Keresés

Részletes keresés

hello40 Creative Commons License 5 órája 0 0 3231
hello40 Creative Commons License 5 órája 0 0 3230

Egy kritika: https://magyarnarancs.hu/kritika/nyomaszto-naplemente-263976

 

Egyetértek a kritikussal.

hello40 Creative Commons License 12 órája 0 0 3229

Aztán még este megnéztem a box által felvett Fókuszt, amelynek az egyik riportjában az általam joggal zseniálisnak tartott fiatal művész szülőapjának a viselkedése + a nyilatkozata felkergette az égbe a vérnyomásomat! :-((

hello40 Creative Commons License 12 órája 0 0 3228

Nem mindig sikerül biztos kézzel kiválasztanom, mit meg szeretnék nézni.

 

A tegnapi nem az én estém volt.

Kezdődött már azzal, hogy szerencsére szokásom szerint bőven időben a megállóban voltam, de 24 percig nem jött busz, így csak erős kerülővel, majd erőltetett menetben ügetéssel értem 18:58-ra a Pesti Színházba.

 

Épp csak kipihegtem magam, a helyemre lerogyva. Elkezdődött a darab, amire a szereplőlista alapján esett a választásom – csakhogy a jó színészek is kénytelenek egy szerintem harmatgyenge (hogy szalonképes jelzőt használjak) darabot eljátszani, ha a színház vezetői ezt osztják rájuk! ☹

A sajtóban kritikát előre nem szoktam elolvasni - most viszont majd megteszem.

Valami izraeli szerző bemutatja - ha jóindulatú akarok lenni, görbe tükörnek szánva, de legalábbis az előadás által abszolút élethűre sikerülve - az ottani, ezek szerint elég tipikus emberi mentalitásokat.

Az idejét nem tudom, mikor tettem ilyet színházi előadással, de a szünetben eljöttem – 1 felvonás bőven sok volt ebből nekem.

Ugyan láthattam a szerepe szerint igencsak roskadtan Nagy-Kálózy Esztert, + Wunderlich Józsefet és Brasch Bencét a tegnapi, forró sikerű este után most ebben, meg sokan másokat, de már az se érdekel, ők kik voltak. Én a nevezettek miatt adtam ki 4.480.- Ft-ot a jegyre!

Ahogy láttam, Wunderlich József kifejezetten szenvedett ebben a szerepében, annyira nem volt mit kezdenie vele. :-(

Nem volt álmatlan éjszakám amiatt, mi történhetett a figurákkal a 2. részben...

 

Így viszont legalább aránylag normál időben hazaértem.

hello40 Creative Commons License 1 napja 0 0 3227

Ezt is érdemes megnézni vele:

 

https://www.youtube.com/watch?v=HZ92rPVEgHk

 

Játszó-társak - Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila

 

Vígszínház

 

 

 

 

Előzmény: hello40 (3226)
hello40 Creative Commons License 1 napja 0 0 3226

Előzmény: hello40 (3225)
hello40 Creative Commons License 1 napja 0 0 3225

Nem tudom, láttad, láttátok-e már ifj. Vidnyánszky Attilát színpadon.

Tegnap néztem meg vele a címszerepben "A diktátor"-t a Vígszínházban.

Már régebben is szájtátva néztem más előadásokban is az egészen  fantasztikus mozgáskultúráját, ami a kiváló szerepformálásához társul.

Nos, ebben a darabban csúcs, amit produkál a hányattatott sorsú kisember borbély, mint üldözött zsidó és a diktátor (Hitler) szerepeiben! Chaplin karakterét, mozgását is tökéletesen megjelenítve, hozzá kiváló maszkkal, arc- és szemjátékkal. Egyszerűen káprázatos az alakítása!

 

Életkoromnál fogva nagyon sok nagyon nagy tehetségű színészről mondhattam el, hogy de jó, hogy láthattam őket nem egyszer színpadon, hogy kortársuk voltam - és most boldog büszkeséggel élem meg, hogy a fiatal korosztály ilyen nagyszerű művészének is még a kortársa lehetek!

