Keresés

Részletes keresés

.KeViN. Creative Commons License 2000.01.04 0 0 90
Hello!
Mar bocsi, de szerintem ezt a "lehordo hangsulyt" teljesen feleslegesen kellett elovenned, vegigolvastam az osszes hozzaszolast, sot a hp-t is, es nekem meg akkor sem tiszta az, hogy volt e ilyen legenda amerikaba vagy az is kitalacio, de ezekszerint az is az. mindenesetre nemertem mire akadtal ki...

ui: ha neked nem teccet sajnalom, szerintem nem volt rossz meg ha horrorfilmnek nem is volt jo.

Előzmény: korx (66)
X Creative Commons License 2000.01.04 0 0 89
pigeon: És hány NAPIG keringtél a pilisben, miután mindig egyazon fánál kötöttél ki?:)))
pigeon Creative Commons License 2000.01.04 0 0 88
T. B.ZOLTAN! Rutinos öreg túrázó vagyok, de tévedtem már el hazai erdőben térképpel, iránytűvel, de a pilisi parkerdő nem hinném, hogy méreteit tekintve mérhető lenne egy USA-beli-vel. Arról nem is szólva, hogy az ő eltévedésük, legkevésbé múlott rajtuk. Bár ha ezt meg kell neked magyaráznom, akkor inkább nézd az új Swartzi filmet. Az biztos tetszik majd.
off
A Forrest Gump-ról meg ilyet állítani véleményem szerint legalábbis botorság, ha csak mondjuk a Transpottingra gondolok. De biztos idióta vagyok! JAJ!
getom Creative Commons License 2000.01.04 0 0 87
Mer ez két analfabét faszfej azért. Most láttam ennek a Johnnak is a vámpíros filmjét a james Woodssal, hát mit möondjak, elég gyengus volt, a Burton se csinált normális filmet a batman 1 óta.

Hotyan lehet ekkora baromságot mondani, édes istenem? Az évtized legfontosabb filmje a Forrest Gump. És punktum. Aki mást mond aze yg idióta.

Ettől a Blairi boszorkánytól már így látatlanba borsódzik a hátam bőre.

Előzmény: VadalmaX (84)
VadalmaX Creative Commons License 2000.01.04 0 0 86
hát kezemben a friss Cinema, asszondja 32ezer, de nem is ez a lényeg, hanem a haszon, nos ez a fentemlített forrás szerint eddig 4400-szeres, ami jócskán felülmúlja az eddig listavezető El Mariachi-t...
Előzmény: mrbungle (85)
mrbungle Creative Commons License 2000.01.04 0 0 85
egy kicsit szerintem mindenki irigykedik, hogy hogyan lehetett ennyire kevés pénzből (mennyi is az most, mindenhol mást olvasok, 20000$, 30000$ vagy 60000$) ennyit csinálni (ez az összeg is mindenhol más, a lényeg hogy rekord, ennyi haszon még egy filmen se volt).
Ha mondjuk nem homályosítaná el az embereket ez a tényt, fogadni mernék, hogy itt is sokkal több pozitív kritikát látnánk...
Előzmény: VadalmaX (84)
VadalmaX Creative Commons License 2000.01.04 0 0 84
no, csak hogy árnyaljam kicsit a képet,
most olvastam egy körkérdést egy francia filmszaklapban (Cahiers) és csodák csodája két neves rendező is a Blair Witch Projectet nevezte meg, mint az évtized legfontosabb (!!!) filmjét:
Tim Burton és John Carpenter...

na, ehhez mit szólunk? én szóhoz sem jutok :-)

