Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 33
Na ez szimpatikus... Éppen albérlet kereseőben vagyok. Ez a Jászai Mari tér dolog tetszik. A 29 nm ha jól sejtem, akkor garzon v. max. 1 szoba.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Mi lakást adunk ki. Kettő van és hol ezt, hol azt adjuk ki.
Van egy 55nm es panel a pólusnál azt 30.000+rezsiért adjuk ki, és a szerződésben ki van kötve, hogy nem emelünk havonta árat, mert erre is vigyázni kell ám!
A másik 29 nm a Jászai Mari téren. Azt 35+ rezsiért adjuk ki.
Mind a kettő bútorozott.
Nagyon korrekt, fiatal bérlőket keresünk és mindent megbeszélünk, rögzítünk. Mindkét lakás műszaki cikkekel is felszerelt és mind a két lakás teljesen felújított.
Én nem hiszem hogy el vannak szállva az áraink
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
Hali!

Lesz egy kiado lakas julius elejetol, ahonnan elkoltozunk.

Parameterek: Zuglo, Cserto park. Kozlekedes az Ors vezer terrol 1 buszmegallo, vagyis nagyon jo!

Lakas: 55 nm, 1+1/2 szoba, eloszoba, konyha, spejz, garderob, furdoszoba WC-vel. Es 2 (!) erkely (loggia).
A lakas 4. emeleti panellakas, tavfuteses, villanytuzhellye. Egyebkent ures lakas, csak konyhaszekreny es egy rozzant tuzhely van benne.
Telefon, kabel TV van.

A lakas nagyszeru nyugatu fekvesu, delutantol besut a nap, tehat nagyon vilagos lakas, kiveve a konyhat, annak nincs ablaka.

A lakast kicsit rendbehoztuk tavaly, hogy lakhato legyen, de mindenkeppen ujra foglalkozni kell vele igeny szerint, amit viszont felesben beszamit valoszinuleg a foberlo, nalunk igy volt.

A lakas julius elejetol kiado lesz, az ara valoszinuleg 35e + rezsi lesz, de ezt majd a foberlo mondja meg. Hosszutavra lesz kiado, a foberlo videki, neki az a jo ha sokaig nem kell foglalkoznia a lakassal.
A rezsi kb 20e, nyaron kevesebb.

Akit ezek utan erdekel, dobjon meg egy maillel. De megegyszer mondom: ez julius elejetol lesz aktualis elorelathatolag. Egyebkent ezzel csak szivesseget teszek a tulajnak, mert engem igazabol nem erdekel, ki es mikor lesz utanunk ott berlo...
CSN

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 30
Nagyon vegyesek az árak itt Budapesten.
Én már (3 éve, mióta itt lakom) 9 albérletben laktam, szóval van némi tapasztalatom :-)
Garzont lehet találni 20e-től egész a csillagos égig.
Csak egy példa, egy haverom másfél hónapja talált egy garzont az
Árpád-hídnál, ami ugyan nem a belváros, de szinte pillanatok alatt ott
lehetsz.
A lakás teljesen felszerelt (egyedül ágy nem volt benne), és csak 25e+rezsi,
ami - IMHO - nagyon is jó ár, egyetlen baja van, hogy távhős.

Én azt tanácsolom, hogy aki lakást keres, az ne újságból nézze a címeket,
mert azok többnyire közvetítők, vagy ha nem, sokszor nem aktuálisak.
Célszerű egy JÓ (olyat, amelyet ajánl egy ismerősünk) közvetítő irodát
felkeresni, és kifizetni a kb 3000 ft-os nyilvántartási díjat.

bocs, ha kicsit hosszú voltam
üdv

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 29
Tovabbra is el a keres...

