Keresés

Részletes keresés

Shalina Creative Commons License 2000.06.03 0 0 224
A Pampalino a Kolossy téri piac oldalába költözött (III. ker.). És még mindig nagyon finom.
Előzmény: foize (223)
foize Creative Commons License 1999.11.23 0 0 223
Na eloszor is, valaki irta a scharfes s (ss) elo nem varázsolom dolgot. Hát ugye 5 év mulva már nem is szabad használni, most még lehet, de a két ss ugyanúgy megengedett. A német nyelv is változik. Nem láttatok leírást a dologról a neten részletesen.

Másrészt:

Nem tudjátok azóta hova költözött a Pampalinó a Duna mozi mellől (Hollán E. utca)

Harmadrészt:
Mátyás Kifőzdéről, 3. ker nem tudtok semmit?

joy Creative Commons License 1999.10.16 0 0 222
"Thai gyorskajálda(Ebéd idöben kétséges a bejutás)"- Lehetetlen!
Egyébként rendkívűl yóóó hely, csak túl zsufi.
Előzmény: korx (40)
joy Creative Commons License 1999.10.16 0 0 221
Bocsi!
X. évvel ezelőtt (pont) yártunk az egri Planétásban - a C áruházhoz közel - és szenzációs Csülök pékné módra! (2 személyes) volt az ebédünk.

Egy germán csapatnak csorgott mellettünk a nyála, és vagy ö percen át battatták egymást, hogy mellik kaja lehet az. Miután már kezdett zavarni, odaszóltam nekik, de azt is megmondtam: nem diétás! Erre ők: látják, de nem is azért jöttek nyaralni, hogy diétázzanak...

Előzmény: Ysuysi (19)
robicsek Creative Commons License 1999.10.16 0 0 220
ropi, lehet, pincérfüggő, nekünk teccett.

Viszont a Haxn király az tényleg király, voltunk ott is, szerintem is szuper, van csapolt buzasör pl., meg csülkök sülnek rendesen a kirakatban.

És teccik a bejáratnál a felirat: Ez nem reformkonyha :))

Előzmény: ropi (219)
ropi Creative Commons License 1999.10.16 0 0 219
Ebben a vár alati görögben voltunk nemrég a kedvesemmel, de este 11 körül már igen lagymatagon fogadtak bennünket, úgyhogy el is húztuk hamar a csíkot.

Nagyon finomakat ettünk viszont a Király utcában lévő Haxn Király sörözőben.
Ottani specialitás a tejszínes fokhagymaleves rozscipóban tálalva, de a többi kaja is igen finom és bőséges. Jellegtelennek távolról sem nevezhető.

robicsek Creative Commons License 1999.10.15 0 0 218
Volt már a Reissaikos görög?
a vár alatt, foutcárol nyiló picike utcácskában van, föld alatt.

Pár napja vacsiztunk ott Angival, szuper volt.
A kiszolgálás tökéletes, pont annyira kináltak, amennyire jól esett, de jó kereskedok is, mert ezt ügyesen tették:))

A kaja (valami sokféle halacska, meg tengeri herkentyu volt amit elpusztitottunk - azaz nem is mindent, mert nem is birtam mind megenni :(( ) is szuper, a tzatziki is majdnem, mintha valami görög szigeten lennénk.

Árszintileg nem a legolcsóbb, de ajánlom mindenkinek, jobb és görögebb mint a Belgrád rakparti szvsz.

egy ember Creative Commons License 1999.09.20 0 0 217
Sajnos szinte teljesen elvesztettem a bizó-dalmam. Pedig súlyom alapján is qualifikált pléjer vagyok.

Lori
Aranygaluska rulez szombatonként a Kádár kifőzdében (Klauzál tér). Kajára is korrekt hely, ámbár szegényes és ölég feszült a légkör, mikor sokan vannak. Egy időben haza is hordtam onnan a kaját szombatonként, annyira olcsó és jó volt. De például a világhíres sóletje időnként annyira rossz bírt lenni, hogy elszoktam onnan.

kerenyitomi
hát ki mit ért indiai konyhán :-))) Van néhányféle, szép nagy ország. Én egyébként különösen szeretem az indiai konyhát. Tudok ajánlani néhány remek és autentikus kisvendéglőt - Londonban :-))) ( Három éve nem jártam ott :-( Vajon megvan még az Earls Court U stationnal pont szemben lévő mellékutca elején, jobbra lévő Masala kisvendéglő? Mert annál finomabbat még sehol a földön nem ettem indiait... )
Nyitása után három évig jártam a Maharadzsába, ismertem az egész családot, amely vezette. Sajnos, 1x2x elszúrták a kajámat, rossz minőségű volt az alapanyag, száraz a rizs (!!!!!!!), és a tandori csirkeláb nyers maradt... Szomorúan búcsúztam el a helytől ezért. Időnként még visszajárok, büfé jelleggel árult rolljaik ölég jók - ha nincs jobb.
Shalimar
Szomorú, hogy elkurvult a konyha. Nyáron nem voltunk, két hete betévedtünk, hely is volt. Az étel alig volt ehető. Kifogásunkra - a fűszerezés hiányát kifogásolva - megtudtuk, hogy az európai (n)gyomorhoz igazították a kosztot. akkor mér nem nyitnak magyar kifőzdét porkölttel? Hiszen az is finom, csak nem indiai...

