Keresés

Részletes keresés

Metaldetector Creative Commons License 2003.05.12 0 0 19
Hello!
A Hollywood video-ban kolcsonoztem a filmet. A Hollywood, meg a Blockbuster itt a legnagyobb chain, majdnem minden fout sarkan van vagy az egyik, vagy a masik. Ja,...van egy ket magyar film amit lehet kolcsonozni. Foleg a Foreign film section-ben kell korulnezni. Egy masik magyar-amerikai filmet is erdemes megnezni. Az a cime hogy American Rhapsody. Az elejen, meg a film feleben magyarul beszelnek benne. Meg az amerikai szineszeknek is meg kellet tanulni egy kicsit magyarul (Natasha Kinski az egyik foszereplo) Erdemes megnezni a filmet.

"Ezek a fiatalok Budapestbol csak ennyit eszlelnek. Love, porges, stb.

Ja ebben lehet valami. Mikor en otthon voltam nekem sem nagyon tuntek fel a varos szepsegei. Engem is csak a csajok, pia, meg a Heavy Metal izgatott, de azert szerettem jarni pl. a Margit szigetre a baratnoimmel, mert az egy szep hely. Meg mentem Visegradra is hajoval, meg megneztem az egri varat meg ilyesmi, szoval nem csak a bulizas a fontos. Mondjuk ezeket a kirandulasokat mindig osszekotottem egy jo kis pialassal.
Egyebkent mostmar akar hany varosba megyek mindegyiket merlegelem a szepsege alapjan. Ugye nem is kell mondanom Budapest az elso helyen all. Masodik Seattle, harmadik Praga, negyedik San Francisco, otodik Las Vegas...es igy tovabb. New York valahol az itolso helyen all Philadelphia-val egyutt. Na azok aztan nagyon rusnya helyek!!!

Előzmény: kagy (18)
kagy Creative Commons License 2003.05.12 0 0 18
"Azt hittem sose fogom latni, mivel itt kinn elek az USA-ban, (Seattle) de bementem a video kolcsonzobe es veletlenul meglattam videon"

Ez most halál komoly? Seattle-ben van egy videótéka, ahol pl. mevan az I Love Budapest?
Egyszerűen nem tudom elhinni. Ki működteti, és hányan nézték meg eddig?

"A tema jo volt, de nagyon hianyzott belole szerintem hogy a varosbol tulajdonkeppen semmit se mutattak, pedig kellett volna, mivel Budapest egy rohadtul szep varos."

Szerintem ez szándékos volt (nem csak a pénzhiány miatt törént így). Ezek a fiatalok Budapestből csak ennyit észlelnek. Lóvé, pörgés, stb.

Milyen filmeket lehet még ott kölcsönözni? Amerikában máshol is vannak ilyen kölcsönzők?

Előzmény: Metaldetector (17)
Metaldetector Creative Commons License 2003.05.11 0 0 17
Hellosztok!
Nekem is ma volt szerencsem megnezni ezt a filmet. Azt hittem sose fogom latni, mivel itt kinn elek az USA-ban, (Seattle) de bementem a video kolcsonzobe es veletlenul meglattam videon. Egybol kivettem. A tema jo volt, de nagyon hianyzott belole szerintem hogy a varosbol tulajdonkeppen semmit se mutattak, pedig kellett volna, mivel Budapest egy rohadtul szep varos. A masik,...ha ezt egy amerikai megnezi, az is szeretne egy csomot latni a varosbol. A cimbol azt varna az ember hogy megmutassak a nagy nyuzsgo Budapestet. Egyebkent az E.T.-s vegevel en sem voltam kibekulve. A szoveg jo volt a filmben, de nem tudom mirol beszeltek hogy jo volt a zeneje.
Osszessegeben viszont jo volt megnezni a sok amerikai multimillios budget-os filmek utan egy ilyen egyszeru kis filmet.
Ot csillagbol harom es felet adnek ra.
Most kicsit off leszek, de az en kedvenc filmem az a The Professional a Jean Reno-val (Francia szinesz) meg a Natalie Portman-al (meg mikor eleg kicsi kis csaj volt kb. 10 eves. Azt hiszem az volt neki az elso filmje)
kagy Creative Commons License 2003.05.11 0 0 16
már hárman vagyunk :)))
Előzmény: vaninna (15)
vaninna Creative Commons License 2003.05.10 0 0 15
Népszabadság, Varsányi Gyula - Járjon moziba!
http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=109750&DocID=99751#99751
kagy Creative Commons License 2003.05.09 0 0 14
Nem az a bajom, hogy kevesen nézik a nem kommersz filmeket, és sokan a kommerszet (persze, értem neked sem), hanem, hogy a nem kommersz el sem jut az emberek nagy részéhez. Sőt. A fiatalok 97%-a ma már úgy szocializálódik, hogy csak az a film, ami a multiplexekben megy, amit a tv-kben reklámoznak. És életükben nem is látnak mást. Világos, hogy ha lehetőségük lenne, akkor sem lenne nagy részük művészfilm rajonó, de - mondjuk - a Nemzeti Múzeumban látható tárgyakat sem a nézettségük miatt tartjuk. Azt akarom ezzel mondani, hogy ugyanolyan fontos lenne közpénzen "hozzáférés"-t biztosítani az elmúlt száz év értékesnek mondott filmjeihez, mint az elmúl 10000 év edényeihez vagy 300 év zenéjéhez (lásd Zeneakadémia, egyéb koncerttermek és zenekarok), képeihez (Nemzeti Galéria, Műcsarnok /ahol ráadásul kizárólag kortárs cuccok vannak/).