Az előadást Eszenyi Enikő rendezte, rengeteg pazar ötlettel, kiváló színészvezetéssel és persze elsősorban éleslátással válogatott szereposztással!

Gondolom, folytatni fogják a következő évadban is, érdemes megnézni!!!

hello40 Creative Commons License 3 napja 0 0 3224

Tizenvalahány fotóalbumban vannak, beragasztva, annyiból alapjában véve időrendi sorrendben, ahogy beszereztem őket, de persze belejátszott a praktikus helykihasználás is, és az oldalak esztétikus elrendezése.

Épp a napokban gondoltam rá, hogy fel kéne vezetnem, ki mindenkitől van, és hányas számú albumban, mert már nem egyszer előfordult, hogy mikor valaki meghalt, nem csak őt sajnálva arra is gondoltam, hogy sajnos akkor ez már pótolhatatlan - aztán valaki mást keresve, egyszercsak ott volt az illető autogramja vagy akár az autogramos fényképe: totál el is felejtettem, hogy sok évvel ezelőtt már kértem tőle.

Ugyanakkor vannak, akiket tényleg elmulasztottam, amit nagyon sajnálok.

De ez jó nagy meló lenne, szóval még hezitálok rajta.

Előzmény: Csimpolya (3223)
Csimpolya Creative Commons License 3 napja 0 0 3223

Ez igen, csodás ötlet volt! Azt hiszem, már szép nagy gyűjteményed lehet autogrammokból! Rendszerezed valahogy, vagy időrendi sorrendben vn?

Előzmény: hello40 (3222)
hello40 Creative Commons License 4 napja 0 0 3222

Tényleg nagyszerű élmény volt.

De számomra a pozitív élménynek nem itt lett vége: 16 éves korom óta gyűjtök autogramokat, elsősorban művészektől, különböző műfajokban.

A koncert végén azonnal átláttam a helyzetet, hogy nem fogok tudni a közelükbe jutni. De bevillant egy megoldás: átfurakodva a kifelé tartó tömegen, odamentem Linda édesanyjához, egyrészt gratuláltam neki a zseniálisan tehetséges gyerekeihez, Anyák napjára köszöntve további jó egészséget kívántam neki, majd elmondtam: itt van nálam a fotójuk, kértem, segítsen, hogy kaphassak rá autogramot tőlük!

Nagyon kedvesen megköszönte, amiket mondtam neki, és azonnal odahívta a férjét, hogy majd ő segít! :-))

Odajött, neki is bemutatkoztam, elmondtam, mit szeretnék. Odaadtam a díszzacskóban a fotókat, készséggel elvette, és kérte, itt várjam meg, intézi és hozza!!!

A barátnőm, akivel voltam, először csak nézett, hová viharzottam el mellőle, aztán, mikor látta az akciómat, elismerően csak annyit mondott: már megint bebizonyítottad, hogy nem ismersz lehetetlent! :-))

 

Előzmény: Csimpolya (3219)
hello40 Creative Commons License 4 napja 0 0 3221

Én is laptopon próbálom, de onnan sehova tovább.

Előzmény: Shangri-La (3218)
Csimpolya Creative Commons License 4 napja 0 0 3220

Kezd rémleni, hogy tavaly valami ilyesmin jártam, talán éppen ezen a helyen. Igaz, csöppet sem bántam, mert nagyon érdekes volt.  

Előzmény: Shangri-La (3207)
Csimpolya Creative Commons License 4 napja 0 0 3219

Csodálatos lehetett!

Előzmény: hello40 (3217)
Shangri-La Creative Commons License 4 napja 0 0 3218

Elvileg ha mellkattintasz az ablak lecsukódik, és meg tudod nézni. Legalábbis nagy gépen/laptopon.

Előzmény: hello40 (3216)
hello40 Creative Commons License 4 napja 0 0 3217

Vasárnap Király Linda koncertjén voltam, vendégként az öccsét, Viktort hívta meg.

Lindának elképesztő hangja és énekesi előadókészsége, + óriási repertoárja van! Főleg a világsztárok sikerszámaiból, de vannak saját szerzeményű dalai is, és énekel magyar slágerekből is. Nem véletlenül írta róla róla egy kritikusa: " egy szőke lány, fekete hanggal!"