Az éttermek drágák és nem jók. Sehol nem érzem jól magam. Bennem a hiba? A közelmúltban csak a Dokk bisztóban ettem első osztályú grill kajákat ( pl.: baconba csavart, aszalt szilvával töltött csirkemáj... ). Viszont nem könnyú odajutni és drága. De legalább jó. Sok finom koktél van.

Azért 1-2 helyet most ebből a topicból kipróbálok, ahol még nem jártam. Az erő(leves) legyen veletek...
egy ember

Skog Creative Commons License 1999.06.04 0 0 216
A Budaörsi reptérrel szemben van egy pici, de nagyon korrekt vendéglő.
valesz Creative Commons License 1999.06.04 0 0 215
Nemtom volt-e már, de "a tudás anyja" sem elhanyagolható.
Gaskó-ízlelő a Nemzeti Színház mellett, liliputi kifőzde
haspókoknak, korrekt kiszolgálást kedvelőknek,
és nem uccsó sorban ínyenceknek:
-szalontüdő
-sólet
javallott.

valesz

ubulx Creative Commons License 1999.06.04 0 0 214
Na és ki tud végre egy olyan helyet, ahol a nap bármely szakában lehet enni olyan remek ételeket mint: lecsó, gulyás, rántotta, stb.. Nagy igényem lenne ilyenre
sasanz Creative Commons License 1999.06.04 0 0 213
Próbálta már valaki a Vörösmarty térnél lévő sushi vendéglőt, asszem az oktogannál is volt egy? Ha esetleg egy rövid ismertetőt is lenne kedves a tiszelt válaszoló, mert nem akarok addig betérni, amíg nem ismerem valamennyire a sushit.
/egyébként jól írtam, sushi?/
nyaralo Creative Commons License 1999.06.04 0 0 212
Teréz körút, Béke szállóval szemben Thai kajálda szuper, látványkonyha, finom és olcsó ételek, öntetek, nagyon szuper, elvitelre is.
kerenyitomi Creative Commons License 1999.06.03 0 0 211
azt hiszem még nem volt:a shalimar a dob utca 50-ben van(12-16, 18-24 minden nap
tel:352-0297, 268-0382)
, indiai, a maharajanál fényévvel jobb. eredeti indiai tandoorjuk van!!! én ott szerettem bele a chillibe, currybe, római köménybe... ha meg akarod nyerni szíved választottját, feltétlenül vidd el oda. bár vindaloojuk nincs, de az indiai kenyereik(naan, roti, paratha)azok isteniek...
bodzavirag Creative Commons License 1999.06.03 0 0 210
Jó étvágyat!! Nem olvastam végig, de hátha még nem írta senki: ebédre Dán szendvicsbár a Ráday utcában. Nagyon finom. mmmmm :-)))
bodzavirag
robicsek Creative Commons License 1999.06.03 0 0 209
ez lehet hogy jó hely, de mi benne a grúz?

a szoljanka az jó, de orosz. Grúz leves pl a csanahi. (hát grúz betűim, azok nincsenek - Wágner úrnak talán. Bár grúz sörről nem tudok, azaz ő nem néz ide be :-(

a kaviár tózse inkább orosz legyen, mint grúz.

a vodka helyett meg csácsa (no, ez valami hétemberes grúz törkölypálinka) vagy konyak.

birka-saslik, grúz vörösborok vannak-é ezen a helyen? Meg szoknak-e a férfiemberek táncolni csak úgy? Mert ha nem, akkor nem igazán grúz a hely :-(

És szemeztél-e a házigazda lányával?
Mert ha igen, és a házigazda grúz, akkor biza neked adta ajándékba.
Vagy megölt.

Grúz nép rulez.

Előzmény: stika (199)
sasanz Creative Commons License 1999.06.03 0 0 208
Csak ha az általad megadott paramétereket szigorúan betartom. Persze hogy vannak salátások:))
Előzmény: alejandro_magno (207)
alejandro_magno Creative Commons License 1999.06.03 0 0 207
Szia sasanz!

Koszi, ma, vagy holnap kiprobaljuk!

Tenyleg ennyire salatamentes lenne a varos? :-(

Előzmény: sasanz (206)
sasanz Creative Commons License 1999.06.03 0 0 206
GELÉRIÁJA, na
sasanz Creative Commons License 1999.06.03 0 0 205
Tudtommal az egyetlen ilyen hely Bp-en a Falafel faloda, vagy mi a neve, a Nagymező u. és a Paulay Ede utca sarkán van, a Radnóti Színház mellett /majdnem mellett/
NO cigi, NO jó kis cobákok, de van jó kis galáriája.
Előzmény: alejandro_magno (203)
sófelhasználó Creative Commons License 1999.06.03 0 0 204
Igen, rémlett, hogy egyszer már ilyesmit magyaráztak nekem.
Nem tudnád esetleg a címét/nevét is, hogy utánajárjak?
Egyébként köszi
sóuser
Előzmény: stika (199)
alejandro_magno Creative Commons License 1999.06.02 0 0 203
Sziasztok Sztrovacsekok!

