Keresés

Részletes keresés

karma police Creative Commons License 2001.03.09 0 0 686
peldaul engem
Előzmény: Rsüni (219)
karma police Creative Commons License 2001.03.09 0 0 685
hat ebben van valami...
Előzmény: bródyjános (193)
Mario Brekt Creative Commons License 2000.09.24 0 0 683
Kedves rezső!
Ez nem utálat kérdése. Igyekeztem "összemelegedni" vele. De egyetlen értelmes választ sem kaptam tőle (csak elutasítást). Felhívnám a figyelmedet, hogy inkorrektül fogalmaz meg dolgokat, elferdíti a valóságot és kihasználva nagyon sok ember lelkiszegénységét, nyilvánvalóan csúsztat. Ha sarokba szorítják, elsumákolja a válaszokat. Mivel a jobboldali újságírás sztárja, elvárhatná tőle az ember, hogy korrektül (meg)feleljen a kérdésekre, még akkor is, ha azok kényelmetlenek, vagy éppen provokatívak. A kérdező nem azért kérdez, mert szerepelni akar, hanem azért mert úgy gondolja, másokat is érdekel a téma. Ha elolvasod a Giczy cikket a Demokratában, ugyanezt a jelenséget tapasztalod. A politikai újságírás egyik fegyvere a provokáció és akkor lesz újra jajj nekünk, ha mindenki egyformán gondolkodik…
Előzmény: rezső (681)
rezső Creative Commons License 2000.09.24 0 0 681
kedves mario, lovasutálatodat immár identitásod részeként kezelem. te dolgod, meg sem kisérellek befolyásolni.

csak arra hívnám fel a figyelmed, hogy én nem lovas ismertésével, annak értékelésével foglalkoztam, nem annak milyensége érdekel. (látod milyen érdekes lenne például ha a Világgazdaság, vagy a HVG jobban ismertette volna a cikket.) én pvc azon állításra reflektáltaml , hogy a riporter "lemosta-e" lovast.

és bizony az derült ki számomra (akkor is amikor néztem), hogy inkorrekt volt. és az is, hogy messze nem kormány szócső az m1.

egyszer primitíven túlliheg, másszor inkorrekt módon betart.

de ezzel együtt sokkal jobb a gagyi tévéknél.

Előzmény: Mario Brekt (680)
Mario Brekt Creative Commons License 2000.09.24 0 0 680
Kedves rezső!
Azért egy-két dolgot nem értek:

"Stiegnitz elméletének alátámasztásával a német Die Zeit hetilap sem marad adós"
Ez a szokásszerinti fából vaskarika. Poénvadászat.

"balliberális Schmidt-Häuer adós marad"
Úgy tudtam, hogy balliberális csak Magyarországon van.

"Nyilván Ónodyt, akinek látványa is igazi élmény."
Úgy gondolom, hogy ehhez nem is kell kommentár.

Lovas: "A cikk szerzoje Christian Schmidt-Häuer, akinek elso, néven nevezett informátora az SZDSZ Új Generációja egyik vezetoje. Így tudhatunk meg olyan értékes "adatokat", melyek szerint Orbán "mai szülovárosa" (…) Szolnok, és a vele való sógor-komasági kapcsolatok Meciarra emlékezetnek."
Fábián: "Mi megkérdeztük a két urat, a két szerzo urat, ok nem vállalták föl. Nem a saját írásukat, hanem azt nem vállalták föl, hogy a német szerzo rájuk hivatkozik egy ilyen cikkben, mert ugye elmondásuk szerint ok ilyet nem mondtak. És valóban, átküldték nekünk, ezt kollégáim el is olvasták, a Leszámolás a Szent Korona-tannal, ok azt mondják csupán, hogy a Horthy-rendszer, az feudális volt. Utalnak arra, hogy volt egy ilyen. De ebben az o cikkükben egy utalás nincs a magyar kormányfore és személyére sem." stb.
Lovas: -
Ez egy jó szokása Lovasnak. Nem válaszol!