Valóban! Aretha Franklin, Tina Turner és sokan mások világslágereit énekli, fantasztikusan!

Nem csak énekelt, közben mesélt is az életükről. Arról, hogy ő és rá egy évre az iker öccsei New Yorkban születtek. Nem csak ő, Viktor is ott aratta az első sikereit, ott indult a karrierjük. Azért jöttek mégis haza, mert az édesanyja nagyon súlyos beteg lett: 13 % esélyt adtak az orvosok az életben maradására. Ennek tudatában haza akart jönni. Nem hezitáltak, jöttek. Ők, az akkor tizenéves gyerekek még alig tudtak magyarul, de semmi nem számított, csak az édesanyjuk.

És mondhatni, csoda történt: itthon semmiféle kezelést nem folytattak, egyszerűen kezdett jobban lenni. Ennek immár sok éve, és itt van, meggyógyultan!

Linda a színpadról hatalmas virágcsokorral köszöntötte is Anyák Napja alkalmából az első sorban ülő édesanyját - mindezt a teltházas nézőközönség óriási tapssal fogadta.

 

Mikor az öccsét, Viktort is a színpadra hívta, a közönség fiatalokból álló része örömrivalgásban tört ki. Ám ez nem csak a valóban nagyon jóképű pasinak szólt, hanem a láthatóan már hatalmas színpadi rutinnal és úgyszintén szuper jó hanggal rendelkező sztárnak is!

A duettjeik - magától értetődően angolul - frenetikus sikert arattak: jól összeszokott párosként.

Nagyon jó élmény volt hallgatni őket.

 

Az est bevezetőjét és zárását attól a Lutter Imrétől hallhattuk, akinek "A sorok között - csak őszintén" című, ismert emberekkel készült beszélgetés sorozata az egyik kereskedelmi csatornán látható.

 

hello40 Creative Commons License 4 napja 0 0 3216

Igen, elvileg:

Előzmény: Shangri-La (3215)
Shangri-La Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3215

Út és Budafok, de az esemény linkjét bárki megnézheti. Ha szól is a Facebook tovább lehet menni. Elvileg.

Előzmény: hello40 (3214)
hello40 Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3214

Most néztem meg, Komáromi út van a XIV. és a XXII. kerületben, Komáromi utca Csepelen.

Melyik közülük a helyszíne?

Előzmény: Shangri-La (3206)
hello40 Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3213

Pass Andrea írta és rendezte is a darabot.

Ő úgy fogalmazta meg a mondandója definícióját: "igaz élethazugságok egy részben".

Előzmény: Csimpolya (3210)
hello40 Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3212

Imádom, hogy ilyen érzékletesen, plasztikusan és ennyi érdekes információt továbbadva meséled el a megélt programjaidat!

Ezt a beszámolódat is nagyon köszönöm!


Sok évtizede Herenden én is jártam, szintén egy csoportos látogatással - ami máig bennem élő látvány, ahogy dolgoznak azok a porcelánfestők, akikről Te is írsz. Már sajnos nem él az a barátnőm - óvodától érettségiig együtt jártunk, néhány háznyira laktunk egymástól -, akinek szintén ez lett a hivatása. Már gyerekként is csodaszép mintákat festett, akkor persze még csak rajzlapokra.

 

Ajkán nem voltam, az üvegfúvást Muranoban csodáltam meg. Bámulatos volt, ahogy a legkülönbözőbb kecses figurákat alakították ki a különböző színű, forró anyag formálásával.

Nagyon tudom tisztelni az ilyen tehetséges szakembereket.

Előzmény: Csimpolya (3211)
Csimpolya Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3211

Csütörtökön remek kiránduláson vettem részt a nyugdíjasklubbal. Először Ajkára látogattunk, ahol az egykori üveggyártás emlékeit néztük meg.

Ahogy a vezetőnk nyomatékosította, ez nem múzeum, „csak” kiállítóterem, viszont e minőségében is csodálatos!

