Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2011.01.05 0 0 147

Hej-haj...:))

Előzmény: ZTEAM (144)
ZTEAM Creative Commons License 2002.08.28 0 0 146
Latom hü vagy a szakmadhoz/zoologus,a magyar szoclib...../De nem tudom mi a francot akarsz.A ket dolgot nem tudod összehasonlitani/marmint az ittenit meg az ottanit/A problem az öereg hogy Kreiszky es Palme halott.Mert a szocialdemokracia/a valodi/valahol ott kezdödik.Masrol meg nem erdemes beszelni.Ma egesz europa szop es kepzelödik hogy de jo lesz ha egesz Europa egyseges lesz.Ha kinyitnad a szemedet akkor latnad hogy kiknek.na ennyi.
Előzmény: Messire (145)
Messire Creative Commons License 2002.08.28 0 0 145
Igazad van: "Ha nem tetszik lehet menni a pi....ba." Megértem az osztrákokat, ha téged olvaslak!
Előzmény: ZTEAM (144)
ZTEAM Creative Commons License 2002.08.28 0 0 144
Eleg sok marhasagot hordtatok össze ezen a topicon.Legalabb is innen Becsböl nezve.Ne hogy azt gondolja valaki hogy az Osztrakok "beepitett embere" vagyok.egy büdös fraszt.Csak hogy a valosag maskeppen all.Elöször is az osztrak egy büdös bunko nepseg/van persze kivetel csak jelenleg lenyomjak a viz ala/arrol nem beszelve hogy Adolf is osztrak volt es nem nemet.Ezt nem nagyon szeretik hallgatni.Nos a nepesseg nagy resze Jörgi seggit nyalja söt meg az arvizi karok ellenere is sürgetik az ugynevezett adoreformot a lemondott vadaszgepvasarlasrol meg nem is beszelek.Amig sör van meg ilyen joldumalo legeny marad addig nem kell felni.Meg kanzler is lehet belöle jövöre.Es ki az a marha aki Eu szankciorol beszel?Valaha jart itt egy bizottsag hogy szankcio lesz meg egyebek de mivel ez a tetü orszag atmenet a kelet es a nyugat közt nem lett szankcio.Hogy is ne hogy meg ebböl is kapacitaljanak.Mi magyarok meg tenyleg egy farkincak vagyunk.Mindig annak a valagat nyaldossuk aki a legnagyobb szart eteti be velünk.Azt regeltek hogy könnyitik a magyarok munkavallalasat.Nos igen.Ha diplomad van es lehetöleg magasan kvalifikalt akkor jöhetsz melozni mint rabszolga.Havi1800euroert.Mert ennel többet nem fizethetnek a külföldi agynak ha ertelmesebb es kepzettebb mint az osztrak.Mert akkor felborul az egyensuly.Jön a szakszervezet meg egyebek.Aztan ha jo az indusnak meg mas egyeb nacionak akkor a magyar örüljön hogy eurot kereshet.Hogy neha emberi mivoltaban megalazzak az egy dolog.Ez egy naciland.ha nem tetszik lehet menni a pi....ba.hogy ez nem Europai norma?na es nagy ivben le van szarva,elvegre Ausztria egy szuveren allam is nem tür semmi belepofazast a "belügyeibe"na kicsit hosszu lett.Akinek nem inge gatyaja ne olvassa vegig.
Előzmény: Messire (143)
Messire Creative Commons License 2002.08.27 0 0 143
Mekkora bődületes cirkuszt műveltek Haider miatt! Hány antidemokratikus döntést hozott a néppárti-szabadságpárti kormány azóta? Jól leégett a komcsi internacionálé és magyarországi tagozata megint.
Woland Creative Commons License 2000.09.12 0 0 142
Hát ez a meccs eldőlt. Elég simán.
ttaarrllee Creative Commons License 2000.09.09 0 0 141
Antidemokratikus lépésekről csak az EU tekintetében beszélhetünk. Kezd ez a társaság egy kissé agresszívvé válni.
anyuxxx Creative Commons License 2000.09.09 0 0 140
Az EU-14 által rendelt tanulmány javasolja, hogy oldják fel az Ausztria elleni
szankciókat. Megállapitották, hogy a jelenlegi jobboldali kormánykolalició
betartja az elfogadott aurópai normákat.
Akkor nem is voltak antidemokratikus osztrák döntések ?
Messire Creative Commons License 2000.08.31 0 0 139
Nem! Küldd át légy szíves még egyszer!
Előzmény: kilgoretrout (138)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.08.30 0 0 138
Szerintem az van, hogy így próbálják elaltatni a résen lévo kommunisták és liberális elvbarátaik figyelmét. Holnap majd megjelenik egy cikk a szélsobal újságjában (népszava), hogy ott, ahol kihelyezték a helységnév-táblákat, a kisebbségeket gyalázó feliratok jelentek meg... Az mindegy, hogy igaz, vagy sem...

