Keresés

Részletes keresés

Mall1114 Creative Commons License 2022.06.01 -3 0 12394

A vizet, a gyümölcslevet, a kávét, a teát viszont kérni kellett. Mindegyik automata előtt állt egy felszolgáló és ő adta amit kértél.  Az a kávé, amit alapból lehet kérni egész nap amerikai kávénak felel meg. A bárban, ha nincs italcsomagod vehetsz finomabb kávét. Nekünk itt most a gépi is ízlett (anno a Costánál rosszabb volt, de ott mivel volt csomagunk a reggelihez a bárból kértük mindig a kávét). Egy tipp. Az automaták mellett egy kis tégelyben felfedeztem nespresso instant kávét. Onnantól kezdve forró vizet kértem, nespressot, illetve meleg tejet. :) 

Mall1114 Creative Commons License 2022.06.01 -2 0 12393

1. az ottlétünk másnapján már magunknak szedhettük az ételt

2. ha olyan italt szeretnél ami nincs a csomagodban, akkor azt szerintem ki kell fizetned (vagyis a megterhelik a MSC kártyádat vele, a kötelező depozitból levonódik)

3. már áprilisban is (előtte törölték el) szabadon leszállhattunk a hajóról, és nem csak a hajótársaság által szervezett fakultatív program keretében

Előzmény: Róbert333 (12392)
Róbert333 Creative Commons License 2022.06.01 -1 0 12392

Köszönöm a mindenre kiterjedő választ.

még egy olyan kérdés felmerült hogy vajon az MSC -nél is feloldották e úgy mint tudomásom szerint a costanal a covid korlátozást az étkezésnél, hogy már magunkat szolgál hatjuk ki. Vagy az MSC -nél még az a gyakorlat mint egyébként a hotelekben hogy a személyzet szolgált ki minket?

 

Az ital csomagnál még érdekes (szerintem túl bonyolították), ahogy néztem hogy csak 6 € ig fér bele Egy Koktél az ital csomagban és a legtöbb amit innánk az meg 8 €-os! ebben az esetben ki kell egészíteni 2 €-val vagy meg kell venni a 8 €-s koktélt mert akkor semmit nem ér az ital csomag.


A hajobol kiszallaskor a fakultatív programokat hajó társaságnál kell befizetni (a covid időszak alatt úgy volt), vagy ezt is feloldották és egyénileg is szervezhető már?

 

 

Mall1114 Creative Commons License 2022.05.31 -3 0 12391

Az biztos, hogy italcsomag vásárlása esetén az egy kabinban utazók minden tagjának italcsomagot kell venni. Ha a két kabin egy foglalás alatt van, nem tudom. 

De...

Az első hajóutunk alkalmával Brindiamo italcsomagunk volt (Costa). 

A második hajóutunk alkalmával nem vásároltunk italcsomagot, mert kb 200 eFt-ot kellett volna ráfizetni (2 felnőtt + 2 gyermek) MSC

 

Otthon szolid ivók vagyunk. Amikor volt italcsomagunk kb 5-5 pohár (műanyag pohár és keveset töltenek) párom Martinit én Aperolt, esetleg max 2 koktélt ittunk meg / nap. A gyerekek olykor üdítőt. 

Azt érdemes figyelembe venni, hogy a kikötések során - jó esetben - nem a hajón marad az ember. 

 

Kíváncsiak voltunk, hogy italcsomag nélkül, hogyan leszünk meg. Hát kiválóan. 

 

Amit tudni kell, hogy a hajóra alkoholt felvinni tilos, pontosabban a felszállásnál elveszik és amikor végleg leszállsz a hajóról visszaadják. Mi sosem vittünk fel a hajóra alkoholt. Az üdítővel azonban más a helyzet, azt simán felengedik. Tehát, amikor leszálltunk nézelődni vettünk 0,5l-es üdítőket innivalónak és ha maradt benne (sőt bontatlant is) simán felvittük a hajóra.

