Az én kedvenc kávém Zhi Café Classic. Filteres kávé, nem annyira elterjedt, de nekem ez a kedvencem már évek óta. Lehet, hogy pont azért, mert nem annyira erős, markáns. Inkább a lágyabb ízhatású kávék közé tartozik.
Sziasztok! Van "hála Istennek" 2 db hitvány tshibo cafissimo kapszulás főző a családban. Az egyik sem működik gyakorlatilag. A kapszulán nem tudja átnyomni a vizet vagy gőzt nem tom mit csinál és a kis tálkájába folyik a viz a kapszula mellet. Szétszedtem az egyiket. Kb az egyszerhazsnálatos kategoria. A kapszulat valszeg nem szoritja kellő erővel föl és az ott lévő tömítés nem tud letömíteni, ezért mellette csorog ki a víz. Van ehhez valahol alkatrész vagy bármi megoldás vagy kukába dobjam mind a kettőt? (Nem vízkövesek...)
nekünk korábban philips kávéfőzők volt.. egy ideig jól működött, de aztán elromlott benne a fűtőszál.. kicseréltettük, de nem lett jó. Úgyhogy vettünk helyette egy delonghi-t (ilyet), isteni kávét tudunk készíteni vele. :) szóval ha minőségi kávégépet keresel, én tudom ajánlani a Delonghi termékeit.
Nekem a kanadai rokonok ajánlották a Nescafé Dolce Gusto kávéfőzőt, először nem akartam elhinni, hogy egy kapszulás kávé olyan finom lehetne, mint egy komolyabb gép által készített, de sikerült meggyőzniük, mivel nekik volt otthon egy nagyon komoly kávéfőzőjük, amit lecseréltek egy ilyenre. Meg is kértem a feleségemet, hogy az Elmű facebook oldalán próbáljon nyerni egyet. Ha véletlenül sikerül, akkor azonnal megírom, hogy mi a véleményem!
Nézd, én elejétől fogva ittam a Nespresso kávét, és egészen odáig nem volt vele semmi bajom, amíg:
1) nem ittam igazi espresso-t,
2) tönkre nem ment a tejhabosítója a garancia lejárta után egy hónappal, és nem akarták megjavítani, hanem mondták, hogy vegyek egy újat.
Itt elegem lett a történetből, mert:
3) Qrva drága: 130,-Ft egy kapszula, ami csak 5g kávé, szemben az espresso-hoz szükséges 10g-mal.
4) A kapszulában is tönkre megy a kávé egy idő után (tévedés, hogy nem avasodik).
5) Valójában vékony az íze, nem olyan testes, mint egy igazi espresso-é, és igazi crema sincs rajta, mert a gépeik nem tudnak csak kb. 3 bar nyomást (bár ők állítják a 19 bárt), ami nem elég, csak egy ál-crémához...
Vannak előnyei, ez vitathatatlan, de ezek inkább csak a középnémet, keletsvájci konzumkultúra régióiban előnyök (ti. nem kell mosogatni).
Persze az aluminium kapszula kitermelése azé' elég nagy pazarlás!
Szumma szummárum, igyá' inkább valódi espresso-t! :-))
Abban sajnos igazad van, hogy nagyon kevés helyen tudsz jó kávét inni Magyarországon, de ez egy másik fórum alaptémája:
Én nem állítom, hogy ez a világ legjobb kávéja, de az biztos, hogy kishazánkba is eljutnak a prémium minőségek.
Az lehet, hogy nincs olyan kávéfogyasztási kultúra, mint más nagy kávéfogyasztó országokban, de azért itthon is lehet kávéízhiba nélküli kávét inni. Azt gondolom, hogy aki nem nagyon ismeri ezeket a kapszulás kávékat, azok nincsenek túl jó véleménnyel, pedig ami nagy előnye:
- hogy 100% tisztaságú (nincs avasodás stb.)
- a rendszer nem tud elavasodni és ezért a kávénak nem lesz kellemetlen utóíze
Természetesen a neves kávézókban, ahol a gépeket napi rendszerességgel tisztítják, úgy ahogyan azt kell, ott sem fordul elő ilyen nagy hiba.
Viszont! Rengeteg helyen ittam rossz kávét, pedig jó géppel, jó kávéval dolgoztak, de érezhető volt a kávén, hogy nincs tisztítva a gép.
10-ből 8 helyen biztos ezt éreztem.
Azért köszönöm az ajánlást és biztosan meg fogom kóstolni az általad ajánlott kávékat! :)
Azzal meg nem érdemes foglalkozni, hogy ezek a kapszulás kávék messze elmaradnak az igazi espresso-któl, mert manapság az emberek a társaság kedvéért kávéznak, és amúgy se nagyon tudnánk jó kávézó alternatívát javasolni, amert azok nem nagyon vannak kishazánkban...
Azért egyszer az életben kóstolj meg egy igazi kávét, mondjuk a Tamp & Pull-ban, vagy az Espresso Embassy-ben...