Írtam egy csomót, megérkezett?

Előzmény: Messire (135)
lujza Creative Commons License 2000.08.29 0 0 136
Nem lehet, hogy elkezdték már a tanévet azok a gaz nácik ?
Messire Creative Commons License 2000.08.29 0 0 135
Bevallom izgulok. Tegnap a Lajtavidéken (SZDSZ-szavazóknak Burgenland, hisz' ne magyarkodjunk!)kihelyezték a kisebbségi nyelveken írt várostáblákat. Mindenütt, ahol a kisebbségek létszáma eléri a húsz százalékot. Magyarul, horvátul. Ahogy figyeltem, az első napot megúsztuk, nem történt az, ami Marosvásárhelyen a szemem előtt: mármint, hogy a reggel kirakott magyar nyelvű táblát estére derék "többségi" honpolgárok fekáliával olvashatatlanra bekenték.

Persze még csak egy nap telt el. Ráadásul Karintia aránylag közel van a Lajtavidékhez, mi van, ha ez a szélsőjobboldali labancvezér (bár ez sem jó kifejezés, mert a labancnak a kuruc az ellentéte, az pedig szintén nacionalizmus, sőt tulajdonképpen antiszemitizmus!...) - tehát mi történik, ha az osztrák fasiszták vezére, Jörg Náci Haider (tojást a fejire!) éjjel egy SS-kommandót vezérel a felsőőri határba és ott megrendezi a hosszú táblák éjszakáját?! Legyünk éberek! A Néphazi két napja nem írt már a Haider-féle náci-veszélyről. Valami készül.

Harry Lime Creative Commons License 2000.07.19 0 0 134
Azért ebben a "hamarosan" kijelentésben, nem vagyok olyan biztos!En az év vége elött, nem számolok vele.
Előzmény: Messire (133)
Messire Creative Commons License 2000.07.19 0 0 133
Sajnos hamarosan fololdjak a szankciokat. Mi hulyek meg joban voltunk az osztrakokkal. Ossze kellett volna veszni veluk, mert az ugyan ellentetes lett volna a nemzeti erdekekkel, de a magyar politikanak szolgalelkunek kell lennie, mar csak az otveneves hagyomanyok miatt is! De most legyunk eberek! Az osztrak hegyivadaszok mar keszulodnek....a soproni fogorvosi rendelokon es benzinkutakon at behatolnak az orszag szivebe, egy atkarolo hadmuvelettel megszalljak a Balatont es egy perc alatt a pesti Julius Meinl-ekben vannak!

:)

BaSand Creative Commons License 2000.07.14 0 0 132
Viszont mi nem fogunk bedőlni a nácijának. Nem tudom, hogy hallottátok-e, hogy horvát-német kétnyelvű helységnévtáblákat helyeztek el a náci osztrákok. Ebből is látszik, hogy nácik, mert, ha nem lennének nácik, akkor horvát-osztrák táblákat föstöttek volna. Fujjjjj, de útálom az ilyeneket. Éjjenek a szankciók, még egy két percig. :-))
Előzmény: szalonna (129)
Harry Lime Creative Commons License 2000.07.14 0 0 131
Egy dolgot nem szabad figyelmen kivül hagyni. Az ÖVP sem egységes, mert amig olyan emberek töltenek be meghatározo szerepeket mint pl: E.Busek, akkor nem szabad csodálkozni semmin sem!
Előzmény: speaker (128)
Harry Lime Creative Commons License 2000.07.14 0 0 130
Megkérdezték a 3 "bölcsek egyikét, hogy miképpen is ohajtják Austriát megfigyelni.
A válasz Helsinkiböl:"Egyenlöre semmi ötletünk sincs"!
szalonna Creative Commons License 2000.07.13 0 0 129
Pár napja az olaszországi tengerparti üdülováros Jesolo díszpolgárnak választotta Jörg Haidert. Az ünnepségre több olasz politikus ment el állítólag, tartományiak és országosak vegyesen. Állítólag Haider elég népszeru Északolaszországban, a lignanoi karneválra saját maga vezetett le osztrák sörökamiont, és saját maga mérte a sört. Rövidesen el fog látogatni olasz holokausztemlékmühöz is.
speaker Creative Commons License 2000.07.13 0 0 128
Azt írja az újság, hogy Párizsban és Brüsszelben a nemzeti ünnepeiken a dísztribűn főhelyére hívták meg és várják a párizsi és brüsszeli osztrák nagykövetet. "Gesztusnak" szánják. Ausztria viszont azzal nyerné el az én gusztusomat, ha hanyagolná ezeknek a beképzelt nacionalistáknak a dáridóit, de ez a Néppárti-Szabadságpárti koalíció -sajnos- túlságosan béketűrő.
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.13 0 0 127
Belgiumba küldtek már "bölcseket"? :)
Előzmény: IGL2 (125)
Harry Lime Creative Commons License 2000.07.13 0 0 126
Ha nem is közvetlenül ehez a témához kapcsolodik, de mint érdekesség gyanánt. Megtalálták a hires Toplitz-See kincsét!
IGL2 Creative Commons License 2000.07.13 0 0 125
Az Európai Emberi Jogi Bíróság szerdán kijelölte azt a három "bölcset", aki felméri Ausztria politikai állapotát, az Európai Unió elnökségének felkérésére. A szakértők által elkészített jelentés, kedvező esetben, az uniós országok Ausztriát érintő szankcióinak végét is jelentheti. Wolfgang Schüssel osztrák kancellár szerint a jelentés miatt akár a tervezett osztrák népszavazás is elhalasztható.

