Keresés

Részletes keresés

Graver Creative Commons License 2023.06.22 0 1 17061

Szia! Hát elég szerencsétlenül sikerült esned. A sofőrök is eléggé veszélyeztetve vannak gerinc-ügyileg, mivel sokat ülnek, és a legtöbb autó/teherautó/kamion ülése nem éppen gerincbarát.
A te eseted viszont inkább trauma, mielőtt elutazol, én mindenképpen megnézetném valami képalkotóval az ágyéki szakaszt, minimum röntgen, de inkább MR az igazi. Ehhez persze kell egy hozzáértő doki is, aki majd értékeli a leletet, és megmondja, van-e illetve mi a teendő, meg ír fel gyógyszert, ha kell. Addig is a Gombóc által javasolt fájdalomcsillapító-izomlazító kombó segithet. Mivel nincs lesugárzó fájdalmad, zsibbadásod, egyéb jellegzetes tüneteid, szerintem idővel helyre jössz, de azt azért nem árt tudni, nincs-e törés, vagy egyéb a baleset következtében.

Még a sérveim előtt én is estem egyszer egy jó nagyot hanyatt a jeges úton, utána pár hétig csak tyúklépésben tudtam menni, de fokozatosan javult, majd elmúlt a fájdalom.
Jobbulást!

Előzmény: HakapesziM (17054)
Graver Creative Commons License 2023.06.22 0 0 17060

Ha három hónap alatt nem javult, hanem rosszabbodott az állapotod a kezelések ellenére is, akkor pedig érdemes megfontolni a műtétet.
Nem a sérv mérete számít (illetve nem csak az), hanem az elhelyezkedése. Hiszen sok embernek van sérve úgy, hogy nem is tud róla, mivel nem nyom semmi olyan dolgot, ami problémás lenne, így meg se érzik.
Neked sajna peched van. Ha tornával, egyebekkel nem sikerül felszabadítani az ideget, akkor csak a szike marad (esetleg a lézer). 

De ha még bírod, akkor lehet még próbálkozni. Van többféle gyógytorna, esetleg valamelyik hatni fog. Ha viszont arra utaló tüneteid jelentkeznek, hogy az ideg károsodott (növekvő zsibbadás, bénulás, vizelet- széklettartási probléma), akkor nincs mese, irány a kórház. 

Előzmény: 72Ördög (17051)
HakapesziM Creative Commons License 2023.06.22 0 0 17059

Köszi! 

 

Foglaltam időpontot dokihoz holnapra, remélem ír majd fel valamit. A gyerek már nagyon izgul: Ugye Apa, megyünk Törökországba? Ha járni tudok, elmegyünk! - ígértem. 

 

Azt érzem, hogy hosszabb pihenés után rosszabb, ha jövök - megyek, jobb. Ha fekszem egy órát, "befagy", alig bírok felkelni. Még hétfőn ütöttem meg Belgiumban. Amíg dolgoztam, (és nem csak vezetni kell, tartálykocsival járok, töltés - lefejtés, felmászni a tetejére, nyitni - csukni a dómfedelet, plombálni stb) elvoltam vele, azt hittem, pihentetésre javul, de nem. Remélem csak az izom, és nem tört el valami. Zsibbadás meg kisugárzás nincs.

 

Bízom benne, hogy a fürdés, vízben mozgás jót tesz majd. Évekkel ezelőtt a bordámat ütöttem meg, recsegett - ropogott, nem mertem tüsszenteni sem, az három hétig tartott, és minden átmenet nélkül szűnt meg a fájdalom, egyik napról a másikra! 

Előzmény: gombóc63 (17058)
gombóc63 Creative Commons License 2023.06.22 -1 0 17058

Szia! Épp most kínlódok lumbágóval, plusz van egy keresztcsonti fájdalmam évek óta. Nos ha nem vagy gyógyszerellenes izomlazító ( Mydeton vagy Sirdalud) és nemszteroid gyulladáscsökkentő ( Voltaren és még egy rakás, kérdés kinek mi a jó) kellene. Vényköteles, de utazás előtt mindent be kellene vetned. Ide most kevés a kence-fence, tapasz. Megértem, hogy függeszkedni nem akarsz, majd betojtam amikor felnyúltam a konyhaszekrénybe valamiért. Én már 10 napja szenvedek, mostanra jobb lett a fent említett cuccoktól. Sajnos 2-3 hét ez a gyönyörűség:-((( Ja és nyújtani a földön fekve, de ez nyilván a reptéren mókás lenne. Jó utat és nyaralást!

