Keresés

Részletes keresés

VadalmaX Creative Commons License 2000.01.05 0 0 113
szép gazdag ez a téma,
az akkumlátoros és a teambuildinges hozzászólásért ezer hála és köszönet, már megérte a topik, a stroboszkópos dolgot viszont sajnos nem értem, de nagyon szeretném, nem fejted ki a gyengébbek kedvéért, mrbungle?
egy hozzászólás a para-faktorhoz, valamelyik nagy rémrendező mondta, talál Hitchcock, hogy az embereket kevésbé rázza meg egy lefejezés látványa a moziban, mint ha azt látják, hogy valaki megvágja az ujjbegyét egy papírlappal, mivel az utóbbiról van személyes élménye, az előbbi meg úgyiscsakkecsap, az idézet pontatlan, de a lényeg a fontos,
szvsz a BWP rendezőpárosa is így gondokodott valahogy, ezért jön le másképp a hatás, ki mihez köti, nem?
én ismétlem az utolsó jelenet alatt be voltam szarva, de a filmet úgy általában untam.
Mr._Bungle Creative Commons License 2000.01.05 0 0 112
Először is köszönöm azoknak akik felnyitották a szememet, hogy egy személyiségzavaros beteg elme vagyok ... Igen megnéztem hatszor, és elsőre letaglózott mint az állat. Egyáltalán nem érdekel igaz, vagy nem, bár már elötte tisztában voltam vele, hogy nem. Valahogy ott éreztem magam és bele tudtam élni magam a dologba, vagy nem erről szól az, hogy "filmet nézni"??? Lehet tényleg arra kéne emlékeznem, hogy volt benne két pontatlan storboszkopos vágás ahol mozgásba állót vágtak ami azonnal bukta szakvizsgán, igérem ezentúl csak erre fogok figyelni és akkor tényleg soha semmivel nem leszek elégedett. No mindegy nekem bejött, és az is igaz kifelé a teremből nem sok elismerő hangot hallottam. Miért is kellett volna kiderülnie bárminek is a boszorkáról??? Kedves hőseink hátulról lettek leütve és nem fordítva tartották a kamerát. Igaz, hogy ál-dokumentum, de ha a banya képével ér véget a mozi, akkor mindenki ezen nyammogna, hogy az mekkora baromság volt .... Jah és miért attól horror egy horror, hogy tele van kifordult belekkel? Ajánlom a Texasi láncfűrészes mészárlás 247. részét, bélTOOLtengés ...
Gali Creative Commons License 2000.01.05 0 0 111
Sziasztok !

Furcsa volt én mindíg azt vártam mikor kezdődik el a film . De a végén a sarokba állítos rész az jó volt .

gargoyle Creative Commons License 2000.01.05 0 0 110
nos, egy igen zseniális magyar áldokumentumfilm jut az eszembe, "Az igazi Mao" címre hallgatott, és a TV-ben is leadták...az pl érdekes volt tartalmi szempontból...ugyanez a BWP-ről nem mondható el...ennek a filmnek ugyanis nincs tartalma, nem szól semmiről, tehát nem érdekes, viszont egy szempontból nagyon kurva jól van megcsinálva....a színészek játékán múlik itt sok: ők igazán hitelesen jelenítik meg a félelmet (az utolsó pillanat, amikor a srác a sarokban áll, azért egész jó ötlet, lássuk be)

a film egyébként szerintem kötelezően megnézendő minden teambuilding cég által indított csoportdinamikai tréningen....ez bizony nagyon jól modellezett ebben a kis etüdben

de mivel az ember már úgy ül be a moziba, hogy tudja, semmi nem igaz az egészből, valóban nem bír megijedni tőle, sem komolyan venni, ezért van az, hogy nekem személy szerint talán a film alkotóinak eredeti szándékaitól függetlenül, egy teljesen elhanyagolható szempontból tetszett a film, míg a lényeget tekintve nem bírok vele mit kezdeni, mert nem értékelhető

azért valahol mégis nagy húzás az egész, és bejött.....ennyi

lyly Creative Commons License 2000.01.05 0 0 109
ya, az azért nem igaz, hogy az évszázad legrosszabb filmje, sőt azon mozik műsorából, amik vetítik, még akár picit ki is emelkedik!!
DE CSAK OTT, sajna!
lyly Creative Commons License 2000.01.05 0 0 108
No hát sziasztok!
Sajna a blairwitchből, magából a filmből , is hamar kiderül, hogy fikció, bár vágásilag hihetően van megcsinálva....!!!
Maga a film nem túl félelmetes, de az eleve parázókban felébresztehti a paráit utólag (lsd. lyly:-))
De ha már áldokumentumfilm, akkor inkább "Veled is megtörténhet". Pár éve ment egy két kis moziban(Toldi-Titanic), kár hogy annak nem volt ekkora reklámja, persze, mert belga!!! De nagyon yo, s az legalább önirónikus is!!!! Látta valaki????
Bolcs Bagoly Creative Commons License 2000.01.05 0 0 107
Szia !