Hiába kapnak mittudémén hány milliárdot filmkészítésre a filmkészítők, ha ebből semmi nem lesz a magyar (egyetemes) kultúra része. De még esély sincs erre!

Nagyon örültem, mikor meghallotam, hogy lesz nemezeti filmszínház, de gyorsan csalódnom kellett.
Tele kommersz filmekkel, a jegyárak meg majdnem multiplex szinten. Miért nem lehet ott egy jegy (legalább diákoknak, és nyugdíjasoknak) - mondjuk - 200,-Ft. És miért nem lehet előadással (Réz András:) egybekötött vetítéseket rendezni a 60-as 70-es vagy akármikor készült fimekről? Azért, mert kevesebben mennének el mint a Gyűrűk urára?
Nevetséges.

Előzmény: vaninna (13)
vaninna Creative Commons License 2003.05.08 0 0 13
Teljesen igazad van, katasztrófa a magyar filmgyártás-filmforgalmazás. Alig finanszírozzák, így sokszor a végeredmény is épphogy nézhető, ha egyáltalán, de ezt már sokan, sokszor, sokféleképpen elmondták.

És, hogy a jól sikerült magyar filmeket miért nem nézi szinte senki? Szerinted az, aki a kereskedelmi, de akár a magyar közszolgálati tv átlagos műsoraiban találja meg a boldogságát, az pont "művészfilmet" - magyar/nem magyar, szerintem mindegy - fog nézni? :)
Nem, de szerintem a világon másutt sem. Kell egy csomó populáris izé, az megtölti a mozitermeket. Nem hiszem, hogy van ebből kiút. Mindig lesz egy szűk réteg, aki nem csak a popcorn miatt jár moziba, de tömegek biztos nem.

Nézd csak a Hukkle-t. Szerintem akármelyik kisgyerek jól elnevetgélt volna rajta úgy, hogy a storyt is érti, de a környezetemben azok, akik egyáltalán hallottak róla a díjeső előtt szinte mind megijedtek attól, hogy alig van verbális kommunikáció. Vagy ott van a Moszkva tér. Kultuszfilm lett (azt mondják), mégis relatíve kevesen nézték meg. Pedig érdekes történet, közelmúlt, jól van megcsinálva, jó színészek, reklámozva is volt kiemelten, mégis. A Valami Amerika bejött, mert mert amerikai lenni. A fejlett világ bármely pontján, néhány név kicserélésével el lehetett volna adni, semmi hazai nem volt benne, nézték is rendesen. Szép napok? Üres teremben néztem :(

De a tv-k is észbekaphatnának végre. Utálom, hogy ha látni akarok bármit, amire nem lehet ráhúzni a nemzetközi kommersz sablont, akkor arra éjfélig kell várnom. Kivétel a DunaTV :)

Ma megint jól megváltottam a világot, inkább abbahagyom :)

kagy Creative Commons License 2003.05.08 0 0 12
Majdnem minden héten veszünk valamilyen TV műsort, szombaton vagy vasárnap bejelölöm azokat a filmeket, amiket meg szeretnék nézni, aztán ebből szinte semmi nem jön össze. Nem érek rá, elfelejtem, stb.

Ezzel együtt, annak idején felfigyeltem a filmre (a pozitív kritikákra), de ritkán (kb. kéthavonta) járok moziba, így lemaradtam róla.

