Keresés

Részletes keresés

Dulifuli Creative Commons License 2007.08.04 0 0 28
A jelek szerint Kőváry Barna is megőrül, ha beül egy sportosabb Audiba. A mai Start autósmagazinban szemmel láthatóan száguldozott a közúton, és még dicsekedett is vele, hogy 130-cal megy a mecseki szerpentinen. Csak éppen az nem versenypálya, még csak nem is autópálya, hanem egy sima közút! Ráadásul átlépte a záróvonalat is. Az ilyen műsorvezetőt (illetve a jogosítványát) egy ideig pihentetni kéne, akkor talán meggondolná, hogy ilyeneket csináljon.
Előzmény: Dulifuli (26)
Dulifuli Creative Commons License 2006.09.04 0 0 27
Ma este megint ész nélkül száguldoztak a Timur utcában. Leginkább a (ha jól láttam) JJX-545 rendszámú Subaru vezetője, aki alighanem 80-nak vagy 90-nek nézhette a 30-as táblán a számot. Vagy talán "autóút" jelzőtáblának nézte? Ki tudja?
Csak azt nem tudom, hogy aki ennyire nem lát, annak miért nem veszik el a jogosítványát?
Dulifuli Creative Commons License 2006.05.03 0 0 26
Nem ártana a Start autósmagazin készítőinek is a körmére nézni, mert a szombati adásban Nagy Sanyi is közúton száguldozott, mint állat! Úgy látszik, még Ő is megőrül, ha egy BMW-t adnak a segge alá. Csak éppen ilyet még privátban sem kéne tenni, nemhogy egy tévés magazinműsorban!
Dulifuli Creative Commons License 2006.03.28 0 0 25
Ma pl. a HXK-306 rendszámú ezüstszínű Suzuki WagonR+ volt a legkirívóbb, egy erős középkorú vezetővel, és szerintem legalább 100 % sebesség-túllépéssel. De szépen húzta egy motoros is, annak viszont nem láttam a rendszámát.
Előzmény: Dulifuli (24)
Dulifuli Creative Commons License 2006.01.09 0 0 24
Igazából nem volna annyira fontos az a 30-as tábla, mert az út minősége elég szar, de más nemigen indokolja. Ha nem lenne kint, akkor engem marhára nem zavarna, hogy hányan hagyják el a dísztárcsát az úton, de kint van, és így már zavar, hogy majdnem mindenki nagy ívben leszarja. És mondom, egyesek nem csak 50-60 körül mennek, hanem még annál is gyorsabban, mintha nem is lakott terület lenne.
Előzmény: Égensétáló Lukács (23)
Égensétáló Lukács Creative Commons License 2006.01.08 0 0 23
Ha sokakat zavar a száguldozás, akkor fogjatok össze, és csináljatok forgalomlassítást. Nem túl drága, ha elég sokan vagytok rá szerintem (bár az áráról fogalmam sincs. Ha az út fenntartója (gondolom az önkorm) elég rugalmas és a 30-as táblák is valós okból vannak kinn, akkor jó és tartós megoldás lehet, és még az önkorm is villoghat vele. Közlekedésmérnök meg tudja mondani, hogy mi a jó megoldás, járdaszigettel útszűkület, vagy fekvőrendőr, vagy döcögős bordák az úton, vagy más. Az utcában lakók állják az építést, az önkorm a táblázást. Kérdés, hogy mennyire kockafejű a hivatal és hogy van-e 20-30 család, aki össze tud dobni két-három millát az ügyre.
Előzmény: Dulifuli (9)
Dulifuli Creative Commons License 2006.01.08 0 0 22
Előzmény: Dulifuli (21)
Dulifuli Creative Commons License 2006.01.08 0 0 21
Előzmény: Dulifuli (20)
Dulifuli Creative Commons License 2006.01.08 0 0 20
Szerintem tényleg kéne már tenni valamit a száguldozó barmok leállítására: itt egy példa.
Előzmény: Dulifuli (19)
Dulifuli Creative Commons License 2005.10.06 0 0 19
Csak úgy halkan megjegyzem: 16584.
fokhagymabors Creative Commons License 2005.09.23 0 0 18

a szűgyészség álláspontja, hogy az ámokfutó gyilkosnak szabadlábon kell lennie, mert "nem kell tartani a szökésétől" Gumiparagrafus.

 

kíváncsi volnék, megint kinek a kije a béemvés kicsikém.

