Keresés

Részletes keresés

Banan Creative Commons License 2001.01.11 0 0 7
Sziasztok!
sok idő után felhozom a topicot, de most egy kicsit új megvilágításba helyezem - tekintettel a nagy számú hozzászólásra :)
szóval, ki hogy csinálja azt, hogy van egy értékrendje, amiben hisz, amit szeretne csinálni, amiről teljes meggyőződéssel hiszi, hogy jó ha úgy gondolkodik, de gondolatai nem arra orientálódnak.
Velem is előfordul ilyen (nyilván), de inkább általában érdekel a téma.
Banan
banya Creative Commons License 1999.12.02 0 0 6
jb007, kedves!

Szerintem nem csak problémára gondolhat az ember. Van az úgy, amikor szétesett, dekoncentrált és csak úgy csaponganak a gondolatai: elréved valamin, elbambul.
De kétség kívül a leggyakrabban a problémákon töprengünk el, olyankor is, mikor nem kellene. Vagy olyankor, amikor úgysem tudjuk megoldani.

Én rangsorolni szoktam a problémáimat, a "ráérőseket", a "most úgysem tudok veled mit kezdeni"-ket, a kevésbé fontosakat begyömöszölöm egy fiókba. Aztán kicsit később, mikor jut rá időm, energiám, akkor előszedem. És lássatok csodát! Van úgy, hogy mire előszedném, akkor már nincs is ott... megoldódott magától :))))))
Persze a legtöbb makacs természetű és ott hemzseg, sőt néha-néha akkor is kibukkan, mikor nem kéne és birizgál. Időnként hihetetlen önuralom kell, hogy visszatuszmákoljam a fiókjába...
De szvsz nem lehet egyszerre mindennel foglalkozni, pláne nem lehet mindenre azonnal adekvát válaszokat adni, akkor sem, ha nagyon sürgetőnek, égetőnek tűnik. Na, ehhez kell az igazi önuralom... :)))))

jb007 Creative Commons License 1999.12.02 0 0 5
Lehet hogy furcsán hangzik, de a megoldás a megoldás. Akár min is jár az agyad akár pozitív vagy negatív dolgon, az egy probléma, hiszen foglalkoztat. Ha megoldod, már nem olyan fontos, és akkor megáll a dolog. A szerelem egy külön betegség de az is elmúlik egyszer. Persze könnyű csak így tanácsolgatni hogy old meg a problémáidat, mert saját szomorú tapasztalatból mondom hogy néha tényleg nehéz, vagy egyenesen lehetetlen. Na ilyenkor ha lehetetlen, valahogy meg kell tanulni együtt élni ezzel a gondolattal.Ez is elcsépelt dolog, de sokat számít az akarat erő.
Fel kell tudni mérni azt is hogy milyen szinten fontos ez a gondolat, és hogy mennyire fontos ez a dolog valójában. Tényleg megéri e ennyit rágódni rajta. Megéri e hogy beférkőzzön az életedbe ennyire vagy sem. Gondolkozz ezen!
Egyébként van egy csomó figyelem elterelő dolog, ami segíthet a dolgon (olvasás,zene,tanulás,kirándulás, hobby stb.), de
itt megin bejön az akarat erő, tehát oda kell figyelni. Ha ez vagy ezek a gondolatok elvonnak az igazi életedtől, a munkádtól, a tanulástól és az ugymond normálisnak mondható élettől,(tudom ez manapság szinte megfogalmazhatatlan)akkor tényleg segítség kell. Szóval ha hosszú távon tényleg nem bírsz megbírkózni a dolgaiddal, és egyre jobban zavarnak, idegesítenek akkor szerintem pszihológushoz kell fordulni.
chicken Creative Commons License 1999.12.02 0 0 4
Tegnap pl. hasonló gondom volt. Megkerestem a főnökömet és még több munkát kértem... (lehetőleg sűrgős határidővel). Azokat meg kellet csinálnom, nem volt időm másra gondolni, amikor befejeztem, akkor pedig annyira fáradt voltam, hogy nem is tudtam gondolkodni. (Lehet, hogy még most is ennek tart a a hatása...)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.02 0 0 3
Akkor bizony gáz van. Mindenesetre megpróbálom megvalósítani azt, amin éppen az eszem jár-kél. S ha sikerül, akkor már nem csalja el a gondolataimat, ha nem akkor vissza az elejére:(

Kis, aki jelenleg hasonló problémával küzd :(

Előzmény: Banan (2)
Banan Creative Commons License 1999.12.02 0 0 2
és ha nincs időd kivárni, hogy elmúljon?
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.02 0 0 1
Bocsi elfeledtem aláírni:

Kis, az antinullázó

Ui.: 1ébként jó témának látszik, később érdemben is hozzászólnék :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.02 0 0 0
Nekem sajnos sehogy.

Egyszer csak elmúlik :)

Banan Creative Commons License 1999.12.02 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Arra vagyok kiváncsi, hogy ki hogyan oldja meg azt, amikor valamin jár az agya, de egész máson kellene, hogy járjon.

Példa: tanulni kellene, de nem tudsz rá koncentrálni, mert máson gondolkodsz.

De ez nem csak tanulás esetében jöhet elő, hanem bármikor. Megbeszéléseken, munka közben, egyszerű baráti beszélgetésen.

Kinek hogyan sikerül irányítani a gondolatait?
Banan

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!