Nem mondom, hogy vadásztam rá, de gondolom, felfigyeltem volna rá, ha látom. De úgy látszik vagy pont azo(ko)n héte(ke)n nem néztem bele a műsorba, és szörfözés közbe sem akadtam rá.

Azért tartottam fontosnak elmondani ezt, mert a fentiekből számomra az következik, hogy ha egy magyar filmek iránt gyerekkora óta érdeklődő
40-es fazon nem talál rá erre a filmre, akkor azok, akiknek igazán szólhatna (a leendő Anikók, Mónikák, Miklósok, Krisztiánok) pláne nem.

Tragikus a helyzet: A filmesek panaszkodnak, hogy nem tudnak filmet csinálni, mert nincs elég pénz. Aztán valahogy elkészül a film, és megnézi 1000-1500 ember. Aztán mindenki elfelejti.

Ezeket a nézőszámokat el kellene osztani mondjuk 8 millióval (ennyi potencális filmnéző van mondjuk Magyarországon), majd minden következő évben 2-szer,3-szor, 4-szer stb 8 millióval.
Lehangoló lenne a kép, különösen, ha ezeket a számokat öszehasonlítanánk az amerikai kommersz filmek mutatóival. A magyar filmeké évről évre durván csökkenne, azoké meg talán még nőne is.
És itt nem egyszerűen arról van szó, hagy a magyar filmek unalmasak, nem közérhetőek, stb., hanem arról, hogy a potenciális nézők töredékének van csak lehetősége ezeket megnézni. Sokan nem is tudnak arról, hogy léteznek ilyen filmek.

Ma már minden középiskolában van videó, sőt nem is egy.
Szerintetek, hány magyar (vagy egyáltalán nem kommersz) filmet néznek meg ezeken a lányok/fiúk (leendő Anikók, Mónik, Miklósok, Krisztiánok)?

Félévente legalább 2-2 magyar órát feláldozhatnának (egyébként a középiskolai filmklub mint olyan utópia?) egy-egy magyar filmért, csak azért, hogy a gyerekek tudjanak arról, hogy ilyen is van.

És természetesen a közszolgálati tv-k is játszhatnának gyakrabban ilyen filmeket vetélkedő és show műsorok helyett.

Előzmény: vaninna (11)
vaninna Creative Commons License 2003.05.06 0 0 11
Az I Love Budapest ment már jónéhányszor a TV-ben, nem is olyan régen, utoljára talán két-három hónapja . Én már láttam az m2-őn és a Dunán is, néhány hét eltéréssel.
twenty Creative Commons License 2003.05.06 0 0 10
Igazából már nem tudom, hogy 2001-ben mire gondoltam.
De a Radnótiban folyamatosan játszik és általában mindenben jó.
legutóbb a Katonában, a Bosszúban volt premierje.
Előzmény: kagy (8)
kagy Creative Commons License 2003.05.04 0 0 9
Ma láttam videón (Odeon). 100%-ig úgy van, ahogy mondod, Bunuelt leszámítva.

Bunuel filmjei múzeumi darabok. Ez egy igazi mai film.
Kétszer is megnéztem. Csak technikai hibákat találtam benne, de az is lehet, hogy tévedek.

A színek, a helyszínek, a szereplők, lenyűgöző.

Egyszer talán egy sokkal mélyebb filmre is futja majd (szellemileg és anyagilag is) a rendezőnek. Nagyon remélem.

Azért vagyok csak szomorú, mert feltételezem nagyon kevesen látták a filmet. Nem tudom, miért nem lehet legalább díjnyertes filmeket évente 2-3-szor leadni a "közszolgálati" tv-ben, ahelyett, hogy a kereskedelmi tv-kkel versenyezne?

Előzmény: phobophile (7)
kagy Creative Commons License 2003.05.04 0 0 8
Hol, melyik darabban?
Előzmény: twenty (6)
phobophile Creative Commons License 2001.05.21 0 0 7
Nagyon jo a film, a befejezes pedig tokeletes. :-)Miert mit vartatok, egyszeru "happy" vagy "unhappy" endet? Aki latott mar pl. egy Bunuel filmet, az ilyen aprosagokon nem akad fenn.
Hu, de jo sznob duma volt, pedig bazdmeg, en is csak egy videki vagyok, aki felkerult a tutiba, de akkor is...

