Keresés

Részletes keresés

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.11.06 0 0 531

"„A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát.""

 

Az Ember, Aki Sohasem Hazudott, ez alkalommal is igazat mondott.

Előzmény: Törölt nick (529)
frezenstein Creative Commons License 2011.06.30 0 0 524

Érdekes olvasmány a Fidesz 2010-es ígéretgyűjteménye

 

Szociális programmal kormányra jutva aszociális forradalmat kirobbantani - ez bizony politikai innováció a javából. Kormányunk tehát innovatív, ha úgy tetszik: forradalmi - állapítja meg egy elemző, aki hozzáteszi: a kormány "munkásellenzéke" viszont csak mostanában kezd felnőni a kihíváshoz.

"A jelzőtlen kapitalizmus erős akarása -valójában ez a Fidesz (ki tudja hányadik) gazdaságpolitikai fordulatának lényege" - írta Hargitai Miklós "A magyar grépfrút - Az ellenkezőjére fordult a Fidesz jólétiállam-víziója" című cikkében. A szerző leszögezi: a kormánypárt a kormányzás lehetőségét talán nem, a kétharmadot azonban még bizonyosan a szociális programjának köszönhette.

2011-ben meglepőnek tűnik, hogy milyen mondatok szerepeltek a Fidesz 2010-es választási programjában, amelyből Hargitai Miklós idéz is:

"Az alkotmányunk a rendszerváltoztatás céljaként fogalmazza meg a szociális piacgazdaság megvalósítását. Ezért a szociális biztonságot, az esélyek kiegyenlítését, az egymás iránti megbecsülést és elköteleződést közös alapértékeknek tekintjük."

Egy másik idézet, ugyanonnan, az előző kormányról: "Egymással szembeállította a leszakadó középrétegeket és a mélynyomorban élőket. Folyamatosan változó szabályokkal, bizonytalan támogatásokkal, igazgatási káosszal teljesen kiszámíthatatlanná tette az egyéni, a családi jövőt ott, ahol a kiszámíthatóságra a legnagyobb szükség lenne." Kicsivel később pedig: "A legszegényebbek közvetlen támogatására az állam jelenleg (2010-ben) is csupán a költségvetés kiadásainak egy százalékát költi el. A bevezetett újítások (Út a munkába) és reformok (családtámogatások és nyugdíjak visszafaragása) a legszegényebbeket sújtják legkeményebben."

"A dokumentumból éppen csak az hiányzik, hogy ha hatalomra kerülnek, ők majd abból a bizonyos egy százalékból is jócskán lefaragnak, és amit az alul lévőktől elvontak, azt odaadják a felső egymilliónak" -írta a publicista.

 


 

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=897812

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 522

Orbán és a népszavazás

Népszabadság 

 2010. július 26

 

Elutasította Orbán Viktor az ATV-ben, hogy népszavazást tartsanak az alkotmányról, mert ő a képviseleti demokrácia híve. Pár éve, az úgynevezett szociális népszavazás idején, amely elbuktatta a gyurcsányi reformokat, ezt még másként gondolta.  

 

 

Orbán: A népszavazás az erős Magyarországhoz vezető út egyik állomása
2007. június 28. 12:17
MNO

 

A népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy ez a fajta véleményalkotás visszaadja az embereknek azt a lehetőséget, hogy a valós helyzet tudatában értelmes vitát folytathassanak a saját és az ország jövőjét érintő legfontosabb kérdésekről. Orbán a népszavazást az erős Magyarországhoz vezető út fontos állomásának tekinti. Mint mondta, az az ország nem lehet erős, amelynek polgárai ki vannak szolgáltatva a hatalom hazugságainak. A Fidesznek most az a célja, hogy minél hamarabb – és egyszerre – lehessen megtartani a népszavazást az általa kezdeményezett kérdésekben. Ennek érdekében ősszel megkezdjük összegyűjteni az aláírásokat” – mondta Orbán.

