Keresés

Részletes keresés

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 23 órája -1 0 12224

Ja, megvan, az az RV2 másofik fele, csak azt most nem játszotta.

 

És igen, a Docklands felvételen láthattam:

https://youtu.be/p-E-66iwZjc?si=qmYxJUjjs8IHZThd

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (12223)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 25 órája -1 0 12223

Arról a lézerhárfás dalról egy régi száma jutott eszembe, amit valamelyik '90 körüli koncertfelvételén láttam, az is valamelyik RV szám, ugye? Ugyanazzal a hangmintával játszotta annó a lead-et, ez a hangminta nekünk is megvolt.

LoviGabi Creative Commons License 25 órája 0 0 12222

Nem tudnék választani, mert ez nekem is nagy kedvenc, és szintén jól működik élő verzióban :)

https://www.youtube.com/watch?v=REE6K-SJWSM

Előzmény: Amphicoelias (12217)
opdavid Creative Commons License 1 napja 0 0 12221

Lehet, hogy csak nekem új, de a fesztivál 3.napján Laurie Anderson is fellép.

Amphicoelias Creative Commons License 1 napja -1 0 12220

Állítólag több, mint 100 000 ember volt ott, ezzel a legnagyobb JMJ koncert volt a The' Twelve Dreams of The Sun' óta, azaz több mint 24 éve.

Robi19831219 Creative Commons License 1 napja 0 0 12219

Hát még jó, hogy a mai történések nem vasárnap előtt voltak...

Amphicoelias Creative Commons License 1 napja 0 1 12218

"The best thing about this whole experience was how genuine and lovely everyone was! I’m so humbled and touched by how kind everyone at the festival was - from the band, music team, festival staff, drivers, and all the lovely comments and messages I’ve received from everyone who watched the concert!

I’m feeling very emotional and extremely inspired by Jean-Michel!

Back at home now composing for Heartstopper and Waterloo Road, as well as future projects on the way!! Thanks as well to my family who joined me in Bratislava and again to everyone who watched the stream online! Hoping everyone is having a great time at the festival!" - Adiescar Chase.

Amphicoelias Creative Commons License 1 napja -1 1 12217

Én a magam részéről a Chronologie 4-et sokkal jobban szeretem.

Előzmény: LoviGabi (12215)
Robi19831219 Creative Commons License 1 napja -1 0 12216
LoviGabi Creative Commons License 2 napja -1 1 12215

Ez az RV4 szerintem jó dal. A témaváltás kicsit sablonos, de a főtéma szerintem elég jó, és koncertre pláne megfelelő a tempója miatt.

Itthon visszanéztem a közvetítést és ennél a dalnál látni is néhány bevágott snittet a nézőtérről, ahol jó páran igen csak élték a tempót és a dallamot. Ahogy egyébként én is :)

A setlist.fm szerint utoljára 2018-ban vette elő ezt a dalt, szóval épp ideje volt hogy újra lehessen élőben hallani.
https://www.setlist.fm/stats/songs/jeanmichel-jarre-6bd6b686.html?songid=7bd93ee8

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (12208)
Amphicoelias Creative Commons License 2 napja -1 0 12214

Az előző hozzászólásra csatlakozva: egyébként ő is ott volt, mármint Emilie Jarre. Pár rajongó fotózkodott is vele. A fiairól nem tudom ott voltak-e, lehet. De a lényeg, hogy ez Jarre-éknál is fontos esemény volt, nem csak Chase-éknél (csészéknél).:)

 

 

Amphicoelias Creative Commons License 2 napja 0 1 12213

 

A családtagjai Jarre rajongók, gondolom nagy élmény volt ez nekik.

 

Mellesleg gondoljatok már bele, Adiescar életkorban sokkal közelebb van Jarre unokájához, Madeleine-hez, mint mondjuk a lányához, Emilie-hez, aki már 50 lesz. :) 

Amphicoelias Creative Commons License 2 napja -1 1 12212

Viccen kívül mondom, hogy Adiescar Chase volt az egyik legjobb része a koncertnek, egy valakit ilyen sok hangszeren játszani, ilyen sok mindent egyszerre csinálni én szerintem Alan Wilder vagy Mike Oldfield részéről láttam utoljára, ráadásul maga Jarre is azért elég sok hangszeren szokott játszani a koncertjein.

 

Nagyon remélem, hogy meghívja még Jarre, mert egy csomó dal kapott nagyon érdekes elemeket, olyanokat, amikről nem hittem volna, hogy működnek.

 

 

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2 napja -1 0 12211

Ok.

