkül, mindegy) hogy azok a technológiák, az a tudás váltotta ki. Atlantisz elpusztításának-pusztulásának a saját maguk által okozott "túl nagy energiát használó" - túlságosan természet ellenes tevékenysége, mint indoklás megvan, ugye? Nos előfordulhat, hogy nem alaptalan, és még az is, hogy nem egyszeri eset, hanem már több esetben is bekövetkezett apokalipszis-katasztrófa történt. Atlantisz "emlékét" megkaptuk, mint figyelmeztetést(?) az utána következett évezredek arról szóltak-szólnak(!), hogyan kerüljük széles ívben azt az irányt - tilos a fejlődés, nincs gondolkodás, értelem helyett félelem, addig jó mindenkinek.

 Néhány kivétellel, amikor felébredtek az elmék, fellángoltak a butítást, állatiságot elutasító, ellenző hullámok, pár évszázadra, de inkább évtizedre, és fejlődés mutatkozott imitt-amott (talán ekkor, ezért épülhettek a piramisok??) jönnek technológiai fejlődések váratlanul, tágul a világ és az univerzum, de előbb-utóbb mindig lecsap a kontroll, a cenzúra, és visszakorlátoz az anyagi függőség szürke szolgaságába. Ahol a nem gondolkozók a "sikeresebbek" és ők nem akarnak találni semmit, és nem szélesítik a korlátokat. Nem hoz profitot.

 

 

Előzmény: őszszakál (20084)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.23 0 0 20089

Szép akkor lenne, ha legalább egy hangoztató nevét ismernénk, a növekvő tendenciából. Abból már lehetne következtetéseket levonni a hitelességét illetően.:-/

Előzmény: Annaem (20088)
Annaem Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20088

A törökországi megalitikus metropolisz építésénél egyre többen hangoztatják pl. az annunakik behatásának lehetőségét. 

 

Jaj de szép!

Előzmény: Mocsári Trol (20085)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20087

„A törökországi megalitikus metropolisz építésénél egyre többen hangoztatják pl. az annunakik behatásának lehetőségét. „

 

Az Annunakik, akik a Nibiru bolygóról származnak (egy kozmikus karambol következményeként), „istenként” jelennek meg a Földön, mivel még nem létezik akkor a mai ember, teremtenek maguknak az Afrikai főemlősökből géntechnológiával.  Ez nem egy metropolisznak, hanem az emberiségnek a létrehozása. Ha ez a valóság, az azt jelenti, hogy az egész történelmünket át kell értelmeznünk valamikor. Azt írják, hogy 3600 évenként kerüli meg a Napot a 10. bolygó, a Nibiru. A mai technológiával, megtalálhatónak kell lennie egy Naprendszerben keringő bolygónak. Mi több, még a földközeli pontja is megállapítható számítógépes szimulációval. Amennyiben ezt elvégzi a tudományos közösség, azt is megtudhatnánk, hogy valóban özönvizet okozna a találkozó a Földön. Nem kell „időutazók”jóslataira hagyatkoznunk, hogy a jövőbe lássunk, vagy a múlt igazságait kiderítsük. ;-) 

Előzmény: Mocsári Trol (20085)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20086

Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.23 0 2 20085

A gízai plató homokja alatt is sok minden vár feltárásra. Kevesen tudják, de a Szfinxtől kb. 50 méterre ott van a 2. Szfinx is. A Szfinx 2 fejébe állítólag villám csapott évezredekkel ezelőtt, és ezért olyan csonka fej. A test méretei a Nagy Szfinxhez hasonlóak. Ezen is súlyos erózió nyomai látszanak. Tehát még azt se nagyon ismerjük, amit látunk, nem is beszélve arról, amit még nem látunk! A Szfinx projekttel kapcsolatban már leírtuk, hogy a jövő tudománya talán majd magyarázatot tud adni az építkezés mikéntjére. A törökországi megalitikus metropolisz építésénél egyre többen hangoztatják pl. az annunakik behatásának lehetőségét. 

Előzmény: őszszakál (20084)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.23 0 0 20084

„Emellett természetesen a Szfinx kifaragott testmagja és a 200 tonnás mészkőtömbökből illesztett megalitikus templomok is a jégkor végi civilizációk fantasztikus szakértelméről tanúskodnak. Aztán volt egy törés, és majdnem minden, legalábbis a technoevolúció újrakezdődött.”

 

Az nyilvánvaló, hogy a kőkorszaki szakik, mesterfokra emelték a faragási tudásukat. Azonban a gravitációt ők sem tudták „kikapcsolni”arra az időre, amíg a 200 tonnás kőtömböket egymásra pakolták. Ennek a logisztikának hiányoznak a nyomai. Egy technológiai utasítás, egy leírása annak a folyamatnak, amivel megemelik a megalitokat, jól jönne.  Lehetséges az, hogy a szellemi „törést”, egy környezeti katasztrófa, vagy a Kínából ismert „kulturális forradalom” okozta?