Belépve elsőnek a gyár alapítójának, Neumann Bernátnak a portréját láthattuk, Jól sikerült festmény, egy értelmes, kifejező arcú férfiról. A környéken eddig is volt üvegfúvás, de ő sokat fejlesztett rajta, manufaktúra szintre emelte. Eleinte háztartási árukat gyártottak, például boros és befőttesüveget. Aztán a céget átvette a Kossuch János (nem, nem írtam el a nevet) és ők megpályázták a luxusigényeket is, méghozzá teljes sikerrel! A cég vezetője felismerte a reklám szükségességét, és elvitte a termékeit az 1900-as párizsi világkiállításra, ez szerencsés ötletnek bizonyult. Nőtt a piac, szállítottak Németországba, még az USA-ba is.

Megismerhettük az üvegfúvás eszközeit is, laikus számára elég hátborzongató látvány, amikor egy másik képen azt láttuk, hogy az üvegfúvó munkások semmiféle védőfelszerelést nem viseltek a munkájukhoz. Egyébként a gyár gondolt a munkásaira, már 1916-ban volt szakszervezetük. Az 1920-as évek közepén pedig egy munkás keresete 400-450 pengő volt. Abban az időben volt a nagy sláger a Havi 200 pengő fixszel az ember könnyen viccel. Továbbá volt munkáslakótelepük is, éppen úgy, mint a csingervölgyi bányászoknak.

1948-ban államosították, és eleinte csak olyan poharakat gyártottak, amiket vendéglőkben használtak, hitelesített egységgel. Aztán háztartásoknak is, végtére is az üveg sajnos, törékeny. Megnézve ezeket a poharakat megállapítottam, hogy az egyszerű és az idétlen csöppet sem azonos fogalom!

Aztán viszont újra a szépség került előtérbe, csiszolt üveget készítettek egyre nagyobb számban. Erről hamarosan meg is győződhettünk, mert végignézhettük a kiállított üvegtárgyakat. Azért mondom így, mert korántsem csak poharak voltak. Egyre gyakoribb lett a színezett üveg, ki is használtak rá minden lehetőséget.

Próbálom csak az itteni kedvenceimet említeni, bár jó néhány ilyen volt. Például egy bóléstál, fedővel, merőkanállal és hozzáillő poharakkal. Ami a legjobban meglepett, az egy petróleumlámpa volt, Eleinte azt hittem, utánzat, és csak dísztárgy, de nem, még a lámpabél is benne volt. Viszont – legalábbis számomra – a legszebb egy íriszmintás váza volt, Hasonlót Pécsen láttam, a Zsolnay-múzeumban.

Külön öröm volt, hogy a vezetőnk lokálpatrióta, szívesen beszélt a városáról. Például megtudtam, hogy van erdejük, ott szép sétákat lehet tenni. Nagyon tetszett, amikor elmondta, hogy az egyik helyen kis erdei kunyhó van, aprócska könyvtárral, persze csak helyben olvasással. Ki kéne próbálnom, és alighanem szívesen tenném!

Ebéd után irány Herend. A múzeum környéke parkosított, az épületek is szépek, semmi túldíszítettség, elegáns, sima vonalak. Itt is vezetőt kaptunk, ő is értette és szerette is azt, amiről beszélt. Közvetlenül a bejárattal szemben az öt világrészt láttuk, azon helyeket bejelölve, ahová szállítanak, Alighanem könnyebb lett volna azt, ahová nem. A listán szerepel Kína és Korea is. Azért porcelánt szállítani az őshazájába, az már valami!