Planney

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 28
Nem sullyedunk el...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 27
Helosztok,
mi is alberletben lakunk (meg egy darabig, maig egy masik topicban emlitett helyen fel nem epul a hazunk - de az meg egy-ket ev.)
Sok tapasztalatom van es viszonylag frissek.
1. Erdemes elobb az ismerosi korben jo szelesen terjeszteni, hogy alberlet kell. Ugyanis sokan szivesebben adjak ki ismeros ismerosenek olcsobban a lakast, mint vadidegennek dragabban. Ez komoly. (mi is igy csinaltuk, egy nagyon jo masfel szobasat fogtunk ki, XI. ker-ben, 35-ert)
2. nem rossz az sem, hogy elvallalod a felujitast - mi is ezt csinaltuk, persze ezt csak ismerossel lehet szerintem, mert idegennel rizikos.
Foleg akinek van csaladi ismerose, aki elvallalja vagy maganak van tapetazasi affinitasa. Csinaltunk egy szerzodest, szepen, hogy a mi arajanlatunkat ok elfogadjak es lelakhatjuk azt az osszeget. Megkerdeztunk egy vallalkozot hogy o mennyiert csinalna, aztan hazilag megoldottuk. Most egy evig csak 20-ert lakunk ott. Szerintem ez nem volt rossz uzlet, es a tulajnak is megerte, mert nem neki volt a nyakan a macera.
3. Nagyon magas az ado, amit alberlet utan fizetni kell. Nem hivatalosan lehet 35 korul talalni, adozva viszont hatvannal kezdodik. De hat azt is inkabb csak ismerossel merik megcsinalni.
4. Ha nem is hivatalos a szerzodes, de irni mindenkeppen kell, minel reszletesebben, hogy ne legyenek konfliktusok. Nekunk ez jol bejott. Mi is becsuletesen betartjuk es ok is.
5. Es ugyanez a hazaspar kiad egy egyszoba hallost is a XI-ben, kb. ugyanennyiert, es jelenleg keresnek ra berlot...

kicsi emma

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 26
Árpádföldön (XVI. ker. legszéle) zöldövezeti szoba-konyhás összkonfortos ház bútorozva 19 e + rezsi (télen kb. 6 e). De azt hiszem, ez mák...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
Az egyik haverom+neje PestErzsébeten 23+x rezsiért bérel egy 1,5 szobás panelt, ahol x<10. Ez különösen nagy szerencse, de 30 körül már lehet itt is lakást bérelni. Egyetlen hátránya, hogy 30-40 perc bejutni a városba.
PB.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
Egy lánnyal bérelek egy 1,5 szobás lakást Hűvösvölgyben. 20-at 20-at fizetünk télen-nyáron. Ez korrekt ár. Bútorozott, jó állapotban, jó környéken van. Igaz hogy messze van mindentől, de itt van a munkahelyem is.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
Mi 3-an berelunk egy 1,5 szobas panel lakast Gazdagreten 25-ert.
A rezsi telen is max 17.
Ezt csak veletlenul sikerult kifogni, amugy a helyzet eleg remenytelen.
Ami olcso az altalaban olyan is...

konor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Azt hiszem, jonehany topic-nak betett az IDG-Nyiro parbaj.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
Emberek, nem lazsalunk, nekunk is kell lakas, nemcsak a CooCooFooZoo-nak. Nekunk nincs most idonk keresgelni. :-)

Planney

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
A www.externet.hu-n van egy eleg jo hirdetesi rovat alberlet temaban is.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
A www.externet.hu-n van egy eleg jo hirdetesi rovat alberlet temaban is.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Es mit mondjon erre az az angol angoltanar (volt) kollegam, aki mar evek ota magyar kozepiskolai tanari fizetesert (jo, alapitvanyi, de akkor sem egetvero) tanit itthon, de londoni berleti dijat fizet a lakasaert. Csak hulye a lekem, oszt szeret itt lenni. :-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
Macs, szerintem a magyar fizetésekhez képest gondoltad. Ez a baj nálunk: lassan minden annyiba kerül mint Németországban, a fizetések meg a béka hátsója alatt vannak :-(
(Egy svájci fizetésből azért nálunk is meg lehetne élni :-/)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Csak vigasztalásul: Svájchoz képest Budapest egész olcsó. A svájci fizetésekhez képest már más a helyzet...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 15
kis sóhajtozás:

A bpesti albérletek árát mindig is pofátlanul magasnak tartottam, de amióta a lajtán túl lakom, ha lehet még sokkal pofátlanabbul magasnak tartom. Egyszerűen félelmetes, hogy egy közel azonos színvonalú bérlakás ugyanannyiba kerül Budapesten, mint mondjuk Németországban.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
Remelhetoleg koveti a kereslet-kinalat torvenyet, ami lefele viszi...

Planney

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 13
Egy masik tipp: ha a nyari alberleti dijat akarjak kifizettetni, szinten ott kell hagyni. Rovid fejszamolas utan 100-150eFt alapdijat sporol meg az ember a nyari honapokkal. Akkor inkabb osztol legyen magasabb az alberletre szant keret. Persze aki nem iskolaba jaras celzattal alberel, annak ez mindegy.

A nyar kozelsegere valo tekintettel a fenbtiek miatt meg fog noni a kiveheto alberletek szama. Kerdes, hogy ez az arakban mennyire jelentkezik.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 12
Ezermestereknek egy extra ajánlat! Egyes lelakott lakások tulajaival meg lehet egyezni abban, hogy ha felújítjátok a lakást, lelakhatjátok az árát. Fontos ezt írásba foglalni - ha már ráköltötök egy rakás pénzt, legalább perelhessetek, ha mégis kiraknak.

