Keresés

Részletes keresés

SZ Lázár Z Creative Commons License 5 perce 0 0 73042

Igen, fáj Magyat Péter színrelépése. De nem azért, mert akár csak egy könnycseppet hullajtanék az ellenzéki pártokért, hanem mert én az elmúlt 12 évet az életemből arra tettem fel, hogy a hozzá hasonló emberek ellen harcoljak. Róla szól (átvitt értelemben), az ő fajtájáról az egyetemi szakjogászi dolgozatom, amit a korrupció elleni küzdelemről írtam. Ezért mondtam az interjúban, hogy az ellenzéki szavazók mély morális válságáról tanúskodik az, hogy egy ilyen emberért lelkesedni képesek. Óriási kiábrandulás lesz a vége, amely újabb 15 évre bebetonozza a NER-t. Viszont most már azt mondom, nem is "érdemel" kormányváltást ezt az ország.

Előzmény: csíkos-háTTú (73033)
SZ Lázár Z Creative Commons License 15 perce 0 0 73041

Ez kölcsönös volt. De szerintem kegyeleti okokból inkább skippeljük most ezt a témát.

Meg amúgy tök jó lenne ha nem arról szólna ez a fórum, hogy lehetetlen érdemi diskurzust folytatni, mert a személyeskedés mindent elural...

Előzmény: Zujcs. (73037)
SZ Lázár Z Creative Commons License 20 perce 0 0 73040

Ezt a jellemzést nem igazán értem. Nem lettem ügyvédből jobbikos. :) Ez a kettő kiválóan megfért egymással. Az M1-en meg soha nem szerepeltem, és playbackezni sem playbackeztem soha. Ha a DAL-ra gondolsz, az a Duna TV-n volt, és bizony az első hangtól az utolsóig minden élő volt. Hogy "vonaglásnak" tekinthető-e az a minimális, egyik lábról a másikra állás, amit nagy izgalmamban műveltem, az nézőpont kérdése. Szerintem nem az. :)

Előzmény: Mutual Friend (73038)
SZ Lázár Z Creative Commons License 30 perce 0 0 73039

Az Igazgatóság felállítása havi 100 ezer forintba került. Ennyi volt az ára annak, hogy minden pártnak legyen küldötte ebben a testületben. A tévénél nem az a fő szempont, hogy mekkora, hanem hogy milyen tevékenységet végez és az politikai értelemben mennyire "kényes". Szóval én egyáltalán nem érzem pénzkidobásnak. Hogy szerintem mi a pénzkidobás, azt az elmúlt 10 évben elég részletesen megírtam az oldalamon.

Előzmény: csíkos-háTTú (73033)
Mutual Friend Creative Commons License 3 órája 0 0 73038

Véleményem az nekem is van mert el kell jutni az ügyvédből jobbikossá lett M1-en vonagló playback gitárosig valahogy de nem látom értelmét a nimuszok nyomkodásának még így sem.

Előzmény: Zujcs. (73037)
Zujcs. Creative Commons License 4 órája 0 0 73037

Közöttünk lenne Sárkány, bizonyára neki is lenne véleménye erről az emberről!

Előzmény: csíkos-háTTú (73035)
Mutual Friend Creative Commons License 5 órája 0 0 73036

Azert kap minuszokat mert mindig van egy kocsog aki elhiszi hogy ennek jelentősége van.

Nyilván polfórumon méginkább de valódi szakmai fórumon is megtalálhatóak ezek az emberek ahol az érzelmeknek nagy jelentősége nincs.

Előzmény: csíkos-háTTú (73035)
csíkos-háTTú Creative Commons License 6 órája 0 1 73035

OFF

Az nyilván mindenkinek átjött, hogy itt nem éppen felhőtlen a viszony köztem, és Sz Lazar Z között. Az ok nem publikus, legalábbis én nem szeretném elmondani itt.

DE!

Ennek ellenére kialakult egy érdemi, és személyeskedésektől nagyjából mentes vita/beszélgetés kettőnk között, amiből azért sok minden kiolvasható, és tanulságoktól sem mentes. Így talán egy nagyon-nagyon-nagyon picit lendít a kultúrán.