Kedves Brown49! Valóban a jó kávé nem olcsó, de mihez képest nézzük az árát? 1 darab kávékapszula 120,- Ft! Nekem megér 120,- forintot/nap, hogy egy tökéletes kávét ihassak, ami pozitívan kihat az egész napomra! :) Ez nem pénz kérdés, hanem, hogy kinek mi a fontos!
Ha igazán finom kávét szeretnétek inni, akkor nagyon ajánlom a Lavazza 8 féle igazi olasz pörkölésű, kávéházi minőségű eszpresszó krémkávéit.
Igaz, ezek is csak Lavazza géppel használhatóak, de van egy cég, aki ingyen adja hozzá a kávégépet, csak van egy minimális fogyasztási elvárás, ami kb. 3 kapszulát takar egy nap. Hihetetlen jó, hiszen nem kell magába az eszközbe pénzt fektessünk. A kávék pedig isteni finomak! Akár irodai, akár otthoni használatba is adják, akit érdekel szívesen megosztom, hogy kiket lehet keresni, nagyon kedvesek és korrektek. Ami még fontos, hogy semmi kötelezettséggel nem jár!
A kávészakértők tanácsát szeretném kérni. Eddig ritkán ittam kávét. Mostanában rákaptam valahogy, de mivel nem ismerem a kávékat, többnyire melléfogok. Annyit már tudok, hogy a teljes arabica vonal nekem keserű. Olyan kávét keresek, amelyikben nem a keserű, meg a csersav dominál, hanem egyfajta csokoládés, lágy ízvilág, mivel csak cappucino-t iszom. Imitt-amott ittam már olyat, amilyet keresek, de sajnos sosem jutott eszembe megkérdezni, hogy milyen kávéból főzték.
Karácsonyra egy kávéfőző géppel szeretném megajándékozni a családomat, melynek kiválasztásához kérném a szíves segítségét. Előzetesen említek néhány olyan szempontot, ami nagyban behatárolja a keresett terméket:
elsősorban a tej alapú italokat kedveljük, különösen a krémes cappuccinót,
olyan terméket keresünk ami egyetlen gombnyomásra elkészíti a kívánt italt,
kivehető tejtartálya legyen,
a termék megvásárlására max. 150. e Ft áll rendelkezésre,
napi két-három ital készítését tervezzük,
a vásárlást követően a gép fenntartási költsége, illetve az alapanyag beszerzési költsége, együttesen ne haladja meg a havi 5. e. Ft-ot.
Még annyit szeretnék elmondani, hogy jelenleg egy Nespresso-De'Longhi EN680 Lattissima kapszulás kávéfőző vásárlásán gondolkozom, viszont több tényező is elbizonytalanít. Egyrészt, hogy napi két-három kávé vagy egyéb ital fogyasztásával számolva, a havi kiadás (a jelenlegi kb. 100-120 Ft-os kapszula árral számolva) kb. 9-10.e Ft-ot körül alakul, másrészt, hogy a termék használata - hivatalosan - csak a gyártó által forgalmazott kapszulával lehetséges.
Végezetül egy olyan gép vásárlása is felmerült bennem, amivel kávékészítés szemes vagy őrölt kávéból is lehetséges. Elsősorban amiatt, mert egy viszonylag jó minőségű kilós kávé már kb. 5-6 e. Ft-ért beszerezhető, ami teljes egészében fedezi a havi szükségeltünket.
Mint a leírtak is mutatják, elég bizonytalan vagyok, hogy pontosan milyen terméket is vásároljak, ugyanakkor az idő sürget, hiszen hamarosan Karácsony!
A barista világbajnokságon nyertek vele: http://www.kavekorzo.hu/kaves-receptek-kaveitalok/dohany-izesitesu-espresso-shot.html Szóval megmérgezte a zsűrit?? :D A kis aljas
Én nem találtam semmit se róla a neten. fórumozó társunk átvert minket :D Olyat találtam, hogy dohánylevelet melegítettek meg tejszínben és azt adják hozzá a kávéhoz. Érdekes, ki kellene próbálni a hétvégén.
Ohhoo, akkor azt a andrássy úti boltocskát meglátogatom szerintem:) Dohánykávé? Na az milyen lehet?Éppen tegnap mondta anyum barátnője hogy le akar szokni a cigiről csakhát a kávé és a cigi jó barátok nála. lehet hogy ez megoldás lenne erre a problémára?:)
Kóstolni elég sok helyen lehet ilyen karácsony tájt kávét. Tavaly amikor mi is vettünk akkor is voltak kinnt hostessek, de ha jól tudom a nespresso-nak van márkaüzlete az andrássy úton. Arról a dohánykávéról meg még nem hallottam, de így érdekesnek hangzik :9
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, egy Saeco incato digitál magyar nyelvű használati utasítás kellene nekem. Nagyon megköszöném, ha valaki tudna segíteni. email: nagel@vipmail.hu Köszönöm előre is! A neten csak angol, és német nyelvet találtam.