 

 

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.02.03 0 0 519
Es valtanak megint:

Lesz kettős állampolgárságuk a határon túli magyaroknak

Aki ígérte: Németh Zsolt
Amikor ígérte: 2010. január 31.
Ahol ígérte: Interjút [1] adott az Indexnek
Előzmény: geszthi (332)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.01.28 0 0 518
Orbán: A profi futball ne kapjon a költségvetésből
2010. január 28., csütörtök 15:18

A profi labdarúgásra nem szabad, az iskolai sportra, az utánpótlás-nevelésre viszont kell költségvetési pénzt költeni Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint.

A politikus ezt azon a csütörtöki egyeztetésen mondta, melyen az NB I-es csapatok vezetői vettek részt - a magyar szövetség egyik megüresedett elnökségi tagsági helyére pályázó - Garancsi Istvánnak, a Videoton FC tulajdonosának meghívására a felcsúti Puskás Akadémiához tartozó alcsútdobozi Sport Hotelben



Tetszettek volna stadiont csinálni
2009. szeptember 3., csütörtök 00:14

Minimum 4,5 milliárd forintból, 15 vagy 30 ezer fő befogadására alkalmas stadion épülne Debrecenben, ha a kormány úgy dönt, hogy támogatja a beruházást. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke még a Levszki elleni győztes selejtezőmeccs lefújása után úgy nyilatkozott, ha pártja megnyeri a jövő évi választásokat, megépül a pálya.


Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.01.28 0 0 517
1 NAP!!!


Varga: A Fidesz nem fogja bevezetni az ingatlanadót

2010. január 27., szerda 15:48
---------------------------------------------------

Ingatlanadó: a Fidesz és a Jobbik is gondolkodik benne
MTI
2010-01-28 20:27
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.09.08 0 0 516
Medgyessy tojassal megdobalasakor es a mostani tunteskor: Akkor hallgassa meg a dobalokat is, most bezzeg berezelunk es hatso ajton elfutunk?


2003. október 19.

Botrányba fulladt a söjtöri Deák-emlékezés
Index

A miniszterelnök nem tudta elmondani ünnepi beszédét, mert MIÉP-es rendzavarók tojást, almát és köveket dobáltak a helyszínre érkező kormánytagok felé.

Ha a miniszterelnök el akar valamit mondani, az a helyes, ha elmondhatja, "és a miniszterelnök is hallgassa meg, amit neki szántak" - hangsúlyozta a szólásszabadság általános érvényét az eset kapcsán Orbán Viktor a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.



2009. szeptember 6

Botrány és tüntetés Esztergomban: Orbán szó nélkül lelépett
MTI

Orbán Viktor Fidesz-elnöktől reméltek segítséget a Meggyes Tamás polgármester tevékenysége ellen szót emelő tüntetők Esztergomban. Több százan várták a Fidesz-elnököt, de hiába.

Vasárnap délelőtt a tiltakozók felháborodásukat nem tudták személyesen kifejezni: a pártelnök furcsa mód hátsó kapun érkezett és távozott. Annak ellenére, hogy egy szülőnek érkezésekor megígérte: elmondja előadását és találkozik a rá várakozó mintegy háromszáz esztergomival. Ennek ellenére hátsó kapun távozott – a várakozók döbbenten fogadták a hírt. A jelenlévők időközben Meggyest Szégyelld magad! bekiabálásokkal fogadták; ő gyalogosan jött és ugyanígy ment el pártelnöke beszéde után

Bár zártkörű volt a rendezvény, néhány újságíró bejutott; az MTI munkatársának az István-ügyről azt nyilatkozta Orbán: „Oldja meg a kormány.”
geszthi Creative Commons License 2009.01.28 0 0 514
Orban Viktor "ezt le kell nyelni, ezzel most együtt kell élni, össze kell szorítani a fogunkat - és be kell lépni az Európai Unióba. "

Ja kerem, mig hatalmon volt addig a megalazast is lenyelni es be kell lepni. MOst meg ok akarnak ujraertekelni a belepest?

