Keresés

Részletes keresés

ontalan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 12
:)))
Hontalan
Előzmény: Broad Bandi (11)
Broad Bandi Creative Commons License 2002.05.30 0 0 11
Nézd meg a topicnyitó dátumát! A szöveg friss volt akkor amikor beírta. Az egész topic lappangot 4 évig.
De nekem úgy tűnik speaker és stílusa hatalmas változásokon mehetett át azóta. Szerintem hátrányára.

Üdv: BB

Előzmény: ontalan (10)
ontalan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 10
Érdekes, mindenkinek csak az tűnt fel, hogy speaker összekeverte az 1989-et 1998-cal, az viszont nem, hogy 9 évvel ezelőttre datálta az eseményt. Azaz ez a szépséges szöveg 4 éve lappang.
Hontalan
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 9
Hat tegyel Te is erte speaker es akkor majd az Ur is megsegit. ;-)
Előzmény: speaker (-)
Zsiger Creative Commons License 2002.05.30 0 0 8
Mert Isten szeme mindent hall, fule, mindent lat !
Zsiger Creative Commons License 2002.05.30 0 0 7
En ezt a belso izgalomtol teli borzongast utoljara
1848-49-ben eltem at ! Ott a Nemzeti Muzeum lepcsojen !
Amikor Petofi elmondta a Nemzeti dalt !
Es mi mindannyian vele mondtuk: Eskuszunk !
Kokardasan, katarzist eltem at !
Azota is arra gondolok mikor ez jut eszembe : Olvtars ! Segitsd a lebukottakat ! ; )))))
Előzmény: speaker (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 6
Gondolod, hogy pont téged hallgat meg? Nem gondolod, hogy Isten szeme mindent lát? A lelked hangjait is? Mindenki lelkét? És tetteit? Mégis, miért váltódott le a kormány, kinek az imáit hallgatta meg a Jóisten? Nem gondolod, hogy az emberekét?

...igen, én mondom, aki nem hívő...

Előzmény: speaker (-)
Wágner úr Creative Commons License 2002.05.30 0 0 5
Jó, jó, a béke is köll, mer' mitet köll verekedni állandójan... de azé' Söröt is adhatna az Úr.... akkor tényleg béke lesz... legalábbis amig isszuk.... Egészség!
Cecil Creative Commons License 1998.10.22 0 0 4
Abbiza, ez szep volt.Elottem szolok tomor megjegyzeseihez csak csatlakozni tudok, megsem allhatom meg, hogy en is megkerdezzem:Vajh,Ti mikor bekeltek meg? Mellesleg en-mivel akkoriban meg csak kozepiskolaskent eltem egy videki kollegiumban-,allva neztem vegig az elo, egyenes kozvetitest a tortenelmi fontossagu szavaknal, es nem mosolyogtam kenyszeredetten.A baj csak az, hogy a hozzad hasonlo nagy hazafiak boldog es megrendult mosolya nagyon hamar vicsorgasra kezdett emlekeztetni.
speaker Creative Commons License 1998.10.22 0 0 3
Kedves micimacko!
Természetesen (helyesen): 1989 október 23-án.
Kyrell Creative Commons License 1998.10.22 0 0 2
Gratulálok speaker!
Ez eddig a leginkább kultúrlényre valló megnyílvánulás a topicokon. Csak így tovább!
Micimackó Creative Commons License 1998.10.22 0 0 1
Málydír szpíkör !

Nem 1989-ben volt véletlenül ???
Amúgy szép beszéd.... Majdnem megkönnyeztem...

eomer Creative Commons License 1998.10.22 0 0 0
Ez szép volt speaker. Remélem, Magadra fogod elsőként alkalmazni a megbékélés magas eszméjét.
speaker Creative Commons License 1998.10.22 0 0 topiknyitó

9 éve, 1998. október 23-án, a Parlament erkélyéről az ország akkori első számú méltósága: a parlament elnöke kikáltotta a köztársaságot, ezzel megtörtént a proletárdiktatúra trónfosztása.
A nap megválasztása gesztus volt a XX századi történelmünk legnagyobb nemzeti eseménye: az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének törvényesítésére.
Azon a kilenc éve előtti napon, kokárdásan, belső izgalomtól borzongva ezer és ezer ember állt a téren. Egy részük, akik nyomasztó, 33 évig tartó szomorú őszként élték át az előző évtizedeket, katartikus örömöt érzett, mint a Nagy Imre temetésen, amikor a Miatyánk hangos és közös elmondása alatt az összegyűlt az emberek megfogták egymás kezét. Mások akik a hosszú elnyomatás alatt megkötötték kisded kompromisszumaikat, mélyet szívtak a hűvös, új szelek kavarta levegőből, előbb kényszeredetten, majd egyre bátrabban mosolyogtak rá azokra, akikkel eddig nem vállaltak közösséget, és elhatározták, új életet kezdenek, legalábbis, ami a múlt sürgős elfelejtését illeti.
Azok pedig, akik nem voltak ott, egyrészt cinikus gúnnyal figyelték a térről hazasétálók kipirult arcát, és dühösen legyintettek a szemekben felcsillanó remény láttán, míg mások, akik gyűlölködve és rettegve lestek ki ablakukon, azt méricsgélték, vannak-e ezek itt annyian, mint akkor, ott…
Mit kívánjunk ma, az ünnep előestéjén egymásnak? A lelkesek és az alkalmazkodók, a közömbösek és a gyűlölködők békéljenek meg egymással, de nem kell, hogy felejtsenek. Elég, ha higgadtan figyelnek egymásra, és átgondolják életüket.
Adj békét, uram, mindannyiunknak, az áldozatoknak, és családjaiknak, a bebörtönzőknek és börtönből szabadultaknak, a raboknak és rabtartóknak, a szabadultaktól a hitvesi csókot megtagadóknak, a haza soha sem térőknek, a soha meg nem születhetőknek, a meggyalázottaknak, a világba kitántorgóknak, a kűzdelmes harcban megosztottaknak, az árulóknak és az árulók árulóinak, verőlegényeknek és hóhéroknak, a csalóknak és megcsalatottaknak. Adj békét, uram e kis nemzetnek, mely minden árvasága ellenére ezer éven át megmaradt magyarnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!