Keresés

Részletes keresés

olgabácsi Creative Commons License 2002.07.17 0 0 26
Igaza van Orbán Viktornak ! (megint)
Torgyán József és Szabadi Béla távozása súlyos csapás az EU integrációs agrárpolitikára !
Előzmény: méregkeverő (-)
Hy Creative Commons License 2002.07.17 0 0 25
Van kalapja, nincs kalapja...
Előzmény: TALIESIN (2)
Qqberci Creative Commons License 2002.07.17 0 0 24
1etértek.
Előzmény: firstmaggio (23)
firstmaggio Creative Commons License 2002.07.17 0 0 23
Kedves MORPHEUSZ!

Amúgy szinte teljesen egyetértünk.
Beleestünk abba a liberális csapdába, hogy olyan jogokat tartunk indokoltnak Orbán Viktornak, amiket ő maga személyesen vont meg másoktól (lásd. kontroll csoportos listás őrület). Ha nem éreztetik vele, hogy a saját zsinórmértéke szerint ehhez nincs joga, akkor nem fejlődik semmit sem demokratikus személyisége.

Úgyhogy: Ne mondjon rosszat külföldieknek a magyar kormányról!
Főleg NE AZ ELSŐ 100 napban!!!
És ne akkor amikor be sem jár a parlamentbe!!!
És ne ő, aki erre eddig oly kényes volt!!!

Előzmény: MORPHEUSZ (22)
MORPHEUSZ Creative Commons License 2002.07.16 0 0 22
Kedves Firstmaggio!
Tulajdonképpen egyformán gondoljuk a dolgot. (nehéz ez így az irogatással, félreérthető, stb.)
Akkor mégegyszer: Nem az lett volna helyesebb O.Viktor részéről, hogy nem idegeneknek "panaszkodik" (most lehet, hogy megint nem jó szót használtam, meleg van nnna.)Szóval ha bejárna a munkahelyére, esetleg vállalna valamilyen bizottságban is munkát és ott beszélné meg az aktuális kormánnyal az ország ügyeit, jó azt is beszélje meg, hogy mit csinál rosszul a Kormány! Ok! ettől ellenzék az igazi ellenzék, a konstruktív ellenzékről amit ígértek nem is szólok most. Szóval ha mindezt tisztázták "családon belül" és nem sikerül semmit elérni itt helyben, (magyar-a magyarral honfitárs-a honfitárssal) akkor jöhetnek az idegenek, akiknek lehet "hisztizni" panaszkodni" rossz hírét kelteni a kormánynak...
De mintha nem ezt csinálta volna, nem annak mondta, hogy mi a baja aki tehet esetleg valamit a baja ellen....
Ugye érted mit szeretnék itt kinlódni...?!
:)
Előzmény: firstmaggio (18)
méregkeverő Creative Commons License 2002.07.16 0 0 21
Én is a decemberi hasonló eset miatt hoztam csak fel a dolgot. Ha jól emlékszem, hányan, és milyen szavakkal szidták Medgyessyt, külföldön "rossz hírét keltette" hazánknak
Előzmény: firstmaggio (15)
malaclopo Creative Commons License 2002.07.16 0 0 20
Orbán Viktor miniszterelnökként jelentette ki, hogy az eu-n kívül is van élet; létrehozott egy figyelőszolgálatot, és értelmiségieket bélyegzett szellemi homelessnek, hazaárulónak; a csatlakozási tárgyalásokon lehetővé tette a külföldiek földszerzését, most ismét az országlakosoknak kárt okozva közli egyéni - szerintem egyáltalán nem megalapozott - véleményét az eu főtárgyalójával; a maszop ezt nem tette, az ország érdekeit tartotta szem előtt, csak itthon bírálta az akkori kormányt; még Horn Gyula is vállalt jószolgálati küldöttséget eu csatlakozás ügyben, Orbán felkérésére, egészen addig, míg a fidesz magatartása tovább ezt nem tette lehetővé; szerencse, hogy ma már nem ő a miniszterelnök, és nem rajta múlik csatlakozásunk, így biztosan az eu tagjai leszünk; sajnos, a mezőgazdasági fejezet újratárgyalására nem látszik sok esély, dehát ezt Orbánnak kell megköszönni a gazdáknak
Előzmény: méregkeverő (-)
sin x Creative Commons License 2002.07.16 0 0 19
Tulajdonképpen igazad van, de megint csak azt tudom mondani: eltanulták a baloldal módszereit.
A baloldal 4 éven át nem csinált mást, mint botránypolitizált, és hisztériát keltett. Gondolom, nem kell sorolnom a példákat. Most kicsit a jobboldal is hadd hisztizzen. Nekik mé' nem szabad?
Előzmény: firstmaggio (15)
firstmaggio Creative Commons License 2002.07.16 0 0 18
T. MORPHEUSZ!

