bali033 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 1436
Ez így van, ezért nem értem a közgyűlés óta miért nem történt semmi előrelépés szolgáltatóbeengedés ügyében. Szerintem mindenki szerződésében benne van, hogy a beruházónak kötelező egy olyan távközlési szolgáltatóval leszerződni, ami nem drágább a 3 legnagyobb magyar szolgáltatónál, ezt a beruházó dúrván megszegte, mert nem olyan távközlési céggel szerződött le, ami tudott volna ilyen áron szolgáltatóst nyújtani. Sőt a szerződésben benne van, hogy opcionálisan vehető igénybe ennek az 1db szolgáltatónak a szolgáltatása, és egyáltalán nem kötelező!

Ezen kívül benne van a szerződésben, hogy az építtető kiépíti a távközlési kábelt minden lakáshoz, a folyósókon való elosztószekrényig, ahová gyakorlatilag bármelyik másik szolgáltató be tudna kötni. Egy szó sincsen a szerződésben, hogy a folyósóról a lakásokig menő kábel egy kizárólagos szolgáltatóé lenne! Sőt a szerződésben az van benne, h. a lakástulajdonosokért kötötte be a távközlési vezetéket, csakúgy, mint ahogyan egy lakáshoz bekötik a villanyt, vizet, csatornát, vagy kaputelefont... Ezeknek a bekötéseknek a használata a lakástulajdonost illeti meg.

Ha a beruházó/építtető egyéb kizárólagos szerződést kötött a communique-al, akkor az az ő problémájuk, pereskedjen a communique velük! Jelenleg a lakástulajdonosok pereskedhetnek a beruházóval, mert nem teljesítik a szerződésben meghatározott feltételeket!