Keresés

Részletes keresés

300C Creative Commons License 17 órája 0 0 36086
Előzmény: Isthy1 (36076)
TerryO Creative Commons License 25 órája -1 0 36085

https://swimswam.com/kristof-milaks-coach-offers-training-update-after-wr-holders-first-200-fly-loss-since-2020/

 

Virth kapja az ívet rendesen, és Milákot szinte csak védik, illetve nem túl jó jövőt jósolnak neki Párizs, majd out...

TerryO Creative Commons License 25 órája -2 0 36084

Egészen pontosan 2019 óta..., az Olimpián is 4 értelmes úszó volt, és képes volt a leggyorsabb mellé kvalifikálnia magát, 25 méter után testhossz hátránya volt.

 

Arra volt jó az elmúlt pár év, hogy tavaly a Zomborit rakják ki férje miatt, idén meg az Ob-én, a Duna Aréna minden előnyét kihasználva a Kovács Benit túrták ki.

 

Igaz Beni, Mártonhoz hasonlóan szerintem a vb óta nem úszott jól...

Előzmény: Isthy1 (36078)
Isthy1 Creative Commons License 1 napja 0 0 36083

Holnap és holnapután a monacoi verseny előfutamaihoz és a "B" döntőihez a stream ingyenes lesz.

Isthy1 Creative Commons License 1 napja -1 0 36082

Virth interjú részlet:

 

- Hogy látja, elég ideje van még az olimpiáig visszaszerezni a kondiját vagy inkább átáll, és a 100 pillangón akarja a maximumot kihozni?

- Erre most hadd ne válaszoljak! A hét végén lesz a Mare Nostrum monacói versenye, utána leülök Kristóffal, és megbeszéljük, hogyan tovább. Utána tudok majd erről beszélni."

Irbisz Creative Commons License 1 napja 0 2 36081

"A hangulati elemeket és a szubjektivitást félretéve" - pont erre akartam célozni, hogy ez a baj. Csinálják persze, ha gondolják, csak akkor nem kell meglepődni, ha nem nyilatkozik. Szerintem."

 

nem értelek.

ha nem edz, meg szarak az eredmények, mégse írhatják, hogy minden rendben, jó úton jársz és csak így tovább.

illetve írhatjk, de ez nem újságírás, hanem szervilis ülepfényezés.

ha meg azon így besértődik, hogy igazat írnak róla, az őt minősíti, nem azt, aki megírja.

 

 

Előzmény: Focisss (36080)
Focisss Creative Commons License 1 napja -1 1 36080

"az újságírok tök kedvesek voltak vele, sztárolták, az egekbe emelték mint aki Phelps csúcsát is megdöntötte" - mit lehetett volna tenni ezek után? :) 

"A hangulati elemeket és a szubjektivitást félretéve" - pont erre akartam célozni, hogy ez a baj. Csinálják persze, ha gondolják, csak akkor nem kell meglepődni, ha nem nyilatkozik. Szerintem. 

Előzmény: Irbisz (36079)
Irbisz Creative Commons License 1 napja 0 2 36079

"

Ment a csodálkozás, hogy miért mutatott be az újságíróknak Milák, illetve miért nem nyilatkozik. Többek között szerintem a hasonló című írások miatt: "Milák Kristóf történelmi vereséget szenvedett 200 pillangón", "Legyőzték Milákot a királyszámában, Tokióban döntőt sem ért volna ez az ideje."

Lehet azt mondani, hogy a történteket írták le, de szerintem lehetne egy kicsit kedvesebbnek lenni egy világcsúcstartó, Olimpiai bajnokkal."

 

szerintem az újságírok tök kedvesek voltak vele, sztárolták, az egekbe emelték mint aki Phelps csúcsát is megdöntötte, csak miután eltünt és senki nem tudott róla semmit, a szövetség se, utána kezdtek el kritikus hangot megütni, hogy ebből baj lehet, ez visszaüthet az olimpián stb. és mindebbe mellesleg igazuk is volt, semmi rosszindulat nem volt ebben. 

ezen szerintem Kristóf besértődött és utána jött a nem nyilatkozik és bemutat a  sajtónak viselkedés, azaz a sztori így kerek.

