Muity Mijo Creative Commons License 2011.06.17 0 0 133

Ma már nem Zisz típusú, szovjet gyártmányú személyautók töltik be esetenként zord küldetésüket, hanem Audi, Volvo, BMW és egyéb menő márkák, jellemzően nem igazán az olcsóbb kivitelekből.

 

Miként is idézi fel Dr. Keresű Sándor történész, az amerikai minta alapján lekoppintott luxusjármű hatását annak felbukkanásakor: "A lefüggönyözött nagy fekete autó éjszakai érkezése a csengőfrász szimbolúmává vált ez a jármű, hiszen generációkban keltett borzongást."

 

Olyan jó volna hinni abban, hogy a kommunista idők, a kommunista módszerek véglegesen a múlt sötét foltjai maradnak, de ez sajnos nem így van. Nem így volt baloldali kormányzások idején, és nem így van ma sem, jobboldalinak nevezett kormányzás idején sem.

 

Idézem Pozsgai Imre volt vezérigazgató szavait Kubatovics Tamás, következő hivatkozás szerinti írásából: "Megnyugvást jelentett, amikor a sofőr és a gondnok este megérkezett a levéllel, amiben indoklás nélkül visszahívtak beosztásomból."

 

Két cégvezetőt tettek gyorsan lapátra Baján

 

Nem tisztem az okokkal kapcsolatban találgatásokba bocsátkozni, de tekintettel arra, hogy Pozsgai Imre és Mátrai Antal esetében két olyan cégvezetőről van szó, akiknek a munkáját munkáltatójuk elismerése övezte, éppen elég, hogy csúf történelmi emlékek felidézésével összeszoruljon a gyomrunk: "Ezt a közelmúltban a képviselő-testület is így vélte, hiszen az éves beszámolók elfogadása mellett mindkét cégvezető esetében döntött az éves prémiumkeret teljes összegének kifizetéséről, akkor Mátrai Antal fizetésének emeléséről is határoztak a képviselők."

 

Annyit viszont mindenképpen megjegyzek, ha ilyen Rákosi időket idéző módszerekkel bánnak olyan emberekkel, akiknek rendben van a szénájuk, akkor mit várhatnak olyanok, akik éppen hogy csak meg tudnak felelni a mai zilált időkben, a velük szemben támasztott elvárásoknak?

 

Eszembe jut a regnáló kormány bunyevácoknak adott pofonja ez év május 16-án, amikor az országgyűlés letagadta létüket.

 

Ennek kapcsán csupán az merül fel bennem, hogy muszáj kisvárosi szinten is a nagypolitika módszereit alkalmazni? A hatalmon lévő politikai platform helyi képviselői nem gondolnak arra, hogy lesznek még választások? Nem gondolnak arra, hogy kisvárosi szinten nagyobb esélye van annak, hogy direkt szembe kell nézniük választópolgáraikkal?

Baján élünk ám emberek, nem Budapestországban!