Kivételesen nem értünk egyet. Nem az országról mondott rosszat, hanem a kormány intézkedéseiről. Ez némi különbség. Joga van másképpen látni. Majd Kovács is elmondja neki a maga verzióját, amit majd komolyabban vesznek, mivel ő az aktuális partner.
Csak az a kérdés, hogy az eddig OVI által helyeselt kontroll csoport most mit fog tenni?

Előzmény: MORPHEUSZ (13)
sin x Creative Commons License 2002.07.16 0 0 17
Ááá, Morpheusz. Valamit én kérdeztem tőled ma, amire nem válaszoltál. Csak az a baj, hogy már nem emléxem, hogy hol és mit... Szitaagy rulez. :(
Kérdésedre válaszolva: egyik szemem sír, a másik meg üveg.
Tulajdonképpen, ez egy nagyon enyhe bírálat volt OV részéről, semmi ahhoz képest, hogy "Magyarország kicsi, OV is kicsi, így szeret nagyzolni néha" ... Ugye tudod, ki mondta ezt, hol és mikor??
Előzmény: MORPHEUSZ (13)
Tamás Creative Commons License 2002.07.16 0 0 16
miközben az EU agrármodellje is a családi és egyéni gazdaságokra épül.

Szegény Vik-tor, Vik-tor csak azt felejti el, hogy az EU megfelelő módon úúútálja is ezt a szisztémát, nem véletlenül kénytelenek rákölteni a költségvetés felét, csakhát a franciák miatt nem könnyű lebontani...

Meg azt, hogy ez egy udvariassági látogatás volt, most sincs komolyabb tekintélye, mint eddig volt. Ez a szerencséje is, mert így nem szembesítem a két évvel korábbi önnönmagával, amikoris az ilyen kijelentések hazaárulásnak számítottak. :-)

Előzmény: méregkeverő (-)
firstmaggio Creative Commons License 2002.07.16 0 0 15
T. kyu!

off
Hát tényleg csúnya volt, de már szinte hozzászoktunk ehhez a hangvételhez.
Lehet, hogy így akarnak a modik rávenni, hogy az ilyenre ne is válaszoljunk, mert akkor nem marad fent érthetetlen hozzászólásunk
on

Amúgy szerintem most sem baj, mint ahogy eddig sem volt az, hogy a mindenkori ellenzék megfogalmazza a kormánnyal szembeni kritikáit. Az sem baj, ha ezt külföldinek nyilatkozza. Ez vállalható, ellentétben a hisztériakeltéssel ami a szavazatok körül forog.