OK, rosszul fogalmaztam ... Tehat nem elegge elolvasni , hanem eleg cikket elolvasni. Mert ugyebar, ha csak a blairwitch.com-ot olvasod, akkor akar azt is mondhatod, hogy " Atyaisten, ez mind megtortent " De ha tovabbmesz , es elolvasod, hogy a rendezok es a szereplok mit mondanak a filmrol, akkor egybol maskepp latod.

Akkor derul ki, hogy - bar egy ketsegtelenul jol reklamozoztt es hihetoen eloadott ( gondolok itt az interview-kra, a News bemondoscsajra stb. ) , de megiscsak fikcio ...

Akkor is ... A maga mufajaban szerintem ez az elso ilyen film amit ilyen " marketinggel " adtak elo a megjelenes elott mar honapokkal ... Es eppen ez az, ami miatt az emberek nem tudjak magukat hova tenni ...

Előzmény: nobodybuilder (105)
Bolcs Bagoly Creative Commons License 2000.01.05 0 0 106
Hello !

Szoval ... Kerestem egy - ket site -ot ahol tisztan es vilagosan le van irva hogy akkor most mi is van ezzel a filmmel ...
Ha valaki ( neadjisten ) meg mindig vakon van, akkor nezze meg a

http://tbwp.freeservers.com/faq.html#real

cimet ... Itt valaszt talalsz mindenre ...

PS: Megjegyzem, hogy nekem nagyon tetszett a film ... Es azert, mert kiderul hogy a rendezok ... De nem is lovom le a poent, olvassatok el.

nobodybuilder Creative Commons License 2000.01.05 0 0 105
Te Bölcs Bagoly,
hogy lehet valamit "eléggé" elovasni? ;-)
Előzmény: Bolcs Bagoly (104)
Bolcs Bagoly Creative Commons License 2000.01.05 0 0 104
Hali !

" A Timeline valos esemenyeket dolgoz fel ... "

Nem, ebben EGY DEKAGRAMM VALOSAG SINCS ... Bizonyara nem olvastad elegge el a Neten megjelent cikkeket.

Gondolta, jo ha tudod ...

Udv

Előzmény: guci (99)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.01.05 0 0 103
Kukipapa,

a filmet valóban nem néztem figyelmesen, de amikor a film után közvetlenül előadtam ezt a megfigyelésemet annak, akivel néztem, akkor rögtön helyretettek, szóval nem ismeretlen előttem ez a momentum. De a véleményt nem fogalmazom át, ez ugyanis nevetséges. Tudod használok mobil eszközöket, a tapasztalat azt mutatja, hogy ha kiveszem a notebookomból az akksit, akkor szinte pillekönnyű lesz, az akksi viszont marha nehéz. 4-5 napra elegendő akksi egy videónak és egy filmfelvevőnek + estére egy-egy lámpának ... na neeeee.

Azt elhiszem, hogy a kocsiban még ott volt, de onnan tovább nem vihették, főleg mert (persze csak ha figyelmesen néztem a filmet ;-) nem négy (öt?) napos bolyongásra indultak be az erdőbe. Vagy mindhárman díjbirkózók voltak, de azt meg nem vettem észre.

NBB.

Előzmény: Kukipapa - az eredeti (79)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.05 0 0 102
Szerintem aki egy ilyen filmet bevesz, élvezi, az elgondolkodhatna egy kicsit az életfilozófiáján, világképén.

Ha neked az élvezet meg a szórakozás az élet, akkor legyen. Végül is egy okosabb, brazil sorozatokon élő valaki is tudna érvelni, hogy micsoda mély érzelmi meg mittudomén milyen dolgok vannak a brazil sorozatokban.