Ami egész nap van a hajón az a víz, kávé, tea.  Reggelinél gyümölcslé, ami meglepően finom volt. Mi általában vizet szoktunk inni, a gyerekek is, de néha kulacsba kértek gyümölcslevet. Nekünk abszolút nem hiányzott így az üdítő ivás lehetősége. Amit felvittünk azt a kabinban fogyasztottuk el. 

Az alkohol utáni vágyunkat a nápolyi kikötés során kielégítettük, ott ugyanis 1-1,5 euróért 1-2 dl aperolt (proseccoval) kaptunk. Ott ugyanis rengeteg ilyen kis bár van, ahol potom áron hozzájutsz. Az 5 éjszaka alatt kétszer ittunk a hajón koktélt. 

Nekünk ennyi elég volt. 

 

A fentiek alapján nekünk abszolút nem éri meg az italcsomag. Persze, ha tartalmazza a hajóút ára (mint pl. az első utazásunk során) az nagyon jó, de ha külön kell megvenni az ráfizetés (számunkra).  Mi annyit nem iszunk. Oké mi gyerekekkel voltunk és nem haverokkal, amikor esetleg lehet, hogy több fogyott volna.....

 

 

Előzmény: Róbert333 (12388)
Mall1114 Creative Commons License 2022.05.31 -3 0 12390

Mall1114 Creative Commons License 2022.05.31 -3 0 12389

Nekünk egy pozsonyi cég: gyerehajora.com foglalta a kabint.

Beszélnek magyarul és az összes kérdésemre válaszoltak. Nem egyszer ezek fél- 1 órás beszélgetések voltak.

 

Mi áprilisban voltunk, de akkor nem működött a zipline. Igen, a játékgépek, szimulátorok, bowling fizetősek.

 

Étkezés: 

06:00-02:00 között van étkezés. Tehát a nap 20 órájában. Ez idő alatt a büfééttermek vannak nyitva, mindig máshol, mindig az adott napszaknak megfelelő ételekkel. A nyitvatartásuk szintén rajta van a feltett lapon.

Két ültetett étterem van. Az, hogy melyikbe sorolnak, hányas az asztalod, illetve hány órás időpontod van ez mind rajta van a beszálláskor kapott kártyán. 

 

A büfééttermekben enni - a nyitva tartásuk idejében - bármikor, bármennyit lehet. Mi egy nap akár ötször is bementünk csipegetni valamit. Nekünk a kabinhoz járt ingyenes szobaszervíz, de sosem kértük a reggelit a szobába.

 

Előzmény: gerrri (12387)
Róbert333 Creative Commons License 2022.05.31 -2 0 12388

Nem tudom volt-e már szó róla de hajóútra szeretnék menni idén, és nem tudom eldönteni hogy megéri-e az ital csomag.

Ha valakinek van ebben tapasztalata szívesen várom a hozzászólást.

Nyilván egy átlagos kultúrát italozásra gondolok, tehát nyilvánvalóan hülyére iszom magam biztos jobban megéri az ital csomag.

 

De ami jobban érdekel hogy ha kifizetem a két fős Kabin ital csomagját, azaz feleségemét is megvesszük(megvetetik,aki pl nem iszik), mivel a húgomék is jönnek ezert 2 kabint foglalunk, lehet egy kicsit variálni hogy csak az egyik a kabinnak veszünk ital csomagot a másiknak nem, és a társainknak akikkel együtt utazunk azoknak majd hozok italt! :)

Tudom kicsit furfangos magyaros megoldás de Egy kis elelmesség nem hiszem hogy ártana a costanak.

Főleg úgyhogy eléggé megkérik az italok árát!

 

gerrri Creative Commons License 2022.05.30 -3 0 12387

Szia!

Köszönjük a sok infót! Megnéztem a feltett fotókat, a napi programok lap eddig elkerülte a figyelmem - elég sokrétűnek ígérkezik ez alapján.

Nem voltunk még soha hajózni, egy álom volt eddig, és ha minden jól megy, most beteljesül :)

Közben lefoglalóztuk az utat egy utazási irodában. Nagyon jól jön minden tapasztalatmegosztás innen, mert azt látom, hogy az irodákban nem igazán vannak képben a részletekkel, de ha tudnak is valamit, úgy kell kihúzni belőlük.