Van am bor a kepen.


Magyarország EU-tagságát kritizálta a Fidesz
MTI
2009. 01. 27., 22:08

Újra kell értékelni Magyarország EU-tagságát a Fidesz vezető politikusai szerint, akik úgy vélik, Magyarország egyértelműen vesztett az unióhoz való csatlakozással. Navracsics Tibor frakcióvezető és Pelczné Gáll Ildikó, a párt alelnöke egy Miskolci rendezvényen kritizálta az európai integrációt.

"Olyan helyzetben vagyunk, amikor sok mindent újra kell értékelni, talán újra kell értékelni európai uniós tagságunkat is" - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden egy miskolci pártrendezvényen. A Fidesz "Beszélgetések a jövőről" című rendezvényén Navracsics úgy kijelentette: az uniós csatlakozásunk óta eltelt csaknem öt év sokaknak nem bizonyította ennek előnyét.

A rendezvényen felszólalt Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke is, aki arról beszélt, hogy az unió támogatottsága Magyarországon jelentősen csökkent, "az európai uniós csatlakozás egyértelmű vesztese Magyarország".
Előzmény: geszthi (130)
geszthi Creative Commons License 2008.12.10 0 0 513
1 HET!!! :-)


2008 December 02 14:29

Orbán: Egyik héten az SZDSZ, másik héten az MDF voksait vásárolja meg a kormány
HirTV

Orbán Viktor szerint a parlamenti szavazásokhoz egyik héten az SZDSZ, másik héten az MDF voksait vásárolja meg a kormány. „De ha ez kevés, akkor árulót találva a Fidesz soraiból vásárol szavazatot- fogalmazott a Fidesz elnöke a változás szükségességét ecsetelve, miután találkozott a Reformszövetség vezetőivel.



2008 December 09 17:42:47

Tisztázza Orbán, mennyibe került az öt fideszes szavazata - MDF közlemény
Vilaggazdasag

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője keddi közleményében egy hétfő esti parlamenti szavazásra hívta fel a figyelmet: a szociális és foglalkoztatási tárgyú törvények kormány által támogatott módosításait ugyanis megszavazta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, valamint még négy fideszes képviselő, Pokorni Zoltán, Braun Márton, Járvás István és Manninger Jenő is.
Előzmény: geszthi (511)
geszthi Creative Commons License 2008.11.19 0 0 511
Az egesz topik mottoja!


"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél."

Orban Viktor(1993)
geszthi Creative Commons License 2008.10.25 0 0 510
Ez egy hobbi, vagy a BBC cikke ota (amit szinten en talaltam es linkletem be a sztrajk alatt es utana hozta le az Index :-)) agytorna.

Nem is meglepo, hogy miert nem tudtok felerni hozzam :-))
Előzmény: Törölt nick (502)
rabida Creative Commons License 2008.10.25 0 0 509
wizesre gondolsz?????
nem hinném, hogy fika lenne...
Előzmény: Törölt nick (508)
rabida Creative Commons License 2008.10.25 0 0 507
másod-harmad nickek, aha, mondod te a 8-assal kezdődő fikanikkeddel...
Előzmény: Törölt nick (505)
RontóPál Creative Commons License 2008.10.25 0 0 504
Rossz a  kérdés, geszti csak egy balszimpatizáns nikk, orbán pedig egy politikus, aki 5 hónap alatt a gazdasági helyzetre épített választási stratégiát 180 fokkal megfordította. ezért a kérdésed éppen orbán felé adekvát: "mennyit fizetnek a MINISZTERELNÖK ÚR-nak és kik azért, hogy ugyanabból a kiindulásból két egymásnak ellentmondó következtetést is hajlandó kimondani?"
Előzmény: Törölt nick (502)
wizes Creative Commons License 2008.10.25 0 0 503

Felét mint amit Neked.

mert ő olyan buta,  hugy mégh meg sem meri kérni az árát!