Ja, azt is dícséri valaki, hogy micsoda jó üzlet ez a film. Na igen, szerintem meg átverés és szemétség. Kihasználják a buta népek etethetőségét. Ez szemétség. És egyesek még örülnek is: jajj, de jól beetettek engem, ó!

Valaki említette itt, hogy a film a 3. évezred legrosszabb filmje. Ugyan már! Hiszen van még 1000 év, és az emberiség átlagokossága se fölfelé ível ám!

Végül egy apró történet (csattanóval a végén). Unokatesómmal mászkáltunk, és egy erdőn át vitt az utunk. Elég mélyen bementünk, a túloldalára akartunk átjutni. Kicsit megijedtünk, hogy talán eltévedtünk? És (hú, horror!) a fákon rengeteg keresztespók háló volt. Csak úgy lehetett haladni, hogy mindig beleakadtunk egy hálóba. Ráadásul egy darab ágat nem találtunk, amivel pásztázhattunk volna magunk előtt. Hú, kezdett ám félelmetessé válni a dolog! Ráadásul még esteledett is (ha jól emlékszem), meg hideg is volt. A végén már futottunk. Közben meg féltünk, hogy a hálóval a pók is rajtunk maradhat!!! ÁÁÁ...
Ja, a csattanó: ez 15 éve volt, 12 évesek voltunk...
:-)
Röhögjetek!
Röhögni, nna!

idomár Creative Commons License 2000.01.05 0 0 101
Elnézést, de már mindenki majdnem mindent leírt, de ahogy az egyik előttem szóló megjegyezte, csak azért beszélünk róla, mert b*sz az ideg.

Összefoglalva:

ÖNCÉLÚ MARKETING-LUFI

ami hülye emberek hülyítésére épül és sok pénzt hoz.

Nem értek egyet azzal, hogy előtte hozzá kellett volna olvasni, és akkor élvezetesebb lenne a film, én nekem csak a végén mondták meg, hogy ez egy horrorfilm volt (hogy lehet, hogy közben nem jöttem rá!?!?!?!?!)

Belőlem a tévémaci öblögetése több izalmat vált ki mint ez a "nemistudommineknevezzem".
Aki ettől fél-megidejed... forduljon pszichológushoz.

Én a filmet január 1-én este láttam, úgyhogy elmondhatom, hogy 20óra alatt teljes bizonyossággal megtaláltam a

3. ÉVEZRED LEGROSSZABB FILMJÉT

Ha nem láttad csak azt tudom tanácsolni, hogy

NE NÉZD MEG

vagy ha nem tudod elkerülni, és már a 10. percben nem tetszik, bátran menj ki a moziból, mert esküszöm, hogy nem történik semmi ezután sem.

Előzmény: guci (99)
idomár Creative Commons License 2000.01.05 0 0 100
Elnézést, de már mindenki majdnem mindent leírt, de ahogy az egyik előttem szóló megjegyezte, csak azért beszélünk róla, mert b*sz az ideg.

Összefoglalva:

ÖNCÉLÚ MARKETING-LUFI

ami hülye emberek hülyítésére épül és sok pénzt hoz.

Nem értek egyet azzal, hogy előtte hozzá kellett volna olvasni, és akkor élvezetesebb lenne a film, én nekem csak a végén mondták meg, hogy ez egy horrorfilm volt (hogy lehet, hogy közben nem jöttem rá!?!?!?!?!)

Belőlem a tévémaci öblögetése több izalmat vált ki mint ez a "nemistudommineknevezzem".
Aki ettől fél-megidejed... forduljon pszichológushoz.

Én a filmet január 1-én este láttam, úgyhogy elmondhatom, hogy 20óra alatt teljes bizonyossággal megtaláltam a

3. ÉVEZRED LEGROSSZABB FILMJÉT

Ha nem láttad csak azt tudom tanácsolni, hogy

NE NÉZD MEG

vagy ha nem tudod elkerülni, és már a 10. percben nem tetszik, bátran menj ki a moziból, mert esküszöm, hogy nem történik semmi ezután sem.

