Keresés

Részletes keresés

csiba00 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 3516

Amúgy nekem elég az is, hogy ha pár nap múlva adom vissza a kártyát :) Csak rátaláltam erre a -10%-os dologra, és elég sokat jelentene.

 

 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3514)
csiba00 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 3515

Köszi a választ!

 

Amennyiben így van, ahogy írtad, akkor is elvileg jól járnék, nem?

 

Tegyük fel veszek egy 300.000.- Ft-os terméket. De akkor a boltban a kártyával nem a 10%-kal olcsóbb árat fizetem ki, hanem a 300.000.-et, amivel lecsökken a kártyám hitelkerete. Majd x nap múlva láthatom, hogy nem 300.000.- a tartozásom, hanem csak 270.000.-. Így szintén érzem a 10% kedvezményt. Persze ez mind csak akkor igaz, ha a kamatmentes periódus alatt lezajlik mindez.

 

 

Viszont, ha a szöveget próbálom értelmezni, abból nekem az jön le, hogy már a boltban 10%-kal olcsóbban kapom meg. Így írják az egyik helyen: "Igényeljen Cetelem hitelkártyát és azonnal 10% kedvezménnyel vásárolhat szaküzleteinkben."

 

Mert ha pl. 300.000.- Ft-os a hitelkerete a kártyámnak, akkor csak max egy 300.000.-es terméket tudnék megvenni. De ha már alapból a hitelkeretemből csak 270.000.- kerülne levonásra, akkor még maradna 30.000.-, amit el tudnék költeni.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3514)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.01.31 0 0 3514

Üdv!

 

Némileg el kell szomorítsalak.

 

Nem így működik,ahogy ezt te most elképzelted.

 

Most ahhoz túl fáradt vagyok,hogy a hitelkártyák visszatérítési rendszerét elmagyarázzam,egyrészt több oldalt kellene begépelnem,másrészt a lényeg azért pár mondatban elmondható.

 

Amit még javaslok. Van itt egy pár olyan topic,amelyen szinte csak a hitelkártyákról cserélnek eszmét az emberek.

 

Nagy vonalakban:

 

Az összes nagy bank, különböző kedvezményeket adó HK-i úgy működnek,függetlenül attól,hogy melyik milyen és mekkora kezdvezményeket ad,hogy vásárolsz,majd visszatérít. Nem úgy,hogy te 10%-al olcsóbban árat fizetsz ki a pénztárnál. Miért van ez?  Mert akkor emberek ezrei visszaadnák a kártyát a vásárlások után. Tehát valóban visszakapod azt a kedvezményt,legyen az 5% vagy 10 vagy esetleg 15% de úgy,hogy jóváírja a hitelkártyádon pár nap múlva.

 

Biztos lehetsz benne,hogy a Cetelem hitelkártyák partner üzletekben történő vásárlásai is így működnek. Meg is néztem az előbb a honlapjukon.

 

Egyébként igen,az elv,ahogy csinálni akartad,tehát visszafizeted másnap  (nem muszály másnap) a lényeg,hogy a kamatmentes időszakon belül utald vissza az utolsó fillérig azt a pénzmennyiséget,amit elköltöttél vele. Ez általában 45 vagy 51 nap a legpozitivabb esetben.  Pl van olyan bank,ahol mindig a hó első napja az "indulás" mindig,pl Január 1....ha ekkor költesz vele és ha ennél a banknál mindig 15-e a kamatmentes időszak utolsó napja,akkor neked február 15-ig 45 napod van arra,hogy visszafizesd kamatmentesen. De ha te január 28-án költesz vele,akkor már csak 18 napod van a kamatmentes időszakból február 15-ig.

 

A hitelkártyáktól nem kell félni. Teljesen alaptalanul rettegnek,pánikolnak az emberek. Mindössze arról van szó,hogy sajnos volt egy időszak az országban,amikor pénzügyileg teljesen tudattalan embertömegnek eladtak hitelkártyát és fogalmuk sem volt arról,hogy miként kell használni.  Ezért aztán Julcsa néni és a szomszéd Feri bácsi azt mondta,hogy a Hitelkártya egy nagy átbaszás,igazi sátán szerű dolog,amitől menekülni kell....