Előzmény: HakapesziM (17054)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.22 0 0 17057

Minden hosszú utazás az első lépéssel kezdődik.

Előzmény: HakapesziM (17056)
HakapesziM Creative Commons License 2023.06.22 0 0 17056

Iyi güneler! 

 

A gyógyvizek nagy szerelmese vagyok, de már a függeszkedés szóra megrándul a szám széle, az most lehetetlennek látszik, az előbb a kádból is úgy jöttem ki, vergődve, mint egy hátára fordított teknősbéka.

 

Nem hiszem el, hogy ezt történt, 22 éve tekerem a kormányt Európa útjain, sosem voltam különösebbe derékfájós, erre hanyatt dobom magam a parkolóban. Csoda, hogy nem bénultam le! 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (17055)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.22 0 0 17055

Merhaba Efendi! :) Török fürdő, függeszkedés, gyógyvíz, fahéj, kurkuma, gyömbér?

Előzmény: HakapesziM (17054)
HakapesziM Creative Commons License 2023.06.22 0 0 17054

Üdv mindenkinek!

 

Az eddigi lassan 48 évem nagyjából elkerült a derékfájás, de most teljes erővel rámtört. Ezt sajnos a saját magam elővigyázatlansága okozta.

 

Kamionos vagyok, és pár napja a parkolóban olyan lendületesen léptem ki a fülkéből, bele az obligát módon a lépcsőn figyelő, letaposott kérgén hordott cipőbe, hogy egy szempillantás alatt a betonon csattant hanyatt 115 kilós hab testem. A becsapódás erejére jellemző, hogy még sirályok is odébb rebbentek ijedtükben. 

 

A lélegzetem is kimaradt pár másodpercre, azt hittem ott és akkor megbénultam, de aztán meglepődve vettem észre, hogy tudok járni - jóllehet kínok árán. Még pár nap eltelt, míg hazaértem. Közben tantaloszi kínok, hideg ásványvízes palack a hátam mögött, ülésfűtés nyáron, hideg, meleg, különféle kombinációban, próbálkozások. A szenvedést csak fokozza, hogy a székelés igencsak megnehezült (az ebben szerepet játszó deréktáji izmok irgalmatlan fájdalma miatt), így még szorulás is gyötör. Ezt itthon két liter tej elfogyasztása orvosolta, hosszú vajúdás után született meg hűtlen gyermekem, Barnabás. 

 

Tudom, tudom. Tudom. Orvos látta - e már? Még nem, úgyhogy nem is írok többet, megyek az orvoshoz.

 

Na jó, de mégis, azért vannak ilyen fórumok, hogy érdeklődjünk. Holnapután elvileg repül a család a napfényes Törökországba, azt azért nem szívesen hagynám ki. Mivel érdemes enyhíteni a panaszokat? Azt látom, hogy a meleg fürdő jót tesz. Éjjel jól alszom, ha már megvan a megfelelő pozíció, viszont reggel felkelni az ágyból, zoknit és nadrágot húzni igen kalandos.

 

Mit vigyek magammal az útra? Állítólag van valami tapasz, matrica, vinyetta, amit a beteg magára ragaszt, és akkor jó neki. Abban bízom, hogy a pihenés, a sós víz, megfelelő koszt, nyugalom, Efes sör és Yeni raki jó hatással lesz, ha a derekamra nem is feltétlenül, de az általános közérzetemre bizonnyal. Persze feleségem kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán elutazzunk - e? Nyaralás helyett nincs túl sok kedvem fehér ajtók előtt várakozni az egészségügy bejárhatatlan útvesztőinek folyosóin. Persze, ha muszáj, akkor muszáj, de egyelőre a népi praktikákat próbálgatom. 

 

Zsibbadás, lábba, nyakba való kisugárzás nincs. Végül is minden megy, csak mint Peter Weller a Robotzsaru jelmezében, úgy járok, merev mozdulatokkal. Milyen fokú lehet itt a sérülés? Azok az izmok fájnak, amelyek párhuzamosan haladnak a gerincoszlopommal, de cefetül. A fenékcsontom is érzékeny, elsőnek ezek értek betont a zuhanáskor. Kicsit bejáratva már jobb, a testhelyzet változtatás a kellemetlen.

 

Egyszóval, mit szedjek, egyek, vegyek, tegyek, hogy újra teljes értékű tagja lehessek a társadalomnak? 

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.16 0 0 17053

Amit a természet ront el azt talán lehet javítani. Ha a műtét sikerül rosszul azt nehéz javítani. 