Éppen ezért nem értem, hogy miért kapott minuszokat a vitapartnerem?

Lehet kedvelni, vagy nem kedvelni, ez személyes dolog. De most itt egy érdemi vitáról van szó, hátha az olvasók is tisztább képet kapnak egy városi ügyről. Ez meg nem csak az én érdemem, hanem az övé is.

ON

 

Zujcs. Creative Commons License 6 órája 0 0 73034

Levitézlett embereknek hátrább kell lépni, vagy végleg eltűnni :-)

csíkos-háTTú Creative Commons License 6 órája 0 0 73033

Te vagy a képzett jogász, én csak amatőr vagyok.

Elfogadom, hogy igazad van a köztulajdonú cégformák esetében.

De egy olyan pici gég, mint a Szolnok TV, aminek a nézettsége azért nem verdesi az egeket, és inkább csak egy presztizs cége a városnak, ez az "igazgató tanácsodi" nettó pénzkidobás volt/van(?). Ha én felelősen gondolkodó tulajdonos lennék, biztos nem hagynám, pláne úgy, hogy nincs feleslegesen elégetendő pénzem, még harminczezer sem.

 

Azahria: Nem ismerem, csak a zenéjébe hallgattam bele. Nekem nem jön be a művészete, viszont sok fiatal meg oda van érte. A művészet szubjektív dolog, van, akinél átjön, van, akinél meg nem. Én Azahria esetében az utóbbiba tartozom, de lehet, hogy túl öreg vagyok hozzá.

M.P.: Őt viszont van szerencsém ismerni. És - szerintem - sajnos nagyon sok dologban igaza is van. Neked nyilván fáj a színrelépése. Sokan meg azért követik, mert ő legalább elkezdett csinálni valamit. Valamit, amit a jelenlegi hatalom ellenzékei 14 éven át nem voltak képesek. (Mondjuk két pártot a fidesz tart el, tőlük ezt nem is vártam volna.) De ez nem ennek a topicnak a témája.

Előzmény: SZ Lázár Z (73032)
SZ Lázár Z Creative Commons License 16 órája -3 0 73032

Jajj, jajj. Látom kezdődik a kézműves jogászkodás. Felügyelő bizottság és könyvvizsgáló nem kötelező Zrt-nél, csak bizonyos bevétel- vagy dolgozói létszám felett. De itt van még egy plusz körülmény is. Mivel köztulajdonú gazdasági társaságokról van szó, így ezeknél cégformára való tekintet nélkül kötelező az FB és emlékeim szerint a könyvvizsgáló is. Ennek megfelelően az összes szolnoki önkormányzati cégnél - így a kft-knél is - van FB és könyvvizsgáló. Szóval kétszeresen is tévedsz abban, amit írsz.

 

A szándék valóban nemes volt. Hogy melyik párt, milyen képességű igazgatósági tagot delegált, abba nekem nem volt beleszólásom. A Jobbik egy jogászt delegált.

 

Azahriah és MP kiváló párhuzam. Már csak azt kellene eldöntenem, melyikről vagyok rosszabb véleménnyel. :)

Előzmény: csíkos-háTTú (73030)
csíkos-háTTú Creative Commons License 17 órája 0 2 73031

Tudom, találkoztam sokukkal.

 

Meg is van a véleményem. Kezdjük azzal, hogyha én belépek valahová, ahol emberek vannak, akkor köszönök, ahogyan távozáskor is.

 

Egy kezemen meg tudom számolni, ez kiknek megy, vagy legalábbis akkor kiknek ment. Innen kezdve meg szerintem mindegy is, hogy politikusnak milyen.

 

"Szerencsére" én Budapesten szavazok, itt sem különb a helyzet. Már, ha egyáltalán elmegyek. 1998 után csak 2018-ban voltam, azóta nem.

Előzmény: Zarándi (73019)
csíkos-háTTú Creative Commons License 17 órája 0 2 73030

"Amúgy alapvetően nem a cégformán múlik, mennyi egy gazdasági társaság működesi költsége."

Ne már! Ezt pont Neked kellene jobban tudnod, nem nekem. Te vagy az ügyvéd, és tudtommal dolgozol egy cégbejegyzéssel is foglalkozó vállalkozásnak. (Legalábbis 2021-ben még dolgoztál nekik.)