Előzmény: sanofi (12209)
Amphicoelias Creative Commons License 2 napja -1 1 12210

Szerintem egyszerűen azért játssza, mert egy sláger lett belőle. Általában nem egyedül dönt arról, hogy mi legyen a setlist, hanem megbeszéli a csapatával, hogy "mi működne". Jarre mindig is ilyen volt, a lemezeken a szokásosnál durvábban megy szembe az közönség elvárásaival, a koncertjein meg cserébe tényleg azokat a dalokat játssza, amiket szerinte az emberek a legjobban élveznek majd. És ezt meg kell érteni, akárcsak a DM-nál, ez koncerten, ahol 100,000 van ott, nyilván az emberek nagy része nem olyan JMJ fan, mint mondjuk én, hanem van egy csomó ember aki csak úgy elmenne egy koncertre örülni, családtagok, gyerekek, stb.. Én jobban örülnék persze, ha előadná a Wooloomooloo-t a Zoolookról, a Miss Moon-t a Metamorphoses-ről, a Tokyo Kid-et a Revolutionsről, de akkor a közönség nagy része csak nézne, mert ezek igencsak rágós falatok annak, aki nincs otthon JMJ-ban vagy elektronikus zenében. A RV4 meg nagyon fülbemászó, koncertre tökéletes.

 

Ahogy a Depeche Mode sem nyilatkozik mostanság túl szépeket az első lemezükről, de azért a 'Just Can't Get Enough' mégis rendszeresen megy. A Rendez-Vous 4 kicsit Jarre JCGE-ja, egyszerűbb felépítésű, mint a többi híres dala, de azért ez is része a munkásságának. Nekem a világon semmi bajom nincs vele, bár szerintem is a legjobban a koncerteken működik.

 

Ez nyilatkozta róla például 5-6 éve:

 

"Rendez-Vous IV has become a running joke within my entourage. They all say that if we play this, everybody is going to get up and clap and all that. And for me, it’s always a nightmare to play this track. I can’t even listen to it anymore. But wherever I’ve played it, everybody is just immediately into it. It’s almost mechanically, they all get up and start clapping and getting wild. Even the crew say “play this song.” And whenever we do, it’s working. But remember, I originally wanted to throw it out."

 

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (12208)
sanofi Creative Commons License 2 napja 0 1 12209

A tv set top boxára a francia TV5 Monde csatornáról. Pár nappal a koncert előtt már reklámozták, hogy aznap 23:19-től leadják.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (12207)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2 napja -1 0 12208

Na, újranéztem Brian May blokkjától. Ez az RV4 szerintem jó dal. A témaváltás kicsit sablonos, de a főtéma szerintem elég jó, és koncertre pláne megfelelő a tempója miatt.

 

Igazából nem értem, miért nyilatkozott ilyet, ha meg így nyilatkozik, akkor miért játssza? "Én gyűlölöm, de ti fogadjátok szeretettel." Nem értem.

 

A Depeche Mode is utálja pl. az It's Called A Heart Slow mixet, ezekután fura lenne hallani turnéról turnéra.

Előzmény: Amphicoelias (12180)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2 napja -1 0 12207

Megkérdezhetem, hogy mire vetted fel és honnan?

Előzmény: sanofi (12206)
sanofi Creative Commons License 2 napja 0 0 12206

Én is ott voltam a koncerten, fantasztikus volt! Bizony többször is megkönnyeztem, ahogy hazafelé is a vonaton újra nézve a youtube csatornáján. Itthon pedig a TV5 Monde-ról felvett közvetítés várt.

LoviGabi Creative Commons License 3 napja -1 2 12205

Ezt mind meg is tartottam belőle hallgatni valónak :)

01 Coachella Opening

02 Epica - Oxygene
03 Suite For Flute
04 Oxygène 2


06 Équinoxe 4
07 Équinoxe 7

11 Zero Gravity

 

15 Exit
18 Oxygène (Part 19) (Notre-dame rework)
19 Glory
20 Rendez-vous 4
21 Stardust
22 Bratislava Time (with Brian May) (AKA: The Time Machine)

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (12186)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 3 napja -1 0 12204

Köszi a történetet, ezek mindig nagyon érdekesek, pont a személyességük okán. Érdekes, de nekem talán a legelső meghatározó zenei élményem a Magnetic Fields volt, itt le is írtam hevenyészetten a sztorit.

 

És itt a kazetta, amit akkor meg is találtam, csak idő hiján nem posztoltam:

 

 

Vicces, hogy ha nem nyitom fel a Humorfesztivál kazettatokot, akkor nem találom meg, és a többi (Spektrumos játék-) kazettával megy a kukába.

Amúgy a tanítványaitól kapta ajándékba.

Előzmény: LoviGabi (12199)
Amphicoelias Creative Commons License 3 napja -1 1 12203

Egyébként több dalnál is azt éreztem, hogy végre ott a közönség elejében értettem meg, hogy miért játssza őket Jarre, ráadásul egymástól gyökeresen eltérő stílusokat.