 

 

a címekkel meg mi a bajod? tényszerűek, mégse írhatták hogy nagyszerű eredményt ért el, meg az ezüst is szépen csillog, mert ez egy harmadosztályú verseny volt, itt tőle fő számában ez kudarc. Az időeredmény se azt mutatja h. jó úton halad, semmi pozitívum nem volt ebben az úszásában.

 

 

A hangulati elemeket és a szubjektivitást félretéve a sajtónak az a szerepe és feladata h. tudósítson és beszámoljon a versenyről, Miláknak meg hogy edzzen és versenyezzen. Legalábbis addig az a feladata, amíg versenyúszó. De ha nem az, akkor úgyse fog vele a kutya se foglalkozni.

Amíg nyer addig úgyis megbocsájtják neki a különcséget, különutasságot, teljes joggal, engem se érdekel hol és hogy edz ha győz. Most nem bízom aranyban, esetleg 100 pillén, de lényegtelen nemcsak az én véleményem, bármelyik szakértőé vagy akár Virthé is, mert az oj arany sorsa a medencében dől el, nem nyilatkozatok és vélemények döntnek.

Előzmény: Focisss (36071)
Isthy1 Creative Commons License 1 napja -2 0 36078

Az ő "felkészülése" kapcsán is lehetne irogatni, mert állandóan beteg. Évek óta ez megy nála, minden évadban többször is. Lassan fogadásokat is lehetne kiírni rá. 

Nagyon itt az ideje, hogy befejezze, mert ez már egy ideje csak szenvedés nála.

Előzmény: Swimmerjan (36073)
Isthy1 Creative Commons License 1 napja -2 0 36077

Nem olyan fajták, annak semmi "értéke" számukra. Csak a botrány, a cirkusz, a feszkó stb.

Előzmény: 300C (36072)
Isthy1 Creative Commons License 1 napja 0 0 36076

https://www.nemzetisport.hu/uszas/2024/05/szabo-tunde-otveneves

 

Volt egy földönkívüli ellenfele, így minden világversenyen "csak" az ezüstökig jutott. Úgy, hogy semmi köze nem volt a Széchy-Kiss társasághoz.

300C Creative Commons License 1 napja 0 0 36075

Olvastuk,Isthy hivatkozott is acikkre.

Előzmény: Swimmerjan (36074)
Swimmerjan Creative Commons License 1 napja 0 0 36074
Swimmerjan Creative Commons License 1 napja 0 0 36073

Közben valahol olvastam hogy Bogi még mindig lázas....

300C Creative Commons License 1 napja -1 0 36072

Nem lesznek, mint tudjuk.

Előzmény: Focisss (36071)
Focisss Creative Commons License 1 napja -2 1 36071

Ment a csodálkozás, hogy miért mutatott be az újságíróknak Milák, illetve miért nem nyilatkozik. Többek között szerintem a hasonló című írások miatt: "Milák Kristóf történelmi vereséget szenvedett 200 pillangón", "Legyőzték Milákot a királyszámában, Tokióban döntőt sem ért volna ez az ideje."

Lehet azt mondani, hogy a történteket írták le, de szerintem lehetne egy kicsit kedvesebbnek lenni egy világcsúcstartó, Olimpiai bajnokkal.     

300C Creative Commons License 1 napja 0 0 36070

Kiderül. Úgy gondolom pl., hogy ha elindul bármiben is az olimpián, akkor érzi, hogy képes nyerni abban a számban. Vagy nem indul (bár nem ismerhetem az egóját/pszichéjét, max a sajátomat), mert nem kap ki, pl. mert nem volt ott.

 

OFF

 

Én is valahol ilyen, valahol nagyon nem ilyen vagyok. Kétszer nyertem osztályvezetői kinevezést, egyszer vesztettem. Az utóbbiból tanultam a legtöbbet. A szakmai kamarai meghallgatás előtt fél órával kaptam a hírt, hogy megvan az új oszt.vez, aki nem én leszek.

Én végigmentem az egész procedúrán, csak azért is.

