ámbátor Creative Commons License 2012.03.20 0 0 2437

Az AXA tájékoztat:

https://www.axa.hu/hu/magannyugdijpenztar/aktualitasok/tajekoztato

 

 

Kényszerhelyzetben a szektor

  

A hazai nyugdíjrendszer második pillérét jelentő magánnyugdíjpénztári rendszert ért 2011. év végikedvezőtlen törvényi változások alapjaiban veszélyeztetik a pénztárak működőképességét, és kényszerhelyzet elé állítják őket. A megváltozott jogszabályi környezet ugyanis jelenleg nem biztosítja a pénztárak hosszabb távú fennmaradását, mégpedig azért, mert a magánnyugdíjpénztári tagok, köztük az Ön tagdíjbefizetései a pénztár helyett az állami alapba folynak be, így amagánnyugdíjpénztárak működésre fordítható bevételi forrásai jelentősen beszűkültek.  

Bevételi forrás nélkül

  

Sajnos a mai jogszabályi környezet arra sem nyújt megfelelő lehetőséget, hogy a pénztártagok esetleg önkéntes tagdíj-befizetésekkel támogassák a pénztárat, ugyanis az ilyen önkéntesen fizetendő tagdíjakból a működés fedezetére levonható összegek sajnos annyira alacsonyak, hogy abból a pénztár fenntartása nem finanszírozható. 

Pénztárunk az elmúlt negyedévben tagjaink körében online felmérést végzett, melyből az is kiderült, hogy nagyobb összegű önkéntes tagdíjat a tagok túlnyomó része sajnos nem tudna vállalni.  

Mindezekre tekintettel az AXA Magánnyugdíjpénztár jelenlegi működését – egyéb működési célú bevétel híján - átmenetileg az AXA magyarországi tagvállalatai támogatatják, biztosítva ezzel az elkövetkező hónapok zavartalan munkáját.  

Pénztárunk jövője

  

Pénztárunk ugyanakkor bízik abban, hogy a jogszabályi környezet a közeljövőben megváltozik és megszületnek azok a rendelkezések, amelyekkel a pénztárak további stabil működése lehetővé válik. 
Az AXA Magánnyugdíjpénztár hosszabb távú jövőjéről várthatóan április és szeptember között születik döntés, melyről valamennyi Pénztártagunkat, így Önt is értesíteni fogjuk.
 Célunk, hogy a többi magánnyugdíjpénztárhoz hasonlóan olyan megoldást találjunk, amellyel a magánnyugdíjpénztári rendszerben maradó tagok megőrizhetik és gyarapíthatják nyugdíjcélú megtakarításaikat. 

Felhívjuk figyelmét!

  

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében Önnek 2012. március 31-ig lehetősége van dönteni és nyilatkozni arról, kíván-e visszalépni a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe, vagy a továbbiakban is fenntartja magánnyugdíjpénztári tagságát. 

Kérjük, tájékozódjon körültekintően és a lehető legteljesebb információk alapján hozza meg jövőbeni magánnyugdíjpénztári tagságára és nyugdíjára vonatkozó döntését.