iamtwo Creative Commons License 2011.07.26 0 0 289

Sziasztok!

Előre leszögezném, nem vagyok AXA-s. Sem alkalmazott, sem (volt) pénztártag, csak kíváncsiságból néztem be ide korábban is.

(287)
13 év alatt 30% nagyon kevés, ez kb technikai kamat. Az inflációt biztosan nem éri el.

(272), (235)
"13 éve a kezdetektől mnyp tag vagyok, 3,4 millió tőke mellett ez a "csoda cég" 930 e forint hozamot realizált, amiből egy fillér reálhozam nem keletkezett???? Majd 30%-al többet????" és "Toke 2.8 millio,  716ezer a hozam,"

Ezek a számok kb 1-2%/év vagyongyarapodást jelentenek, míg az infláció átlagosan 6-7% százalék lehetett 1998-2010 között, tehát ebből a hozamból tényleg nem lesz reálhozam.

(276)
"750.000-es hozamából 325.000 -et kézhez kap."
ez így, ebben a formában értékelhetetlen információ, semmi sem derül ki belőle.

(260)
"A röhej, hogy a lányom, akinek 2 éves munkaviszonya van, ő kap az Aegontól."
Az elmúlt két év minden idők egyik legnagyszerűbb tőkepiaci helyzetét jelentette, ha kb ennek elején indult a tagsága, akkor még szép, hogy kap vissza.

----

Annak, aki nem tudja, hogy mit is kell számolnia, egy kis mankó:

((hozam/tőke/2) + 1) ^ 1/év

ebből még vonjunk ki 1-et, és szorozzuk meg százzal. Ez nagyjából, saccperkábé jó közelítése az éves vagyongyarapodásnak. A "tőke" során meg kell nézni azt is, hogy a képletbe a befizetett tőke összege kerüljön, ne a jóváírt, amely ugye a jutalékkal csökkentett összeg lenne.

(247)-ben és (281)-ben is látszik, hogy minden befizetett tőke helyből minusz 5%-ról indult. (bár nem tudom, hogy a hozamszámításnál figyelembe veszik-e a költséget....)

----

Ha ezek után perre akartok menni, akkor
- először is szedjétek össze a gondolataitokat, mert most nagyon kusza.
- aki be akar szállni, készítse össze, hogy
--1- mennyi ideje pénztártag
--2- mennyi volt a befizetése
--3- mennyi volt a hozama
--4- mennyi volt a reálhozama

Alig találni olyan bejegyzést ebben a fórumban, amelyben mindegyik adat szerepel, de ha az első háromból bármelyik hiányzik, akkor csak egy használhatatlan, értékelhetetlen adathalmaz lesz belőle. A "bezzeg a másik pénztártag" jellegű bejegyzésekből is hiányoznak ezek az adatok, miközben ezek nélkül az sem tud nektek segíteni, aki akar.

 

A leírtak alapján nekem úgy tűnik, azt kell majd bizonyítani, hogy (a) a portfolók teljesítménykimutatása (b) az elszámolt hozamfelosztás nem valós. Mindkettő nehéz lesz....

Előzmény: miel-blanco (287)