Előzmény: 72Ördög (17052)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.16 0 0 17052

július elejére elojegyzett volna mutetre az orvos utana szabira megy. Erre varok 3 hónapja, erre mit csinalok? Lebeszelem az orvost hogy még megpróbalom ezt vagy azt. De mondja h 3 hónapja nrm javul gyógyszerezesre. Abban maradtunk h  hívjam fel ha szeretném a mutetet. Persze megbántam es bánom h ennyire gyáva vagyok és döntésképtelen mert most szenvedek tovabb. 

Előzmény: Graver (17049)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.15 0 0 17051

Köszi! Július elején operálna az orvos, utána szabira megy, én sem értem magamat, amikor semmilyen gyógyszer nem használ, hónapok óta azt szeretném, hogy megműtsenek, és amikor előjegyeznek akkor én beszélem le az orvost a műtétről, hogy előtte még megpróbálok vmi mást , sőt az orvos sem érti , mondta is hogy dehát ez 3 hónapja semmit nem javul 3 hónap konzervatív kezelés es nemhogy nem javul de rosszabbodik. Ami még bosszantó, hogy nem akkora nagy sérvek, hogy azonnal neki kellene esni, hanem nagyon a szélén jott ki es nyomja az ideget, egyszeruen csak rossz helyen van, gerincvelot sem préseli ossze mégis műtétet javasolt es nem egy orvos hanem már többnél is voltam es egyik sem nézte meg a masik véleményét csak az mr felvetel alspjan ugyanazt írta le mindegyik.

Előzmény: Graver (17049)
Graver Creative Commons License 2023.06.06 0 1 17050

Nem puhulás az, hanem kopás. Legalábbis nekem azt mondta a dokim, hogy ez egy kopásos, elhasználódásos folyamat. Ezt lassítani lehet, de megállítani nem. A porckorong vizet veszít, fokozatosan kiszárad és elveszíti a rugalmasságát, majd összelapul a teher alatt, amit az életmódunk csak fokoz. Visszaépíteni szerintem nem lehet, vagy csak minimálisan (de jól lehet keresni a különböző készítmények eladásával, melyek ezt ígérik). Idővel sajnos csak leépülünk. :(

Ha kitalálnák, hogyan lehetne visszaépíteni a sejtjeinket, örökké élnénk, gondolom. 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (17044)
Graver Creative Commons License 2023.06.06 0 2 17049

Azt kell hogy mondjam, hogy ha más lehetőséget latolgatsz, akkor még nem fáj eléggé... A második sérvemnél olyan fájdalmaim voltak, hogy egy széken, felhúzott térddel tudtam csak létezni, úgy bóbiskoltam, mert aludni így esélytelen volt. Alig vártam, hogy a műtőasztalon legyek.

Mindenki fél, de ha már ilyen elviselhetetlen a helyzet, akkor bízni kell benne, hogy a műtét segít. A nyaki sérvműtét után könnyebb a felépülés állítólag, mivel nincs akkora teher azon a részen, mint az ágyékin.
Sok sikert és gyógyulást kívánok!

Előzmény: 72Ördög (17041)
gombóc63 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 17048

Igen és jól vannak.

Előzmény: 72Ördög (17047)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.05 0 0 17047

Az ismerőseid a műtétjük után ugyanúgy tudnak dolgozni? 

Előzmény: gombóc63 (17043)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.05 0 0 17046

Köszi szépen, utánanézek, hátha használ, minden napom egy túlélés.

Előzmény: Törölt nick (17045)
Törölt nick Creative Commons License 2023.06.05 0 0 17045

Ismerősömnek hasonló nyakcsigolya problémára a doki azt mondta a tramadol Sz*Rt sem ér. Írt fel oxynadort és az használt. De vigyázni kell mert könnyen függőséget okoz. 

Előzmény: 72Ördög (17041)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.05 0 0 17044

Azt kell kikutatni a sok unatkozó fehérköpenyesnek mitől puhul meg a porcok és ízületek anyaga, és mi módon lehet visszakeményíteni azokat.

gombóc63 Creative Commons License 2023.06.05 -1 0 17043

Megértelek, mindent ki kell próbálni, de szerintem már nálad egy infúziós kezelés nem fog sokat segíteni. Elhiszem, hogy félsz milyen lesz a műtét után, én személyesen ismerek két embert akik a nyaki műtét után tünetmentesen és jól élnek. A blokád injekció kizárt, hogy évekre fájdalommentessé tesz, ha valakinek hatott akkor is hónapokról beszélhetünk. 

