Törölt nick Creative Commons License 2011.08.27 0 0 2243

Kedves Nagytudású Híd!

Erről mi a véleményed? (Egy hozzászólás másolata a pertárskeresőről):

 

"Sajnos állami szinten mindenkit megvezetnek most is, mert a törvényben leírt számítási képlet egy logikai bukfenc. A törvényben meghatározott ( hozam garantált tőke) képlet eredetileg a pénztárak működését ellenőrző viszony számot eredményez, hogy tud-e a pénztár a befektetésekkel annyi hozamot termelni, hogy a forint értékvesztését meghaladja, a költségek levonása után. DE. A tényleges reálhozam nem lehet más, mint a záró egyenleg-befizetett tagdíj- működési költség.
Gondoljunk csak bele, hogy az tőzsdén befektetünk 100.- forintot, az árfolyam emelkedéssel 20.- forint nyereséget könyvelünk el, de a 120.- forintunkra valaki rászámolna valamilyen indokkal visszamenőleg inflációs szorzót, így a tranzakció után csak 75.- forintunk maradna.
A lényeg, hogy a tényleges reálhozamnál semmi keresnivalója az inflációnak, az ott van már a pénz vásárló értékében. Mellesleg velem közölte az Allianz hogy, 350,000.- hozam mellett a tőkegarantált reálhozamhoz én tartozok 4550.- forinttal.Ezt a számítási képletet kell támadni és azt, hogy a működési költségeket egy harmadik féllel fizettetik."

Előzmény: Híd (2236)