Ezután egy rövid filmvetítést láttunk, méghozzá 3D-ben. Kedves, hangulatos film volt, és határozottan szerettem volna legalább egy csésze kávét, méghozzá herendiből! Ez valamivel később meg is történt. A filmen láttam egy csodás porcelán presszógépet, ilyen van a Vendéglátóipari Múzeumba, és a klubtársaim szerint Szegeden még használnak is ilyet. Megtudtuk, hogy ez is manufaktúra, méghozzá a legnagyobb. Ezt kivételesen nem a dualizmus idejében alapították, hanem 1826-ban. Eltengődtek, de aztán 1839-ben megvette Fischer Mór, és ezentúl jobbra fordultak a dolgok, az itteni porcelánt mindenhol ismerték és elismerték. 1851-ben volt Londonban egy világkiállítás, ahol Viktória királynő megnézte és megszerette az ott kiállított étkészletet. Rögtön rendelt is egy ilyet, ami aztán divatba hozta a gyár termékeit. Ezt a mintát azóta is Viktória mintának nevezik. Ami a királynőket illeti, egy uzsonnáskészlettel Ferenc József ajándékozta meg a feleségét, ezt gödöllői készletnek hívják. Ami őfelségét illeti, az ő mellszobrával is találkoztunk útközben. Ráadásul egy harmadik királynővel is összeakadtam, éspedig II. Erzsébettel, lóháton ült, Ez a szobor Göncz Árpád ajándéka volt,

Utána végiggyönyörködhettük a porcelánkészítés folyamatát, a formázástól a festésig. Ezt nők végezték, fehér ruhában, figyelmesen, és nagyon ügyesen! Az egyik munkafázisban éppen a brémai muzsikosokat formázták, a csacsi fülét illesztették a helyére, és úgy simították el a masszát, hogy ez ne lásson. Következett a festés, ehhez kell aztán a türelem, a kézügyesség és a gyakorlat! Utána néhány készterméket láttunk, itt rögtön egy száguldó gepárd lett a kedvencem.  Aztán jött a legérdekesebb, az egyéni festés. Itt a mester éppen egy hárpiát, a brazil esőerdők sasát (lásd Molnár Gábor) festette. Készülőben volt két kerecsensólyom is, ez az év madara idén. Volt mit bámulni rajta! Következett a Porcelánmúzeum, itt is bőven akadt néznivaló, nem tudom és nem is lehet az összeset elsorolni, csak néhány kedvencemet említem Ilyen volt egy henger alakú cserépkályha, egy hatalmas méretű kulacs, súlyemelő legyen, aki akár két kézzel is a szájához vitte! Főleg, ha telitöltötték borral. Szépen terített asztal, kávés, teáspoharak, bögrék, vázák, szebbnél-szebbek.

Aztán felfedeztem egy égetőkemencét, belülről is meg lehetett szemlélni, meg is tettem. Itt is volt egy rövid filmvetítés, ami az égetésről szólt, Kiderült, hogy a herendit háromszor is égetik, más-más hőfokon. A tüzelőmesterek tevékenysége pedig inkább művészet volt, mint szimpla mesterség. Már a láng színéből meg tudták állapítani a hőfokot.

Ezek után elvonultam kávézni, noná, hogy herendi porcelánból volt a kávéscsésze! Ráadásul a kávé is finom volt.

Előbb-utóbb minden jónak vége szakad, ennek is. Indulnunk kellett.

 

 

 

Csimpolya Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3210

Nagyon jó alapötlet!

Előzmény: hello40 (3205)
Csimpolya Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3209

Sajnos, a mai nap már foglalt, de a június 1-et már följegyeztem a naptárba. 

Előzmény: Shangri-La (3207)
hello26 Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3208

Kérlek, írj róla bővebben, mert nem vagyok facés, ott nem tudom megnézni. Annak, hogy hol a Komáromi út, utána tudok nézni.

Különben pl. a lakótelepeken a házak nem épültek pincékkel, ha neadjisten szükség lenne óvóhelyre, rengeteg embernek nem volna hová menekülnie. Metróállomás  is  csak kevés kerületben van, azok befogadó  képessége miatt az se megoldás, szóval érdekes lehet, mit kínál ez a program.

De sose legyen szükség rá!

Előzmény: Shangri-La (3206)
Shangri-La Creative Commons License 2024.05.04 0 0 3207

Most reggel persze már be vagyok lépve, a múltkor is ezt csinálta. Szóval a link...

 

https://www.facebook.com/events/443310384757071/

 

Minden hónap első szombatján lesz, tehát nem késő. :D

Előzmény: Shangri-La (3206)
Shangri-La Creative Commons License 2024.05.03 0 0 3206

Korábban akartam szólni, de otthon nem engedett belépni. Most wifi alól írok a mobilon, innen viszont nem tudok linkelni.

