Keresés

Részletes keresés

angolszarka Creative Commons License 2003.11.09 0 0 48
Ha még valaki siet, elcsípheti a Műcsarnokban a ma záró építészeti kiállítást.
Na itten egyetlen egy Makovecz ház nincs kiállítva, noha az utóbbi évtizedek legjellegzetesebb magyar építészeti vonulatát reprezentálná.

Egy tablón fel is tünteti a rendező a nevét (sokakkal együtt), mint hiányzó tényező.

Viszont a sok szar (Virág Csabával, Fintával az élen) ki van állítva.
Persze ők is a kor lenyomatai.
Fogjuk is élvezni a Kálvin téren évtizedekig, a Nemzeti Múzeumot eltakarva.

Előzmény: makopa (47)
makopa Creative Commons License 2003.11.09 0 0 47
Makovecz ugyan nem volt a szocializmus kényeztetett tervezője, de valóban megjelent róla egy kis könyvecske és egy nagyobb alakú füzet. A hetvenes években nem volt sztálinista diktara.
Előzmény: elefantkillah (40)
kéremszépen Creative Commons License 2003.11.09 0 0 46
Igen, lécilécci, de ne neki! ;o)))
Előzmény: Wagner Lopez (45)
Wagner Lopez Creative Commons License 2003.10.30 0 0 45
Mindjárt sírok. Makovecz tengődik. Adjak kölcsön?
Előzmény: luis3 (42)
Hi Creative Commons License 2003.10.29 0 0 44
Nocsak, nocsak!
Előzmény: luis3 (42)
kéremszépen Creative Commons License 2003.10.29 0 0 43
én értem... ;o))))

(magyarázat: a legtöbb kupac összetart)

Előzmény: elefantkillah (40)
luis3 Creative Commons License 2003.10.23 0 0 42
"Mint mondotta volt, nem kért tervezési díjat, hanem csak tiszteletdíjat fogadott el. Úgy 60-100 milliót."

Csodálom hogy nem szakadt rád a monitor. Ismerem őt is , a körülményeit is. Mocskos hazudozó vagy....

Előzmény: Wagner Lopez (16)
tomp Creative Commons License 2003.10.23 0 0 41

(8)

Előzmény: elefantkillah (40)
elefantkillah Creative Commons License 2003.10.23 0 0 40
nem értem azokat akik védik makoveczet. szerintem teljesen nyilvánvaló. akit az átkos, sztálinista diktatúrában díjakkal jutalmaztak, két könyvet írtak róla (Bozsikról, és Albertről is csak egyet) az nyilvánvalóan a rendszer kiszolgálója volt, vagy egyetértett a dolgokkal. abban az időben, amikor még a könnyűzenét is bőszen cenzúrázták, és nem vették fel az ilyen csókákat sehova, csak a söprűnyélfestő gyárba, akkor nyilvánvaló, hogy a legnagyobb ellenállók nem tervezhettek házakat.
még valami: ha én elmennék egy multihoz, ahol tudják rólam, hogy a Black Block, vagy a Pink&Silver lelkes híve vagyok, esetleg rendszeresen publikálok az indymedia-n , akkor biztos , hogy nem sokáig alkalmaznak, és hogy nem én kapom meg a hónap dolgozója díjat.
4lábjó2lábrossz Creative Commons License 2003.10.23 0 0 39
Saját magát is a mostanság rohadó egri uszoda födémének az ügyében ?
Makovecz "elvtárs" hány millát karmolt fel ezért ?
Ps:
Valahogy Magyarországon kívül nem ismerik a szocializmus kényeztetett 'agyaros tervezőjét.
A sevillai ökörsége valahogy rohad , pedig a magyar állam 1 dollárért bárkinek odaadná !
Feles Elek Creative Commons License 2003.10.23 0 0 38
Ő nyitott rovatot is Devecserről?
Előzmény: Törölt nick (35)
kéremszépen Creative Commons License 2003.10.23 0 0 37
No, kéremszépen!

Nem tartom valószínűnek, hogy Kendét a fityeszisták azért tartják sátánnak, a könyvét pedig a sátán művének, mert Fodor Gábor nem akkor költözött el, mert Vitézy Zsófia három évvel korábban született, mert özv. Jönabrék Frigyesné másra szavazott.
Ha valaki ír egy évtizedes kordokumentumot, ráadásul maga sem kevésbé felületes, mint a zsurnaliszták általában, annak nyilván ennél jóval több pontatlanságot lehetne találni a könyvében.

De könyörgöm, ezek a kérdések lényegesek egyáltalán???