 

Ha te jól használsz egy HK-át és mindig visszafizeted a pénzt a kamatmentes időszakon belül és nem nyújtozkodsz túl a kereteiden,akkor a Hitelkártyával mindig csak nyersz és soha nem buksz. A cetelem kártya nem rossz pl,mert valóban van pár műszaki lánc,ahol akár 10% kedvezményt tudsz igénybe venni. Ugyanakkor vannak sokkal jobb kártyák ennél,Pl Citilife,Erste Joker Raiffeisen One Card,amivel minden hónapban a teljes vásárlásaid után 3-4%-ot folyamatosan visszakapsz....  Rá lehet rakni az összes közüzemi számlát,tankolást stb...az összes kiadásod,ahogy pl én csinálom.

 

Nekem kp-és mozgás gyakorlatilag nincs is az életemben csak pár ezer Ft-. Mindent  HK-val fizetek ki,evvel tankolok,az összes hiteltörlesztésem erről folyik,stb....közüzemi számlák minden. Van rajta havonta 600-700 ezer Ft mozgás. Durván mostanában 8-10 ezer Ft visszatérítés jön össze vele,úgy,hogy soha egy fillérembe nem kerül csak havi 490 Ft-ba,ennyi a számlavezetési díja a kártyának.

 

No ennyi dióhéjban. :)

 

 

Előzmény: csiba00 (3513)
csiba00 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 3513

Üdv a fórumozóknak!

 

Előzetesen röviden annyi, hogy mindig is kerültem a hitelre történő vásárlást. Inkább nem veszem meg a kiszemelt dolgot addig, amíg nincs meg a szükséges összeg.

 

Így vagyok most is, viszont látom, hogy ha Cetelem hitelkártyával vásárolok, akkor 10%-ot kapok a termék árából. Ez viszont nem elhanyagolható.

 

Én az alábbi módon képzeltem el a helyzetemet - remélem jól.

 

1, kérek egy ilyen hitelkártyák - még pontosan nem tudom, hogy mekkora lehet a keretem, de ennek utána járok. Durván 4.000.- Ft-ba kerül

2, megveszem a terméket a kártyával 10%-kal olcsóbban, mint a kártya nélküli ára

3, még kb. aznap, vagy másnap visszafizetem átutalással a hitelszámlámra a vásárolt összeget, így teljesen kamatmentes;

4, megszüntetem a kártyát - lehet ez is pár ezer forint, ezt nem tudom.

 

Így jelentkezik egy 5-10 ezer forintos kiadásom az utalási tranzakciós díjakkal együtt, de ennek akár a többszörösét is meg tudom spórolni.

 

Tényleg működhet így?

