Keresés

Részletes keresés

G.T. Creative Commons License 2000.10.27 0 0 2
Asszem 2 éve próbáltam ki, amikor az Őszi BNV-n állítottak ki. Nem sokáig szórakoztam vele. Valahogy nem gyakorolt rám túl nagy benyomást, annál inkább a Virus, a Nord-ok és a Waldorf-ok.
Persze gondolom, ha az ember belemélyed akkor biztos lehet vele jó dolgokat csinálni. Meg a szintézis az tényleg egyedi, másból biztos nem tudsz olyan hangzásokat kihozni. A kezelőszervei neki is realtime-ok, tehát színpadra termett.
A CS2x szerintem nem annyira egyedi hangszer, viszont sok preset és user hangszín van benne, mondjuk csak szólózásra nem használnám, egy szekvenszer szerintem mindenképpen kell hozzá.

G.t.

Előzmény: trend (1)
trend Creative Commons License 2000.10.26 0 0 1
Egyszerre szeretnénk szinpadon és otthon is használni. Szinpadon a könyű és sokoldalú használhatósága a szempont (real-time filterváltoztatás, stb), otthon pedig a egyedíség lenne a fontos.
Ezekszerint te hallottad a fizmo-t müködés közben? A hit-space-ben?
Előzmény: G.T. (0)
G.T. Creative Commons License 2000.10.26 0 0 0
Helló!

Szerintem az a lényeg, hogy mire akarod használni. A CS2x szerintem alap hangszernek való. Sokoldalú hangszínkészlettel + realtime kezelőszervekkel. Amennyire tudom a Yamaha AWM2-es hangkeltését használja. Ami náluk a PCM megfelelője.
Az Ensonique Fizmo egy speckóbb hangszer, speckó szintézissel. Ha egyedi hangokat akarnék barkácsolni akkor azt választanám. (Mondjuk nekem nem igazán tetszettek a presetjei.)

G.t.

Előzmény: trend (-)
trend Creative Commons License 2000.10.26 0 0 topiknyitó
Hello!

Egy rövid kérdés: felmerült két hangszer vásárlása. Az egyik a Yamaha cs2x, a másik az Ensiniq Fizmo. Mi szól mellettük, és mi szól ellenük, ti melyiket választanátok? Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

trend

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!