Keresés

Részletes keresés

manhattan Creative Commons License 2009.02.21 0 1 2860

...a lapról már elsö ránézésre megállapitható, hogy nem volt képes se külsöségében, se szerkesztési minöségében megújulni (a lap az irreleváns és érdektelen témák cunamija),

 

 

volt a véleményem 2007 kezdetén, s ezekre a totálisan fals fundamentumokra épitkezö vezetés "munkájának" mára beérett a gyümölcse:

 

 

Egy havi bérrel lesz adós dolgozóinak a HVG

2009. február 20.

Megszorítási intézkedéseket vezettek be a HVG-nél. Információink szerint egyes dolgozókat elküldtek a hetilaptól, a többiek csak 11 havi bérüket kapják meg 2009-ben.

 

A gazdasági válság a HVG-t is elérte, az újságnál költségcsökkentő intézkedéseket vezettek be. Információink szerint több embert küldtek el a hetekben, fotósokról és a dokumentációnál dolgozókról tudunk. A HVG dolgozóinak idén kötelező lesz egy hónapos fizetés nélküli szabadságra is elmenniük, azaz idén csak 11 havi bérüket kapják meg. Mindezt hivatalosan nem erősítették meg: a jelenleg ott dolgozók ugyanis nem szívesen nyilatkoznak, Szauer Péter, a HVG Kiadói Zrt. vezérigazgatója pedig csak félig-meddig erősítette meg értesüléseinket.

"Nem nagyobb baj a HVG-nél, mint máshol" - mondta Szauer, a gazdasági válság azonban rájuk is rossz hatással van. Az oldalszám is csökkenni látszik, a hirdetések száma látványosan visszaesett a tavalyihoz képest, de ez Szauer szerint nem meglepő, hiszen ez a jelenség mindenhol tapasztalható, nem kell messzire menni, az Indexnél is, tette hozzá. De a legnagyobb külföldi lapoknál, mint például a New York Timesnál vagy a Le Monde-nál is ugyanez a helyzet, főként a print kiadványoknál.

Szauer két hete még határozottan cáfolta, hogy munkatársaktól kell majd megválniuk. „Ha körülnéz a magyar sajtóban, mindenhol üres oldalak vannak” – magyarázta. Az, hogy pár oldallal és hirdetéssel kevesebb az újság, szerinte így is remek teljesítménynek tartja a mai világban.

„A HVG nyereséges cég, körülbelül százezres heti példányszámmal” – mondta, „de ma valamennyi magyar cég azon gondolkozik, hogyan lehetne kompenzálni a válságot”. A HVG példányszáma heti 1-2 ezres különbségekkel amúgy stabil, ha valami nagy balhé van, akkor a szám megugrik.

Elmondta, hogy minden üzleti számítást felrúg az, hogy kevesebb hirdetési felületet tudnak értékesíteni, és még mindig nem lehet látni, hogy a 2009-es év hol fog elkezdődni, hiszen a hirdető cégek sem mernek lépni. „A mostani hónapokban türelemi időszakban vagyunk, hiszen a cégek még nem döntöttek az éves büdzséjükről sem.”

 

 

 

 

 

PS: megint csalnak, hazudoznak. Most már saját magukról.

A jelenlegi auditált példányszám meg valahol 85.000 körül van. 100.000 már vagy 10 éve nincs a hvg-nek.

 

 

Előzmény: manhattan (2855)
Messire Creative Commons License 2007.01.10 0 1 2859

http://index.hu/kultur/media/hvglayout/

 

"Mert aki hazudik, az csal,
Aki hazudik, az lop,
Hazudni, csalni: csúnya dolog!"

 

/ Beatrice /

manhattan Creative Commons License 2007.01.09 0 0 2858
Az év cikkét, a legfundamentálisabb témát megirni a hvg egy szerencsétlen pártkatonának adta oda. És még oda se kanyarintotta Köszeg neve alá, hogy az illetö kicsoda.

Remek egy szerkesztöi, föszerkesztöi teljesitmény.