Paga néni Creative Commons License 2000.01.04 0 0 83
Jót szóltál, BZoltan kolléga! Nekem monnyuk a patak fel sem tűnt, de föl nem foghattam, hogy hogy a f*ba lehet eltévedni egyáltalán egy erdőben. Akár van térkép, akár nincs ...
Előzmény: BZoltan (82)
BZoltan Creative Commons License 2000.01.04 0 0 82
Csok mindenkinek akinek teccet ez a kaptalis marhasag. Uraim es holgyeim, ez a film objektiv mercevel merve is szar! Pusztan azert mert minosegileg meguti az apu altal a jugo tengerparton csinalt nyari video minosegi szintjet meg nem lesz home video. A sztori meg olyan, hogy a nagytapasztalatu aszfaltzseniknek meg a getto-cicaknak talan riaszto lehet a film, de ha valaki egyszer az eleteben turazott mar, akkor az tudja, hogy remuletesen hulyseg a film. Merhogy eltevedni egy erdoben ahol van patak, iranytuvel meg terkeppel (nemanhogy csak egy terkeppel mennyek el turazni) Asztan meg szetparazni az agyamat ilyen kretenseg miat. Hat gratula, en spec rohogtem meg meg sokan masok is. Akik nem rohogtek azok vorosodo fejjel szitkozodtak, hogy mekkora atveres volt a film. No es persze volt nehany hyper-alteros tini, akik annyira muveszek voltak, hogy meg elveztek es. Na nekik ajanlom a filmmuveszet egyebb alkotasait nezegetni nagy erokkel.
Zoltan
X Creative Commons License 2000.01.04 0 0 81
pigeon: Nálam annyi hatása volt a filmnek, hogy hol elaludni akartam, hol nagyokat nevettem ,de főleg az órámat néztem, hogy mikor lesz már vége.
Ilyen rossz filmet én még életemben nem láttam! Ezek után szerintem bármit megnézhetek, mert jó lesz. Ezt a filmet nehéz alulmúlni. Kb annyira izgultam a film alatt, mint.. nem is tudom... mint... na majd kitalálok valami vicceset ide:)))
Ha valaki még nem látta voltam, könyörgöm neki ne menjen el megnézni! Ha mégis, akkor megérdemelte...

Előzmény: pigeon (80)
pigeon Creative Commons License 2000.01.04 0 0 80
Csatlakozom,eredetiség dolgában. A filmet láttam, és majd betojtam. Tudtam mi a sztori, tudtam mi az átverés tárgya, láttam előtte a honlapot, stb. De mégis majd betojtam, olyannyira, hogy utánna még néhány vígjátékot megnéztem, de mégis ezzel álmodtam.
És ilyenkor,mikor ilyen filmet nézek - mint nézőt!!! -, átkozottul nem érdekel a ki nem fogyó aksi, hanem hagyom hatni magamra a filmet. És ez meg hat! Nem a kitalációk, a sztori, a boszorkány:))) miatt, hanem mert tényleg olyan mint egy home video. Mintha a haverok vették volna fel.És a srácok annyira hitelesek, mint a haverok a home videon.És nem baj, hogy nem igazán érdekesek a karakterek. Ez nem nem egy játékfilm! Annyira érdekesek, mint három valódi filmes főiskolás. Láttatok már olyant? Ezek érdekesebbek voltak.

Úgyhogy a film szerintem tökéletes. Nem filmtörténetileg, esztétikailag, képileg, hangilag, stb, hanem abban, hogy el tudja azt a hatást érni amire hivatott, azokban a nézőkben, akik nem mindenféle prekoncepcióval ülnek be megnézni, hanem hagyják működni.

Egyébként érdemes a műfajban megnézni (mármint átverés) az Igazi Mao c. filmet. Azt is beszopták, pedig magyar.

Előzmény: Kukipapa - az eredeti (79)
Kukipapa - az eredeti Creative Commons License 2000.01.03 0 0 79
Ezt a hozzaszolast harmadszor fogalmazom at, mert semmi kedvem ismetelgetni az elottem levo velemenyeket. A filmben legjobban azt ertekeltem, hogy akarki akarmit mond, EREDETI - legalabbis a mozikban manapsag kijovo filmekhez kepest. A film legnagyobb elonye egyben a legnagyobb hatranya: nevezetesen hogy szinte semmi sem derul ki, minden a nezo fantaziajara van bizva. Ez ugyan abban a szent pillanatban kurvara idegesito, amikor veget er a film, viszont masnap az igazi, amikor egesz sztori, a kepek ujra meg ujra atfutnak az agyadon, es nem hagynak nyugodni. Az ilyen filmekrol lehet aztan dumalni. A filmek 99%-a olyan, hogy megnezed, kialakul a sztori, tetopont, megoldas, minden rejtely kiderul, es fasza, mehetsz haza. Vegre egy kivetel.

Nem kell mindenben a hatso marketing-szandekot sejteni, szerintem a keszitok nem gondoltak volna, hogy ez ekkorat fog durranni. Mindenesetre amikor a film vegetert, a biztonsag kedveert megvartuk a felirat veget, hogy valoban fikcio-e az egesz. Kepzeljetek el, hogy ugy nezitek meg, hogy nem vagytok benne biztosak, kitalacio-e, vagy sem.