hiteltudor Creative Commons License 2013.12.26 0 0 3512

Abban igazad van Axióma, hogy van sok inkorrekt közvetítő és van sok alulképzett is. Sajnos az is igaz, hogy vannak még most is olyan cégek, akik futószalagon gyártják a botcsinálta "hiteltanácsadókat", de azért az utóbbi években sokat tisztult ez a szakma, mert annyira összetett, bonyolult lett a hitelezés, hogy a gyengébb közvetítők közül már sokan elhullottak, abbahagyták ezt a munkát. Ami viszont szintén igaz, hogy a banki dolgozók egyáltalán nem függetlenek. A bankban kőkemény tervszámok vannak, amit ha nem teljesítenek, jön az enyjebejnye, vagy rosszabb esetben a lapát. Ez mellett további negatívum, hogy csak azt kínálhatják a hitelreferensek, ami a bankjukban megtalálható. Pl az egyik legnagyobb bankban úgy van beállítva a minősítő rendszer, hogy az ingatlant a törvény által megengedett maximumig (80%) engedi terhelni, a valóság viszont ennél sokkal kedvezőtlenebb. Egy átlagos lakás/ház esetén kb 10-15%-kal  leszalacsonyabb a végeredmény, vidéken pedig akár 25%-os eltérés is lehet, így enyhén szólva megtévesztő egy ilyen ajánlat. Ennek ellenére a legritkább esetben figyelmezteti a hiteligénylőt a referens arról, hogy a rendszerük által generált ajánlatot nem szabad készpénznek venni, az csak fikció, a valódi végeredmény majd csak az értékbecslés kiértékelése után lesz meg. Azt sem mondhatja meg, hogy az adott településen kb mire számíthat egy hiteligénylő, milyen értékbecslési eredmény ott a reális, hiszen nem beszélheti le az ügyfelet a hitelről, én viszont a kirúgás veszélye nélkül is bátran elmondhatom, ha kevés az önerő, kerüljük X, Y, vagy Z bankot, mert ott esélytelen az ügy, de pl mehetünk A, vagy B bankba, mert ott valóban 80%-ig hiteleznek. Pl azt is megtehetem (és gyakran meg is teszem), hogy egy hitelügylethez több bank termékét válogatom össze, mert úgy jön ki a legkedvezőbb végeredmény, ezt viszont nem teheti meg egy banki dolgozó, mert neki tilos a konkurenciát kiajánlani.

Azon már én is sokat gondolkoztam, hogyan lehetne a laikusokat, a matekhoz, pénzügyekhez kevésbé értő embereket rávezetni arra, mi alapján lehet eldönteni, melyik hiteltanácsadó a nagy tapasztalatú, melyik a simlis, melyik a jószándékú, ám alulképzett, de sajnos erre egyelőre még nincs meg a megfelelő módszer, pedig simán ki lehetne szűrni ezeket.

Előzmény: Axióma (3510)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.12.26 0 0 3511

Mindennek meg lehet találni a pro és kontra történeteit.

 

Alapvetően ha a közvetítő szektor a 40%-át hozta/hozza a hiteleknek a bankok portfóliójában  (ez a szám valahol több,valahol kevesebb) akkor számarányait tekintve még mindig sokkal több problémás eset származott a banki ügyintézők nemtörődöm és kiégett,lélektelen szakmai hozzáállásából.

 

Klasszikus eset,ez szinten minden hónapban előfordul nálam is,hogy végig járt már 5 bankot,elbukott már 2 értékbecslést,eltökölt  4 hónapot és már teljesen elege van a bankokból. (plussz még ugye csináltak 2-szer AV-t....)

 

Ezt az egészet megspórolhatta volna,időben és pénzben is.

 

Januárban folyósítják a lakáshitelét,rajtam keresztül.

Előzmény: Axióma (3510)
Axióma Creative Commons License 2013.12.26 0 0 3510

Szerintem alapvetoen az a baj, hogy nem biznak meg a kozvetitok fuggetlensegeben, meg a javukat akarasban. Es tegyuk hozza, hogy _elvben_ siman meg tudna' vezetni oket egy ugyintezo ugy, hogy eszre sem veszik, pont mert nem ertenek hozza. (A szomoru az, hogy egyes hitelkozvetitok akar csak tudatlansagbol elofordul, hogy meg is teszik - ld. a korabbi idoszakban hamis infokkal eladott eletbiztis hitelek.)

En pl. siman mernek ajanlatot kerni, majd a sajat infoimmal leellenorizni (bar persze akiben megbizok annyira, hogy kerek, annal ez mar kb. felesleges). De a tobbseg belebotlik egy botcsinalta hitelesbe, aki dobalozik az ismeretlen szavakkal igy szakertonek tunik. (Es az meg jo, ha hiteles es nem fogy.csoportos...) Aztan koppanhat. Arra kene inkabb tendalniuk, hogy ne a bankot, hanem a kozvetitot tanulja meg kivalasztani...