Előzmény: rezső (678)
Gurg Creative Commons License 2000.09.24 0 0 679
pvc irja:

"Az adófizetők pénzéből támogatják az 56-os intézetet....ezt hívják demagógiának nem?
Mi a fenéből támogatják... a többi intézetet ami teccik Lovinak? "

vannak intezetek (hogy melyek ezek, pvcpadlo nem kozli), melyeket tamogatnak (hogy egeszen pontosan mibol, azt pvcpadlo nem kozli), ezek teccenek Lovinak........(ezt pvcpadlo bizonyara natyon jol tudja)
ez nem demagogia, ez szin tiszta marhasag

Előzmény: Törölt nick (677)
rezső Creative Commons License 2000.09.24 0 0 678
kedves pvc. hiányérzetem van

fenntartod állításodat? akkor igazolnod kellene.

nem tartod fenn? akkor azt kellene leírnod.

és elnézést kellene kérned. nem azért mert tévedtél. hanem azért, mert indulatból állítottál valamit bizonyíték nélkül, és tudatosan tévesztettél meg embereket. csak azt a néhány ezret, aki ezt olvassa.

és mivel nem először igazolódik ez be, nem annyira bort kérnék tőled, mint azt, hogy hagyjál fel vele. maradj a tényeknél, akkor könnyebb lesz. neked is, nekünk is.

Előzmény: Törölt nick (677)
ÁVH-ás et. Creative Commons License 2000.09.24 0 0 676
Igy van ahogy mondod elvtársam, Orbán leginkább Drakulához hasonlít!

Döntsd meg a kormányt, ne siránkozz!

Előzmény: Mario Brekt (675)
Mario Brekt Creative Commons License 2000.09.24 0 0 675
Csak, hogy teljes legyen a kép!

"Az utóbbi egy-másfél hét is hozott a konyhájukra "nyereséget". Tomboló antiszemitizmusról számolt be a Wiener Journal c. havilapban egy Peter Stiegnitz nevű bécsi úr, aki szociológus és mint hirdeti, a "mentológia", a hazugságtan megalapítója. Saját tanához bevezetőül írja: "A hazugság a valóságtól való tudatos elfordulás". És leszögezi: valamennyien hazudunk. Stiegnitz a tanát nem csak magyarázza, de gyakorolja is cikkében.
Stiegnitz elméletének alátámasztásával a német Die Zeit hetilap sem marad adós, amelynek Viktor király címen megjelent terjedelmes cikke már az alcímében antiszemitázik. A cikk szerzője Christian Schmidt-Häuer, akinek első, néven nevezett informátora az SZDSZ Új Generációja egyik vezetője. Így tudhatunk meg olyan értékes "adatokat", melyek szerint Orbán "mai szülővárosa" (hogy valakinek a szülővárosa miként lehet például tegnapi, azzal a balliberális Schmidt-Häuer adós marad) Szolnok, és a vele való sógor-komasági kapcsolatok Meciarra emlékezetnek. Nyilván Ónodyt, akinek látványa is igazi élmény.
Hogy a beszámoló igazán kerek legyen és minden oldalt meghallgasson, Schmidt-Häuer megkereste - nos, kit: Vásárhelyi Miklóst. Ő elmondta a kerekre nyílt szemekkel jegyzetelő újságírónak, hogy Orbán bizony elvtelen ember.
Pontosabban, egyetlen elve van: király akar lenni. De Orbán hasonlít Horthyra, Klausra, Hitlerre - furcsa, hogy Drakula kimaradt." (Orbán szülővárosa, Szolnok, Demokrata, 2000/38)

rezső Creative Commons License 2000.09.24 0 0 674
Kedves pvcpadló, nem hittem volna, hogy úgy állítasz bizonyos dolgokat, hogy nem vagy a tények birtokában. De szívesen segítek. parancsolj, itt van az interjú:

m1 - Naprakész 2000. szeptember 20

Téma: A német Die Zeit cikke Orbán Viktor miniszterelnökről

Műsorvezető, Fábián Barna: Orbán Viktor politikáját és magát a kormányfő személyét igen súlyosan bíráló cikk jelent meg az egyik német hetilapban. A német szerző nem kevesebbet állít, mint hogy Magyarország miniszterelnöke hatalma megtartás érdekében az antiszemita jobboldallal is lepaktálna, sőt, a magyar kormányfőt királyként emlegeti. A cikket Lovas István újságíró, jó reggelt kívánok, a Naprakész vendége szemlézte, és gyakorlatilag a Magyar Nemzetben, a sajtószemlében egy rövid kivonatot készített belőle. Én azt hiszem, hogy ilyen kemény bírálatok még hivatalban lévő magyar kormányfő személye ellen nem irányultak, vagy legalábbis ilyen sűrítve nem.

