Keresés

Részletes keresés

klaszlo74 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1057

Sziasztok , árufuvarozó vállalkozással kapcsolatban szeretnék kérdezni! aki járatos benne ...belföldi vállalkozói igazolványom megvan ,de ez a közuti árufuvarozói engedély központi kérdésében még homályosak a gondok.... 1M ft zárolás szükséges,vagy valami bank vagy kamara átválalja a fedezetet a (A JÓ HÍNÉV megtartása végett )  halottam ilyesmit de igazából még azt sem tudom hova kellene fordulnom  ..és a részleteket sem ismerem ..ha ebben a kérdésben tudna nekem információt adni valaki !? ...

 

 

köszönöm:KL

Csaba_F Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1056

Sziasztok!

Számlavezetés melyik banknál a leggazdaságosabb? Átutalások nagyrészt neten keresztül történik.

cei.hu Creative Commons License 2010.11.17 0 0 1055

Sziasztok! 

 

Tudom, hogy ez nem éppen a reklám helye, de mivel egy ingyenes lehetőségről lesz szó, szerintem fontos lenne, ha minél több emberhez, főleg a vállalkozást indítani szándékozókhoz eljutna: 

 

Az ITD Hungary és a Cisco Vállalkozói Intézet közös szervezésében a KKV Befektetési Akadémia című programsorozat következő állomásaként kerül megrendezésre egy ingyenes szeminárium, a következő témában: Professzionális üzleti terv készítés.

 

A szeminárium november 29-én lesz, melyen az előadók taglalják az üzleti terv egyes részelemeit, majd a résztvevők útmutatást kapnak ezek kidolgozásához is. A prezentációkat követően a résztvevők személyes konzultációkat is folytathatnak a szakértőkkel. 

 

További részletek, jelentkezés: http://bit.ly/kkvjelentkezes, www.cei.hu

ggaborx Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1054
Teljesen igazad van. Tőlem már sokan kérdezték, hogy ha van egy ötletük akkor, hogyan kezdjék a vállalkozást, hogy "jövő hónapban már dőljön a lé!?". Erre azt szoktam mondani, hogy ha ez számít, akkor keressenek egy jól fizető állást. Mert attól még, hogy az adórendszer, a könyvelés, nagyjából világos még nem lesz működő cég. Az meg aki kezdő vállalkozóként, számottevő tőke nélkül már az elején az adózási kiskapukat keresi, az valójában nem is vállalkozni akar, csak pénzt csinálni. Ezeket hívom én kényszervállalkozóknak.

Persze a mai világban nagyon nagy szerepe van a pénznek, de mindenki gondolkozzon el azon, hogy egész életében a pénz rabja akar-e lenni? Véleményem szerint ha valaki olyan ötlet alapján kezd bele egy vállalkozásba, amit a bevételektől függetlenül szeretne csinálni és amiért ő maga is fizetne, ha más csinálná, akkor már jó úton halad a vállalkozóvá váláshoz. Hosszú távon pedig biztos lehet benne, hogy a megfelelő anyagi szinvonalat is képes lesz elérni.

Kérdéseim: Kinek mit jelent a gazdagság? Mekkora az az összeg amivel már elégedett lenne? Feltétlenül milliárdosnak kell lenni a boldogsághoz, vagy talán - legalábbis eleinte - jobb egy szerényebb, de biztos alapokon álló bevétel?
Előzmény: zaragozaB410 (1053)
zaragozaB410 Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1053
Jól látod a problémát, nincs, de legalább is nagyon kevés, aki nem a tőkefelhalmozás oldaláról közelíti meg a vállalkozást, hanem hivatás tudatból.
A pénzforgalmi oldalról történő folyamatos stressz pedig a nem tudásból és azon egyszerű okból adódik, hogy az elképzelt életszínvonalat onnantól kezdve kívánja mindenki kialakítani, amikor kinyitja a bolt ajtaját. Ez így eleve lehetetlen. Befektetés nélkül nincs gyarapodás és ez most nem lényeges, hogy pénzbeli vagy tudásbeli. A vállalkozások nagy része tőkehiányos állapotban alakul, úgy mond kényszer, de ez az állapot hosszú távon fenn is áll a fent említettek miatt. Nem tudnak gazdálkodni, illetve a gazdálkodást összekeverik a pénz ki és beáramlásával.
A magam oldaláról nézve (szakmai szempontokból) csak olyan kérdésekkel találkozom, hogy miként lehet adót elvonni vagyis minél kevesebbet fizetni és minél gyorsabban gyarapodni. Olyat nem ígérek soha, hogy én akkora ász vagyok, hogy adófizetés nélkül lehet működtetni egy vállalkozást, de ebből a szempontból mindig oda jutunk, hogy én kerékkötő vagyok.
Rá lehet fogni a magyar adórendszerre, hogy szar, mert valóban az, de azért, ha nem is meggazdagodni, de normálisan élni lehet egy vállalkozásból csak nem úgy ahogy sokan gondolják.