Amugy pl. most hallottam ismerostol, hogy 2008 elejen kozvetito belevitte abba, hogy felvegyenek fundas devizahitelt masodikat, majd vegtorlesztik az elsot ha eladjak a hazat. Gondolhatjatok, hogy hogy all most: vegrehajtas... raadasul az elsobe 2006-ban a kieg fedezet helyett felvetetett egy kulon hitelt a lakasra. Felteszem valami gyorstalpalos fundas lehetett  a nagyeszu, 8 eves ltp-t kombizva bele, ami me'g dev.hitellel se jott ki soha pozitivba.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3509)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.12.26 0 0 3509

Tökéletesen összefoglaltad,s igen még legalább lehetne minimum 10-20 példát összeszedni,ami egy hétköznapi,laikus hitelfelvevő szemszögéből,teljesen normálisnak tűnne és azt gondolná,menne a hitelkérelme de te vagy én azonnal tudjuk,hogy nem.

 

No.....ezek azok a dolgok,amelyeket egy bankban és egy banki ügyintéző az esetek döntő többségében figyelmen kívül hagy és egyszerűen nem foglalkozik vele.

 

Majd.....a hitelkérelem kellős közepén,tájékoztatja a leendő adóst,hogy Sorry....... mégsem megy a dolog.

 

Ha összefoglalnánk,nincs egyetlen nyomós észérv sem arra,hogy miért a bankokban kérdezzen körbe.....

Előzmény: hiteltudor (3508)
hiteltudor Creative Commons License 2013.12.26 0 0 3508

Kedves Ólomlábú, egészen biztos vagyok benne, hogy Te is tudsz olyan eseteket mondani, amikor kifejezetten vesztett azzal az ügyfeled, ha körbejárta a bankokat és elvégeztette a hitelképessége vizsgálatát, majd utána fordult hozzád tanácsért. Kb ahhoz lehetne ezt hasonlítani, amikor valaki elmegy a bíróságra, ott mindenről beszámol, amit fontosnak tart, majd az elsőfokú ítélet után jut eszébe ügyvédet fogadni. Az ügyvéd is betartja a törvényeket, csak az a nagyon nem mindegy, hogy tudja, miről kell beszélni és miről nem...

 

Tudom, sokan nem hiszik, mennyit tudnak ártani maguknak azzal, ha a hitelezési szabályok ismerete nélkül próbálnak informálódni a bankoknál, de az is igaz, hogy sok zűr megelőzhető és a hitelképesség is javítható legális módszerekkel is, ha tudjuk, mikre kell odafigyelni.

 

Csak néhány példa a közelmúltból nálam, ami nagy valószínűséggel nem derül ki egy normál banki érdeklődés során:

 

1. Jövedelem rendben, önerő, fedezet rendben. A részletes hitelképességvizsgálat során viszont kiderült, a folyószámla kivonaton olyan tételek szerepelnek, amik miatt alapból elutasításra kerül egy hitelkérelem.

 

2. Magas jövedelem rendben, önerő rendben, a folyószámla kivonatok rendben, sehol nem látszik semmilyen hiteltörlesztés, majd kiderül a KHR lekérdezéskor, hogy az ügyfél kezes egy nagyon  zűrös hitelben. Azt gondolta, hogy ő ott nem kezes, így nem is beszélt róla, amikor kérdeztem a meglévő hiteleiről.

 

3. Kiderül a munkáltatóról, hogy végrehajtásos

 

4. KP-s munkabér (ez nem feltételnül elutasítás, de jelenthet hátrányt több banknál is.)

 

5. Nincs "aktív" banszámla múlt (ez csak bizonyos bankoknál probléma, viszont ott ez miatt elutasításra kerül a kérelem.)

 

Ezek csak a publikus problémák, de van sok olyan is, amiket nem lehet ide leírni....

 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3507)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.12.24 0 0 3507

Boldog Karácsonyt!

 

Sokat nem vesztesz a bankokhoz való bemenéssel de nyerni sem nyersz semmit.

 

Szerintem teljesen felesleges és időpazarló,értelmetlen körfutás.