Lovas István: Önnek sajnos teljesen igaza van. Én tíz éve figyelem, hogy mit ír a külföldi sajtó Magyarországról. Ilyen mérhetetlen tömören, ilyen aljas jelzőkkel én még cikket nem olvastam, hogy Orbán Viktor antiszemitákkal, cigányellenes tanácsadókkal veszi körül magát, hogy egyesíti magában Meciart, Haidert, hogy hasonlít Horthyra, hogy feudális, hogy Hitlerrel asszociálják. Ez, én azt hiszem, hogy ez példátlan.

Műsorvezető: Bizony a szerző, bizonyos Christian Schmidt-Häuer... ismeri személyesen az urat?

Lovas István: Nem, nem.

Műsorvezető: Ki hívta fel a cikkre a figyelmét? Vagy gyakorlatilag, mi ösztönözte arra, hogy erről egy sajtószemle készüljön a Magyar Nemzetben?

Lovas István: Az, hogy én naponta körülbelül 30 napilapot kénytelen vagyok elolvasni, hetilapot ahhoz, hogy egy sajtószemlét elkészítsek, és vannak barátaim, akik faxolnak cikkeket. Ez nem volt az Internetes kiadásban és ez faxon érkezett, úgyhogy onnan szemléztem.

Műsorvezető: A cikk első részében, amit a német író ír, ugye, megállapítások hangzanak, olyat, amit az előbb mondott, Haider, satöbbi, satöbbi. Itt a német szerző nem hivatkozik semmilyen forrásra, mintegy magánvéleményét mondja el. Ez mennyire lehet hiteles? Tehát mennyire lehet egy ilyen, hogy is mondjam csak, idézve önt, mocsokáradatot zúdítani egy hivatalban lévő miniszterelnökre?

Lovas István: Nézze, az idő, mivel szűk, én azt hiszem, hogy menjünk egy kicsit nagyobb lépésekben. Itt egy trendről van szó. Idejön egy újságíró és valamilyen csoda folytán csak SZDSZ-körüli emberekkel találkozik. És akkor megjelenik egy cikk, aminek lényege, hogy ez egy olyan ország, ahol tombol az antiszemitizmus, ahol a miniszterelnök és tanácsadói antiszemiták, ahol az antiszemita szélsőjobbal paktálnak, és utána ugyanezek az emberek azt mondják, hogy Magyarországnak veszélyezteti az Európai Unió-csatlakozását az, hogy antiszemita híre van. Tehát ők keltenek egy hírt, és utána azt mondják, hogy kérem, ez egy óriási baj.

Műsorvezető (közbevág): … csak van nekem ezzel egy problémám. A német szerző úr két, az SZDSZ Új Generációjához tartozó embertől idéz. Ők a Leszámolás a Szent Korona-tannal, nos, erre hivatkozik a német szerző…

Lovas István: Anélkül egyébként, hogy Ónodyt és Gosztost azonosítaná, mint az SZDSZ Új Generációját, fiatal liberálisok.