Egyrészt a Rendez-Vous 2-t, bár a RV sosem tartozott a kedvenc Jarre lemezeim közé (ahogy ezt már sokszor kifejtettem), de élőben sokkal inkább magával ragadó, ahol nyilván nem a hangzás részleteinek finomságán van a hangsúly, és főleg ebben a verzióban, nagyon élveztem, nagyon jó ötlet volt, hogy elővette, katartikus pillanat volt.

A másik pedig a Zero Gravity remix, ami igen, egy dübörgő tánczenei szám, még "drop" is van benne, az én zenei ízlésemnek alapvetően kicsit kommersz, de hát ott átélni, főleg ezzel a látvánnyal, egyszerűen elképesztő volt, egyszerűen képtelenség megállni, hogy ne kezdj tapsolni, ugrálni, táncolni.

A Stardust pedig egyszerűen katartikus volt, amire igazán nem számítottam, mert már pár éve is kicsit kezdett sok lenni, hogy minden koncerten ezt játssza, de most mégis ez volt az egyik legerősebb élmény, szinte már "sok" is volt.

LoviGabi Creative Commons License 3 napja 0 1 12202

Mindazonáltal azt kell mondjam, hogy ez egy igazi szabadtéri koncertélmény volt!

Azért is vagyok egy kicsit szomorkás, hogy egy ilyen jó időjárásban tartott koncert elbírt volna még jó pár ütemes, táncolható, topogható, veretős, a közönséget megmozgató számot; pl. Magnetic Fields 2, Vintage (lásd a monacói koncertet); nem pedig ilyen Web Spinner szerű leültetős izét... de ez megint csak egy egyéni vélemény.

Előzmény: Robi19831219 (12188)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 3 napja -1 0 12201

Na, ez a typo véletlenül nagyon topik-konformra sikeredett. :)))

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (12200)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 3 napja -1 0 12200

Zsard le. Tipikus r/o idióta.

Előzmény: Amphicoelias (12167)
LoviGabi Creative Commons License 3 napja 0 3 12199

Kedves topiclakók, engedtessék meg nekem némi személyes...

Oxygene.

Equinoxe.

Orsós magnó ORWO vagy Polimer szalagokkal, néha jugoszláv bakelitek.


És Apa.


Jarre első két populárisabb albumát gyermekként, általános iskolásként általa ismertem meg. Valamint a Kraftwerk-et és Mike Oldfield-ot is.

Azt hogy több albuma is van meg VHS-esen kiadott koncertvideói, részben az engemet időközben utolérő internetnek, részben pedig a Globus Nyomdához közeli Labiritmus zeneboltnak köszönhetően ( https://rattle.hu/index.php/2017/01/a-lemezboltok-varazslatos-vilaga/ ) tudtam meg; itt némi potom pénzért még át is másolták VHS-re az olyan klasszikusokat mint a 'Destination Docklands', 'Rendez-Vous Lyon', 'Rendez-Vous Houston' hogy aztán otthon a TV előtt ülve hüledezzek, hogy milyen pazar látványvilágban volt része az ott lévőknek. A rongyosra valkman-ezett kazettákról nem is beszélve...


1993-ig kellett várnom, hogy az első hazai koncertjén ott lehessek, amely a Népstadionban volt, szabadtéri, monumentális. Ott is volt bőven tátott szájjal nézés. Utána járt itt még párszor kis hazánkban, de azok már in-door (beltéri csarnokos) koncertek voltak. A "következő" szabadtéri koncertre nekem tegnap estig kellett csak várni... és nem bántam meg hogy ott lehettünk.


Köszönet ezért is, Apa.

 




Valamint köszönet annak a kedves segítőkész topictársnak, aki az itt megtett keresésemre privát emailben válaszolt, hogy aktuális -e a fuvar a koncertre és vissza. Egy életre leköteleztél és nem fogok tudni Neked elég hálás lenni. Tengermély tiszteletem!

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 3 napja -1 0 12198

Mostanra értem a diskurzusotok végére. Huhh, hát én nem méricskélem a zenéit, ehhez nekem nincs elég szabadidőm. :)

Előzmény: Amphicoelias (12145)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 3 napja -1 0 12197

Felvételről is nagyon erős hatása volt a vizuálnak.

Előzmény: LoviGabi (12191)
LoviGabi Creative Commons License 3 napja -1 1 12196

Akkor lehet jobban jártunk, hogy messzebbről néztük a vizuált :)

Előzmény: Amphicoelias (12195)
Amphicoelias Creative Commons License 3 napja -1 0 12195

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!