Előzmény: guci (99)
guci Creative Commons License 2000.01.05 0 0 99
haj.

most jottem a muliplexbol az utolso busz utan gyalog, erdo mellett szal elegge szar allapotban vannak az idegeim. tegnap ejszaka olvastam vegig a blairwitch.com ot, az is elegge betett, ez is.
aki fikazik, annak annyit tudok javasolni, amit az eyes wild shut utan hallottam egy narancssargakabatos, szethizottagyu popkornzabalo poluspicsaval kozlekedo f*sztol: "hee, ebbe nem is b*sztak, nem is nezek ilyen filmet tobbet"

en orulok, h ezt a filmet megcsinaltak, es ugy csinaltak meg, hogy az usson. mint reklamos nagyon bejon a mediaja, es - ismerjuk el, a timeline az _valos esemenyeket_ dolgoz fel, a 40es evekben,es elotte tortent esetek tenyleg megtortent borzalmak voltak..

en szemely szerint az eyes wild shut melle rakom a kepzeletbeli polcomon, sok van meg ebben a stabban aki ezt csinalta.

haj., -g-

korx Creative Commons License 2000.01.04 0 0 98
Kedves .KeViN.

Igazán nem akartam a bögyödbe lépni, de számomra több hozzászólás is világosan jelzi, hogy az egész kamu (mitológiával együtt), sőt a megtekintés után és "filmről" megtudottak alapján nekem soha meg sem fordult a fejemben, hogy bármi alapja lehet a Blőd Wicsnek.

Különben én meg azt a mondatodat kérem ki: "es leszurve a konzekvenciat azt kell mondanom, hogy aki engedte hogy a film magaval vigye annak tetszett, aki pedig beult, hogy "ujra" megnezzen egy tinihorort, az fikazza... "

Egyrészt honnan tudod, hogy én mire ültem be a moziba?
Másrész én meg azt a konzekvenciát vonom le, hogy aki a BWP-ből azt a konzekvenciát vonja le, hogy az neki tetszik, az jobb ha semmíről nem von le konzekvenciát, mert valószínüleg problémák vannak az ítélőképességével.

Ettől neked persze tetszhet a "film", de vajon meg tudod-e fogalmazni, hogy miért?

Én meg tudom magyarázni nekem miért nem tetszik:
Te is elismered, hogy ez nem egy FILM, én meg egy moziban filmet várok el.
Ha dokumentácio az ok, de egy dokumentáció ne legyen kitalált.
Áldokumentumfilm, alternativ mint az állat?
Vannak ilyenek, de ez a kategória miért kell, hogy garancia legyen arra, hogy az alkotás jó, automatice?
Mutat bármi újat? Nem.
Lehet róla beszélni?
Attól jó lesz valami, ha beszélnek róla?
Azt is vegyük észre, hogy itt már nem is igazán a filmről van szó.

Előzmény: .KeViN. (90)
pigeon Creative Commons License 2000.01.04 0 0 97
Pont húsz perc lett, de dokumentum-rövidfilm, ezért nem láthattad a moziban. Ja és mert elfelejtettem bekapcsolni a kamerát, úgyhogy csak leírtam. Tehát csak egy kétkolumnás cikk készült róla a nemesmedvesi Fürge Ujjakban:)))
Előzmény: .KeViN. (96)
.KeViN. Creative Commons License 2000.01.04 0 0 96
Szerintem vitt, csak NEKI elobb lemerult az aksi, ugyhogy csak egy 20 perces horrort tudott osszedobni... ezert nem lattuk a mozikban :)
Előzmény: X (95)
X Creative Commons License 2000.01.04 0 0 95
Az mááás...:)))) Így érthető:) Kár, hogy nem vittél kamerát:) Szórakoztatóbb lett volna:)
Előzmény: pigeon (92)
pigeon Creative Commons License 2000.01.04 0 0 94
a Forest G, meg a Trainspotting offok voltak, csak egy mellékes villongás termékei, valóban semmi közük a boszikhoz, de lényegileg teljesen egyetértek veled, hozzátéve, hogy ez egy ÁLDOKUMENTUMFILM, nem pedig horror.
Előzmény: .KeViN. (93)
.KeViN. Creative Commons License 2000.01.04 0 0 93
Ha mar 2x offtopic voltam gondoltam nem tunik fel, ha 3madszorra a temaban szolok:

ujbol vegigolvastam az osszes hozzaszolast, es leszurve a konzekvenciat azt kell mondanom, hogy aki engedte hogy a film magaval vigye annak tetszett, aki pedig beult, hogy "ujra" megnezzen egy tinihorort, az fikazza...