Pláne a Toi-Toi árát!

 

Amúgy imádom amikor cáfolhatlana bizinyítékáira legtermészetesebb módon a leggenyábbb személyeskedéssel válaszoltok.

Totál jellemező!!

Olyan igazi jobboldali erkölcserősítő hadgyakorlatoknak szánjátok? peg csak szánalmasok vagytok!

:((

Előzmény: Törölt nick (502)
wizes Creative Commons License 2008.10.25 0 0 501

Már ekkorára nőtt az IQ-lya?

;<))

Előzmény: geszthi (500)
geszthi Creative Commons License 2008.10.25 0 0 500
Mi van 8-aska?
Előzmény: Törölt nick (499)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.25 0 0 499
Ezt a JOBBKLIKK a nyáron elsütötte!

Belinkeljem, vagy COPYZZAM A TELJES SZÖVEGET??!

Mert Geszthi-énél biztos tényszerűbb....:))))
geszthi Creative Commons License 2008.10.25 0 0 498
Szinte napra pontosan 5 honap es ugyanolyan temaban epp az ellenkezoje!
Bravo szelkakas!


2008. majus 23 18:01
Hirszerzo

...A 2006-os vereség kapcsán határozottan állította, hogy a kampány "rosszabbul élünk, mint négy éve" - szakaszánál már biztosan tudta, hogy veszítenek, mert akkor már nyilvánvaló volt: az emberek nem hiszik el, nem megy át a tudatukba. Ehhez hozzátette: tulajdonképpen ő nem is akart győzni 2006-ban mert akkor már tudták, milyen rossz állapotban van a gazdaság.



2008. október 24. 21:16
MNemzet

Orbán Viktor szerint a Fidesznek kutya kötelessége, hogy a következő választást megnyerje; a politikus erről a Hír Televízió Péntek 8 című műsorának adott – felvételről sugárzott – interjúban beszélt.

„Nem választás kérdése, hogy akarunk-e nyerni, kutya kötelesség, hogy ha lehet, akkor nyerjünk” – fogalmazott Orbán Viktor,aki szerint Magyarország a jelenlegi politikai vezetéssel nem tud ebből a válságból kikerülni, „ezzel a miniszterelnökkel a forintot nem lehet megvédeni”.
geszthi Creative Commons License 2008.09.11 0 0 497
Erőszakra erőszak a válasz
ATV
2008. 09. 11.

Nem utcai demonstrációkkal lehet eredményesen fellépni a szélsőjobb ellen, hanem a kormánynak és a politikai pártoknak kell egységesen elhatárolódni tőlük. Az arra hivatott szervezeteknek pedig a meglévő jogszabályokat kell alkalmazni a Magyarországon élő kisebbségeket egyes kijelentéseivel kitelepíteni, megsemmisíteni akaró szélsőséges csoportokkal szemben – nyilatkozta a Délmagyar.hu-nak Károlyi SándorCsongrád megyei önkormányzati képviselő, az egyik cigányszervezet, Lungo Drom tagja.

Károlyi Sándor annak ellenére kitartott az utcai tiltakozást elvető álláspontja mellett, hogy nemrégiben ő is részt vett azon a tiltakozó demonstráción, amelyet falujában, Apátfalván a Magyar Gárda felvonulása ellen tartottak.


Apátfalván félnek a Magyar Gárdától
2008.01.07. 04:00

Apátfalva - A Csongrád Megyei Közgyűlés roma képviselője, Károlyi Sándor szerint az apátfalvi cigányok rettegnek a Magyar Gárdától.
geszthi Creative Commons License 2008.06.29 0 0 496
Ket nap alatt!!