 

Szóval holnap is lesz az óvóhelyi program a Komáromi úton, én is ott leszek. Most már sokkal több minden lesz, folyamatosan bővül a kiállítás.

Előzmény: Shangri-La (3098)
hello40 Creative Commons License 2024.05.03 0 0 3205

Tegnap megnéztem a Vígszínház Házi színpadán a "Vándorkutya" című darabot. Természetesen nem egy élő kutyáról van szó, hanem egy olyan plüssről, ami az ovis gyerekek között vándorol, és így kerül átmenetileg a különböző családokhoz. A sztori arra épül, hogy ez a kutya sok mindennek lesz  ez által tanúja, azaz olyan titkok hordozójává is válik, amiket amúgy szívesen rejtegetnek mások előtt ezek a családok.

Csakhogy a szülők egyike meghív magukhoz vendégségbe 2 másik családot. Az egyik család demens nagymamája (Halász Judit, szenzációsan!) is beállít a vendégségbe, és magával hozza a plüsskutyát, amitől mindenki megrémül, hogy az most őszinteségre készteti őket, hiszen a kutya mindent tud róluk! És valóban, le is leplezik a párok egymást és magukat is.

 

Szerencsém volt: se oda-, se hazafelé ott nem esett az eső, amerre mentem, miközben randa fekete felhők voltak mindenfelé. Jó lenne így megúszni a többi előadást is, ahová jegyeket vettem.

hello40 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 3204

Az a nyüzsi, ami akár egy vásáron, akár a május elsejei forgatagban az érdeklődésedre tart számot, nekem abszolút szimpatikus. Sok éve még én is szívesen részt vettem ilyen programokon. Manapság már azért nem, mert a strapabírásom erősen redukálódott időközben.

 

A Trabant emlegetése megdobbantotta a szívemet - annál is inkább, mert ma délelőtt a tévéből korábban felvett "Alfa Romeo és Júlia" c. filmet néztem meg, amiben Latinovitsnak is egy szépségesen kiglancolt Trabija volt, azt hívta Romeonak! :-)) - meg persze az én hajdani Gusztikámat, az imádott, és  27 évig tökéletesen  hűséges Trabikámat juttatta eszembe. Mikor megváltam tőle, napokig sirattam, de a józan eszemre kellett hallgatnom. Nem csak az ő kora miatt, a magamé miatt is.

 

Süni egyébként, ha szelíd és nem érzi veszélyben magát, hagyja magát simogatni, persze a lelapított tüskéi irányában.

Évtizedekkel ezelőtt egy harkányi nyaralás alkalmával olyan szinten összehaverkodtunk egy sünivel, hogy a nyugágyban ülve, az apróra vágott sajtdarabkákat a fűre lenyújtott tenyeremből falatozta ki. 1 hét után már, ha  hívtam - a Samu nevet adtam neki -, már előjött a kert valamelyik sarkából: szerintem már tudta, hogy kapja a délutáni nasit! :-)) Nagyon bájos pofija volt.

 

Ma délben a Vígmajális nevű, a Vígszínház által már tavaly  május elsején is megszervezett programra látogattam el.

A Ditrói Mór utcában az óriás kivetítőn előadásokból voltak láthatók részletek, a színház művészei autogramos fotókat osztottak, de ezeket idén kihagytam, ezúttal csak a 30 %-os kedvezménnyel megvásárolható május havi színházjegyekért mentem. Most már csak azon kell szurkolnom, hogy azokon a napokon, amiket választottam, jó legyen az idő, ne áztasson el az oda- és visszaút során.