Szerintem nem merheto ossze a ForestGump-al, nem merheto ossze a Trainspotingal, egyszeruen nezzetek ugy, mint annak a dokumentaciojat, hogy 3 gyerek eltevedt, felnek majd paraznak es vegul (bar a filmben nem derul ki) meghalnak. Ha ebbol a tortenetbol es ebbol a "filmanyagbol" barki tud jobbat osszehozni AZT is megnezem :)

Aztan mindenki gondolhat rola mindent ...
(amugy a film mar csak azert is jo, mert lehet rola beszelni, es ez egyik "NAGY" filmrol sem volt elmondhato (ertem itt a horror "nagy" filmjeit (lasd: sikoly:)

Előzmény: .KeViN. (91)
pigeon Creative Commons License 2000.01.04 0 0 92
Hát MÁSNAPig:)))
Előzmény: X (89)
.KeViN. Creative Commons License 2000.01.04 0 0 91
bocsi en meg1x az elozo irasomat korx-nak szantam, csak elfelejtettem leirni.. meg 1x sorry.
Előzmény: .KeViN. (90)
.KeViN. Creative Commons License 2000.01.04 0 0 90
Hello!
Mar bocsi, de szerintem ezt a "lehordo hangsulyt" teljesen feleslegesen kellett elovenned, vegigolvastam az osszes hozzaszolast, sot a hp-t is, es nekem meg akkor sem tiszta az, hogy volt e ilyen legenda amerikaba vagy az is kitalacio, de ezekszerint az is az. mindenesetre nemertem mire akadtal ki...

ui: ha neked nem teccet sajnalom, szerintem nem volt rossz meg ha horrorfilmnek nem is volt jo.

Előzmény: korx (66)
X Creative Commons License 2000.01.04 0 0 89
pigeon: És hány NAPIG keringtél a pilisben, miután mindig egyazon fánál kötöttél ki?:)))
pigeon Creative Commons License 2000.01.04 0 0 88
T. B.ZOLTAN! Rutinos öreg túrázó vagyok, de tévedtem már el hazai erdőben térképpel, iránytűvel, de a pilisi parkerdő nem hinném, hogy méreteit tekintve mérhető lenne egy USA-beli-vel. Arról nem is szólva, hogy az ő eltévedésük, legkevésbé múlott rajtuk. Bár ha ezt meg kell neked magyaráznom, akkor inkább nézd az új Swartzi filmet. Az biztos tetszik majd.
off
A Forrest Gump-ról meg ilyet állítani véleményem szerint legalábbis botorság, ha csak mondjuk a Transpottingra gondolok. De biztos idióta vagyok! JAJ!
getom Creative Commons License 2000.01.04 0 0 87
Mer ez két analfabét faszfej azért. Most láttam ennek a Johnnak is a vámpíros filmjét a james Woodssal, hát mit möondjak, elég gyengus volt, a Burton se csinált normális filmet a batman 1 óta.

Hotyan lehet ekkora baromságot mondani, édes istenem? Az évtized legfontosabb filmje a Forrest Gump. És punktum. Aki mást mond aze yg idióta.

Ettől a Blairi boszorkánytól már így látatlanba borsódzik a hátam bőre.

Előzmény: VadalmaX (84)
VadalmaX Creative Commons License 2000.01.04 0 0 86
hát kezemben a friss Cinema, asszondja 32ezer, de nem is ez a lényeg, hanem a haszon, nos ez a fentemlített forrás szerint eddig 4400-szeres, ami jócskán felülmúlja az eddig listavezető El Mariachi-t...
Előzmény: mrbungle (85)
mrbungle Creative Commons License 2000.01.04 0 0 85
egy kicsit szerintem mindenki irigykedik, hogy hogyan lehetett ennyire kevés pénzből (mennyi is az most, mindenhol mást olvasok, 20000$, 30000$ vagy 60000$) ennyit csinálni (ez az összeg is mindenhol más, a lényeg hogy rekord, ennyi haszon még egy filmen se volt).
Ha mondjuk nem homályosítaná el az embereket ez a tényt, fogadni mernék, hogy itt is sokkal több pozitív kritikát látnánk...
Előzmény: VadalmaX (84)
VadalmaX Creative Commons License 2000.01.04 0 0 84
no, csak hogy árnyaljam kicsit a képet,
most olvastam egy körkérdést egy francia filmszaklapban (Cahiers) és csodák csodája két neves rendező is a Blair Witch Projectet nevezte meg, mint az évtized legfontosabb (!!!) filmjét:
Tim Burton és John Carpenter...

na, ehhez mit szólunk? én szóhoz sem jutok :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!