Előzmény: livefast (27)
póráz Creative Commons License 2003.10.23 0 0 34
Több.
Előzmény: Wic (31)
Feles Elek Creative Commons License 2003.10.23 0 0 33
Vót már olyan is, hogy összekeverte valaki Demecsert Devecserrel...

padlókám inkább igyá!

Előzmény: Törölt nick (32)
Wic Creative Commons License 2003.10.07 0 0 31
>> Hány MSZP-tag kapott hitelt a Széchenyi-tervből?

Sok.

Wic

Előzmény: Bimbum (23)
nyíl Creative Commons License 2003.10.07 0 0 30
Leplezünk le mi is téged mit tudsz te az életről?
1987-ben talán bölcsis voltál és itt vagy és marhaságot dumálsz most, de minek is dumálsz? Mert egy senki vagy egy polgári körbe.
Előzmény: kéremszépen (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.07 0 0 29
OFF

Melegen ajánlom a legfrissebb Beszélőben Révész írását a Magyar Nemzetről, mint agitprop lapról. Kiváncsi vagyok, mit szólsz az érveihez:-)

Előzmény: livefast (27)
livefast Creative Commons License 2003.10.07 0 0 28
"továbbá hogy a Széchenyi neve alatt folytatott pénzosztás kedvezményezettjei többségükben a fityesz klientúra tagjai és szimpatizánsai."

A GM akkori web-oldalain pontosan felsorolták a pályázatok nyerteseit, lehetett benne böngészni nyugodtan. Nem tudom, ma hozzáférhető-e valahol a 2001-es és 2002-es nyertesek névsora...

Amúgy itt az indexes SZT-topikokban is szerepelnek részletek erről a listáról, számtalan önkormányzat például, pontos összegekkel, amelyek sem akkor nem voltak, sem most nem fideszes vezetésűek.

Előzmény: kéremszépen (25)
livefast Creative Commons License 2003.10.07 0 0 27
A fidesz-közeliséggel még véletlenül sem vádolható Beszélő még 2002-ben az alábbi írást jelentette meg kende könyvéről, Révész Sándor tollából.

Idézet:

"Aki eddig azt hitte, hogy a Viktor akkor szopott, akkor házasodott, és akkor volt 19 éves, amikor, az téved.
Volt a Viktornak babakorában egy tejtestvére, akit Vitézy Zsófiának hívnak (17. o.). Ez a Vitézy Zsófia a Ki kicsoda szerint négy évvel fiatalabb a Viktornál. A Viktor '63 tavaszán született, s '83 őszén rontott neki Kéri Lászlónak "tizenkilenc éve minden lendületével" (27. o.).
Fodor Gábor '89 őszén éppen lakást keresett, hogy párjával elköltözhessen Kis Jánoséktól. Dr. Kende szerint a Viktor "nagyjából ugyanekkor vette el Lévai Anikót" (29. o.). Ezt a házasságot 1986-ban kötötték.
Aki eddig azt hitte, hogy Lengyelországban 1981. december 13-án hirdették ki a rendkívüli állapotot, az is sokat tanulhat dr. Kendétől. Először azt, hogy az említett eseményre december 16-án (20. o.) került sor, azután azt, hogy 1982-ben (25. o.).
Dr. Kende szerint miután Orbán és Kövér a Szabad Kezdeményezések Hálózatában is tevékenykedett, "a Hálózat néhány emberét nagyon meg is lepte aztán '88-ban a fiúk szervezetalapító ötlete." (104. o.) Ez a meglepődés annál is meglepőbb, mivel a Fideszt előbb alapították, mint a Hálózatot.
A '90-es választások után a Fidesz - ha már semelyik párttal nem kerülhetett hatalomra - a nagykoalíció szószólója lett..." (155. o.) A Fidesz '90 februárjában, jóval a választások előtt jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy az SZDSZ és az MDF nagykoalícióját tartaná üdvösnek az ország érdeke szempontjából.
Dr. Kende újraszámolta a Fidesz '94-es választási eredményeit: "A listás szavazáson a Fidesz mindössze 5,5 százalékot kapott, 3,5-tel kevesebbet, mint négy évvel korábban." (180. o.) A hivatalos kiadványok ezt az eredményt lapzártáig nem hitelesítették, azokban még mindig 7,02 százalék van.
Dr. Kende nemcsak a közelmúltban, de a régebbiben is bennfentes. Amióta a kormányüléseket áthelyezte a Viktor csütörtökről keddre, "azóta a hatos fogat hétfői reggelijein ülésezik az ország informális tényleges döntéshozó csoportja - amint régebben a Politikai Bizottság péntekenként." Ha dr. Kende tudná, hogy a Politikai Bizottság nem péntekenként ülésezett, hanem általában kedden, mint az Orbán-kormány, akkor újabb mély értelmű összefüggések kibontására nyílna lehetősége.
"Kövért a '83. október 23-i műegyetemi tüntetésre, Kis János beszédének meghallgatására Gyekiczki András próbálta elvinni, de ő nem állt kötélnek." (102. o.) Ahhoz képest, hogy a jelzett időpontban nem volt semmiféle tüntetés és Kis János nem mondott semmiféle beszédet, az lett volna igazán érdekes, ha Kövér kötélnek áll.
Október 23-ával egyébként is érdekes dolgok történnek dr. Kende könyvében. A 68. oldalon például Nagy Imre kivégzésének évfordulója lesz belőle.
Bencze (B.) Györgyből pedig Bence György lesz a 95. oldalon, s az ifjú mérnökpalánta (ma II. kerületi polgármester) helyett az éltes filozófus rohangál a '90-es kongresszuson a vezetőség és a párt gazdálkodásának anomáliáit leleplezni készülő bizottság között.
Dr. Kende szerint a Bibó szakkollégium helyén "ma az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációja nevel apácákat" (39. o.). Ha dr. Kendének lett volna ideje elsétálni arrafelé, akkor tudná, hogy a Bibó szakkollégium helyén ma a Bibó szakkollégium van, és ott egyáltalán nem apácákat nevelnek.
Még sok példával szemléltethetnénk dr. Kende és a tények viszonyát, de egyelőre talán ennyi is elég lesz.