Műsorvezető: Mi megkérdeztük a két urat, a két szerző urat, ők nem vállalták föl. Nem a saját írásukat, hanem azt nem vállalták föl, hogy a német szerző rájuk hivatkozik egy ilyen cikkben, mert ugye elmondásuk szerint ők ilyet nem mondtak. És valóban, átküldték nekünk, ezt kollégáim el is olvasták, a Leszámolás a Szent Korona-tannal, ők azt mondják csupán, hogy a Horthy-rendszer, az feudális volt. Utalnak arra, hogy volt egy ilyen. De ebben az ő cikkükben egy utalás nincs a magyar kormányfőre és személyére sem. Neve nem is kerül említésre a cikkükben. Ellenben a német cikkben már ez úgy jön elő, hogy a német úr azt mondja, hogy a Szent Koronának azért, mert az Orbán Viktor feudalizmust akar, írja a német szerző, de mondom, semmi köze nincs a Szent Korona-tanhoz, törvények felett álló mitikus entitást kell megtestesítenie, mint azt a fiatal liberálisok, Gosztos Péter és Ónody Tamás kifejezték. Csakhogy Gosztos Péter és Ónody Tamás ebben a cikkben semmi ilyent nem fejez ki. Mennyire lehet ezt, mondjuk, ezek után, ezt a német urat komolyan venni, amikor olyan cikkre hivatkozik, amelyben semmi olyan utalás nincs, amit ő tényként állapít meg.

Lovas István: Ő a végén például Vásárhelyit idézi, idézőjelbe téve Vásárhelyinek a mondatait, és láthatóan összekeveri a jegyzeteit, amikor azt mondja, hogy Vásárhelyi, aki a Soros Alapítványnak a vezetője, az így, az egyszerű házból származó Orbán Viktort elküldte Oxfordba, kvázi, hogy mi milyen jó fiúk vagyunk, majd utána azt mondja, hogy amikor Orbánék hatalomra kerültek, akkor az intézetet megszüntették. Na most, az intézetről előtte szó se volt. Ebből látszik az is, miután én ismerem a gondolatmenetet…

Műsorvezető (közbevág): … ön írta is a sajtószemlében, hogy valószínűleg összekeveri a német úr…

Lovas István: … összekeveri a jegyzetet, mert az 56-os Intézetre gondol, amelyet most nem kormány támogat, hanem a budapesti adófizetők 45 millióval, mert Demszky finanszírozza ezt az intézetet. Na most, én csak azt akarom mondani, hogy az a tragédia, hogy Herczog Edit MSZP képviselő elmondja azt az Elsevir (?) című holland lapban, hogy Kövér László kijelentette, én jó magyar vagyok, mert nem vagyok zsidó, se régi kommunista…

Műsorvezető (közbevág): … jó, csak szorítkozzunk erre a cikkre most …

Lovas István: … jó, itt csak a trendről van szó, az, hogy ilyen cikkek megjelennek állandóan. Hogy lámpaernyőt akarnak készíteni szociológusból, mondja Vásárhelyi Máriának a lánya, illetve Vásárhelyinek a lánya…

Műsorvezető (közbevág): … ön a sajtószemléjében mennyire fogalmazhat meg saját véleményt? Mert ahogy láttam, nagyon sok, a német cikkben megjelent forrásra hivatkozik, de például egyet kihagy. Szalay Erzsébet szociológust nem említi, pedig ő az egyetlen, akit nem, őt véletlenül hagyta ki, vagy…

Lovas István: … miután egy sajtószemle az 2800 karakter, és több lapot kell idézni, nyilvánvaló, hogy nem mindenkit tudok idézni. Egy kilométer hosszú, mert ez egy hetilap, és egy hosszú cikk, ahogy a kezében van, látja, tehát nem mindenkit tudok idézni…

Műsorvezető (közbevág): … de azért kérdezném, hogy személyek, egy személy kimaradt, de például a német cikkben nagyon sok pozitívum is megjelenik Magyarországról, hogy az uniós csatlakozás előfutárai vagyunk. Ön ezt is kihagyta a szemléjéből.

Lovas István: Pontosan. Én azt akartam szemléltetni, hogy milyen képet kap az, aki ezt elolvassa és rögtön…

Műsorvezető (közbevág): … de ferdít, mert a német cikkben azért a magyar gazdaság előnye is fel van sorolva, és ön ezt a sajtószemléjéből kihagyta.