Előzmény: 72Ördög (17042)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.04 0 0 17042

Még arra gondoltam, hogy bár régen volt infúziós kezelésem kórházban, de akkor sem használt a lumbális porvkorongsérv műtétem előtt,  megpróbálkozhatnék infúziós kezeléssel kórházi befekvéssel. 

Előzmény: gombóc63 (17040)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.04 0 0 17041

Napi 3x1 sem használ belole, plusz a két Aflamin por, a gyomrom is már kikészült, lassan 3 hónapja van ez a súlyosabb állapot. Azért máshol is megnézetem, hátha mégis van más lehetőség. Mert félek ha megoperálnak milyen lesz csavarokkal, lemezekkel, mű porckorongokkal :((( meg hogy egyáltalán sikerulni fog-e a műtétem. Gyöki blokádról én is ezt hallottam, hogy nem mindenkinek használ, ha szerencsém van, pár évig nem fáj. 

Előzmény: gombóc63 (17040)
gombóc63 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 17040

Contramalnál erősebb gyógyszer nem nagyon van. A gyöki blokád hatásossága kétes, van akinek segít ( egy ideig) van akinek egyáltalán nem használ. Vállald a műtétet, utána minőségibb életed lesz. Sok sikert!

Előzmény: 72Ördög (17039)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.03 0 0 17039

Volt súlyfürdő is már, és számtalan rheumatológiai kezelés, gyógytorna, gyógyszerek, semmi nem használ. Ami még nem volt, a gyöki blokád, de nem tudom hogy lenne-e értelme egyáltalán. Az orvos aki megnézte az MR felvételt műtétet javasolt , tekintettel a dupla jellegre, az instabilitásra, a hatástalan konzervatív kezelésre meg az mr felvételre, ezt le is írta és elmondta h milyen műtét lenne. Szerintem nem fogom megúszni a műtétet, sajnos folyamatosan rosszabbodik az állapotom, simogatom például az egyik cicát és egyáltalán nem érzem a bundáját, teljesen érzéketlenek az ujjaim. De a legrosszabb ez az erős fájdalom amivel nem lehet együttélni. 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (17038)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.03 0 0 17038

Súlyfürdő, nyújtàs sem javít semmit?

Előzmény: 72Ördög (17037)
72Ördög Creative Commons License 2023.06.02 0 0 17037

Van köztetek olyan, akinek nyaki gerincsérv műtétje volt, és tudna tanácsokat adni , illetve elmesélné , hogy milyen volt. Nekem két porckorongot fognak kivenni C.V-VI. És C.VI.-VII., két távtartót helyeznek be csavarokkal és 3 csigolyát lemezelnek össze, kb így értelmeztem, amit mondtak. Kit hol operáltak? 2012.ben már volt egy gerincsérv műtétem a derekamnál, azóta az egyenlőre problémamentes. Jelenleg 2 sérv van a nyakamban, elviselhetetlen nyak, hát, mindkét oldali felső végtag fájdalmaim vannak, három helyen gyöki érintettség, kezeimmel nem érzek semmit már annyira zsibbadnak, de a legrosszabb a fájdalom, a műtét elkerulhetetlen és már csak azt szeretném hogy minél hamarabb elvégezzék és ennek a kínlódásnak vége legyen. Esetleg nem tudom hogy lehet e kiírni itt gyógyszer nevet, ha tudnátok erős fájdalomcsillapító gyógyszert ajánlani, mert már semmi nem használ. Amit szedek az Contramal és Aflamin por, csak nem használnak sajnos. 

Vb82 Creative Commons License 2023.03.27 0 0 17036

Sziasztok. Van olyan köztetek, akinek ágyéki sérv miatt fájt mind a két sgge? Illetve a keresztcsont? 

Graver Creative Commons License 2023.03.09 0 0 17035

Pl. mire? Mert itt a lakásban nem látok olyat, amin ez kivitelezhető lenne.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (17034)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.03.09 0 0 17034

Felkapaszkodni bármire és váltva emelgetni a lábakat.

Előzmény: Graver (17033)
Graver Creative Commons License 2023.03.07 0 0 17033

Lógni nincs min, és úgy tűnik, most a nyújtásos gyógytorna is inkább ártott.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (17031)
Graver Creative Commons License 2023.03.07 0 0 17032

Köszönöm!  Hát igen, ha sejtem, hogy ez lesz belőle, akkor kihagyom a kertészkedést meg a tornát is. 

Eddig nekem is a pár nap pihenés és a gyógyszerek segítettek, de gondoltam, hátha valakinek van egyèb tippje.

Előzmény: gombóc63 (17030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!