SzentEltvíz Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1157

Nem liberális alapelv, hanem értelmiségi alapelv.

Tudniillik a szociológusok ezt tanulják az iskolában, így ezt adják vissza.

Az egész cigányügy el van rontva, már negyven éve: eddig mindenben előnyben részesítették őket mint olyanokat akik kiestek a szociális háló közül, azonban a saját felelősségüket senki sem vizsgálta. miért nem ment tanulni, miért nem végezte el az iskoláját?

 

A dolgot meg kell fordítani: a pozitív elbírálás helyett most már a számonkérést kell alkalmazni mindössze annyit kell követelni a politikától, hogy  egyenlő elbírálást alkalmazzanak a cigányokkal szemben, ugyanúgy ahogyan a többségi társadlommal, vagy a német, a szlovák, bulgár, ruszin, román vagy szerb kisebbséggel szemben.

 

Emlékszem hogy pár éve mutattak egy -ha jól emlékszem tanító-vagy tanár magyar családot, akik egy jurtában éltek, és gyermekeiket is ott nevelték.

A család a jurtától eltekintve normális, szeretetteljes  életet élt, és mivel a gyerekek nem jártak iskolába, az oktatást maguk végezték, volt füzet, házi feladat, minden.

A film lement, pár napra rá megjelent az magasságos hívatal és felszólította őket hogy írassák be iskolába, különben elveszik tőlük a gyerekeket.

 

Ugyanakkor a cigány gyerekeket csak pár napja próbálják iskolalátogatásra késztetni, azt is csak az iskolalátogatási támogatás elvonásaával.

 

Egyébként mi a bánat az az iskolalátogatási támogatás? Milyen jogon lehet azt felvenni, mi nem kaptunk olyat.

Előzmény: Bankersbox (1156)