S persze arra még nagyon jól emlékszünk, amikor mindenféle ismert, de elég kétes szakmai hirnevü illetök kanyarintották a hvg-beli cikkeik alá büszkén, hogy Közgazdász. Meg hasonlók. Mondjuk még ez a költöi is túlzás is jobb, mint a jelenlegi eset.
Ami engem emlékeztet egy korábbi hvg esetre, amikor egy régi leközölt fotóról a hvg kiretusálta az egyik eftársat. Az se egy semmi tényhamisitás volt töle.
Előzmény: Törölt nick (2856)
Fuly Creative Commons License 2007.01.08 0 0 2857
Azért az nem triviális, hogy miért, milyen minőségben írta a cikket.
Ha jelzés nélküli, akkor azt jelzi: belsős.

De nem. Vagy mégis? Ennyire megszorult, hogy így is támogatni kell? Őszinte pillanat vagy lebukás?
Előzmény: Törölt nick (2856)
manhattan Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2855
Majd 2 év után úgy döntöttem, hogy belenézek újra egy hvg-be. Azóta történt egy vezérváltás, tehát az ember joggal várhatta el, hogy akkor itt most valami újszerünek kell jönnie.

Na ez a feltételezés már az elsö cikk láttán összeomlott. Bár a lapról már elsö ránézésre megállapitható, hogy nem volt képes se külsöségében, se szerkesztési minöségében megújulni (a lap az irreleváns és érdektelen témák cunamija), az ember azonban mondhatja: nem a külsöség hanem a tartalom számit.

Szóval ünnepi duplaszám, a legfajsúlyosabb kiadvány, hiszen évértékelö szám.
S máris indul a vezércikk, az "év témájával": Kell-e új forradalom?

Remek téma, tényleg ez van mindenki fejében, mi lesz itt tavasszal. Hát akkor lássuk!
S aztán ha valaki elköveti azt a hibát, hogy végigolvassa ezt az esszét, akkor milyen "mélyelemzést" is kapott a hvg-töl?

Hát azt, hogy a szerzö 6 oldalon át megszakad azért, hogy a szadeszt kimossa a taxisblokádban neki tulajdonitott szervezöi szerepéböl, ugyanakkor megszakad azért, hogy a fideszt belemossa minden újkori (és a szerzö által stigmatizált) tüntetés szervezésébe. Mert ugye amit a ballib csinál meg csinált, az csak progressziv lehet, de amit a jobbboldal a csak antidemokratikus. Meg degressziv, meg retorgrád meg anyám tyúkja.
S közben egy épkézláb gondolat se jön a szerzötöl a tüntetések kiváltó okáról és annak a fajsúlyosságáról. Csak az okozatokon és azok külsöségein csámcsog. Érdektelen számára a demokrácia valódi csödjéröl, a legjellemtelenebb politikusok és pártok eltávolithatatlanságáról gondolkodnia. Nem, ezek meghaladják a képességeit.

És hát jön (mert jönnie kell!!) az obligát kitételnek a jobboldal antiszemitizmusáról.
Mert ugye differenciálni parlamenten kivüli meg parlamenten belüli erök között nem kóser a szerzönek. Meg az se kóser, ha arra kellene bizonyitékot szolgáltania, hogy a baloldalon kevesebb az antiszemita.
Nem kell ilyen apróságokkal törödni, lényeg az, hogy a szerkesztö meg a föszerkesztö bácsi elégedettek ezzel a szinvonallal (pontosabban szinvonaltalansággal) ami itt össze van hordva. Pedig még a gyengénlátók is élesen látják, milyen harmatgyönge egyoldalúsággal összehordott propagandacikk ez.

S itt a vége, a cikk szerzöjénél. Meglepödve látom, hogy valami Köszeg Ferenc.
Hát ilyen nevü hvg újságiró nincs! Van viszont egy szadszes pártkatona, aki széles körben ismert a hamis, tényszerüség-deficites politizálásáról.
Na de hogy van az, hogy Köszeg neve alatt nincs semmi utalás, hogy ö külsös, hogy ö pártember? Hogy van az, hogy a hvg-nek annyi emberanyagra se telik, hogy a legföbb szám legföbb cikkét saját emberével irassa meg? Hogy ehelyett a saját aklából bazsevál egy szerencsétlen pártkatonát? na de akkor miért sunyizza el, hogy Köszeg neve alá irja, hogy kicsoda ez az ember?