>>>
Nobodybuilder:
Ami viszon bosszantó apróság, hogy itt is bejátszott a tőtényből-soha-ki-nem-fogyó pisztoj esete, csak itt akksival. Mer' azér' nyomták a videót meg a filmet 4 (5?) napon keresztül, este még lámpáztak is mellé ... hej, tudnak ezek a szovjetek, vazze! :-)))
<<<

Nem igazan nezhetted figyelmesen a filmet. Az elso 5-10 percben esik rola szo, hogy annyi elemet visznek magukkal, amennyivel akar 2 evig is forgathatnak......

mrpink Creative Commons License 2000.01.03 0 0 78
Én is láttam a marketinget az RTL Klubon.
Szar. Ha engem valami megijeszt éjszaka az erdőben (volt már ilyen) hozzábaszom a kamerát, oszt futok. Persze ez eddig sem volt kérdéses, mármint, hogy átverés az egész. Szerintem Stephen King találta ki az egészet. Valahogy az ő stílusa.

yuppy2000 Creative Commons License 2000.01.03 0 0 77
Sziasztok!

Tegnap este láttam, szerintem baromi jó, még álmodtam is vele, a csajom alig aludt éjszaka, pedig ismertük a sztorit.
Szerintem a sztori is baromi jó: ötlet 35eUSD, megcsinálják, valaki rájön, hogy ebből lehet csinálni valamit, megveszi 1mUSD és eddig kerestek vele 135mUSD-t.
Ez USA, csak szeretni lehet, a lehetőség adott, és a remény tovább él.

md95857 Creative Commons License 2000.01.03 0 0 76
Fölösleges ismételgetés helyett azt mondom, hogy akit hidegen hagyott teljesen a befejező jelenet, az tényleg ne foglalkozzon ilyen dolgokkal, mert erre speciel immunis.
VadalmaX Creative Commons License 2000.01.03 0 0 75
magyarul nem jött ki videón, de a Zichy utcai angol tékában megtalálod Man Bites Dog címmel, francia nyelven angol felirattal,
jó szórakozást!
Előzmény: pünki (68)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.03 0 0 74
Hali !

Nehéz nyilatkozni a BWP-ről.

Rossz film ?
Jó film ?
Mi az, hogy jó film és mi az hogy rossz ?
Mindenkinek más.

Ha csúcssztorira, csúcstechnikára, szinészi szuperjátékra vágyunk, akkor "rossz" a film.
Ha stilizált, művészi elemekkel, zseniális művész-rendezői eszközökkel megalkotott "art" -alkotásra vágyunk, ismételten "rossz" a film.
Ha rózsaszín ködben bájolgó, romantikus happy-end szirupra vágyunk akkor is "rossz" lesz.

Megnéztem, és egy szokatlan - mégcsak dokumentumfilmnek sem mondható - valmit láttam a moziban.
Egy - bár nem új - de szerintem nagyon eredeti ötletet hoztak össze az alkotók.
Valóban egy nagy átverés a film.
Akkor a leghatásosabb, ha a megnézés előtt ezt nem tudjuk és a végéig nem is jövünk rá.
Persze, az okos emberek már a film közben rájönnek a turpisságra...
Nos azt kell mondjam, nem is igazán nekik szól.
A butácskábbaknál és a hiszékenyebbeknél viszont nagyon bejön. És bejön még valakiknél, akikben van némi empátia, akik belemennek a "játékba" és a film végéig be is tartják azokat a játékszabályokat, melyeket az alkotók íratlanul adtak meg. Akik képesek fenntartásaik, görcseik, ítéleteik és elvárásaik nélkül átadni magukat egy műalkotásnak. Akik hagyják hogy elsodorja őket a sztori, minden hazugságával, káprázatával együtt.
És ezt az élményt nem feledik. Nem tagadják azt, hogy néha másfél óráig újra kisgyermekek tudnak lenni.

Szóval nekem tetszett a film. Bizonyára én is butácska naív vagyok...

Üdv
Big

apafej Creative Commons License 2000.01.03 0 0 73
most hogy már a második cikket olvasom az indexben, elmondanám, hogy a metro moziban spec döbbent csend ülte meg a termet a film végén. Aztán amikor mentünk kifelé, mindenki fennhangon sorolta a különböző marketingfordulatokat, melyek a film környékén estek meg.

Amerikában is elmondták többször, hogy ez fikció, de hát ki nem szarja le, ha egyszer szerettünk rettegni?

"Félni akarunk (egy kicsit) és ezért még fizetni is hajlandóak vagyunk." Kb. ez lehetne a BWJ médiaprojekt mottója.

apaHead

apafej Creative Commons License 2000.01.03 0 0 72
most hogy már a második cikket olvasom az indexben, elmondanám, hogy a metro moziban spec döbbent csend ülte meg a termet a film végén. Aztán amikor mentünk kifelé, mindenki fennhangon sorolta a különböző marketingfordulatokat, melyek a film környékén estek meg.