Zrt:

- Kötelező felügyelő Bizottság létrehozása, és működtetése.

- Kötelező a hitelesített könyvvizsgálói jelentés minden üzleti év zárásakor.

Most ez a kettő jutott eszembe, és ezek a működtetési költségeket növelő tényezők egy Kft esetében nem kötelezőek. Vannak olyan Kft-t, ahol igen, szükségessé válhat, de Szolnok TV esetében, ha Kft lenne, akkor az éves árbevétele, forgalma alapján nem lenne kötelező.

Egy ilyen kis cég - ma már még kisebb, sajnos - esetében a Zrt cégforma csak nagyzási hóbort, semmi más. Faraghattátok volna egy Kft-vé alakítással a költségeken, még sem tettétek. Sőt...

 

Továbbra is állítom, hogy a Szolnok TV esetében ez "tanácsadói testület" játék egy ködösítés, egy humbug. A Szolnok TV azért nem egy MTVA, vagy TV2, vagy az RTL Klub, de még csak nem is az ATV. A nagyérdemű testület egyik "hozzáértő" tagja javasolta, amikor úgy állt a dolog, hogy kiesik egy húszmillós éves bevétele a cégnek, hogy: "majd reklámokból behozzák". Teljesen fogalmatlan, médiához nem értő, a média piacról semmilyen érdemi információval, tudással nem bíró embereket sikerült delegálni.

Lehet, hogy nemes volt a szándék, de az ötlet megvalósítása az csapnivalóra sikeredett.

 

MP-ről: Nem értek egyet. Egy általam nem igazán kedvelt előadó, Azahria mondta: "Ha valaki két oldalról kapja, akkor tudja, hogy jó úton jár". Volt rá 14 évetek, hogy csináljatok valamit a most regnáló hatalom ellen. Valahogy nem igazán sikeredett, vagy nem jól látom? (Nem vagyok a TISZA tagja, mielőtt bárki is erre következtetne. Meg egyik politikai szervezeté sem.)

Előzmény: SZ Lázár Z (73020)
Tiborcsik Creative Commons License 18 órája 0 0 73029

Jó kérdés.

Előzmény: Enzo (73028)
Enzo Creative Commons License 18 órája 0 0 73028

Ki az a Soós Krisztián amúgy?

Előzmény: Tiborcsik (73025)
Whallacki Creative Commons License 19 órája 0 0 73027

Köszönöm az infót!

Előzmény: Tiborcsik (73025)
Tiborcsik Creative Commons License 19 órája 0 0 73026

Sőt, az az egy is szívesebben menne nyugdíjba, de ráparancsoltak.

Előzmény: Tiborcsik (73025)
Tiborcsik Creative Commons License 19 órája 0 0 73025

Igazából 7 jelölt van, de abból kettő a líder

De igazából csak egy, mert a többi nem is akar polgármester lenni, csak bejutni a kompenzációs listája éléről.

 

Előzmény: Whallacki (73017)
SZ Lázár Z Creative Commons License 19 órája -2 0 73024

Pedig jó lenne, ha ezt a városi legenda baromságot elfelejtenék, De nézzük a tényeket:

1. A szolnoki szervezetet 2014-ben nem Szabó Gábor, hanem az elnökség oszlatta fel.

2. Szabó Gábor soha (de ekkor biztosan nem) nem járt Szolnokon

3. Az elnököt nem kinevezték, hanem választás volt Kiss gabriella és köztem. Szabó Gábor egyébjként Gabit támogatta, nem engem.

Ennyi a nagy sztori...

 

Előzmény: Zujcs. (73022)
Tiborcsik Creative Commons License 19 órája 0 0 73023

Zoli, most már nyugodtan feloldhatod a facebook-letiltásomat.

Előzmény: SZ Lázár Z (73020)
Zujcs. Creative Commons License 20 órája 0 0 73022

A Jobbikkal szimpatizáló  emberek sosem felejtik el, amikor Szabó Gábor lejött a fővárosból és feloszlatta a szolnoki szervezet majd kinevezte az új vezetőt.