Most is ezt tenném :)

 

ON

Előzmény: protosfinx (36058)
Isthy1 Creative Commons License 1 napja 0 0 36069

Csak ötletelgetünk és tippjeink vannak, az igazságot leginkább csak Milák ismeri. Az eb-n mutatottakból következtethetünk majd néhány dologra, de az igazság pillanata minden bizonnyal csak Párizsban jön majd el. Illetve lehet kicsit hamarabb is, amikor kiderül ki mely számban lesz nevezve az olimpiára.

Előzmény: Swimmerjan (36066)
Isthy1 Creative Commons License 1 napja 0 0 36068

Ez van a MÚSZ oldalán tegnap este óta, sztem onnan vették át. 

 

Meglátjuk hétvégén milyen teljesítményt nyújt Monacoban, tud-e jobbat a tegnapinál. Amit tegnap este felvetettem azt fenntartom.

Előzmény: Patreides (36067)
Patreides Creative Commons License 1 napja 0 0 36067

"Ugyanazt tudom mondani, amit az országos bajnokság után: Kristóf erős és gyors, de állóképessége messze nem a régi.
Ez egyenesen következik az eddig elvégzett edzésmunkából, avagy lehet, hogy kívülállók úgy gondolják, ő képes a csodára, ez a mai úszás is megmutatta, ebben a sportágban vannak nehezen felülírható törvényszerűségek. Bár Párizs a cél, azt muszáj kimondani, hogy ami eddig történt, az nyomokban tartalmaz olimpiai felkészülést, hiszen az ob-n a rövidebb távok relatíve jól mentek, mert előtte az edzőtáborban keményen hajtott, most szintén, mert Törökországban keményen hajtott, az ob-t követő két és fél hét kiesése viszont most visszaköszönt. Ettől függetlenül okosan úszta le a kétszázat, jó beosztással, de a második ötven egyértelműen lassúra sikerült. Azt kértem tőle, hogy a következő állomáson, Monte-Carlóban igyekezzen már az előfutamot összeszedetten végigcsinálni, és akkor a döntő biztosan jobban sikerül” – mondta Virth Balázs, a klasszis edzője." (24hu)

Előzmény: Isthy1 (36060)
Swimmerjan Creative Commons License 1 napja 0 0 36066

Szerintem azt is vegyük figyelembe hogy minden bizonnyal elég kemény munkába lehet Milák. Hiszen most kap kb egymás után (ob előtt is volt asszem) jó magyar alapozást, ráadásul tuti nagyon rámentek az állóképességre, feltételezem sok km úszott most az edzőtáborban. Kristófot ismerve versenyről versenyre gyorsul, az EBre már szerintem mutatni fog valamit. 

Legnagyobb kérdés nálam, hogy mennyi ebben a tudatos rosszul úszás. Mert simán lehet hogy csak gyakorol, próbálgat ezt azt, tesztel. Az biztos hogy mindig is harcolt az edzőivel, nem lepne meg ha kb lesz*rná hogy mit javasol neki Virth és azt csinálná amit jónak gondol. Simán lehet beetetés hogy nincs jó formában aztán nagyobbat robban a bomba, de simán lehet hogy nem. Mindenesetre én amellett állok amit mondott tavaly az utolsó nagy interjúban. Akik ismerik azok nem féltik, mert tudják hogy tudja hogy mit csinál. Én nem ismerem őt de bízok benne hogy tényleg tudja mit csinál.

TerryO Creative Commons License 2 napja 0 0 36065

Sajnos, ha swimswam nem rakja fel a mai úszását, akkor ezt nehéz lesz tényleg értékelni. Virth így látta, és nálam tuti jobban ért hozzá, de több szem, többet lát.

Nekem tényleg értelmezhetetlen volt ez az úszás többszörösen. Egy átlagos pillés, akinek rossz lenne a kondija, akkor sem tudna 30 alatti utolsó 50 métert.

Természetesen Milák, az Milák, de ilyen furán max a covidos Ob-n jött.