Na, hát ennyi a hvg "megújulás" története. Pontosabban a hvg remek élö példa arra, hogy mennyire nem változnak se a struktúrák se a minöség, amikor valaki olyan látszat-privatizációt csinál mint a hvg: saját maga szabja meg, hogy ki legyen a tulajdonos, meg saját maga szabja meg, hogy az alkalmazottak totális védettegben maradnak.
Szép egy story. Mintha csak a Csepel Vas- és Fémmüvek termelne tovább a 80-as évekbeli "fényében"!
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2854
Mai HVG-ben Böhm Ágnes cikke:

1997-ben Koréh Ferencet, a Székely Nép című egykori erdélyi antiszemita folyóirat szerkesztőjét, illetve 1993-ban Szendi József korábbi csendőrtisztet arra hivatkozva utasították ki, hogy 1950-1951-ben hamis adatokat közöltek bevándorlási dokumentumaikban.

(mármint hogy az USA-ból).

Nos, azt nem tudom ki volt Szendi József.
Viszont Kóréh Ferenc, az "antiszemita Székely Nép"(?) folyóirat szerkesztője
és később a Szabad Európa rádió munkatársa, anniyra lett kiutasítva 1997-ben az USA-ból , hogy éppen ekkor, életének 87. évében hunyt el Englewood (New Jersey ) -ban.

Sírja az englewoodi tetemõben van.



Nahát:)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.19 0 0 2853

Nálunk kapitalizmus van :))))))))))))))))))))))))

A jóléti állam leáldozott( by Medgyessy bankár)

Előzmény: Molaf (2850)
gyrk Creative Commons License 2005.08.19 0 0 2852
inkább kinek nem esik le...
Előzmény: manhattan (2851)
manhattan Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2851
Ez jó! Vajon kinek esik még le a tantusz?
Előzmény: Molaf (2850)
Molaf Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2850
A vezető gazdasági hetilapban:

"A svéd, a francia, a német és a dán államháztartásba befolyó minden harmadik eurót szociális célokra fordítják..."

Híd Creative Commons License 2005.07.29 0 0 2849
Pedig az Fidesz-párti cikk volt, vagyis elfogulatlan, csak a Fidesznek adott igazat elfogulatlanul.
Előzmény: renonc (2848)
renonc Creative Commons License 2005.07.29 0 0 2848
Hagyjad, ez el sem tudja képzelni, hogy valaki nem olyan elvakult drukker, mint ő.
Előzmény: Híd (2847)
Híd Creative Commons License 2005.07.29 0 0 2847
A Maszopos váciról is volt nemrég egy kis szösszenés.
Előzmény: renonc (2846)
renonc Creative Commons License 2005.07.29 0 0 2846

Úgy látszik árt neked a meleg.

Az általad le-népszabadságozott hetilap az én izlésem szerint éppenhogy túlságosan is megértő Orbán-táltossal kapcsolatban - különösen a tusványosi ámokfutás ügyében. A szerző ugyanis diszkrét-barátságosan meg sem említi a Finesz-főnök két rossz-szagú böffentését.

Ami egy igazi judeobolsevik lap esetében - ezt még te is be kell lássad - legalábbis súlyos mulasztás lenne.

A szeretett vezér így különösebb sérülés nélkül kapott két potyaoldalt.

 

Ami  a továbbiakat illeti: a német/osztrák festő Klee, a magyar műtörténész Hatvany vagy a csak néhány sornyi rövidhírben említett lengyel/amerikai Polansy besorolása az Izrael-tematikába már némi kóros beütésre utal. Különösen az ugyancsak egy rövid hírben szereplő Holt tengeri tekercsek (feldolgozásukban főként a Vatikán tudósai játszottak és játszanak főszerepet) e körbe sorolása látszik esetedben igen aggályosnak.

Vagy a te köreidben már az ószövetség sem számít eléggé kósernek?

 

A romániai árvízról (szomszédos ország - számos magyar érintettel) viszont elfeledkeztél.

Miként félrehúzó szemed nem vette észre az szadeszos dunaujvárosi polgármester ügyeiről szóló beszámolót sem - ami viszont a lap egyensúlytalanságáról írott csacskaságaidat szaporítja.

Javaslatom: kevesebb nyál. több figyelem! 

Előzmény: Törölt nick (2844)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 2845

Ja, bocs. Az Orbánosat nem olvastam tényleg, a többi nem ér. Nem politikaiak, és Holt-tengeres kivételével nincs bennük Izrael :)

Előzmény: Törölt nick (2844)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.28 0 0 2844
"A maiban egyikről sincs cikk."