Egyaltalan, ez tenyleg egy m_a_g_y_a_r alkotas volt? :-)

twenty Creative Commons License 2001.05.15 0 0 6
Nekem a zenéje nagyon tetszett, a vége viszont valóban csapnivaló.
Jó volt még Hámori Gabi. Ő színházban is nagyon jó, nézzétek meg.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.11 0 0 5
tegnap végre sikerült megnéznem!
mondjuk főleg a zene miatt mentem el rá, de a történet is érdekelt. és alapjában tetszett is a film, de csatlakoznék az előttem szólókhoz, szal az a vég, hát én őszintén megmondom, kurvára nem értettem.
trend Creative Commons License 2001.05.03 0 0 4
Ami még lemaradt a topicnyitásból:

A bennfentesek már rebesgették, az idei Filmszemlén áttört a magyar újhullám: ifjú filmesek szellemes, friss és kötetlen munkákkal jelentkeztek, fiatalokról szóló szerelmes-kalandos történeteik végre azt a generációt vették célba, amely a mozikat is megtölti. A legjobb elsőfilm megosztott díjában részesült I love Budapest ennek a hullámnak az egyik legizgalmasabb darabja. Rendezője, Incze Ágnes korábban vágóként és dokumentumfilmesként dolgozott, és ez meg is látszik a filmjén. Az I love Budapest pergő és feszes történet, amely mesei motívumai ellenére is felismerhetően mai, hiteles környezetben játszódik. Fiatal hősei boldogulni szeretnének a nagyvárosban. Móni a sikert, a pénzt, a csillogást, a tutit keresi, és bár napközben egy gyárban dolgozik, munka mintha kixserélték volna: nagydumájú fiújával pörgi át az éjszakát. A legjobb kocsikkal zúznak végig a Körúton, a legmenőbb helyeken költekeznek, egyszóval élvezik az életet, ahogy kell - legalábbis ők ezt gondolják. A srác ugyan ki se látszik a zűrös ügyletekből, a zsebéből azonban kilógnak a tízezres kötegek, és ez Móninak elég. Legjobb barátnőjét is szeretné bevonni az édes életbe, levelet ír neki, és felhívja magához. A csendes és naiv Anikó felköltözik Pestre, beleszeret a városba és egy biztonsági őrként dolgozó, kedvesen tohonya srácba, a nagyzoló, harsány stílus mégsem jön be neki...

Látszatra mintha született vesztesek és született nyertesek találkoznának, dehát a mesében (hát még egy ilyen kedves, karcos mesében, mint az I love Budapest) minden kicsit másképp van. Ezúttal az esendő, balfácán párocska kerül a középpontba, ők a hősök, velük érzünk együtt, az ő botladozásaikat kísérjük végig a történet során. Incze Ágnes filmje szeretetteli és ironikus, nagyon jó a humora, tele van remek beszólásokkal, Yonderboi zenéje telitalálat - a főszereplők, az angyali Hámori Gabriella, a dacos Kovács Martina, a bumfordi Csányi János és a nyomulós Lengyel Tamás pedig keresetlen, természetes játékukkal teszik igazán élvezetessé ezt a tőrölmetszett ezredvégi, nagyvárosi mesét.


gorcsev


forrás:www.est.hu

DR.YES Creative Commons License 2001.05.02 0 0 3
A film hibái ellenére is egy üde fuvallat a mostani filmingoványban (képzavar, mindegy!).Jók az arcok és a zene. Csak az a vég, csak azt tudnám feledni!
trend Creative Commons License 2001.05.02 0 0 2
Mit értesz trendi alatt?
:-)
Nem nem hiszem, hogy az volt...
Előzmény: MarK (1)
MarK Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1
Nem láttam még...
Talán túl trendi volt? :)
Előzmény: trend (-)
Kukac_ Creative Commons License 2001.05.02 0 0 0
0
trend Creative Commons License 2001.05.02 0 0 topiknyitó
Hétfőn megnéztem a filmet. Sajnos csalódnom kellett benne... :-(

A téma jó lett volna, de amit bemutatott az nem igaz teljes egészében a budapesti fiatalságra...szerintem. De ami a legjobban idegesített, az a film befejezése. Nem írom le, hogy mi lett, azok miatt, akik még nem látták a filmet, de miért nem lehetett volna jobban befejezni?

Egyébként a film zenéje jó volt, és néhol nagyon szépen volt fényképezve. Összeségében azt hiszem volt egy jó ötlet, de hiányzott hozzá az a fifika, ami igazán jó filmmé tette volna.

Viszont volt benne jópár tehetséges magyar fiatal szinész!

Egyéb...?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!