Nem az adórendszerhez kell felnőni, hanem ahhoz, hogy mit akarunk elérni, milyen áron és mennyi idő alatt. Mit teszünk azért, hogy szakmailag és anyagilag elérjük az optimálisat. A sok hülye könyv ami a hogyan gazdagodjunk meg című mesékről szól csak ront a helyzeten.

Igaz nem vagyok főállású vállalkozó, de van vállalkozásom, de csak olyan ügyfeleket vállalok el akik úgy mond értelmesek és elfogadóak, mert nem kínlódom az érthetetlennek. Hogy ebből így nem lesz meggazdagodás a fene sem bánja, mert az anyagiak csak egy dolog. Én szeretem amit csinálok még akkor is, ha sok bosszúsággal jár.
Előzmény: ggaborx (1052)
ggaborx Creative Commons License 2010.10.12 0 0 1052
Egy vállakozás alapításának technikai részletei (cégformák, pénzügyek stb.) és gyakorlati finanszírozási lehetőségei (hitel, befektető stb.) mellett nagyon kevés szó esik a vállalkozóvá válás kérdéseiről. Hogyan válhat valaki klasszikus értelemben vállalkozóvá? Egyátalán, lehet ezt tanulni, vagy erre születni kell? Hogyan építsünk és hogyan vezessünk egy hosszú távon is sikeres vállalkozást?

Szerintem ebben az országban a legnagyobb félreértés a vállalkozással kapcsolatban az, hogy jellemzően előtérbe helyezzük a pénzügyi oldalt az önmegvalósítással és a vállalkozói életvitel adta szabadsággal szemben. Sok olyan kisvállalkozót ismerek, akiknek az üzlet ma már csak mindennapi idegeskedést, stresszt jelent a nyugalom és szabadság helyett.

Létezik egyátalán olyan vállalkozó, aki azért viszi az üzletet, mert imádja ezt csinálni? El tudja még valaki képzelni, hogy egy kisvállalkozásnak nem elsősorban a pénzről kellene szólnia? Az nem vállalkozás, ahol napi 12-14 órákat keményen dolgozol, mert nélküled megállna az élet.

Van még olyan kezdő vállalkozó, aki tényleg működő céget szeretne építeni és nem a hirtelen gazdagság lehetőségének dollárjelei lebegnek a szeme előtt?

paller1979 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1051
Sziasztok!
konzol boltot szeretnék nyitni.a kérdésem az lenne,hogy milyen irányba induljak el,létezik olyan üzlet aki %-ért vagy reklám fejében feltölti az üzletet vagy a teljes árukészletet saját zsebből kell finanszirozni?
Vele egyidőben egy clubbot is csinálnék ahol fiataloknak versenyeket szerveznék,hová tudnék fordulni ezekkel a kérdéseimmel?
előre is köszönöm:István
Suzy75 Creative Commons License 2010.07.11 0 0 1047

Szia Zsuzsa vagyok.

 

Most olvastam a kérdésedet, és az lenne a kérdésem feléd, hogy kaptál e választ.

Hasonló cipőben járok mint te és jó lenne valami segítség.

Előre is köszönöm.

 

Üdv. Zsú

Előzmény: renesains (1040)
HuNiKiA Creative Commons License 2010.07.02 0 0 1046
Azonnal alkalmazható marketing tippek vállalkozóknak.

Most ingyen letölthető a Marketing Tippek magazin

Ha tetszik, akkor a teljes magazin a http://www.marketingtippek.com oldalon keresztül tölthető le.

Nem reklám, a magazin ingyenes.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1045
Generálitol kaptam egy állás ajánlatot,de vállalkozónak kell lenni. Esetleg valakinek ötlete,hogy kell vállalkozást állapítani ha a generálival megbízási szerződésem lesz.
Fogatlan Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1044
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogyan kell utazási irodát alapítani? Nem maga a cégalapítás folyamata, inkább az érdekelne, hogy ha külföldrôl érkezô csoportoknak szeretnék túrákat szervezni, akkor kikkel kell beszélnem, hogy pl kedvezményesen kapjon a csoport repülôjegyeket, vagy hotelekkel partneri együttmûködést kötni, stb... Ezt a részét szerintetek érdemes megbízásos alapon szakosodott - már befutott - utazási irodáknak kiadni, tekintve, hogy nekik már megvannak a kapcsolataik? Vagy, ha esetleg magam szeretném intézni ezt a részét is, akkor ti hogy kezdenétek hozzá?

Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.18 0 0 1042
Sziasztok!

Én egy zenés szórakozóhelyet szeretnék nyitni.
ehhez keresek megfelelő embereket!
Többnyire élőzenével működne, de DJ-ket is meghívnék.
A magyar zenekarok mellett ismert külföldi fellépők is színesítenék a palettát.
Olyan embereket keresek, akikkel tudnék társulni.

Üdvözlettel:
Barnácz Mátyás
segítő Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1041
www.usefa.hu
Előzmény: cides (1039)
renesains Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1040
Üdv,
Én abban kérnék segítséget, hogy hova kell fordulnom, ha éttermet szeretnék nyitni.
Nem tudom, hogy hol kezdjek neki. Az adott kerület Önkormányzatánál vagy valami más hivatalnál. Nem tudom merre kell elindulnom a különböző engedélyek listáját beszerezni.
Ha valaki tudna ebben nekem segíteni az nagyon jó lenne.
Köszönöm
cides Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1039
http://kmrmk.afsz.hu/engine.aspx?page=kmrmk_palyazatok&switch-content=kmrmk_palyazat_valltam_2010&switch-zone=Zone1&switch-render-mode=full
én így kezdeném ezzel a pályázattal 2millio forint kamatmentesen valaki tudna segíteni a 3 éves üzleti terv megirásában ,vagy csak egy mintát ,hogy az hogy néz ki??
livi343 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 1036
Tehát akkor nincs különösebb feltétel? Vagy pl vállalkozói engedély vagy ilyesmi? Mert voltam olyan tanfolyamon azaz szerettem volna menni, ahol be kellett mutatni!
Előzmény: Törölt nick (1035)
livi343 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 1034
És erre hol lehet jelentkezni? Van valamilyen feltétel esetleg?
Előzmény: Törölt nick (1033)
magentasky Creative Commons License 2010.03.02 0 0 1032
Az elején mindenki szkeptikus, de ha valaki volt már jó szervezetfejlesztésen vagy tanácsadáson, az tudja, hogy megéri. Cégünk több szervezetfejlesztő céggel is kapcsolatban volt, az utóbbi időben csak a Comline segítségét veszi igénybe. Ha talál a cég egy jó segítő vállalatot, érdemes annál maradni, hiszen a régi problémákat is látják, és átfogó képük van a cégről. Szerintem a hosszútávú tanácsoknak és felméréseknek van igazán értelme és eredménye. Persze néha már egy alkalom után is érezni az eredményt.
mcc Creative Commons License 2010.02.25 0 0 1028
Ha ez társas vállalkozás, a tevékenységet csak az APEH-nak kell bejelenteni, egyszerű változásbejelentőn. A boltnyitást az önkormányzatnak kell bejelenteni. Sztem a bolt neve nem érdekel senkit.
Előzmény: bubeee (1016)
bubeee Creative Commons License 2010.01.19 0 0 1016

sziasztok!

az lenne a kérdésem, hogy egy meglévő vállalkozásba hogyan lehet uj tevékenységi kört felvenni?

 

pl.: adott egy vállalkozás, ami foglalkozik virágkötészettel,virágbolttal, de ezentul szeretne kerékpárszereléssel és forgalmazással is foglalkozni.ugy hogy a virágboltnak van xy neve, a kerékpárboltnak bármilyen nevet lehet adni?ez lehetséges?milyen anyagi és egyéb vonzatai vannak?

 

köszönöm!

mcc Creative Commons License 2009.11.23 0 0 1014
Gyere át az Adózás (tippek és trükkök) topicba, ott hamarabb válaszolnak a profik.

Így már elég konkrét a kérdés sztem, még talán meg kellene becsülni a bevételt és a költségeket (üzemanyag, bérleti díj).