Előzmény: Mocsári Trol (20083)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.23 0 0 20083

A jégkorszak végi civilizáció technológiai fejlettségéről képet adhat Göbekli Tepe, Karahan Tepe (plusz, még vagy egy tucat, nemrég megtalált dél-törökországi helyszín megalitjai) és esetleg a törökországi földalatti városok leletanyagaiban foglaltak. Göbekli Tepe és Karahan Tepe között kb. 200 km hosszan vannak megalitikus romok a föld alatt. Amit ma látunk, az csak a jéghegy csúcsa; kb. 1 százaléka annak, ami a föld alatt rejtőzik. Ez a térség akár milliós nagyságrendű őskori lakosságnak otthont adó metropolisz, világváros is lehetett, melynek feltárása akár több évszázadig is eltarthat. Emellett természetesen a Szfinx kifaragott testmagja és a 200 tonnás mészkőtömbökből illesztett megalitikus templomok is a jégkor végi civilizációk fantasztikus szakértelméről tanúskodnak. Aztán volt egy törés, és majdnem minden, legalábbis a technoevolúció újrakezdődött.

Előzmény: őszszakál (20081)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.22 0 0 20082

Hüperborea és Negada szerepe, így elvitathatatlan a hajózásban. A kettő között ott van az Atlanti óceán, mint hajózási útvonal. Ha ezt tekintjük Atlantisznak, nem is kell tovább keresnünk. ;-)

Előzmény: Schenouda (20080)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.22 0 0 20081

Ezek szerint, az emberiség történelmét jégkorszak előtti és utáni korszakokra lehet bontani. Az a kérdés, hogy a technológiai fejlettségünk nagyobb volt-e a jegesedés előtt, ami „befagyott” a jégkorszakban, majd az kiolvadás után visszajutott a „startvonalra”? A kollektív emlékezetből is kiestek olyan részletek, amiket Afrikában és a mediterrán területen még a fagy előtt birtokoltunk? Ki tudná ezt igazolni?;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20079)
Schenouda Creative Commons License 2024.04.22 0 0 20080

Igen, ezek jó képek! Némelyik ábra itt is elképesztő.

 

Különös jelentősége lehet egy ősi ábrázolásnak, ha vitorla is van rajta. A kereket úgy 7000 éve találták fel az Óvilágban (mert Ó-Amerika nem ismerte), de a technikatörténészek szerint a vitorlának nagyobb jelentősége volt az emberiség szempontjából. Senki nem tudja, hol jelent meg először: a Mediterránumban vagy DK-Ázsiában? 7-8000 éve már bizonyosan használták több felé is (persze az is lehet, több helyen is feltalálták).

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156592893&t=9000303

 

Előzmény: Annaem (20077)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.22 0 0 20079

Kaimanawa fal és a Kaingaroa sziklafaragványok a történelem előtti Új-Zéland nevezetességei. De időben valszeg eltérnek egymástól. A Kaimanawa fal korát többen kb. 10-15 ezer évesre teszik, a Kaingaroa sziklafaragványokét kb, 4-5 ezer évesre lehet saccolni. 

Előzmény: őszszakál (20078)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.22 0 0 20078

Ez nyilvánvaló, mivel a tízfős családi katamaránoktól kezdve, a százfős törzsi katamaránokkal népesítették be a Csendes óceánt. Az már más kérdés, hogy vittek-e magukkal megalítok mozgatására szolgáló eszközöket, vagy a mágust, aki súlytalanítani képes a köveket.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20076)
Annaem Creative Commons License 2024.04.22 0 0 20077

              

            

Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.21 0 1 20076

A Kaingaroa sziklafaragványok Új-Zéland északi részén, a Kaingaroa-öbölben találhatóak. Ezek a faragványok az ősi Maorik őseinek a munkái. Több ezer évesek. Bár a Maoriak hagyományosan az 1300-as évek körül érkeztek Új-Zélandra, egyes kutatók úgy vélik, hogy egyes csoportok már korábban is elérhették a szigetet. Válszeg ezek a faragványok az Új-Zélandon évezredekkel ezelőtt élő ősi polinéz kultúrához kapcsolódnak. A hajókat ábrázoló faragványok arra utalhatnak, hogy az ősi Maoriaknak fontos szerepük volt a tengeri kereskedelem és a tengeri utazások terén.