Ha megjártuk az utat biztosan mi is beszámolunk majd róla itt.

A napközbeni étkezés lehetőségéről nem kaptunk tájékoztatást, az még sötét folt: hány helyen, mikor, kb. mit, hányszor lehet. Ha jól értettem, a reggelit több helyen is el lehet fogyasztani, az nincs konkrét időhöz kötve.

Állítólag utazás előtt valamikor kapunk majd egy doksit, amiben a főbb tudnivalók lesznek. Úgy tájékoztattak, hogy pár dolgot nem vihetünk a fedélzetre: pl. ital, hajsütő. Arra mondjuk kíváncsiak lennénk, hogy mi az ami hiányzott ott a hajón valakinek és legközelebb már vinne magával...

Ami nem tiszta, hogy kb. mik a külön fizetős szolgáltatások - pl. a zipline pálya? - gondolom a játékgépek, szimulátorok és hasonlók biztosan.

még 1x thx az eddigi segítségért!!!

Előzmény: Mall1114 (12382)
Mall1114 Creative Commons License 2022.05.30 -3 0 12386

Szia! Mi antigén tesztet csináltattunk.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy minden 12 évesnél idősebb vendégnek be kell tartania az alábbi követelmények egyikét, hogy felkerüljön a fedélzetre:

 

  • Legyen teljesen beoltva ÉS mutasson be egy igazolást a negatív RT-PCR-ről vagy antigéntesztről, amelyet 48 órával a beszállás előtt végeztek . A vendégeknek magukkal kell vinniük az érvényes negatív tesztigazolást a terminálba. Ha szombaton 15:00-kor indul körútjára, akkor csütörtökön 15:00-kor kell elvégeznie a COVID-19 tesztet. 

 

  • Az elmúlt 6 hónapban felépült a COVID-19 betegségből, és rendelkeznie kell egy igazoló tanúsítvánnyal vagy QR-kóddal, amely ezt megerősíti, ÉS be kell mutatnia egy igazolást a negatív RT-PCR-ről vagy a beszállás előtt 48 órán belül elvégzett antigéntesztről. A vendégeknek uniós digitális Covid-tanúsítványt vagy azzal egyenértékű érvényes dokumentumokat kell bemutatniuk. Ha szombaton 15:00-kor indul körútjára, akkor csütörtökön 15:00-kor kell elvégeznie a COVID-19 tesztet.
Előzmény: 1959csutak (12385)
1959csutak Creative Commons License 2022.05.30 -3 0 12385

Sziasztok. Azt olvasom az MSC nél, hogy PCR és antigén teszt is jó. Mindkettőre 48 órát ír. Félre értek valamit? Az antigén az nem 24 óra?  

1959csutak Creative Commons License 2022.05.30 -3 0 12384

Szia! Azt, hogy oldottak meg, hogy ha este csináltattad a PCR-t akkor annak 12-24  óra mire kész lesz. Helye válogatja. Vagy nem vártátok meg az eredményt úgy indulatok el? 

Előzmény: Mall1114 (12382)
Mall1114 Creative Commons License 2022.05.27 -3 0 12383

 

A gyerekmedence csúszdával, mászókkal.

Mall1114 Creative Commons License 2022.05.27 -2 0 12382

Szia!

Nekünk a hajó vasárnap 17 órakor indult, ezért péntek 17 óra után (pontosabban 18 órára kértem időpontot) mentünk teszteltetni. 