 

amúgy nyílegyenes négysávos út mellett lakom, város közepén. A 150-nel száguldozó fekete cuccos sportmotorosokkal kapcsolatosan kérdezném meg a rend őreitől, ha nekem is venne a papám egy ilyen mocit, és száguldozni szottyanna kedvem, hol kell befizetni a védelmi pénzt a kapitányságon, hogy évekig sose állítsanak le. És éves bérletet kell váltani, vagy örökös tagságot is vásárolhatok a védettek klubjában?

Előzmény: Fáradt Vándor (5)
Snipper Creative Commons License 2005.09.23 0 0 17

Erre aludj mégegyet nyugodtan.

Az utobbi egy évben 3 autólopás történt elég közeli ismerős körben. Apóséknak ellopták a céges teherautójukat (egy Transportert), egy barátomnak a mikrobuszát (Fiat Ducatto Maxi), egy másik barátom autóját (Ford Focus). Nekünk Veszprémben az Opel Astra tankját megfúrták, és leszívták belőle a benzint.

Az első 3 ügyben ugye mondanom sem kell, hogy 0, azaz nulla eredményt mutatott fel a rendőrség. A Transportert nem messze az Apeh székháztól vitték el..amikor észlelték, bejelentés, rendőrség kijön, megkédezik milyen kocsi volt.. a rendőr válasza csak ennyi volt, felejtsék el.. persze pár hónap múlva jött papír, lezárva a nyomozás, eredmény nélkül.

A barátomnak a Ducatot a házuk elől vitték el karácsonykor..halotta, hogy mintha valami zörögne kint, kiment a ház elé, valaki bent inditózta akkor már a kocsit, épp beindult, és elhajtott.. ő meg csak kiszaladt a kapun, és nézte ahogy viszik a kocsiját. Van egy öreg Rytmoja, beült abba, ment utánuk, belefutott egy rendőrautóba, mondja nekik, hogy mi történt..erre a rendőr válasza, hogy menjen be a kapitányságra feljelentést tenni... Gondolhatod, eredmény itt is 0, amit csináltak.

 

Mi megusztuk épp annyival, hogy leszivták a benzint, de nem akárhogy. A kocsi alján a tankon csináltak egy szabályos furatot, kb 6 mm átmérőjűt. Igy eresztették le a naftát egy parkolóban, a melettünk lévő kocsiból is.. meg később a benzinkútnál megtudtam, még pár autós járt igy éjjel.. Feljelentés, kijönnek, jegyzőkönyv, majd szólnak..Pár hónappal később kapok egy telefont én mint feljelentő, hogy lakossági összefogással, (ami magyarul annyit jelent, hogy helyi lakosok elkapták, a rendőrök meg bevitték) elkapták a benzintolvajt. Tartanak ezügyben egy sajtótájékoztatót, nyilvános, ahova meghivnak engem is. Kérdezem, hogy akkor ezek szerint kifizetik a káromat? A tank fullon volt, aznap délután tankoltam, kb 12000 ft kár, egy új tank 95000 ft+ szerelési és munkadíj. A kérdésre nem volt a válasz persze. Közöltem, hogy arra meg nem vagyok kiváncsi, meg nem fogok egy napot utazgatni, meg ott vigyorogni azon, hogy egymás vállát veregetik, miközben az én károm meg le van szarva..

 

Ennek ellenére rendőrt elég sűrűn látok méricskélni a bokrokból, egy lakott terület végét jelző tábla elötti kihalt egyenes szakaszon lévő vasuti átkelőnél.. ez szerinted a bűnüldőzést szolgálja??? Ez csak a pénzszedést, meg a jó statisztikagyártását, amit néhány majom be is vesz szó nélkül.. csak ez messze áll a valóságtól.

Előzmény: Dulifuli (16)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.23 0 0 16
Én biztos vagyok benne, hogy nem mind ilyenek. Gergényiről pl. eddig csak jókat hallottam. Márpedig ha a főnök jó, akkor már van rá esély, hogy javuljanak a dolgok lejjebb is.
Előzmény: Snipper (15)
Snipper Creative Commons License 2005.09.23 0 0 15
Ezektől a primitiv rendőröktől ne várd, hogy intézkednek bármivel kapcsolatban  is.. egyetlen dolog  amihez értenek, hogy kint állnak az út szélén a bokorban, és méricskélnek saját zsebre...
Előzmény: Dulifuli (14)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.23 0 0 14
No, hát az ilyen eseteket is szépen össze lehetne itt gyűjteni, és hátha rászánják magukat az illetékesek, hogy elolvasgassák, és intézkedjenek!
Előzmény: Bengakék Önirón (13)
Bengakék Önirón Creative Commons License 2005.09.22 0 0 13
"mit lehetne tenni az ellen, hogy az utcában, ahol lakunk, ne száguldozzon majdnem mindenki, ... mintha a 30-as tábla nem is lenne kint"

Német adón láttam egyszer - a német sem mind egyforma, - hogy különféle módszerket találtak rá a kis utcákban élők, pl. az egyik öreg esténként kitett egy nagy dobozt, ami a már nálunk is látható szürke dobozokra hajazott, és távirányítással villogtatta benne a vakut, mikor gyorsan jött valaki.
Persze lehet, hogy az is olyan Fókusz-szerű, demagóg meseműsor volt, nincs kizárva.