 

őszszakál Creative Commons License 2024.04.20 0 0 20075

Tegyük fel, hogy a megalitépítő kultúrák, a jégkorszakot megelőzően léteztek. Ebből a korszakból olyan tárgyi emlékek maradtak fenn, amik olyan technológiai fejlettségre nem utalnak, amivel több száztonnás köveket, 10-30 méter magasan egymásra rakhattak volna. Marad az „óriás ember”, aki ezt pusztakézzel elvégzi. De hol vannak az óriás ember tárgyi bizonyítékai? Mondjuk, 15 méter magas teljes csontváz, ehhez tartozó megkövesedett lábnyom, használati tárgyak? Ha vannak, jól elrejtik előlünk.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20074)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.20 0 1 20074

A megalitikus fal eredete nagyon vitatott. De ennél a kőfalnál én egyből arra gondoltam, hogy ez nem az oroszországi Gornaya Shoria. Ezt ember alkotta. Az új-zélandi kormány és a tudósok titokban tartják ennek a falnak a létezését, amennyire csak lehet. A Természetvédelmi Minisztérium engedélyével egy geotechnikai cég földradarral pásztázta a területet (kb. 2020 körül). 3 m-rel lejjebb találtak egy tökéletes szabályos kőszerkezetet. Nem véletlen, hogy az ásatások tiltva vannak a megalitikus helyen. Nyilván a föld alatt megalitikus romok lehetnek. 

Előzmény: őszszakál (20073)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.20 0 0 20073

Az anyagnak vannak olyan formái, amiket a természet geometriája alakít ki. Ilyen a só is. Mi van akkor, ha a só idővel megkövesedik, mint a dinoszaurusz csontok? Létrejönnek a kváderek, vagy kockakövek. Ha minden ilyen formában az emberi kéz munkáját látjuk, akkor már valóban a teremtés hatodik napján létezett az EMBER. (az ősrobbanás után?)  

Előzmény: Mocsári Trol (20072)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.20 0 0 20072

Új-Zélandon is jártak az ősi megalitikusok.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fUWF8iDN_Hs

 

 

őszszakál Creative Commons License 2024.04.20 0 1 20071

„Kr.e. 2300-ra datálják északon a harci fejsze (Hüperboreai eredet?) kultúra végét, előtte megalitépítők is beavatkoztak a hétköznapokba. Az időpontok nem felelnek meg nekünk, de az ábrázolások nagyon is. Ezek a hajók, karöltve a nagadai korsókéival  túlmutatnak ônmagukon, egy bizonyos irányba... ahol a megvilágosító örvényben atlantiszi hajó terem.”

Amikor a Homo sapiens már nem gyalog, hanem farönkön, tutajon, nádtutajon, vagyis az első hajón közlekedett, született a mondás, navigare necesse est. A nádtutaj orrán és tatján felálló nádkéve, vitorlaként is szolgált. Ez arra enged következtetni, hogy már a szövés feltalálása előtt hajózott az ember. Az eszkimók állatbőrbe öltözve, bőrrel borított kajakokkal közlekedtek a sarkkörön innen és túl. Feltehetően a nehéz életkörülmények között élők voltak azok, akik feltalálták magukat, és azokat a dolgokat, amiket ma újításoknak nevezünk. Hüperborea és Negada szerepe, így elvitathatatlan. A kettő között ott van az Atlanti óceán, mint hajózási útvonal. Ha ezt tekintjük Atlantisznak, nem is kell tovább keresnünk. ;-)

Előzmény: Annaem (20068)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.20 0 1 20070

„Erről jut eszembe, egyiptomi jelek néha egész történetet felidéznek (valakinek), emlékeztető vonalak (rejtőzködő szellemek konspirációja), szimbólumok, jeles üzenetek és hopp megjött Borges, mert egy betűben benne van az összes leírt szó, ahogy a  homokszemben a sivatag vagy egyetlen cseppben az óceán. 

(Az Aleph egy pont a térben, amely tartalmazza az összes többi pontot.)”

 

Az írásbeliség előtti ősemberek, a barlangra festették azt a történetet, amivel az utódaikat akarták inspirálni. Érzéseket, érzelmeket, hangulatot keltést, ösztönzést, késztetést végeztek vele. A művészetek minden formája az, ami ezt az eredeti funkciót még megőrizte. A politika és a vallások „egyházai”, ezt a célkitűzést, már más értelmezésben, propagandaként használják. Az írásjelek médiumként való használata, adta lehetőséggel élve. Amihez társult a rádió, a mozi, a televízió, az internet. Így lesz az Aleph divergenciája a káoszig kiterjedő. Ezért feladata minden egyénnek, közösségnek, társadalomnak, a Föld népességének a rend megőrzése. Annak rendje és módja szerint. Tulajdonképpen ki kell rostálni, és meg kell semmisíteni, a haszontalan információkat az életünk, az ÉLET megőrzése érdekében. (hol van az a korszak, amikor félszavakból is megértettük egymást?);-)

Előzmény: Annaem (20067)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!