Dr. Kende forrásairól keveset mondhatunk. A szerző vélhetően nem sokra becsüli, hiszen ritkán hasznosítja az egzakt és ellenőrizhető forrásokat. Hősének cikkeit, interjúit, beszédeit nem dolgozza fel. Elvileg elképzelhető, hogy elolvasta őket, de ezt a lehetőséget a könyv nem erősíti meg. Dr. Kende ritkán árulja el, mit milyen forrásból merít, nem tudjuk, milyen és mekkora körben tájékozódott, mely állítása mennyire megerősített, avagy mennyire bizonytalan. Nincs nyoma annak, hogy a szerzőt befolyásolnák a tényfeltárás és a forráskritika szakmai és etikai normái.
Dr. Kende egyszerűen elhisz mindent, ami nézeteivel és indulataival egybevág, és arra számít, egyébként teljes joggal, hogy miként neki, a könyv potenciális olvasóinak is ez esik jól..."

Előzmény: kéremszépen (25)
wizes Creative Commons License 2003.10.07 0 0 26
Há nem tom hogy beperelte vóna! Penig akkó ......?
wizes.
Előzmény: kéremszépen (25)
kéremszépen Creative Commons License 2003.10.07 0 0 25
Kedves livefast!
Utóbbi két hozzászólásod a cizelláltabb változata az itt igencsak elterjedt "hazudsz" kitételnek.
Nos azon kívül, hogy bár finoman, de kétszer egymás után meghazudtoltál, van-e valami cáfolatod?
Én ugyanis úgy tudom, hogy amit Kende a Viktor című könyvében leírt, az többségében fedi a valóságot, továbbá hogy a Széchenyi neve alatt folytatott pénzosztás kedvezményezettjei többségükben a fityesz klientúra tagjai és szimpatizánsai.
Előbbihez annyit, hogy bár nagyjából figyelemmel kísértem az eseményeket, senki nem mondta Kende könyvének bármelyik részletére, hogy "na ez pont nem igaz", csupán Kendére mondtak mindenfélét és sikeresen elérték, hogy azok hörögnek a könyvre, akik soha a kezükbe sem vették.
Mondok Neked mást is. A könyvben írtak egy részét pontosan így tudtam én is, mivel annakidején nagyon közel voltam az eseményekhez. Sokkal közelebb, mint gondolnád.

Nagyon egyszerű félmondatokban hazugozni másokat, az ilyennek mindig lelkes közönsége is van, de nem visz sehova.

Előzmény: livefast (22)
livefast Creative Commons License 2003.10.07 0 0 24
Aki nem "fityeszhívő", az mind mszp-tag?
Előzmény: Bimbum (23)
Bimbum Creative Commons License 2003.10.07 0 0 23
Hány MSZP-tag kapott hitelt a Széchenyi-tervből?
Előzmény: livefast (22)
livefast Creative Commons License 2003.10.06 0 0 22
"Széchenyi sem volt fideszes, mégsem kaphatott a széchenyi terv pénzosztásából csak fityeszhívő."