 

Egy bank mindig csak a saját hitelbírálati szabályait és az az alapján adható dolgokat fogja elmondani. (nyilván más pénzintézetet nem fog ajánlani.)  Ha oda pl nem vagy jó,akkor azt fogja kommunikálni 100 ügyintézéből 99,hogy nem fog menni a lakáshiteled. Plussz rendszeresen megfigyeltem,hogy rengeteg buktatóra és potenciális "pénzbuktára" nem figyelnek oda.  A banki ügyintézők 90% és evvel nem bántani akarom őket de egyszerűen nem érdekli,hogy pl az értékbecslést elbukod vagy sem....

 

Egy korrekt hitelközvetítő,aki teljesen díjmentesen dolgozik feléd és csak a banktól kap jutalékot,100%-ban érdekelt abban,hogy neked biztosan összejöjjön a hiteled. Épp ezért 8-10 bankal legalább tartja a kapcsolatot és annak a 10 banknak a tükrében vizsgálja meg a lehetőségeidet.  Nem egy bank alapján.

 

Dönthetsz úgy,hogy végig járod a 10 bankot és kiveszel egy hét szabit vagy mindezt ingyenesen intézed egy közvetítőnél.

Előzmény: szasa6 (3504)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.12.21 0 0 3506

Persze,nagyon szívesen.

 

Az interneten található kalkulátorokkal az a baj,hogy semmilyen érdemi infót nem tudsz kinyerni,ráadásul a legtöbb esetben csak a törlesztőt tudod vele kiszámolni.  Az,hogy még a másik 10-15 fontos információ,ami alapján eldől,hol kaphatod meg a hiteledet,melyik bankokban és milyen feltételekkel,az a kalkulátorokból nem is derül ki.

 

Az itt található adatlapi e-mail címre nyugodtan küldj levelet és szívesen segítünk.

 

Üdv-Ólomlábú

Előzmény: szasa6 (3502)
hiteltudor Creative Commons License 2013.12.21 0 0 3505

Szia!

 

Írd meg a részleteket (akár privátban) és megmondom Neked, mik a lehetőségeid. Teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy tőlem többet fogsz megtudni hitel ügyben, mint a bankokban. Tapasztalat:).

Előzmény: szasa6 (3502)
szasa6 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 3504

Valószínűleg a januári program az lesz :)

Előzmény: Törölt nick (3503)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.21 0 0 3503

Miert nem mesz be par bankhoz? 100% hogy biztosabb infot kapsz.

Előzmény: szasa6 (3502)
szasa6 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 3502

Sziasztok!

 

Ha jól láttam a fórumban van 1-2 hozzászóló, aki napi szinten hitelekkel is kapcsolatban van...

Fel tudom valakivel venni a kapcsolattot hogy megtudjam, hogy kb. mennyi hitelt tudnánk felvenni a gyakorlatban lakáscélra?

Neten alig van kalkulátora a bankoknak és számomra lég irreális összegeket hoznak ki...

Axióma Creative Commons License 2013.12.12 0 0 3501

Hat, nalunk az ugy volt, hogy az aruhitel (akar 0%-os, nekunk is az volt) 3 honapos jol fizetese eseten kuldik. Szoval szerintem neked most nincs elo hitelkartya-szerzodesed, akkor lenne, ha mar kuldenek. Az ilyen kartyarol nekunk is azt mondtak, hogy aktivalas nelkul nincs dija, es nekunk nem is jott meg meg, pedig nalunk szeptemberi a sztori...

Azonban ha igenyelsz ugy, hogy kered a 10%-ot, az mar olyan kartya tudtommal, amit nem mondhatsz le ingyen.

 

 

Előzmény: Alx.Mercer (3500)
Alx.Mercer Creative Commons License 2013.12.12 0 0 3500

Üdvözlök mindenkit!

 

Segítséget szeretnék kérni a következő témában: nov 22-én vásároltam az EDigital nevű üzletben Cetelem 0%-os THM hitelre műszaki cikket. Ezelőtt semmi kapcsolatom nem volt a bankkal. A hitelügyintézés ennek ellenére problémamentes és gyors volt, a terméket el is hozhattam a boltból...

Az ügyintőző hölgy azt mondta, hogy a 0%-os THM hiteligénylés mellé automatikusan jár egy Cetelem Hitelkártya, amit majd postai úton küld meg nekem a bank, de azt is hozzátette, ha nem akarom, nem kell használni, ki is dobhatom...