A portugál EU-elnökség végnapjaiban Ahtovio Guterres miniszterelnök felkérte az Európai Emberi Jogi Bíróság elnökét, Luzius Wildhabert: válasszon ki három szakértőt annak felmérésére, mennyire elkötelezett Ausztria az európai értékek mellett.

A strasbourgi székhelyű bíróság közleménye szerint a három bölcs a következő: Martti Ahtisaari volt finn elnök, Marcelino Oreja volt spanyol külügyminiszter és Jochen Frowein német jogászprofesszor, a heidelbergi Max-Plancs Intézet igazgatója.

Szóval a bölcsek vizsgálódnak. Kiváncsian várjuk a végeredményt.

Messire Creative Commons License 2000.07.13 0 0 124
Kétnyelvű helységnévtáblákat helyeznek el
Burgenlandban

Wolfgang Schüssel osztrák kancellár jelenlétében ma
felavatják az első hivatalos burgenlandi kétnyelvű –
horvát–német – helységnévtáblát: a Kleinwarasdorf
(Mali Boristof) határában rendezendő ünnepség
egyúttal kezdete a többi 46 hasonló és a négy
magyar–német tábla kihelyezésének. Ez utóbbi
pontos időpontját Michael Rácz, a 25 százalékban
magyar ajkú Oberwart (Felsőőr) polgármestere
pontosan még nem tudja. Rendezetlen a vita arról is,
ki állja a költségeket. A helyi kiadások többnyire a
tartományi-községi költségvetést terhelik, ebben az
esetben, s a mostani költségvetési szigor közepette
azonban az érintett települések többsége Bécstől
várja a pénzügyi fedezetet.

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület felsőőri székhelyén sajnálják, hogy a
központi ünnepség nem magyar esemény lesz – sőt a nyári szünet miatt még a
kulturális műsorban sem lép fel magyar tánc- vagy énekegyüttes. Hiába – teszik
hozzá –, a horvátok a létszámban legnagyobb népcsoport Burgenlandban, övék
az elsőbbség. Az ausztriai népcsoportok jelentősen felértékelődnek az augusztus
1-jei alkotmánymódosítással: ekkor a népcsoport cikkely kiegészül azzal a
memorandummal, amely állami célkitűzésnek minősíti a hat ausztriai népcsoport
(benne a magyar, horvát, szlovák, roma) jogainak tiszteletben tartását, valamint
kulturális és nyelvi hagyományainak megőrzését. Az egyhangúlag meghozott
parlamenti döntés szentesíti az osztrák kormány pár héttel korábbi döntését,
amely október 1-jei hatállyal Felsőőrön (Oberwart), Alsóőrön (Unterwart),
Felsőpulyán (Oberpullendorf) és Vasvörösváron (Rotenturm an der Pinka) – a
német mellett második hivatalos nyelvként ismerte el a magyart. A
népcsoportok képviselői a döntést üdvözölve változatlanul úgy vélik: a
népcsoporttörvény egészében megérett az átdolgozásra.

Szászi Júlia*

*(O volt az, aki meghamisitotta Jorg Haider szavait egy Nepszabo-interjuban. Ezzel a Magyar Koztarsasag erdekeinek artott. Termeszetesen ezert semmilyen elmarasztalast nem kapott fonokeitol. Sot, talan meg jutalmazasban is reszesult.)