Előzmény: SZ Lázár Z (73020)
RadiX Creative Commons License 20 órája 0 0 73021

Kolozsvár közel háromszázezer lakosságú város, agglomerációjával együtt kb félmilliós lakossággal, természetes régióközpont, Szolnokhoz képest más kategória. Lassan Szászfenesnek, az egyik elővárosnak lesz akkora lakossága, mint Szolnoknak van.

Előzmény: tibra (73016)
SZ Lázár Z Creative Commons License 21 órája -2 1 73020

1. Nem természetesen nem a mostani Médiatanács, hanem maga az elv, hogy minden politikai erő gyakorolhasson kontrollt a közmédia felett és egyik se sajátíthassa ki azt. Ezért valósult meg az az elképzelésem is, hogy a felügyelő bizottság pedig legyen ellenzéki (tehát akkor Fideszes) többsegű. Így kívántam ellensúlyozni az Igazgatóság Szolnoki Többséges többségét. Valamiféle fékek és ellensúlyok helyi rendszerére gondoltam.

 

2. A választások után nyilván az első egy-két ülés aktívabb volt, de utána tényleg csak egyfajta ellenőrző szerepe lett.

 

3. Az igazgatósági tagok jelképes tiszteletdíjban részesültek. Ha jól emlékszem, fejenként 30 ezer Ft volt az ősszeg.

 

4. A Zrt. forma az korábbról maradt ránk. Azt még a Fidesz alakította át. Amúgy alapvetően nem a cégformán múlik, mennyi egy gazdasági társaság működesi költsége.

 

5. A Magyat Péter jelenségről csak nagyon röbiden az a véleményem, hogy most nézik csak igazán hülyének az embereket.

Előzmény: csíkos-háTTú (73018)
Zarándi Creative Commons License 21 órája 0 0 73019

Gondolj bele, mennyi önjelölt megélhetési ember került be az Összefogásba és a közgyűlésbe 2019-ben.

Napjainkban kiderült, hogy többségében alkalmatlan emberek.

Azonban a kampány idején a hazug propaganda megtévesztette a szavazókat és ezért bizalmat szavaztak ennek a csoportosulásnak.

Most 2024-ben meglátjuk, hogy közülük mennyi hiteles képviselő marad a helyén?

 

Előzmény: csíkos-háTTú (73018)
csíkos-háTTú Creative Commons License 23 órája 0 2 73018

"Kicsit a Médiatanács volt az elképzelésem."

Nyilván nem a mostani Médiatanács, legalábbis remélem. Álmodozni lehet, de van/volt erre pénz?

 

"Az igazgatóság semmilyen módon nem folyt bele a munkába..."

A változás utáni első munkanapon, a stáb értekezleten ez nem éppen ennek megfelelően lett interpretálva. Hogy diplomatikus legyek.

 

"...kéthavonta ülésezett. Ez inkább egy szimbolikus szerv volt."

És a demokrácia, a független, objektív, plurális tájékoztatás oltárán áldozva ezt nyilván ingyen tették meg. Komolyan, az elmúlt 14 évet nézve, van ma Magyarországon olyan ember, aki még annyira naiv, hogy ezt elhiggye?

 

De tegyük félre az érzelmi szálakat, vegyünk elő helyette két másikat!

- Szigorúan a fiskális dolgokat.

- A felelős, tulajdonosi szemléletet.

Kezdjük ott, hogy a város nem végtelen pénzből gazdálkodik, tehát nem jut mindenre, sok helyre még elég sem. Ennek ellenére a város vezetése valamiért fontosnak tartja, hogy ebből a szűk keretből mégis eltartsanak egy TV-t. Ha én felelős tulajdonos lennék, akkor igyekeznék ezt úgy megtenni, hogy minden felesleges kiadást lenyírbálnák erről.

- Miért kellett a Zrt cégformát választani, aminek pusztán az adminisztratív költségei: könyvelés, kötelező felügyelő bizottság, stb. nagyságrendekkel magasabbak, mint egy Kft esetében? És ezek a költségek még nem teszik lehetővé a rendes működést, ezek olyan pénzek, amik inproduktívak, vagyis nem a feladat ellátásához szükségesek.