Előzmény: sin x (10)
sin x Creative Commons License 2002.07.16 0 0 14
Na, ez jó.
A modik megoldották a dolgot, mindent töröltek. Ügyik vagytok. :(
MORPHEUSZ Creative Commons License 2002.07.16 0 0 13
T Kyu!
Te "valóban" helyesled, hogy az országunkról rosszat mondanak???
Te magyar vagy ugye jól tudom!
Előzmény: sin x (1)
anonick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 12
Lásd közlemények.
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2002.07.16 0 0 9
>Günter Verheugen jelezte, hogy a csatlakozási tárgyalások egyes kérdéseiről a jövőben is szívesen konzultál Orbán Viktorral, aki legközelebb szeptemberben látogat Brüsszelbe.>>

Előzmény: méregkeverő (-)
firstmaggio Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6
Volt akkortájt valamiféle Kontroll-csoport, vagy mifene. Most akkor OVI-t is beírják a nagy fekete könyvbe?
Előzmény: méregkeverő (-)
Tub Creative Commons License 2002.07.16 0 0 3
Persze, hiszen legtöbbjük tagja az euróóvezetnek. Frankfurtban dőlnek el a nagy dolgok (tudod, az a nagy német város, nagy tornyházakkal).

Viszont bármily meglepő számodra mi még sem az EU-nak, senm az EMU-nak nem vagyunk tagjai.

Ahhoz, hogy ezt megtehesssük, bizony egy független nemzeti bankkal kell csatlakoznunk, mert ennek hiányában még a konvergenciakritériumok közelébe sem érhetünk.

Persze ha adatokat akarnak hamisítani MedgyessyKÉMék, mint ahogy azt korábban tették, akkor a legjobb úton járunk.

Előzmény: RAMBO (0)
sin x Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1
Nagyon helyes!
Végre rájött a Fidesz, és OV, hogy csak a saját fegyvereikkel lehet ellenük harcolni.
Előzmény: méregkeverő (-)
RAMBO Creative Commons License 2002.07.16 0 0 0
Arról nem is beszélve, hogy az EU-ban a nemzeti bankok szerepe meglehetősen formális.
Előzmény: méregkeverő (-)
méregkeverő Creative Commons License 2002.07.16 0 0 topiknyitó
Ma délelőtt Günter Verheugen, az Európai Unió bővítési biztosa felkereste hivatalában Orbán Viktort. Találkozójuk után Günter Verheugen kijelentette, hogy Brüsszel nem felejti el, hogy az előző kormány rendkívül fontos szerepet játszott Magyarország sikeres Európai Uniós tárgyalásai során.

Budapest, 2002. július 16.

"Nem felejtjük el barátainkat Brüsszelben" – fogalmazott a bővítési biztos az általa kezdeményezett, jó hangulatú megbeszélés után, melyen Martonyi János volt külügyminiszter is jelen volt. Günter Verheugen jelezte, hogy a csatlakozási tárgyalások egyes kérdéseiről a jövőben is szívesen konzultál Orbán Viktorral, aki legközelebb szeptemberben látogat Brüsszelbe.

Orbán Viktor a találkozó után elmondta, hogy a polgári oldal az Uniós csatlakozást nemzeti ügynek tekinti, ezért a Fidesz készséggel fog segíteni a kormánynak az EU-val folytatott tárgyalásokban. Példaként említette a médiatörvény EU-jogharmonizációs módosítására benyújtott fideszes javaslatot, amely lehetővé tette a tárgyalások Kultúra és audiovizuális politika című fejezetének lezárását.

Ugyanakkor Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy "Vannak viharfelhők az égen."; a kormányzat több olyan lépést is tett és szándékozik tenni, amelyek gátolhatják a sikeres csatlakozást. Ezek sorában említette a jegybank függetlenségét csorbító törvénymódosítást, amelyről ma szavaz a parlament, valamint a Széchenyi-terv leállítását, amellyel a kormány a magyar kis- és középvállalkozások fejlődési lendületét töri meg.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a kormány az agrárpolitika terén is rossz irányban halad, amikor a nagybirtokot erősíti a családi gazdaságokkal szemben, miközben az EU agrármodellje is a családi és egyéni gazdaságokra épül.

Hogy is volt decemberben, amikor Medgyessy járt Brüsszelben??? Miket mondtak róla egyesek???
Erre is ugyanazt mondják-e???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!