Lovas István: Hogyha elolvasta a címet, a címet. Az mi? König Orbán. Vagyis Orbán király. Mi az alcím? Az, hogy antiszemitákkal akar paktumot kötni. Tehát a cím megadja az egésznek a tónusát és az alcím. Úgyhogy nyilvánvaló, hogy lehetne. Egyébként Magyarországot nagyon nehéz támadni, mert a gazdasága remek, megy, mint egy gőzmozdony, előre, és azoknak az embereknek az érdeke, hogy valamivel megtámadják, a gazdasággal nem tudják, és akkor egy közös dologgal…

Műsorvezető (közbevág): … akkor ugye végszóra, mi volt ennek a lapszemlének, a sajtószemlének a célja? Bemutatni a cikket, vagy egy kis botránykavarás?

Lovas István: Azért, hogy végre észrevegyék, és azért próbáltam tömöríteni ezt a hosszút és a legpregnánsabb, legzaftosabb kitételeket, hogy valami felkavarodjon, hogy ennek végre vége legyen. Mert ez rendkívüli mértékben árt Magyarországnak.

Műsorvezető: Értem. Nagyon szépen köszönöm, hogy befáradt hozzánk.

Előzmény: Törölt nick (673)
rezső Creative Commons License 2000.09.24 0 0 672
Sajnos nincs hozzá technikám, meg nem is ismerem módját. De megtekintheted nálam videón.

Viszont ez nem ennek a topicnak a témája. nem óhajtanád valami konkrétummal igazolni állításodat a "lemosásról"? Vagy ezt is besorolhatjuk a nem bizonyított tények közé, ami után a moderátorok legújab szokása szerint kitiltás jár...

Előzmény: Törölt nick (671)
lujza Creative Commons License 2000.09.24 0 0 670
Kölök ?
Szvsz nem ez a megfelelö kifejezés, hanem a nyikhaj. :)
Előzmény: Pirítós (666)
rezső Creative Commons License 2000.09.24 0 0 669
kedves Pirítós, nem tudom mi mozgatja a mi pvcénket. de azt látom, hogy hajlamos harsányságokat világgá kürtölni, és amikor valaki rákerdez, hogy mivel igazolja állítását, vagy mellébeszél, vagy eltűnik a topicból.

az utóbbi a gyakoribb.

Előzmény: Pirítós (668)
Pirítós Creative Commons License 2000.09.24 0 0 668
Kedves rezső!
Nem gondolom (nem tudom), hogy pvc zsandár volt-e az átkosban vagy sem.
Csak azt tudom, hogy akkoriban biztos lyobban érezte magát, amikor még a jobboldaliaknak vagy kuss volt a neve vagy pl. 274.számú elítélt.
Asszem nem tudja megemészteni, hogy elmúltak a régi szép idők és éppen ezért esik neki ojan lyól, ha lát valami tehetséges iflyú gyereket, akiből egy megértőbb, felvilágosultabb korban akár komisszár is lehetett volna...;-)
Hali,
Pirítós
Előzmény: rezső (667)
rezső Creative Commons License 2000.09.24 0 0 667
csak nem? megjegyzem ahogy pvc érdeklődni szokott...
ráadásul az állandó zsidózása.
Előzmény: Pirítós (666)
Pirítós Creative Commons License 2000.09.24 0 0 666
Na mit gondolsz rezső, miért tetszett anyiira pvc-nek a kölök stílusa?
Ez a fránya nosztalgia...
Hali,
Pirítós
Előzmény: rezső (665)
rezső Creative Commons License 2000.09.24 0 0 665
nem emlékszem semmilyen egy percbe beszúfolt felsorolásba, arra viszont igen, hogy állandóan közbevágtak mondataiba.

Kedves pvc, a lámpaernyőst például azért idézte, mert a trendet próbálta vele érzékeltetni. Az pedig, hogy nem ismert a cikk magyarországon, az a honi sajtó szégyene.

illett volna ugyanis sokkal jobban felháborodni ezen, mint a grespiken...

és vajon az a kihallgatás-szerű hangnem, ahogy a srác vezette a beszélgetést, vajon a lemosását jelentette? amikor olyna kérdéseket tett fel, hogy ki hívta fel Lovas figyelmét a cikkre, és hogy mi ösztönözte arra, hogy erről írjon a Magyar Nemzetben.

szerintem rendőrségen szoktak így kérdezni, és a kérdezőt minősíti.