Harry Lime Creative Commons License 2000.06.26 0 0 123
T. GP.
Feltetelezem, hogy ismered J.Haider velemenyét Stoiber személyét illetöleg!?
Előzmény: Törölt nick (119)
Harry Lime Creative Commons License 2000.06.26 0 0 122
Ha létezne egy olyan rovat, ami a honap legszellemesebb és legjobb hozzászolását jutalmazná illetve jelölné meg, azt hiszem a legjobbak között lenne ez a nyilatkozatod! Gratulálok!

Ps:W. Piroska hozzászolasa se akármilyen!(De. nemzetigyász)

Előzmény: Gyurkaferko (113)
szalonna Creative Commons License 2000.06.25 0 0 120
kedves Gyurkaferkó!

És még nem is szóltál az utak mentén beásott Sacher tortavetőkről és az élesretöltött melanzságyúkról. Vagy nem vagy éber, vagy csak szépíteni akarod a képet.....

Kedves Gombperec!

Kösz a Brockhaus idézetet a Jane topkiban. Esetleg majd ird oda meg, mikor Brockhaus, mely cimszó...

Üdv

szalonna

Előzmény: Gyurkaferko (118)
Gyurkaferko Creative Commons License 2000.06.24 0 0 118
Tisztelt Topic-társak!
Életem kockáztatása árán megérkeztem hivatalos kiküldetésemből. Sajnos semmi jóról nem tudok beszámolni Nektek!
Iszonyat ami Ausztriában van!
- Úgy kezdődött, hogy mikor átléptem Hájderlandba, elvágták az összes távközlési-kapcsolatot köztem és hazám között. (Ez az igazi Praktikum!)
- Rövidesen feltűnt, hogy ugyan van még néhány Mercedes meg BMW az utakon, de már egyértelmű jelei vannak a hanyatlásnak - alig volt autó az úton: nyilván a többieknek már nincs pénze benzinre!).
- Többször lehúztam az ablakot, hogy kiszagoljak, érződik-e a terrorszag. Egy idő után azt vettem észre, rajtam kívül senki nem meri ilyen nyíltan "szondázni" az EU-szankcionált rendszert! A megfélemlítés legmagasabb szintje! Minden osztrák autó ablaka fel volt húzva! Egy se merte lehúzni - még menet közben sem! Orwelli megalázása ez egy népnek!
Pedig ha kihajolnak, tapasztalhatták volna a pokol tüzének perzselésére emlékeztető hátborzongató érzést.
- Már majdnem átértem Bajorországba, mikor az égből az Úristen a nála összegyűlt osztrák-sirató könnyeket visszabocsájtotta a földre. - Ó, micsoda bizonyság ez! A transzcendens világ ily módon csatlakozik a felvilágosult Európa álláspontjához!

Ausztria elhagyása után átértem abba a Bajorországba, melynek - talán a földrajzi közelség miatt - megfertőzött lakosságának 2/3-a támogatja Hájdert, és melynek vezető minisztere a jobboldal előretörését hozó osztrák választások utáni napon meghívta Schlüssel (© Heti Hetes) kancellárt egy látogatásra. De róluk most inkább nem írok…

Összefoglalom:
Vigyázzunk - Ausztria nagyon-nagyon rossz útra tévedt!

Ös-eb Creative Commons License 2000.06.20 0 0 117
Kedves Gyurkaferko!

Kosz a "magyarazatot" es a sok nevetest:-))

De figyelmeztetlek, hogy a bajorok nagy resze hajderekkel szimpatizal (most mar en is kisbetuvel irom:-)) Ugyhogy nagyon vigyazz, ha arra mesz!

Remelem beszamolsz errol az utadrol is az indexbe, ugyanis nem tudom fogni az Izraeli radiokat:-)

Na jo utat es jo koncertet (mar ha nem tamad meg az eb-veresegbol hazaaramlo fasiszta huligantomeg, es egyaltalan felengednek a szinpadra:-)

Üdv: Ös-eb

Gyurkaferko Creative Commons License 2000.06.20 0 0 113
ÚÚÚÚÚÚÚRISTEN!
Holnap keresztül kell mennem Ausztrián (irány Németország).
Ha hozzájárultok, akkor - mint a topic hivatalos kiküldötte - bele fogok szagolni a levegőbe, vajjon érződik-e az egész EU által elítélt terror szaga!
Ha péntek éjfélig nem jelentkezem, akkor tudhatjátok: a szélsőjobbos, EU-szankcionalizált fasiszta Osztrákok börtönbe zártak. Ebben az esetben indítsatok diplomáciai hadjáratot kiszabadításom érdekében (érdeklődőknek meg tudom adni az izraeli rádió telefonszámát is:-)!
Ég veletek, barátaim!
II.George Creative Commons License 2000.06.20 0 0 112
Gyurkaferko!
Danke Schon a magyarazat!
Igyekszem nem ferre erteni!
Előzmény: Gyurkaferko (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!