Alyanllylyon mar vki nekem egy lyo kis hejet, ahol holgyismerosom kielegithetne finom salatak iranti igenyet fustmentesen, lyo? Emberi aron, kellemes nyakkendomentes kornyezetben kellene...
Valaszaitokat ide varom, koszi,

alejandro_magno

stika Creative Commons License 1999.04.22 0 0 202
A legjobb vadételeket Magyarkúton az Orgonában lehet enni, Nógrádverőce felett az erdőben. Csendes, madárdalos környezet, szolíd árak. A tejszínes őzragu levest bűn lenne kihagyni, de a szarvasgulyás meg a gombócos vaddisznó leves sem marad el mögötte. Leves után én második fogásként már csak vadpástétomot pirítóssal és egy vadászpalacsintát szoktam enni, de a duplagyomrúak rengeteg kitűnő vadétel között válogathatnak. Itt van például a börzsönyi vaddisznó pörkölt, ez túróscsusza alapon egy hatalmas adag felejthetetlen ízű pörkölt. Az étteremhez panzió is tartozik, megéri néhány napot itt tölteni és nagy kirándulásokat rendezni a Börzsönyben. Látogassatok ki Magyarkútra!
stika Creative Commons License 1999.04.17 0 0 201
Már a nyitás után próbáltam, amikor a Playboyban megjelent róla a kritika. Azóta Larissza bájai megkoptak, más lett a szakács és nem szükséges előre asztalt foglalni. De még mindíg figyelemre méltó helynek tartom.
Előzmény: zuzmo (200)
zuzmo Creative Commons License 1999.04.16 0 0 200
Próbáltad volna pár éve!

zuzmó

Előzmény: stika (199)
stika Creative Commons License 1999.04.16 0 0 199
Grúz étterem van a Mátyásföld-Imre utcai HÉV megálló közelében a sínekkel párhuzamos utcában egy sarkon, ahol az utca egyirányúvá válik.
Fenséges a szoljanka leves (szigorúan csak kis adagot ajánlok, hogy maradjon hely másnak is). Van valódi orosz kaviár, frissen sütött lepényt adnak hozzá vajjal. Ha még éhes vagy, akkor a kövek között préselve sütött csirkét ajánlom. És előtte-utánna a jéghideg vodkát.
Előzmény: sófelhasználó (172)
Stone Creative Commons License 1999.04.15 0 0 198
Szt. Jupát rulez, hajnal 2-kor érdemes menni egy kis könnyu menüre (addigra eltépnek a tipródó és zajos külhoniak): csülök pékné módra, lavórnyi sólet, méretes libacombbal, irdatlan gombás bélszín pirított kenyérkével (elkészítése szerintem egyszeru - önts a bélszínre egy félliteres gombabefottet:-) és utána a mekkdonalcon és salátázón nevelkedett nogeneráció kollektív behányása és rosszulléte desszertnek. Én istenit aludtam tole...
A bejárati konyhai betekintot nagyon bírom, korrekt, itt már eldol, ki rendelkezik jó gyomorral - eloször én is majdnem kifordultam, a szakács, gondoltam a következo menüt söpri éppen a földön....:-)
Gorcsev Creative Commons License 1999.04.14 0 0 197
Hááát... nálunk :)))
Előzmény: Sir Arthur (195)
stika Creative Commons License 1999.04.14 0 0 196
Tegnap volt a szülinapom, feleségemmel elmentünk az itt már emlegetett csömöri Zöldfába. A híres gombócleves elfogyott (du. 2-kor), vígasztalásul Jenő elmesélte, hogy a recept egy alkoholista szakács találmánya, aki a másnaposságát kúrálta vele. Nagyon jó házi húslevest ettem helyette. Utánna kövön sült húsokat, hát ez egy igazi élmény. Kihozzák a forró kőkockát a húsokkal, körülötte saláták, mártások és a köret. Egy kötényt kapsz a nyakadba, mert a sütést neked kell befejezni. Kenegeted a húst fűszervajjal, forgatod, közben serceg, illatozik... (jajj, de éhes lettem megint). Amikor a húst megettük, Jenő ráütött a kőre egy tojást és még az is megsült. Az alkalmatosságot Németországban kapni, de kemence is kell hozzá. (Szerintem rackletten is meg lehet csinálni.) Hozzá csapolt Radeberger, az alátéten a drezdai Altmarkt Canalettotól... Az enteriőr átlagos, az árak szintén.
Rossz pontok: nem volt az asztalon fogpiszkáló, leveserősítő. Ebédidőben nem volt kapható a hely specialitása. De azért mindenkinek jószívvel ajánlom.
Sir Arthur Creative Commons License 1999.04.13 0 0 195
Hi all
Ha valaki ismer olyan helyet ahol igazi jo hamburgert arulnak (nem csalamadet raknak bele hanem salatat+ubit+paradicsomot+hagymat)kerem adja meg a pontos koordinatakat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!