Előzmény: Isthy1 (36060)
Focisss Creative Commons License 2 napja -1 0 36064

Az is lehet, hogy a 200 pille kevésbé kihívás neki már. Meg ugye évek óta meg akarja mutatni gyorson. 

Focisss Creative Commons License 2 napja -1 0 36063

Valami ilyesmin gondolkodtam. Többen azt mondták, hogy Kristóf idén másfajta felkészülést próbál, ez lehetne az oka. Az 50 gyorsos számottevő javulása is valami ilyesmit vetíthet elő.    

Előzmény: Isthy1 (36062)
Isthy1 Creative Commons License 2 napja -1 0 36062

Jogos, én a 2023-as időt írtam be.

 

Egy kérdés: Mi van ha Milák a 200 pille helyett 100 gyorson akar indulni az olimpián? A két szám párhuzamosan fut majd Párizsban. Utána jöhet neki a 100 pille. A legelső napon meg ugye a 100-as gyorsváltó. Ugye megváltozott a gyorsúszó stílusa és nem hátrányára. Könnyen lehet, hogy ez a változás nem volt véletlen hanem célzatos és ez a "B" terv, ha a 200 pille nem lesz olyan mint szeretné.

Előzmény: TerryO (36061)
TerryO Creative Commons License 2 napja 0 0 36061

1:53,88-at jött a 2022-es Ob-én. Április 21-én, rá pontosan két hónappal pedig 1:50,34-et...

 

Na, most meglátjuk, hogy mit jön Monacoban, abból 3,5 mp a plafon javulás, 1,5 a minimum szerintem. Hogyha top időt jön. Ami az 1:54 alatti kategória továbbra is.

Isthy1 Creative Commons License 2 napja -1 0 36060

Ha 2022-ről vesszük a példát, akkor az ob-n 1:52.6, majd Mare Nostrum 1:53.9 és végül a vb-n 1:50.3-as eredmény. Az idei ob-t és a mostani MN-t figyelembe véve egyelőre nem látszik idén nyárra 1:52-n belüli úszás Párizsra. Kíváncsi leszek Monacoban hogyan és milyen eredményt úszik majd.

 

"Kétségkívül okosan próbálta leúszni a kétszáz pillangót Kristóf, hiszen az első ötvenet erős és nagy tempókkal úszta, a harmadikat és a negyediket keményen megtolta, viszont a második ötven lassú volt. Azt mondtam neki, hogy a barcelonai tapasztalatokból okulva a hétvégén Monacóban próbálja még már az előfutam során is összeszedettebben leúszni a kétszáz métert. Összegzésképpen pedig ugyanazt tudom mondani, mint áprilisban az országos bajnokság után: Kristóf erős és gyors, az állóképessége viszont még messze nem a régi" – mondta Virth Balázs.

Előzmény: TerryO (36059)
TerryO Creative Commons License 2 napja 0 0 36059

Sajnos joggal...

Legalábbis vasárnapig, kedzett volna be, és fáradt volna el a végére, de nem, ez végig érthetetlen volt számomra.

Szerintem alibizett, és túl lassú lett, ami miatt a mozgása és szétesett, egyáltalán nem volt harmonikus, nem az ő szintjén, hanem egy átlagos pillésnél sem.

 

Honda ellen komolyabban oda kell magát tennie. Itt a Mare Nostrum rekord becsapós, mivel 2022-es, és alig egy hónappal a pesti vb előtt úszta. Ebből 1:53 legeleje kell legalább az Eb-re.

 

Kristóf max 2,5 mp-t szokott gyorsulni in-seasonből csúcsformába.

Előzmény: Isthy1 (36057)
protosfinx Creative Commons License 2 napja 0 0 36058

Altat! Ahogy eddig is ezt tette egy éven át.

Isthy1 Creative Commons License 2 napja -1 0 36057

Az első 50-en és a másodikon is lassabb volt mint délelőtt. 100-nál bő fél mp-el volt elmaradva a délelőttitől, ez borzasztóan lassú kezdés. Hogy ezzel mit akarhatott az jó kérdés.

 

A sajtó majd lubickolhat egy jót ismét.

Előzmény: TerryO (36052)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!