MNO
2008. június 29. 16:40

Kosa Lajos polgármester arra is kitért, hogy a kormány sok esetben ellenségesen kezeli az önkormányzatok jobbító szándékú kezdeményezéseit, mint például a monoki polgármester esetében (az önkormányzat feltételekhez kötötte a segélyek kifizetését).



Gyurcsány 120 óra „valódi munkát” adna az állástalanoknak + Képriport
Fidesz: Gyurcsány nem a valós, nem az ország egészét érintő problémákról beszélt

2008. június 27. 15:14
MNO

Így nem lehet átalakítani sem a szociális, sem a családtámogatási rendszert – reagált a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentéseire pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Soltész Miklós szerint a szocialistáknak, „akik a sokadik válságtanácskozáson vannak túl”, a társadalmat leginkább érintő kérdésekkel kellene foglalkozniuk.
geszthi Creative Commons License 2008.05.20 0 0 495
A Fidesz-KDNP jelöltje: Marton István
2006-09-01 08:48


- Tizenhat év önkormányzati munka és hatvanhárom év tapasztalatával, határozott elképzelésekkel indulok a polgármester-választáson - mondta lapunknak Marton István. - Meggyőződésem, hogy a város gazdasági és erkölcsi helyzete megingott, sőt, jó híre is veszélybe került. Az új polgármester nagyon nehéz örökséget vesz majd át, hiszen a gazdasági problémák és az adósságállomány kezelése mellett a pártviszályok következményeit is el kell viselnie. A város adósságállománya már-már fojtogató. Tarthatatlan, hogy a forgalomképes vagyontárgyak értéke immár a teljes vagyon tíz százaléka alá csökkent, míg az adósságállományunk a négy évvel ezelőttihez képest megtízszereződött, elérte a hatmilliárd forintot.


Luxusautót keresnek Nagykanizsa polgármesterének
MTI
2008. 05. 17., 15:45 | Frissítve: 2 napja

Legyen benne tévé, meg cédé, meg elektromos napfénytető, legyen 220 lóerős és kerüljön tízmillióba, fogalmazták meg Nagykanizsán a polgármester új autójára kiírt közbeszerzési pályázatban a feltételeket. "Öreg vagyok már, szeretem a kényelmet" - indokolt a polgármester.

Sízsák, televíziózásra is alkalmas fedélzeti képernyő, bőr vagy fa kormány, betétek, 220 lóerő, tízmillió forintos vételár. Ezek az elvárások a nagykanizsai polgármester autójára kiírt közbeszerzési eljárásban.

A város költségvetésében elkülönített keretből olyan autót vásárolnának, amely nem lehet régebbi kétévesnél, maximum 35 ezer kilométert futhatott, külső-belső felszereltségének pedig számos extrát kell tartalmaznia. A közbeszerzési eljárás dokumentációja felsorolja, hogy a tévén kívül CD-tárral, első sportülésekkel, elektromos toló- és billenőtetővel, könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkeznie kell az autónak, de fantomfekete gyöngyház színét és Alcantara üléshuzatát - vagy azokkal egyenértékűeket - szintén tételesen felsorol a kiírás - olvasható a helyi Szuperhír hírportálon és a Zalai Hírlapban.


Marton Istvánnak kell a 220 lóerő
MTI
2008. május 19., hétfő 17:28

Nagykanizsa megyei jogú város polgármestere zokon vette, hogy a sajtó a hétvégén negatív színben tüntette fel az új szolgálati autó beszerzését. Az "öreg vagyok már, és szeretem a biztonságot és szeretem a kényelmet" indoklást először letagadta, majd kontextusából kiragadottnak nevezte.