Szándékosan írsz sorozatban valótlanságokat?

Előzmény: kéremszépen (21)
kéremszépen Creative Commons License 2003.10.06 0 0 21
2. Széchenyi sem volt fideszes, mégsem kaphatott a széchenyi terv pénzosztásából csak fityeszhívő. Kossuth sem szocialista, sem polgári mégis minden kormány idején a hűbéresek kapnak Kossuth díjat.
3. Makovecz kitüntetései nem a szoclizmus vége felé kezdődtek, hanem a közepén. A vége felé meg ugye véresszájú mocsokkomcsik voltak hatalmon, mint mondjátok, dehát innen nézve már nem is olyan hazaárulók???
4. még mindig nem értem, mit keres itt eörsi verse?
Én nem vagyok eörsi, remélem Makovecz sem.
Előzmény: puzdra (20)
puzdra Creative Commons License 2003.10.06 0 0 20
1. Kérdéseidben benne volt a válasz. Ezért maradtál volna bölcs, ha csendben maradsz.
2. Ybl neve, aki nem a kommunista szimpátiájáról volt ugye híres, esetleg eligazíthatott volna.
3. A szocializmusnak nevezett hűbéri társadalom sem volt 45 éve alatt mindig egyforma, amíg az ötvenes években valóban nem kaphattál pártszimpátia nélkül kitüntetést, ez a vége felé már előfordulhatott.
4. Eörsi István (E.Mátyás, a körmösbauer egykori munkaadójának bátyja) az alábbi verset érezte szükségesnek leírni 1953-ban Sztálin halálára:

A BETEGSÉG HÍRE.
Az volt a legiszonyúbb,
hogy elvesztette a szót és öntudatát,
ki a világon a legtöbb igazságot
beszélte,
arra borul a némaság,
ki a világról a legtöbbet tud, most
önmagát
sem ismeri ? fekszik mozdulatlanul,
remény az ágya, remény száll fölébe,
minden igaz szempárból remény száll
feléje,
s egyszerre az is a semmibe hull.

MI MINDENT VESZTETTÜNK
örökre el!
Gyár volt agya, jelen és jövõ
számára szakadatlan termelõ ?
többé ez a gyár
nem munkál soha már,
mert elmosta vér, lerombolta halál!
De termékeit nem rontja az idõ ?
vésd mind az eszedbe, szívd a szívedbe,
hordozza véred,
s ahogy lángja lobog,
világítson legbensõbb rejtekedbe,
hogy még azt is megértsed,
amit õ már meg nem alkotott.

A GONDOT, A MUNKÁT,
sose hûlt hitét,
harcát, örömét hagyta reád,
világ,
dolgos ezernyi nép ?
az õ bíztató szavát
õrzi és adja gyászában is a párt
tovább,
sebek, verdesõ lobogók, feketék,
könnycsepp, mely vöröslõ szemekben ég,
gyásznapok, halálig feledhetetlenek,
de mind nem elég ?
nõnünk kell, emberiség,
hogy közösen betölthessük helyét,
az égbemeredõ, rettenetes ûrt,
hogy jól használjuk izmainkba gyûlt
ölelõ, sújtó, roppant erejét.
Szakmai kitüntetései miatt te bátorkodtál az eörsik mellé helyezni őt politikailag. Ez óriási tévedés. És ha tévedsz, az vagy szándékos (amit fel sem tételezek), vagy ismerethiány, amin most segítek Idd ki, vagy vidd ki, ezek nem ugyanazon dolgok.

5. A Viktor című pamflethez.

A negyedik boldogság:
„…Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők kielégíttetnek….”

kéremszépen, te nagyon „szomjúhozhattál”, mert túl korán kielégültél. Talán ha elolvasása előtt látod a szerző fizimiskáját, amelyik tanulmány lehetne lomrózó bűnöző elméletéhez, vagy Brughel aljasság az arcon, című képéhez, szóval talán ha előbb látod Kende urat, tán tudtad volna még magadat tartani.De így sem megoldhatatlan, ma már kézrátéttel is gyógyítják a korai magömlést.

6. Kérdéseiddel mutattad be, magad.

Előzmény: kéremszépen (18)
livefast Creative Commons License 2003.10.06 0 0 19
"Orbánnak annyi ráhatása volt a Viktor c, könyv megjelenésére, hogy elkövette azokat, amiket abban leírtak."

Ez azért így, ebben a formában nagyon nem igaz.