:)))))

A pontosság kedvéért, idézem hogy mit is írtam neked korábban:

"De ha gondolod, összeszámolhatjuk csak az utóbbi három hónapban hány olyan cikk jelent meg a Szabad Nép Szabadságban és a HVG-ben , melyet az itteni .(öncenzúra) ....automatikusan a szaktopicba zavartak volna...:)))))"



Nos, vegyük a mai HVG-t akár.
Amelyben állitásod szerint, egy ilyen sincs.


Nos, tegyük fel hogy Orbán iránti zsigeri utálatod miatt, a róla szóló cikket sem olvastad el ( bár szép bevezető fénykép van elötte:))))

Tegyük fel, hogy nem vagy annyira vájtszemü, hogy a Paul Klee vagy a Roman Polanskiről , pláné Hatvanyról szóló cikkeket felfogd.

Sebaj.
No de hogy Holt -tengeri leletekről szól cikket sem...:))


Nahát:)

U.I. Ráadásként, az online változatban valaki éppen sámfázza Schindlert..:)
Előzmény: Híd (2843)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 2843
A maiban egyikről sincs cikk.
Előzmény: Törölt nick (2842)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.28 0 0 2842
"Nem hinném, bár az igaz, hogy a magyar részek jobban érdekelnek. A múlt hetiben tényleg van egy Izrael,"


Na ne...:))))
Most már csak a múlt hetiben találtál 3:1-et?:)))

Ehhez képest elötte még így láttad, idézlek:


" A HVG majd minden számában volt az elmúlt hónapokban cikk a határon túli magyarokról: Szlovákiában épülő ipari parkról, romániai médiaügyekről, autópályáról, burgenlandi bankkölcsönről stb. Izraelről meg nem tudom, volt-e egyáltalán valami."



Viszont, vedd elő a mait..:)
Kiváncsi vagyok milyen "arányokat" találsz" egyfelől...:)))))

Másfelől, másra is kíváncsi lennék, de erről majd később...:)


Nahát:)
Előzmény: Híd (2840)
renonc Creative Commons License 2005.07.28 0 0 2841
Ha már Híd barátunk vette a fáradságot egy kis sajtószemlére, jó lenne ha Te sem a levegőbe beszélnél...
Előzmény: Törölt nick (2839)
Híd Creative Commons License 2005.07.27 0 0 2840

Nem hinném, bár az igaz, hogy a magyar részek jobban érdekelnek. A múlt hetiben tényleg van egy Izrael, de van egy Kárpátalja is, az az előttiben van egy román kormányról szóló az RMDSZ-szel, a június 18-aiban volt egy az erdélyi magyar tévéről, a többi számot nem találtam meg.

Ez 3:1 a határon túliak javára. Nálad milyenek az arányok?

Előzmény: Törölt nick (2839)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.26 0 0 2839
"Számold össze inkább. A HVG majd minden számában volt az elmúlt hónapokban cikk a határon túli magyarokról: Szlovákiában épülő ipari parkról, romániai médiaügyekről, autópályáról, burgenlandi bankkölcsönről stb. Izraelről meg nem tudom, volt-e egyáltalán valami."



Nyihihi:)))
Mintha kissé egyoldalúan olvasgattad volna az utóbbi hónapokban a HVG-t, nem?:)))))


De ha gondolod, összeszámolhatjuk csak az utóbbi három hónapban hány olyan cikk jelent meg a Szabad Nép Szabadságban és a HVG-ben , melyet az itteni .(öncenzúra) ....automatikusan a szaktopicba zavartak volna...:)))))


Meg fogsz lepődni.
Vagy nem..
Előzmény: Híd (2837)
renonc Creative Commons License 2005.07.25 -1 0 2838

Kedvesem, szeretnélek felvilágosítani, hogy amit még nem ismersz, az nem mind jiddis. Szóval nem én antiszemitáztam, hanem te jiddiseztél.

De ne térjél el (szokásod szerint) kérdésem tárgyától: állj helyt tényekkel azért, amit holmi szerkesztőségi belháborúról  hamáltál (finoman szólva: meséltél)!