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9018306&la=95283956
Előzmény: Kisfiatal (1013)
Kisfiatal Creative Commons License 2009.11.22 0 0 1013
Hát konkrétan fuvarozásra gondoltam, a következőképp: megszerezném a szükséges engedélyeket, ugye ez alap. Aztán megalapítanám a "céget", és egy bérelt teherautóval fuvaroznék(kezdetben). CSakhogy legalább fél-1 évre ki kellene bérelni, különben horror a bérleti díj. Azért gondoltam béreltre, mert ott minden hátteret adnak mellé, és nem kell bajlódni az eladással, ha nem jön be a bolt. Tesómnak van valami logisztikai végzettsége, meg angolul is tud valamennyit, meg még tanul is. TEhát talán ő is tudna segíteni. Itt a kérdés, hogy milyen minőségében? Társ? Alkalmaztott? Vagy csak úgy?
Ja, és gondoltam arra is, hogy a mostani állásom megtartanám(ez full bejelentett, állami cégnél).
Nagy vonalakban ennyi. Ez kezdetleges ötlet csak.
Előzmény: mcc (1011)
segítő Creative Commons License 2009.11.16 0 0 1012
http://www.usefa.hu/?Aktu%26aacute%3Blis

Nézz itt körül...egy telefont talán megér, hogy eldöntsed akarsz e belemerülni a saját életedbe, vagy ennyi is elég, amit itt összecsipegetsz...
Előzmény: Kisfiatal (1009)
mcc Creative Commons License 2009.11.16 0 0 1011
Szia,

olvass vissza, ez így nem megy, a tevékenységet körvonalazni kell, nincsenek ennyire általános szabályok. Alapvetően a minimálbér utáni járulékok (kb. most 32.000) mindenképpen bejönnek, a bevételből hogy mennyit kell adózni, az már tud változni erősen, mondjuk 15 és 50% között, így meg nem lehet kalkulálni.

Előzmény: Kisfiatal (1009)
mcc Creative Commons License 2009.11.16 0 0 1010
Az egyéni vállalkozó köteles a tevékenységben közreműködni, ezért a szükséges végzettséggel rendelkeznie kell. A társas vállalkozás alkalmazottak útján is kifejtheti tevékenységét, ilyenkor az alkalmazottnak lehet a szükséges végzettsége. Ezt azonban már nem ellenőrzik, kivéve az üzleteket. De én pl. 15 éve programozok ezirányú végzettség nélkül, soha nem kérdezte senki, hogy képzelem. (Jó, erre speciel van egy szabály, ami az alkalmazottra vonatkozik, és kifejezetten felmenti a szakirányú végzettség alól).

Nehéz a levegőbe beszélni, a konkrét tevékenységtől függ minden, az üzlet (kereskedelem) egészen más, mint a szolgáltatás stb.
Előzmény: cides (1008)
Kisfiatal Creative Commons License 2009.11.15 0 0 1009
Üdv!

Egy elég kezdő kérdésem lenne. Gondolatszinten felmerült bennem, hogy esetleg egyénileg, "vállalkozásként" űznék egy bizonyos tevékenységet. MAjd valamikor, nem most. Egyelőre csak kalkulálgatok, hogy egyáltalán érdemes-lenne e, de viszont nem ismerem egy vállalkozás folyó költségeit, meg az adózást stb. Tehát az érdekelne, hogy x ft bevételből mennyi maradna, miután az adókat stb befizetem? Lehet ezt %-ban megadni? Vagy fix költségek vannak? Ugye én lennék egyedül, akkor magamnak kell bért fizetnem? VAgy hogy éri meg pénzt kivenni? Ill. lehet hogy még tesóm is bevenném, de azt nem tudom, milyen formában kéne.
Továbbá érdekel, hogy milyen formában érdemes? KFT? Egyéni? Ezeket sem tudom. Esetleg ha tudtok ajánlani valami oldalt, ahol tömören, összefoglalva le vannak ezek írva, az is jó.
Legelőször is azt akarom kikalkulálni, mennyit bukhatok :) MEnnyit bukok, ha nem tudok megrendelést szerezni, ill. minimálisan mennyit kell, hogy legalább 0 szaldós legyek.
cides Creative Commons License 2009.11.14 0 0 1008
nem is kell hozzá,vagy ,hogy érted azt hogy "nem nézi"?
Előzmény: mcc (1006)
segítő Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1007
Sőt!
Évégéig még pályázhatsz is vállalkozói támogatásra munkanélküliként...
Előzmény: cides (1002)
mcc Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1006
Ja és a kérdés csak egyéni vállalkozásban igazán fontos, társas vállakozásban nem nézi senki.
Előzmény: cides (1002)
mcc Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1005
Sztem link nem lesz, az nem ingyenes :))

Hívd fel a kamarát, az megmondja, át is faxolja. Mondjuk nem az egész jegyzéket, hanem rákérdezel, hogy kutyapecsenyesütödéhez mi kell. Feltehetőleg a helyi kereskedelmi és iparkamara, ha nem mezőgazdaság és nem valami kézműves izé. A budapestiek legalábbis nagyon készségesek (bkik.hu).
Előzmény: cides (1004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!