Előzmény: Törölt nick (659)
Patmore Creative Commons License 2000.09.23 0 0 664
Hacsak úgy nem...
Előzmény: Gorilla tanitvanya (663)
Gorilla tanitvanya Creative Commons License 2000.09.23 0 0 663
Lovas Istvan egy NACI, akit az amerikai neonaci csoportosulasok kuldtek Magyarorszagra, hogy kiirtson minden zsidot!

Nem ertem, hogy egy ilyen alak hogy fertozheti olvasok ezreit (5000 a Magyar Nemzet eladott peldanyszama, es az is csokken! A Szabadsag meg 8 millio peldanyban fogy!) a magyar neonaci szennylapok (Magyar Nemzet, Magyar Forum, Demokrata) oldalain!

Olvassatok el partom, a Munkaspart demonstraciojarol keszult jelentesemet!

Hallgass az eszedre, szavazz a Thurmerre!

Előzmény: Patmore (662)
Patmore Creative Commons License 2000.09.23 0 0 662
pvcpadlo,
azt mindig sejtettem, h a mágusokat idézéssel lehet lemosni,
na de azért, még némi részletre kíváncsi volnék,
már csak azért, hátha eltanulom a mágusmosást,
sose tudni mikor veszi hasznát ilyesminek az ember.

Szóval, hogyan mosta le Lovast?

Előzmény: Törölt nick (661)
Patmore Creative Commons License 2000.09.23 0 0 660
pvcpadlo,
konkrétan akkor hogyan is mosta le a Nagy Mágust?
má csak azé, hagy lássak egy igazi máguslemosást.
Előzmény: Törölt nick (659)
ÁVH-ás et. Creative Commons License 2000.09.23 0 0 658
Ha ismét hatalomra kerülünk, ami Demszky et. vezetésével nagyon is valószínű, ezt a Lovast az állatkertben ketrecbe zárva fogjuk kiállítani. Mert oda való.
rezső Creative Commons License 2000.09.23 0 0 657
Azt, hogy a riporter "lemosta" Lovast.

De Te láttad?

Előzmény: alfalfa58 (653)
gedeon_2001 Creative Commons License 2000.09.23 0 0 656
Talan azert, mert nincs ott ketrec?
Előzmény: rezső (649)
wizes Creative Commons License 2000.09.23 0 0 655
I-kes ige!
.. tom lenne de! / a .. tok is helyes/
A legújabb állásfoglalások szerint az ikes igék használata ilyen formában is megengedhető, sőt elfogadható, mivel a közhasználat győz!
Előzmény: alfalfa58 (654)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.09.23 0 0 654
OFF

rezso, szerinted: probalkozhatok, vagy probalkozhatom?

ON

Előzmény: alfalfa58 (653)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.09.23 0 0 653
rezso, mit kell bizonyitani?

Ha nagyon szukseges, en megprobalkozhatok vele...

Előzmény: rezső (652)
rezső Creative Commons License 2000.09.23 0 0 652
érdekes, amikor bizonyítani kellene egy kijelentést, hogy el tudnak tűnni egyesek...
rezső Creative Commons License 2000.09.23 0 0 651
még mindig nincs válasz pvcszipustól, sem székkutastól.
lujza Creative Commons License 2000.09.22 0 0 650
Szerintem semmi, pvcpadlónak volt kifogása, nem nekem. majd nyilván kifejti, részletesebben, ahogy illik. :))

Egyvalamit nem értek. Az újságirók tényleg azt hiszik, ha körbeinterjóvolják egymást, az érdekel valakit ? Mondjuk ez itt eléggé off, mert nem a jobboldali újságirók szokása, hanem a ballibeké, de én már lepusztulok, ezektöl az "x db újságiró leül aztán próbál okosakat mondani egymásnak tipusú "müsoroktól"".

menjenek el egy kocsmába, aztán dumálgassanak ott inkább, ott adnak sört is hozzá és ne untassanak már agyon minket a marhaságaikkal...

Előzmény: rezső (649)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!