Előzmény: kéremszépen (18)
kéremszépen Creative Commons License 2003.10.06 0 0 18
Kedves puzdra, hamarabb tudok reagálni a kérdéseidre, mivel kérdezőtársad kiíratkozott a számomra szalonképes versenyzők köréből, így egy válassszal kevesebbet kell írnom.

Nagyon köszönöm a kérdéseimre adott válaszaidat.
Az5t eddig sehol nem olvastam, hogy attól lenne valaki bölcsebb, ha nem tesz fel kérdéseket.
Ha nem kérdezem meg, amit megkérdeztem, akkor soha nem tudom meg, hogy az Ybl díjat egyesek szerint nem a párthűségért, hanem a szakmaiságért adták. És azt sem tudom meg, hogy vannak, akik velem együtt úgy gondolják, hogy a coclizmusban azok akiket kitüntettek, azoknak a szakmaiságon kívül más érdemei is voltak. Pláne, akit többször tüntettek ki. Pláne, akiről két könyvet is írtak.

Azt nem tudom, eörsi sztálinügyei mit keresnek itt, ha tévedésben lennél, tájékoztatlak, hogyén nem vagyok eörsi, sőt, nem is ismerem őt.
Orbánnak annyi ráhatása volt a Viktor c, könyv megjelenésére, hogy elkövette azokat, amiket abban leírtak.
De ha nem vetted volna észre: most szabadság van, mindenki olyan könyvet ír, amilyet akar.
A coclizmusban nem volt szabadság, hanem cenzúra volt, kiadói tervek voltak, amiket a párt által delegált elvtársak hagytak jóvá.
Való igaz, hogy kifizetődőbb lenne egy diktatúrának a teehtséget megbecsülni, mint gáncsolni, de a diktatúrák már csak olyanok, hogy eltapossák azokat, akik nem kollaborálnak.
Kötetnyi tehetséges embert lehetne felsorolni, akit nem engedtek szóhozjutni. Közülük rengetegen elhagyták az országot, többen az alkoholizmusba, vagy az öngyilkosságba menekültek, kevesebben beadták a derekukat.

Az önmagam leleplezéséről: mondd, te nem értékelsz túl engem egy kicsit? Makovecz közéleti ember, a politikai élet szereplője, elég bumfordi megnyilvánulásokkal, továbbá számomra nagyon kétes elvhűséggel. Még az ő személyes is alig érdekel valakit, akkor hogy jön ide egy névtelen nick az internetről, aki ráadásul csak kérdezett?

Előzmény: puzdra (7)
puzdra Creative Commons License 2003.10.06 0 0 17
„…gyanús vagy te nekem. Nem vagy te beépített komcsi agitátor, aki utólag próbálja széppé varázsolni a kádári elnyomó diktatúrát?…’”
„…gyanús vagy te nekem. Nem vagy te beépített komcsi agitátor, aki utólag próbálja széppé varázsolni a kádári elnyomó diktatúrát?…’”

Lejjebb már írtam róla. Vannak minden diktatúrát meghátráltató tehetségek, ilyen volt Szolzsenyicin, Paszternak, vagy éppen Kodály Zoltán, Makovecz Imre.

OFF Ebben a topicban nagyszerűen megfigyelhető, ahogy a kommunista utódpárt agyamosot szimpatizánsai, kommunista szimpátiával próbálnak politikailag feddhetetlen embereket befeketíteni.

Nem más ez, mint annak felismerése, hogy ők maguk a bűnözők oldalára álltak, ott maradtak, de nem azzal oldják a helyzetet, hogy kihátrálnak ebből a pozícióból, hanem ellenfeleiket is le akarják húzni maguk mellé sárba. Magyarul felismeritek szimpátiátok erkölcstelenségét, hiszen mint szennyel próbáljátok vele mások erkölcseit is hiteltelenné tenni.

Ez a stílus (ezt nevezem én ószövetséginek, hiszen szemet szemért-fogat fogért-re megy) nagyon átlátszó, és egyre kevesebb sikert hoz mára már az alkalmazójának. ON

Előzmény: Tecs (11)
Wagner Lopez Creative Commons License 2003.10.06 0 0 16
"A szabadság azt jelenti számunkra, hogy a mocskos szájúak és a telezsebűek egyszer és mindenkorra tűnjenek el a közéletből "

Makovecznek mennie kell. Ő maga mondta. A Pázmány piliscsabai épületeiért igen nagy lóvékat markolt fel. Ráadásul álszent módon. Mint mondotta volt, nem kért tervezési díjat, hanem csak tiszteletdíjat fogadott el. Úgy 60-100 milliót.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!