 

PS

Ami meg a határon túli ügyekről szóló tájékoztatás hiányát illető  (ugyancsak alaptalan) megjegyzésedet illeti: ha olvasnád, és nem csak fikáznád (ez remélem nem tünik jiddisnek) a lapot talánm nem írnál ilyen csacsiságokat... (Tudom: a szamár is ószövetségi állat)

 

 

 

Előzmény: Messire (2836)
Híd Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2837

Te ne csúsztass, légy szíves. Számold össze inkább. A HVG majd minden számában volt az elmúlt hónapokban cikk a határon túli magyarokról: Szlovákiában épülő ipari parkról, romániai médiaügyekről, autópályáról, burgenlandi bankkölcsönről stb. Izraelről meg nem tudom, volt-e egyáltalán valami. Szóval szállj magadba, légy szíves. 

Előzmény: Messire (2836)
Messire Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2836

Ejnye renonc, ne csúsztass, most nem cikket írsz! :) Mi a zsidózás abban, hogy egy hangzásra jiddis, számomra ismeretlen kifejezést értelmét próbálom tudakolni? A szót még mindig nem értem, na mindegy, lehet hogy ez egy szerkesztőségi szleng. :) Egyébként az ősi (és tulajdonképpen egyetlen) szdsz-es fegyverhez nyúlsz: a reflex-szerű antiszemitázáshoz. Ezt csináljátok a lapban is  Ebből éltek, a zsidóságot rántjátok pajzsként magatok elé, holott meg sem tudtok különböztetni egy menórát egy skandináv gyertyatartóktól. Politikai, egzisztenciális fegyverként kell nektek a zsidóság, semmi másra. Ezért is nézem le a Lipovecz-boyokat.

 

Azért ha már kedvenc témátoknál vagyunk, egyszer számold már ki, hogy a hvg hány cikket ír Izraelről és hányat mondjuk a határon túli magyar közösségekről. Megdöbbentő lesz az arány. A hvg családilag az szdsz-hez bekötött szerkesztősége Magyarországon él, magyar nyelven ír, de nem érdekli a magyarság, sőt akadnak olyan ügyek, amelyekben kifejezetten ellenséges a viszonya vele szemben.

Előzmény: renonc (2835)
renonc Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2835

A kért tények helyett zsidózás.

Futod a formádat.

Mit csinálnál, ha még meleg is lenne...?

 

PS

A hamálást csak elütöttem. De hogy neked mindenről az jusson eszedbe?!

Lehet, hogy személyesen Mórickához van szerencslém?

Messire Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2834

Persze, ha nem csak hamáélsz

 

Kedves renonc!

 

Ez a "hamáélsz" valami jiddis argó? Bocs, de nem értem.

Előzmény: renonc (2831)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.20 0 0 2833
"A hvg gyakorlatilag olvashatatlanná vált. Heti Blikké, színes mi az izévé vált"



Hja kérem, ahol már Mayer Aranka "operettszubrett és koronatanú" a heti "sztár"vendég a Linder-Horváth párosnál...:)))))))))))))))

Ott már a bulvár is enyhe kifejezés...



Nahát:)
Előzmény: Messire (2830)
Híd Creative Commons License 2005.07.20 0 0 2832
Na, erre én is kíváncsi lennék. Tudtommal Iván azért ment, mert menni akart. A belháborúból meg semmi nem igaz.
Előzmény: renonc (2831)
renonc Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2831

No nézd csak, magácska még mindig itt pörög? Ezt hívják monománának?

Hát az elmondottakból szerintem legfeljebb pontosan annyi az igaz, mint ahogy összeomlás előtt áll a magyar gazdaság.
Hol is olvasgatok mostanában ilyen fikázó-akadémiai remekléseket?

Persze, ha nem csak hamáélsz, azért éredekelne egy s más a hávégés belviszályokból?

Vagy már megint csak úgy találgatsz a levegőbe?

Elő hát fő gyengéddel, a tényekkel!  

Messire Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2830
A hvg gyakorlatilag olvashatatlanná vált. Heti Blikké, színes mi az izévé vált. Én ennek örülök, mert ahogy itt mindig is hangoztattam, ez az újság sokat tett az emberek félretájékoztatásáért, átveréséért, manipulásáért, és szemérmetlenül visszaélt azoknak az embereknek a jóindulatával, akik éppen tőlük vártak hiteles információkat, elemzéseket.  Az egyenletesen süllyedő példányszám, Lipovecz bukása, a szerkesztőségben kirobbant belháború és tanácstalanság, az eddig jól futó "lovak" kifáradása is mind-mind azt jelzi: léket kapott a hvg hajója. És ez jól is van így, hiszen örökké nem lehet az embereket büntetlenül becsapni. Bizony, kedves portrés, ez rád is hatványozottan igaz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!