Amerikában is elmondták többször, hogy ez fikció, de hát ki nem szarja le, ha egyszer szerettünk rettegni?

"Félni akarunk (egy kicsit) és ezért még fizetni is hajlandóak vagyunk." Kb. ez lehetne a BWJ médiaprojekt mottója.

Piskóta Creative Commons License 2000.01.03 0 0 71
Nos. Mentegetőzéssel kell kezdenem. Sajnos láttam! Tulajdonképpen egy rakás fos. Nevetséges. Ékes bizonyítéka a jól megszervezett hülyítés, és reklámok működésének. Csak a mozijegy árát és az időt sajnálom. Hogy beszélünk róla? Hát igen. Mert b*sz az ideg!
nobodybuilder Creative Commons License 2000.01.03 0 0 70
Nagy csalódás volt ahhoz képest, hogy a Time-ban már két hónapja olvastam róla (The scariest movie ever ...) és nemrég a HVG is dobott róla anyagot, úgyhogy teljesen fel voltam rá spanolva, komolyan fontolgattam, hogy vegyek-e pelenkát előtte a beszarás megelőzése végett vagy ne. Ha viszont leszámítom belőle a várakozásaimat, akkor egész tűrhető volt, feltétlenül jó szórakozást nyújthatna ... na nem moziban, hanem valamilyen tévében a twilight zone-féle sorozatokkal egy sávban.

Ami viszon bosszantó apróság, hogy itt is bejátszott a tőtényből-soha-ki-nem-fogyó pisztoj esete, csak itt akksival. Mer' azér' nyomták a videót meg a filmet 4 (5?) napon keresztül, este még lámpáztak is mellé ... hej, tudnak ezek a szovjetek, vazze! :-)))

muzsa Creative Commons License 2000.01.03 0 0 69
pünki:
C'est Arrivé Prčs De Chez Vous (Man Bites Dog) volt a cime a Veled is megtortenhet-nek
pünki Creative Commons License 2000.01.03 0 0 68
Sziasztok, kicsit off leszek:
A már a topicban is említett és a hazai művészmozikban 5-6 évvel ezelőtt bemutatott, a BWP-hez hasonló stílusú de sokkal kiforrottabb "Veled is megtörténhet" című belga filmnek mi volt az eredeti címe? Nincs meg valakinek videón? Tékákban nem hozzáférhető.
Köszi
Előzmény: VadalmaX (26)
platina Creative Commons License 2000.01.03 0 0 67
Nem jó film. Abszolút arról szól, hogy jó marketinggel mindent el lehet adni.
korx Creative Commons License 2000.01.02 0 0 66
Mi lenne, ha elolvasnád a topicot? Mindenre választ kapsz. Ha rövid választ akarsz: Minden kamu, a page volt a reklám, egy 30000 dolláros pocsek horrorfilmet láttál...
Előzmény: .KeViN. (65)
.KeViN. Creative Commons License 2000.01.02 0 0 65
Hello!
En lattam a filmet, es szeretnem ha valaki felvilagositana! Az egesz kamu, es egy stab csinalta, vagy tenyleg 3 ember rohangal az erdoben? Ha kamu akkor az egesz mitologia es a hozzatartozo szovegek is (a homepagen) kitalaltak?) vagy csak egy jo kis mitologiat akartak tovabbvinni a filmesek.?
Mellesleg horrornak pocsek homevideonak rule :)

thnx.

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.01 0 0 63
És még élvezik is!
:-)
jany Creative Commons License 2000.01.01 0 0 62
A film szerintem jó.
Előzmény: TCrown (5)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.31 0 0 61
Miért van az, hogy az emberek élvezik, ha hülyét csinálnak belőlük???
És még élvezik is!
mrbungle Creative Commons License 1999.12.31 0 0 60
"úgyértem mégtöbb ilyen filmet sokat nem látunk majd."
mostanaban volt itt az index-en is szo arrol a new yorki ezredvegi katonaipuccs szilveszterkor aldokumentumfilmrol, amit az fbi betiltatott (vagy csak akart, mind1, jol elmondtam ;))
szoval lesz meg ilyen film, ahogy volt is (ha lejjebb mesz, olvashacc a last broadcast-rol, a cannibal holocaustrol is).
Előzmény: Lunatic (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!