Nem állt módomban még ránézni sem, egészen addig, amíg utána nem jártam, hogy mire is lehet használni! Elvileg ha a Cetelem Hitelkártyával vásárolok bizonyos üzletekben (pl EDigital) akkor kapok 10% kedvezményt a teljes összeg árából! Ez önmagában még nem érdekelne, mert a részletekben való visszafizetés jelentősen meghaladja a termék tényleges árát, azonban lehetőségem van egy összegben visszafizetni a felvett hitelt, aminek az a következménye, hogy a bank nem számol kamatot. Ezt a lehetőséget szeretném kihasználni, DE!

Nov 22 óta még nem érkezett meg a hitelkártyám... A banktól már kaptam levelet, tehát a postai cím jól lett megadva, de kártya sehol... Kártya nélkül pedig nem tudom igénybe venni a 10%-os akciót, amit pedig szeretnék karácsony előtt igénybe venni...

A kérdésem az volna, hogy ha bemegyek az üzletbe, akkor ott helyben igényelhetek másik hitelkártyát. amivel ki tudom használni a 10%-os kedvezményt? Elvileg úgy működik, hogy az üzletben történő Hitelkártya igénylés esetén már azonnal kihasználható a 10%-os kedvezmény, tehát nem kell megvárnom amíg kiküldik a kártyát... Nem volt még hitelkártyám ezért eléggé bizonytalan vagyok...

Ha esetleg megérkezik a másik kártyám, akkor valóban nincs éves díja, ha nem használom?

Rövidre fogva:

1. Elvileg már úton van egy hitelkártya, amit nov 22-én igényeltem, de még nem kaptam meg... (így természetesen még használva sem volt)

2. A napokban szeretnék ugyanilyen hitelkártyával fizetni, mert kapok 10% kedvezményt, ha pedig egyben visszafizetem, akkor kamat sem lesz...

3. Félek, hogy nem érkezik meg karácsonyig a kártya, ezért lehet, hogy újat kell igényelnem a vásárlás helyszínén...

4. Jelent-e nekem problémát, ha igényelek egy újabb kártyát? Használni nyilván csak egyet akarok...

5. A Cetelem Hitelkártyáért tényleg csak akkor kell fizetni, ha aktiválom?

 

Aki tud, kérem világosítson fel a fenti témában! Köszönöm!

izekebizeke Creative Commons License 2013.11.25 0 0 3499

Üdvözletem mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni egy ügyben: édasanyám az évek során eladósodott,egyéni vállalkozóként "szép" kis adóhátralékot gyűjtött össze (kb.: 800.000Ft), amit a házra terhelnek. Adóság rendező hitellel azt mondta próbálkozott de nem adtak neki,így jött az ötlete,hogy én aki mindenféle tehertől/kölcsöntől mentes vegyek fel hitelt amivel kifizetem a hátralékait és majd ő ezt követően felvesz egy hosszú távú de alacsonyabb törlesztőrészletű  hitelt és engem kifizet így mentesülök a teher alól ő pedig azt majd fizeti.A kérdés az ebben,hogy ez mennyire reális elképzelés és mennyire kivitelezhető,vagy van-e más lehetőség is esetleg?Én teljesen laikus vagyok sajnos és úgy hiszem,hogy ez nem így megy,viszont rálátásom nincs ezekre a dolgokra,így szívesen fogadnék tanácsokat,tippeket olyanoktól akik voltak már ilyen helyzetben,vagy esetleg van némi tapasztalatuk.Segítségeteket előre is köszönöm!

Szegedi János Creative Commons License 2013.11.16 0 0 3498

ólomlábú 2013.11.11 20:05:35 ©

Köszönöm!

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.11.11 0 0 3496

Igen,igaz. Próbálj pár négyzetméterrel nagyobbat venni,ha teheted.  Jah...és csak új lakásra jár jelenleg,használtra nem.