A Seaview tökéletesen gyerekbarát, hiszen nagy gyerekmedence rész van, csúszdákkal, kötélpályával. A hajón korosztályok szerint különböző foglalkozások, klubok vannak. Pl. junior club 7-11 éves, young club 12-14 éves, teen club 15-17 éves. Egészen este 23-24 óráig vannak számukra programok (ezt a korábban feltett programlistán is megtalálod). A kids club helyszínét én csak képeken láttam, mert a gyermekeim már nagyobbak (12 és 15 évesek), de szerintem nagyon klassz. A neten találsz róla egy csomó képet, videót. Én nem merném a szobában hagyni a gyermeket. Nem azért, mert "elrabolják" hanem hatalmas a hajó és ha kimenne a kabinból az lehet, hogy egy útvesztő lenne számára. Ráadásul, ha balkonos kabinba mentek akkor azért. Szerintem ha leadjátok a gyerekklubba, nyugodtan mehettek táncolni. Mikor voltunk a lányom még nem töltötte be a 12 évet, és előtte necces volt, hogy pl. Máltán (ahol végül nem kötött ki a hajó) oltatlanul le tudott volna szállni. Szerencsére változott addigra a helyzet, de.... B tervben az szerepelt, hogy amíg mi leszállunk 1-2 órát nézelődni, addig ő a klubban lesz. Végül az győzte meg, hogy főzőtanfolyam is lett volna.

A hajón egész nap van program. Nem tudom, hogy voltatok-e már hajóúton, de este is a hajó különböző részein, különböző stílusú zenék szólnak. Szintén azt mondom, hogy a feltett képen látod az egyik nap programját. Olvasd át, az ad egy képet a lehetőségekről. 

Már most irigyellek benneteket. :)

 

 

Előzmény: gerrri (12381)
gerrri Creative Commons License 2022.05.25 -3 0 12381

Szia!

Szuper, hogy feltetted ezeket! Augusztus végére foglalnánk az MSC Seaview hajóra.

9 éves gyerkőccel mennénk. Mi is előző nap reggel indulnánk, de autóval.

48 órás PCR tesztet hogyan tudtátok megoldani így? Ha Mo-n megcsináltatjuk, lejár mire indul a hajó...

Mennyire gyerekbarát ez a hajó?

Esti/éjszakai zenés-táncos program (disco) van-e? Egyáltalán véleményetek szerint bevállalható egy ilyen hajón, hogy a gyerkőc alszik, a szülők meg kicsit lazulnak? a kislányunknak egyébként ez alapesetben nem jelent problémát.

Ha az ültetett vacsorára nem jelentkezünk be, akkor aznap csak egyéb külön fizetős éttermekben lehet étkezni, vagy van más alternatíva is?

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Mall1114 (12367)
moonwalkr Creative Commons License 2022.05.23 -3 0 12380

Szia!

 

Íme a ma érvényes szabályozás az MSC-től!!!

 

Eszerint igen kell PCR. És nem mindenütt kell maszk, de amikor belépsz az étterembe, akkor kell maszk, amit az asztalnál természetesen levehetsz (ilyen volt nekünk szárazföldi szállodában is)

 

Térerő ügyben pedig az a szabály, hogy az határozza meg, hogy a Te max. 2 wattal sugárzó mobilod milyen messzire "lát el" a sugárzásával. Optimális esetben (tengeren, sivatagban, stb.) maximum 32 kilométerre tud jelet küldeni egy telefon (természetesen mivel a távolság négyzetével nő, vagy csökken a jel ereje, itt már nemigen lehet arról beszélni, hogy Te élvezhető beszélgetést fogsz folytatni). Gyanítom, hogy az útvonal jó nagy részében messze 32 kilométerre kinn lesztek bármilyen szárazföldi mobilantennától, tehát nem lesz térerő. Se telefonhoz, se mobilnethez.

Előzmény: cola1234 (12379)
cola1234 Creative Commons License 2022.05.23 -3 0 12379

Sziasztok, 

 

tudja valaki, hogy jelenleg(junisban mennenk) kell-e a hajon (MSC Fantasia) maszkot hordani? Illetve kell-e PCR teszt elotte? Megy-e meg a bohockodas a coviddal, vagy megszuntek a korlatozasok?

 

A masik kerdesem azzal kacsolatos, ha nem vennenk ital csomagot: akkor wifi-t se kapunk? Illetve van-e telefon terero a tengeren, illetve a sajat magyar netemhez (eu-ban is hasznalhatom) van-e terero. 