Marton István (Fidesz, KDNP) hétfői sajtótájékoztatóján kiemelte: "köztudott, hogy egy luxusautó ára legalább 20 vagy inkább 30 millió forint, ezzel szemben a hivatal 10 millió forint értékben kívánja beszerezni az autót"

Marton István a tájékoztatón kiosztott írásos anyagban is megfogalmazta, hogy megkéri a sajtó munkatársait, ha idéznek tőle, akkor azt írják le, amit pontosan mond, minden elferdítés nélkül. Az "öreg vagyok már, és szeretem a biztonságot és szeretem a kényelmet" sem így hangzott el, utalt arra, hogy szombaton az MTI-nek miként nyilatkozott. Miután a távirati iroda tudósítója a sajtótájékoztatón lejátszotta a szombati telefonbeszélgetés hangfelvételét, amelyben az elhangzott mondat is szerepel, a polgármester annyit mondott, hogy más volt a szövegkörnyezet.

geszthi Creative Commons License 2008.05.01 0 0 494
Gerinc gerinc polgar gerinc...


2008. Aprilis.24

Deutch Tamas ha fideszes zsidozik mocskosan

Nem vesztünk össze. Annyi igaz, hogy horngábori stílusban küldtem el Bayer Zsoltot kalandos helyekre, miután azt olvastam tőle, hogy az antiszemitizmus indokolható. Van olyan régi a kapcsolatunk, hogy így is hangot adhattam nemtetszésemnek. Erre ugyanis nincs magyarázat, teljességgel vállalhatatlan.


2006. február 23., csütörtök 19:02

Deutch Tamas ha Gyurcsany mond kampanyszoveget

Deutsch-Für Tamás rögvest sajtótájékoztatót hívott össze, és azon az emberek megkövetésére szólította fel Gyurcsányt, akikben félelmet és rettegést keltett. Deutsch-Für megvallotta, hogy az emberek, akik azonnal megrettentek a miniszterelnöki szlogentől, tulajdonképpen rokonai voltak, a Deutsch-család olyan tagjai, akik máskor nem nagyon szokták felhívni. A plakátok által előidézett drámai helyzetben viszont azonnal telefonáltak, hogy most tenni kell valamit.

Deutch Tamas ha Orban Viktor mond kampanyszoveget

Megkérdeztük a fideszes politikust, hogy mostani felháborodása fogható-e a 2002-eshez, amikor, szintén a kampányban, Orbán Viktor életterezett (Lebensraum) egy jóízűt. Deutsch-Für nem jött zavarba: "Különböző nyelveken egyes szavaknak lehetnek különböző jelentései, de attól még nem kell száműzni egyes szavakat a magyar nyelvből" - mondta.
geszthi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 493
Egy napig nem birta az alszent bagazs! Es ez az illeto mai napig Fidesz tag maradhatott...


2007. április 5., 19:17
Politikamentes ünnepet!
Budapest, 2007. április 5., csütörtök (OS) -

KÖZLEMÉNY

Politikamentes ünnepet!

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség felkéri a pártokat, a pártelnököket, a parlamenti frakciókat, hogy a húsvétot hagyják meg a családoknak. Szeretnénk, ha a feltámadás ünnepén a pártok nem folytatnák a mindennapok politikai csatározásait. Teremtsük meg együtt a békés, csendes, örömteli ünnep lehetőségét!

A Fidesz tagjai, képviselői, vezetői családjuk körében, politikamentesen töltik a kereszténység legfontosabb ünnepének napjait, nagypéntektől húsvéthétfőig.

Budapest, 2007. április 5.
Szijjártó Péter,a Fidesz szóvivője
Kiadó: FIDESZ frakció



2007 április 6. péntek 20:49
Fidesz: megvan az egészségügyi reform első halálos áldozata
Index

Az ügyészséghez fordul Lázár János (Fidesz) hódmezővásárhelyi polgármester egy 67 esztendős mindszenti férfi halála miatt; a férfi pénteken vesztette életét, amikor a hódmezővásárhelyi kórházból Szentesre szállította a mentő - tájékoztatta a városvezető maga az MTI-t. A politikus emlékeztet, hogy idén április 1-jéig a mindszenti betegeket a hódmezővásárhelyi kórháznak kellett ellátnia. Az egészségügyi intézmény szakmai álláspontja szerint a 67 éves mindszenti férfi életben maradhatott volna, ha nem kell a kórházból továbbküldeni -mutat rá a polgármester.