Előzmény: Szegedi János (3495)
Szegedi János Creative Commons License 2013.11.11 0 0 3495

Üdv! Tényleg igaz, hogy 60 négyzetméter alapterület alatt nem jár a szocpol egyedülállóként?

http://www.hitelmindenkinek.hu/szocpol/egyedulallokent-kaphat-e-valaki-szocpolt/

Missi900rr Creative Commons License 2013.11.05 0 0 3494

Értem!

Köszönöm a gyors választ! :)

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.11.05 0 0 3493

Minden további nélkül,senkinek semmi köze hozzá,mit csinálsz a termékkel,akár fel is gyújthatod de a hitelt fizetned kell tovább .:)))))

Előzmény: Missi900rr (3491)
Axióma Creative Commons License 2013.11.04 0 0 3492

Persze, miert ne? Nem rakod letetbe, azert veszed hitelre hogy hasznald:), vagyis a termek nem fedezet ebben a formaban.

Nyilvan azert nem rohannak az emberek ennek ellenere 0% thm-re vasarolni, mert amint kitetted a labad a boltbol, lehet az barmilyen bontatlan, lazan eshet 10-20-30-40%-ot a piaci erteke a cuccnak (te maganforgalomban eladod - kivetelektol eltekintve az afatartalom szinte mindig buko).

Előzmény: Missi900rr (3491)
Missi900rr Creative Commons License 2013.11.04 0 0 3491

Sziasztok!

Nem tudom mennyire lesz fura a kérdés, de elég régóta foglalkoztat. Az érdekelne hogy ha tegyük fel veszek egy muszaki cikket 0%os THM re akkor a hitel lejárta elott én azt eladhatom?Nyilván fizetnem kell továbbra is a torlesztot de a terméktol megvállhatok?

Választ előre is koszonom!

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.11.04 0 0 3490

S miért nem beszélsz a lízingcéggel?  A könyvelőd nem hiszem,hogy részletesen tudná,most ebben a pillanatban mit és milyen dokumentációkat fog bekérni a Merkantil.....

 

Hol intézed a Hitelt?  kereskedésben?  Ha igen,akkor ott az ügyintéző pontosan megfogja mondani,mi kell hozzá.

 

Mi intéztünk régebben még a hőskorban autóhiteleket de sajnos a legfrisebb dolgokkal nem vagyok képben,mert már nem foglalkozom csak lakás és személyi hitelekkel.

Előzmény: panamo (3489)
panamo Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3489

Sziasztok!

 

Infora lenne szükségem.

 

Az lenne a szitu, hogy kinéztem egy autót, amit szeretnék lízingre megvenni.

2004 évjárat, 2 millió forint.

4-5 éves futamidőre venném fel. 

Nem tudom, hogy kezes kellhet-e, nem vagyok horribilis összegre bejelentve.

(Ha minden igaz merkantilos lízing lesz)


Én egy Kft tulajdonosa vagyok, de nem a cég, hanem saját célra szeretném venni az autót.
Nem tudom, hogy milyen dokumentumok lesznek hozzá szükségesek, kicsit belebonyolódtam a dolgokba.

Könyvelőm szerint csak egy jövedelemigazolás+ személyi+ lakcím kártya kell, de kétlem, hogy ennyi elég lenne.

 

A cégem több mint 3 éves, NAV felé tartozásom nincs, NAV tartozik nekem :)

A cég körül minden rendben van.

 

Előre is köszönöm!

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2013.10.29 0 0 3488

Ha esetleg írnál bővebben valamilyen infót,szívesen segítek neked,evvel foglalkozom. De ennyi háttérinfóból nem lehet tudni,mit is szeretnél. :(

Előzmény: Törölt nick (3487)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.29 0 0 3487

Mondjuk, hogy itt is - ott is érdekes lehet.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3479)
Axióma Creative Commons License 2013.10.29 0 0 3486

Lehet, hogy nem erdekelte oket az eladosodottsagom. Az 1x az nalam azt jelenti, hogy fordulo utan egy osszegben a keretet. Es nem fogok beragadni, mert penzt veszek rajta:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!