- Egy szimpla Kft-t létrehozva is működhetne a TV, csak a közgyűlésnek, mint tulajdonosnak el kellett volna fogadnia egy olyan működési szabályzatot, ami megfelel a politikai érdekenek, a közérdeknek, és mindenkori ügyvezető igazgatón számon lehet kérni. Ez normális demokráciákban nem olyan nagy ügy.*

És ebben az esetben nem kell "léhűtőket" fizetni a város amúgyis szűkös költségvetéséből.

 

*: Csak a most regnáló hatalom által ásott árok, és a gyűlöletkeltés, uszítás ezt nem igazán teszi lehetővé. És erre a lóra felült a teljes politikai vertikum az un. ellenzéki oldalon is. A hatalom meg elégedetten nézi, hogy az van, amit ők szeretnének, így aztán azt csinálnak, amit akarnak. Ha helyzetbe is kerül egy "ellenzéki" formáció, az úgy sem lesz hosszú életű, mert ugyanazt csinálják majd. Csak azzal a különbséggel, hogy a hatalomnak van pénze, paripája, fegyvere, míg a másik oldalon jó esetben csak egy Rosinante paripa helyet...

És ezek után csak bambán bámulnak, csuklanak, és hebegnek mindkét oldalon, hogy előkerült egy Magyar Péter, meg a TISZA párt. 14 éven át (sokak szerint sokkal több éve már) nézik folyamatosan hülyének a nemzetet, és tömik a Göbbels-i prpagandával. Azt hitték, hogy ez a végtelenségi így mehet majd? Igen, az un. ellenzék is.

Előzmény: SZ Lázár Z (73010)
Whallacki Creative Commons License 24 órája -1 0 73017

Elolvastam a linkelt cikket. Nekem abból az jött le,hogy két polgármesterjelölt van a városban. Ez valóban így van?

tibra Creative Commons License 26 órája 0 1 73016

https://iho.hu/hirek/epulhet-kolozsvar-metroja-230309

Ők metrót építenek, nekünk még + hidunk sincs. Nálunk alkalmi, ad-hoc fejelsztések hozzák azt, hogy az elszalasztott lehetőségek városa lettünk.

De összességében nem tudjuk, hogy mit szalasztottunk el, mert koncepció sem volt. Csak vagyunk a térben. Ez egyrészt a 950 éves évforduló kapcsán nem túl hízelgő, másrészt észre kell venni, nem a nyolcvanas években vagyunk.

 

Most a tévéről, a városi nyilvánosságról beszélünk, mindeközben a tévé nézettsége nem ismert (előttem).

Én talán Gedei Gábor féle Szolnok tévé idején (2006) tájékozódtam a helyi ügyekről innen utoljára.

De a tévé nem csinál nyarat, már nyilvánosságot. Csak tájékoztat. 

Előzmény: tibra (73006)
SZ Lázár Z Creative Commons License 27 órája -2 0 73015

Hisztis gyerek effektus? :)

Egyébként pont a lényeg nem játszódott például a te szemed előtt. Ez már csak abból is látszik, menyi ténybeli tévedés szerepel a bejegyzésedben. Azt értem, hogy velem bajod van, de legalább a tényekkel ne legyen 🤷‍♂️ 

 

Előzmény: Zarándi (73014)
Zarándi Creative Commons License 27 órája 0 0 73014

Mindent tudunk, mindent ismerünk, hiszen a szemünk előtt történt minden.

Nem kezdjük a fórumban újra a játékot veled, mivel kevesen vannak akik pozitívan állnak személyed irányába.

Különben is legalább 5 éve eltűntél aminek itt mindenki örült.

Egyszerűen elveszítetted a hiteled és megrendült a bizalmunk irányodba.

Nem akarok veled érintkezni!!!

Előzmény: SZ Lázár Z (73012)
SZ Lázár Z Creative Commons License 27 órája -2 0 73013

Tóth József valóban eltávolításra került a TV éléről, én viszont semmilyen vezető szerepet nem vállaltam a tévében (az FB elnöke voltam, ami egy ellenőrző testület) így a velem kapcsolatos megjegyzést inkább indulatú jellegűnek, mintsen tényszerűnek érzem.

Előzmény: Zarándi (73011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!