SCHF Creative Commons License 2022.05.09 -3 0 12378

Sziasztok!

 

Jön valaki a Costa Venezia hajóra, június 19-től Isztambulból?

Jó lenne ha két fő társulna hozzánk, aki szeretné Krétát vagy Ephesos-t felfedezni taxival vagy privát kirándulás keretében. Találtam lehetőségeket, de kedvezőbb lenne az ár, ha négyen mennénk.

Köszönöm!

abcdefgh0000 Creative Commons License 2022.04.29 -3 0 12377

Köszi, alapból ha keresek nem hozza ki. De igy ok. 

Előzmény: kirsan (12376)
kirsan Creative Commons License 2022.04.29 -3 0 12376

Mindegyik hajón van, menj a honlapjukra, a kiválasztott hajóra, és a térképen alul ezt keresd: 

  • Connecting cabins, mellette az ikon, minden szinten van kb 40 kabin. Vagy ajánlom a mozgássérült kabint, az ugyanolyan árban van, és dupla, csak egy légterű.

Előzmény: abcdefgh0000 (12375)
abcdefgh0000 Creative Commons License 2022.04.28 -3 0 12375

Sziasztok! 2 nagyobb gyerekkel mennénk, tudtok -e olyan hajót, elsősorban  Msc- ahol tudunk 2 egymásba nyitható balkonos kabint foglalni? Régen mintha láttam volna de nem talàlok. Itt nem a grand lakosztályokra gondolok aranyárban. Köszi a segitséget előre is! 

kirsan Creative Commons License 2022.04.21 -3 0 12374

Írd be a keresésbe, hogy Genova parkolás, részletes információt kapsz mindenről. 11 hsz szól róla. Még térképet is felraktam régen.

Előzmény: jamanné (12372)
Mall1114 Creative Commons License 2022.04.21 -3 0 12373

Mi nem autóval mentünk. A hajón találkoztunk magyarokkal, akik autóval jöttek le Genováig. Azt mondta, hogy még egyszer nem biztos, hogy ezt a módot választaná.

Mi eddig kétszer hajóztunk. Egyszer savonai, másodszor genovai indulással.

Mindkét esetben Ryanairrel elrepültünk Milánóba (Bergamo), majd onnan Flixbus-szal le Savonába, vagy Genovába. A repülőút 1,5 óra, a busz 2 óra 45 perc. Tökéletes csatlakozás volt, talán másfél órát kellett várnunk. Repjegyekért fizettem 4 főre prioval (a 10 kg-os kézipoggyász miatt) kb 35 eFt-ot, a busz 4 főre 20 eFt volt. 

Mindkét esetben egy nappal korábban érkezünk és egy éjszakát megszállunk az adott helyen. Most Genovában a Holiday Inn-ben voltunk és 2 felnőtt + 2 gyerekre 30 eFt-ot fizettem reggelivel. Teljesen meg voltunk elégedve mind a szállodával, mind a reggelivel. 12 órakor kijelentkeztünk és már sétáltunk át az út túloldalán lévő kikötőbe. 

Arra ébredni, hogy áll be a "hajód" a kikötőbe és mindezt az erkélyedről végignézni... fenomenális volt.

Előzmény: jamanné (12372)
jamanné Creative Commons License 2022.04.19 -3 0 12372

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy jön-e valaki május 12-19 között Costa Firenzével . Mi Genovában szállunk fel, érdekelne a parkolás, ha valaki igénybe vette már. Köszönöm!

Szőke75 Creative Commons License 2022.04.19 -3 0 12371

Köszönöm a tájékoztatást! 

Mall1114 Creative Commons License 2022.04.16 -3 0 12367

2022.04.10-15. között 5 éjszakát töltöttünk el az MSC Seaview hajóján. 

Indulás: Genovából

Útvonal: Genova-Nápoly-Messina-tengeren-Mallorca-Barcelona 

Eredetileg Málta lett volna Mallorca helyett, de sajnos vihar volt a tengeren, ezért a kapitány megváltoztatta az útvonalat.

