stc Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1415
Valóban. Megnéztem a szerződésben és tényleg aláírtunk ilyesmit, hogy bejegyezhetnek kizárólagos használati jogot egyes ingatlanokhoz kapcsolódóan. De ilyen jellegű húzásokról szó sem volt. Ez azokra az esetekre vonatkozna, mint pl. a teremgarázs, ahol nem lehet felosztani a területet, de egyes részei egyes tulajdonosok által kizárólagosan használhatóak. És a terület megfelel a tulajdoni hányadnak. Szóval ez egy nagyon ügyes és rendkívül rosszhiszemű húzás volt tőlük, hogy ilyen kiskaput építettek ki maguknak.
Viszont a lakás méretének módosítása a szerződés alapján jogtalan volt, mert a méreteltérés egyrészt nem haladta meg a tűréshatárt, másrészt mínusz értékű volt az eltérés, míg ők pozitív irányban módosítottak minden alap nélkül. Márpedig az ingatlan méretének önkényes módosítását kifejezetten tiltja a szerződés.

Köszönöm a Tht. hivatkozást. Megnéztem és tényleg nem egyszerű. Viszont a 21. § (2) alapján a közös tulajdonú részekre a közgyűlés meghatározhatja a használat és a hasznosítás módját. Vagyis ha tényleg közös tulajdonban van az a rész, akkor kertnek még átminősíthetjük a parkolót, és bár nem használhatjuk, de legalább nem lehet belőle valami csúnyaság.
Előzmény: Pumuckly (1413)