Békéscsabán 15-20 ezertől indulnak a másfél-két szobások.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 11
Szerencsére nekem nincsenek albérlet-gondjaim. Barátnőmék 31e+10-15e rezsiért bérelnek egy sötét földszinti garzont a XIII.ker.-ben. Ha jó és olcsó lakást akartok találni, akkor ismerősi, baráti körön keresztül érdemes keresgélni. Időigényesebb, de ha idő van rá, akkor megéri.
Egy tanács mindenkinek, aki még nem élt albérletben: ha a tulaj két hónapnál többet kér előre, akkor felejtsétek el. Az ilyen általában más galádságokra is képes.
A kétszobás lakótelepi lakások 35-40 ezertől indulnak (Budapest), de télen a rezsi lazán elérheti a 30 ezret.
Ha van autótok, sokkal inkább megéri Budapest környékén keresgélni, itt akár fele annyi pénzért is kaphattok házrészt. Plusz jobb levegő, csendesebb környék, stb.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 10
Macs:
Erdekel az orszagos korkep is (hogy o vagy o:, azt inkabb mindenki dontse el maga). Nekem videki infoim vannak, illetve budapesti fel-infoim.

Bp. masfel szoba 40-50 plusz rezsi. Hogy magamat idezzem a nyitobol, realis es elfogadhato szinvonalrol kernek elkepzeleseket. Szerintem az 50+rezsi nem elfogadhato, de ez az en maganugyem, ha megis van, aki ennyiert is kiveszi. Bongeszesem soran ugyanis talaltam nehany bp-i szinvonalon meglepo arat, 20-30+rezsi kornyeken. A varos nagy, van akinek az eszaki , van akinek a deli oldal van "messze" illetve "kozel". Idezojelben, mert bp-n a kilometer nem konvertalhato egyertelmuen percre. Van "getto" kornyek es jo kornyek, van lelakott es kevesbe lelakott lakas. Ez altalaban csak az utolso elotti pillanatban derul ki, nevezetesen amikor az ember elcsesz par orat az eletebol, hogy megnezze a helyet.
Tovabbra is SZVSZ a 40-50-es arszinvonal a piac informalatlansaganak kovetkezmenye, esetleg ennek feloldasara tehetnenk is valamit egy ilyen nyilvanos forumon.

Lehet, hogy megis csak jobb lenne konkretumokbol kiindulni? Kar lenne dragan szart venni, amikor van olcsobban jobb is.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 9
Ha valaki tud jo XI. keruleti 2 szobas lakast, 7-es busz kornyeken olyan 40-50 korul, sikitson nekem.

Planney

PS: Az arak kicsit el vannak szallva.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 8
ja igen, Budapest, Kelenfold, esetleg a 7-es vonala menten, vagy del-Buda mas resze.
Ketszobas lakasban gondolkodok
telefonnal, lehetoleg butorozottan...
Ez mennyi korul lehet?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 7
Hello hosszu,

Mult heten voltunk alberletnezoben a XI. keruletben. 1,5 szobas butorozott "elegge lelakott" tegla-lakas, villanyfutes, telefon, 50.000 HUF/ho. A villanyfutes (legdragabb -> min. 20.000 HUF rezsi telen), idos szomszedok, ill. szomszed kisgyerekkel (huszoneves hirhedt bulizosok leven azert nem kivanunk mindig csendben maradni, meg ugye a hazibulik...), rossz lakas-elrendezes kombinacio miatt nyilvanvaloan kiesett a erdeklodesi korunkbol, de viszonyitasi alapunk van a tovabbiakhoz.
Ez szerintem azert eleg draga ajanlat volt. Ennel azert vannak jobbak is. Egyik haverom ismerose hasonlo, vagyis allitolag ennel nagyobb lakast berel a mostmar-felesegevel, az valami 3x.000, s gazfutes. Igaz, hogy nem epp a belvarosban talalhato.

Planney

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 6
ja igen, Budapest, Kelenfold, esetleg a 7-es vonala menten, vagy del-Buda mas resze.
Ketszobas lakasban gondolkodok
telefonnal, lehetoleg butorozottan...
Ez mennyi korul lehet?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 5
A kerdes nalam is aktualis lesz hamarosan.
Esetleg tudtok egy elerheto inetes adatbazist, ami meg raadasul naprakesz is?
Hogyan erdemes elindulni keresni?
Mennyit lehet alkudni, mennyi a kaucio, mire kell figyelni, stb.
Hasznos tancsokat varok.
Thx.
Banan
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 4
eges=egyes

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!