 

Feltöltöttem néhány képet érdekességképpen.

1-2.: bárok itallapja

3.: ültetett étterem étlapja (egyik napon) 4-4 előétel, főétel, 7 desszert

4-8.: Egy nap programja

 

Ha bármi kérdésetek van, szívesen válaszolok.

 

 

 

 

 

 

sjocc Creative Commons License 2022.04.16 -2 0 12366

Szia, az ültetett vacsora nem kötelező. Van egy kijelölt étterem, ahová majd mehettek, 2 időpont van, 19:30 és 21:30 (ezt előtte lehet kérni hogy melyiket akarjátok). Itt egy menüsor van, előétel, főétel, desszert általában kettőből lehet választani. Mi az egy hét alatt egyszer mentünk el, ide idő kell, sok az ember mire kiszolgálnak. Korábbi utazásoknál volt hogy minden este mentünk, különböző ételek vannak naponta, volt hogy mediterrán ízvilág, máskor csak olasz... stb. 

 

Esti programok: színház 20:15 és 22:15 azután indulnak a bulik (pl. white party, italy party... stb.) A bárokban a színházak között változatos zenék. Disco 0:15-től kb.

 

 

Előzmény: Szőke75 (12365)
Szőke75 Creative Commons License 2022.04.16 -2 0 12365

Sziasztok! 

Április 30-án megyünk MSC Symphoniával. 

Az lenne akérdésem hogy mit jelent az ültetett vacsora illetve mi a különbség a svédasztalostól?

+ az esti programok a hajón mikor kezdődnek ?

Válaszokat előre is köszönöm 

sjocc Creative Commons License 2022.04.13 -3 0 12364

Sziasztok! 

 

Múlt héten mentünk egy kört az MSC SEASIDE-al (Genova, Valencia, Marseille, Genova, Civitavecchia) leírom a tapasztalatokat, hátha valakinek hasznos lehet, hogy megy most a hajózás (ez volt a 6.-ik MSC-s hajóutunk)

 

Persze nem olyan mint régen, de így is élvezhető. A beszállás lassú és körülményes, az oltási igazolványunkat vagy 3X vizsgálták nagyítóval, megkövetelik a vakcinákat, 48 órás pcr/antigén tesztet, majd a becsekkolásnál meglepetésünkre MINDEN utast PCR tesztelnek… persze jó dolog ez hogy figyelnek mindenre, csak nem közölték és rosszul esett 🙂 Nagyon figyelnek a higiéniára, mindent törölgetnek, fertőtlenítenek, a személyzet maszkban, ha az ember nem eszik/iszik, a fedélzeten, folyósókon, köztes terekben kötelező maszkot viselni. Napozóágyak tisztes távolságban, színházban 1-1 hely mindenki mellett kihagyva, étkezéskor szintén, szerencsére nincs annyi utas, így ezek nem voltak problémák. Ugyan úgy vannak bulik, disco, bárok (akkor már kicsit mindenki felszabadultab, maszkok is el-el tűnnek). Minden kikötőben rendesen megállt a hajó, egyénileg is ki lehet szállni (ilyenkor megkérdőjeleztük a kötelező PCR tesztet, mert akkor így nem sok értelme van/volt) mi csak Genovába mentünk ki magunk (utolsó nap) Valencia, Marseille inkább az MSC szervezett útját választottuk (jó volt, megérte).

 

Úgyhogy nem bántuk, így is jó volt 2 év kihagyás után igazi élmény!

 

kolbi001 Creative Commons License 2022.04.09 -3 0 12363

Sziasztok!

 

Van aki esetleg május 21.-én Kielből indul az MSC Grandiosával?

Mall1114 Creative Commons License 2022.04.04 -3 0 12362

Európa

 

Annyi könnyítés már van, hogy a 12 év alatti oltatlan gyermek az oltott szülőkkel leszállhat egyénileg is a hajóról a kikötések során.

Jelenleg is kell vinni tesztet és tesztelnek is a hajón. 

Előzmény: Janos32 (12361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!