Előzmény: Csimpolya (3203)
Csimpolya Creative Commons License 2024.05.01 0 0 3203

Könnyen lehet, hogy már mindenkit untatok a kirakodóvásári látogatásaimmal, ezért a legutóbbit igyekszem rövidre fogni. Április 28-án Vácon volt egy, a barátnőmmel együtt látogattam meg, A kínálat meglehetősen szokványos, ezért csak arról írok, ami megragadta a figyelmemet. Ezek egyike volt egy kis „útikészlet” dobozka,  A tetején sakktábla, miután kinyitották a doboz fedelét, elsőnek egy csinos, bőrborítású kulacsot lehetett látni,négy, hasonlóképpen bőrbevonatú pohárkával, no meg egy kis tölcsérrel, amivel a kulacsot meg lehetett tölteni. A tetején pedig a sakkfigurák, olyan ügyesen beágyazva, hogy nem eshettek ki. Egy csöppet eltűnődtem, hogy vajon a győztes ivott-e pár kortyot ünneplésül, vagy a vesztes bánatában. Mivel négy pohárka volt, lehet, hogy a kibiceknek is jutott egy korty.

A másik, amire felfigyeltem, a Herczeg Ferenc által szerkesztett Új Idők című lap volt. A címlapján Petőfi képe. Érdeklődéssel forgattam, aztán megakadt a szemem a hátsó oldalán, éspedig a Színésznő válaszol rovaton. A tanácsot kérők egyike felpanaszolta, hogy a férje nem valami kedves hozzá. A válasz az, hogy igyekezzen ő a hazatérő férjével kedves lenni. Főzzön jó vacsorát, szépítse ki magát, és hallgassa végig férjeurát. Már ha egyáltalán beszélni akar,

A másik levélben egy fiatal lány mondta el, hogy bár jó az alakja, de az arca eléggé jellegtelen. Erre azt javasolták, hogy használjon egy, meghatározott márkájú arckrémet,

Sajnos, sosem fogom megtudni, hogy a tanácsot kérők megfogadták-e a javaslatot, és ha igen, használt-e?

A mai napon pedig a csepeli retro május elsején vettem részt.

Évek óta járok oda május elsején, általában ugyanaz a műsor, persze apróbb változtatásokkal, és ezt így is szeretem. Ettől nem messze volt a hagyományőrző rendőrség csoportjának autókiállítása. Négy- öt fehér-kék rendőrkocsi, olyan szépen kipolírozva, hogy légy legyen a hat talpán, ami bokaficam nélkül megy végig rajta. A legnagyobb sikere a Moszkvicsnak volt, ez nem kétséges. Aki akarta, az ujjlenyomatát is magával vihette, sokan álltak sorba, én nem ragaszkodtam hozzá.

Az egyik sátorban a Csepel Művel főbejárata látható, a képen egy Trabanttal, a valóságban plusz egy motorral. Közvetlenül mellette egy derék, hűséges Trabant, a tetején vagy öt felhalmozott csomag, odakötve. Rögtön mondtam is neki, hogy: Go Trabi, go! A mellettem álló csöndesen elmosolyodott.

Ami a motorokat illeti, jó pár remekül karbantartott Pannónia motor volt, egyik-másik oldalkocsis, de volt egy kismotor is.

Ezek után továbbsétáltam és nézegettem. Volt állatsimogató, juh, kecske, nyúl, baromfiak, no meg az őrzőjük, stílusosan egy németjuhász. A bárányt nem zavarta a simogatás, és inkább a friss fű érdekelte, és ez igazán érthető! Ettől nem messze egy sünöknek menedéket adó társaság volt, őt nem volt ajánlatos piszkálni, mert nem háziállat, Viszont saját jókedvéből is szorgosan taposott egy megfelelő méretű hörcsögkereket.

Nagy számban állítottak ki régi, de működő számítógépet, az ifjoncok pedig szívesen játszottak vele! Hazaérve megállapítottam, hogy ez kellemes időtöltés volt.

 

 

hello40 Creative Commons License 2024.04.30 0 0 3202

Találtam az imént még egy információs forrást: https://puskelzsolt.com/galeria/romance-gyori-balett

 

Az eredeti, nyilván győri bemutatón 2 mű szerepelt 1 műsorban, Bp.-re csak a Romance-t hozták - de itt végre a táncosok neve is szerepel.

Kimásolni nem engedi, de ott meg lehet nézni az ismertetőjét is.

 

Előzmény: hello40 (3201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!