A politikus úgy fogalmaz, hogy a mindszenti férfi "a kormány egészségügyi reformjának első halálos áldozata". Lázár János az önkormányzat nevében követeli, hogy azonnali hatállyal állítsák vissza az április 1-je előtti ellátási rendet, hiszen a mai helyzet minden itt és a környéken élő életét veszélyezteti.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 492

Kedves geszthi

 

Nagyon szorgalmas vagy...   dicseretes

 

de egyebkent

 

NA ES!!!!

 

geszthi Creative Commons License 2008.03.19 0 0 491
Olimpiai bojkott...Akkor csak szimpla politikai szolgalalkuseg most tobbszaz agyonvert tibeti es tobbevtizedes megszallas...


1984


1984-ben Schmitt Független Pál a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és a NOB magyar delegáltja volt. Ebben az évben a MOB - csatlakozva a szovjet durektívához - egyhangúlag kimondta a Los Angelesi olimpia bojkottját. Sportolók tucatjainak tört derékba a karrierje. Eközben Románia megtagadta a bojkottot, Lengyelországban pedig csak 1-2 szavazaton múlt a leszavazás (a volt sportoló LOB-tagok nemmel szavaztak). A döntés után Schmitt kiutazott Lausanne-ba, és a NOB egyetlen volt olimpikon tagjaként a NOB taggyűlésén felszólalva megvédte a gyáva magyar álláspontot.


2008

Schmittnél lobbiztak az olimpia bojkottjáért
Index/MTI
2008. február 1., péntek 13:46

Schmitt Pálnál is próbáltak lobbizni egyes angol és német csoportok annak érdekében, hogy a sportvezető és egyben európai parlamenti képviselő támogassa a pekingi olimpia bojkottjára felszólító törekvésüket, amiért Kínában jelentősen korlátozzák az alapvető emberi jogokat - hangzott el az olimpiai sportágvezetők pénteki értekezletén.

2008. 03. 17., 21:44
http://www.origo.hu/peking2008/20080317-schmitt-pal-nem-tamogatja-az-olimpiai-bojkottot.html

A Tibetet Segítő Társaság a NOB mellett Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét is arra kérte, hogy fontolják meg az idei nyári játékok bojkottját, és fejezzék ki tiltakozásukat Peking felé.

Schmitt azt mondta: az olimpia nem a politikáról, hanem sportról és kultúráról szól, a bojkott pedig nem változtat meg semmit.

"Az olimpia nem a politikáról, hanem sportról és kultúráról szól, mint azt Jacques Rogge, a NOB elnöke is kifejtette nemrég" - reagált az MTI érdeklődésére Schmitt Pál, a MOB elnöke. "A játékok nem arra valók, hogy megváltoztassák egy hatalmas ország politikáját, amely egyébként is tagja az ENSZ-nek, a Biztonsági Tanácsnak. Olimpiai szemszögből nézve a kínaiak egyelőre maradéktalanul teljesítik azt a szerződést, amit a NOB hét éve kötött a várossal
geszthi Creative Commons License 2008.03.16 0 0 490
Vicc volt, azt hittem erted.
Előzmény: wizes (489)
wizes Creative Commons License 2008.03.16 0 0 489
????
Előzmény: geszthi (487)
wizes Creative Commons License 2008.03.16 0 0 488
o)
De mindíg!!
Előzmény: geszthi (486)
geszthi Creative Commons License 2008.03.16 0 0 487
jobboldaliak evek ota probalajk, majd azt hiszed pont neked sikerul megfogni? :-)))
Előzmény: wizes (485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!