stc Creative Commons License 2010.09.01 0 0 1438
Reálisan nézve a szolgáltatót bírhatnánk rá legegyszerűbben, hogy tartsa magát a vállalt kötelezettségéhez, és a 3 legnagyobb szolgáltató által ajánlott ár átlagánál ne legyen drágább.
Szerintem a beruházó is ilyen szerződést írt alá velük, ezért van benne a mi szerződésünkben is, így ez már a Com.unique sara, ha nem tartja.

Amit viszont a beruházó tényleg elkövetett: Nem beszéltek róla, hogy az alapító okiratot úgy írták meg, hogy egy rakás közös részre a Com.unique-nak adtak kizárólagos használati jogot. Úgy mint a szerver szobákra, egy tárolóra, a védőcsövekre, a kábeltálcákra. Vagyis bejöhet más szolgálató is, csak nem tud ezek után. Legfeljebb a ház szétfúrásával, dobozok felrakásával. Szóval erről kötelesek lettek volna tájékoztatni, de nem tették. És a szerződésben sem erről van szó.

Azért szép, hogy megcsinálják a távközlési hálózatnak a helyet ahogy kell, majd egy ilyen hülyeséggel arra kényszerítik az embereket, hogy ugyanúgy hackeljék bele a házba a párhuzamos szolgáltatót, mint ha egy régi panelházról lenne szó. Igénytelen kényszermegoldásokkal.

A kábelekkel kapcsolatban tudomásom szerint általános gyakorlat, hogy a lakásokig menő kábel a szolgáltató tulajdona, és a lakáson belüli a tulajé. Bár kétségtelen, hogy egy UTP hálózatnál életszerűbb lenne, ha az utolsó rendezőtől lenne a lakástulajdonosé, mert az alkot egy egységet.
És ha már itt tartunk tök gáz, hogy itt ez a sok UTP csatlakozó, de nem lehet a lakáson belül egy hálózatot kialakítani belőle. Így mindenki WLAN-ozni kényszerül. Ez a topológia irodákba való, nem lakásokba.
Előzmény: bali033 (1436)