Egyébként a rádión elhangzottaknál jobban idegesít, mikor a Hálón olvasni mindenféle portálokon a lopott cuccok hirdetéseit, meg a bizonyítvány-vásárlási lehetőségeket szinte teljesen nyíltan.
Előzmény: Dulifuli (9)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.22 0 0 12
Köszi! Lehet, hogy az lesz.
Előzmény: Fáradt Vándor (11)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2005.09.22 0 0 11
Próbálkozz Te is kerületi szinten, ott talán kevésbé sikkad el a javaslatod...
Előzmény: Dulifuli (9)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2005.09.22 0 0 10

Nálunk a negyedik kerületben az Árpád úton száguldoznak/tak meg ralizgatnak, tavaly írtam egy levelet a ker. kapitány úrnak, barátian megköszönte az észrevételt, és azóta rendszeres arra a razzia, sőt néha még trafi is van...

 

Itt működik...

Előzmény: Dulifuli (9)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.22 0 0 9
Ja, így már értem.

Még egy kérdés: mit lehetne tenni az ellen, hogy az utcában, ahol lakunk, ne száguldozzon majdnem mindenki, mégpedig nemcsak úgy, mintha a 30-as tábla nem is lenne kint az egész utcában, de némelyik egyenesen úgy, mintha még csak nem is lakott terület lenne? Mert én kb. egy hónapja küldtem egy e-mailt ezzel kapcsolatban a BRFK-nak, és azóta semmi változást nem tapasztaltam, és egy betű válasz sem jött a levelemre. Nem tudja véletlenül valaki a Gergényi Péter és a Lamperth Mónika címét?
Előzmény: Fáradt Vándor (7)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2005.09.22 0 0 8
Bocs az ismétlésért... :)
Előzmény: Fáradt Vándor (7)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2005.09.22 0 0 7
A Pest Megyeiek az érdiektől.. mármint az ügyet
Előzmény: Dulifuli (6)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.22 0 0 6
Kik vették el?
Előzmény: Fáradt Vándor (5)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2005.09.22 0 0 5
A Pest megyeieknek is az volt a véleményük, hogy őrizertbe kellett volna venni az érdi ámokfutót, el is vették az ügyet a helyikektől...
Előzmény: Dulifuli (-)
Zsoldos Creative Commons License 2005.09.22 0 0 4
Ne vígasztalj wazze! :)))
Előzmény: IanStuart (3)
IanStuart Creative Commons License 2005.09.22 0 0 3
Volt, hogy ugyanazzal a másodperccel vesztettem.
Előzmény: Zsoldos (2)
Zsoldos Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2

Egyetlen redvás másodperc!!!! :)))

 

Gratulálok :)

Előzmény: IanStuart (0)
Zsoldos Creative Commons License 2005.09.22 0 0 1
Bezzeg amikor az út szélén 0-t rajzolnak az elemlámpával a levegőbe, mindenki bűnösnek érezheti magát...
Előzmény: Dulifuli (-)
IanStuart Creative Commons License 2005.09.22 0 0 0
nem 0-ra utálod a dohányzást.
Előzmény: Dulifuli (-)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.22 0 0 topiknyitó
A topic leírásában már szerepelt, hogy miért indítom. Nem tudom, mennyire lesz hosszú életű, de talán lesz valami haszna. Az aktuális motiváció főleg a Sláger Rádió Bumeráng című műsora volt, illetve az, ami abban elhangzott ma reggel: egy telefonos beszélgetés egy Andi nevű "büféscsajjal", aki saját bevallása szerint az iskolai büfében a pult alól árulja a diákoknak a cigarettát. Szerintem az ilyenek alaposan megérdemelnék, hogy jól megbüntessék őket.
Mint ahogy az az érdi jampec is, aki nemrég letarolta a buszmegállót, és meg is ölt valakit. Én azt is felháborítónak tartom, hogy csak úgy simán elengedték, mert ez egy gyilkos, és szerintem azonnal előzetesbe kellett volna helyezni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!