Muity Mijo Creative Commons License 2012.05.28 0 0 143

 

Cserbenhagyta a részeg svájci sofőr

 

Egy személyautó és egy motor ütközött össze vasárnap kora este Baján. A kocsi - mint később kiderült - ittas sofőrje a baleset után elhajtott, meg sem próbált segíteni a súlyosan megsérült motorosnak.

 

Segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről az az autós, aki vasárnap kora este okozott balesetet Baján. A 47 éves svájci férfi által vezetett A4-es Audi a Bernhart Sándor utca egyik kereszteződésében nekiütközött egy motorosnak. A kétkerekűn utazó 36 éves bajai férfi a balesetben combnyaktörést szenvedett.
Az ütközés után az autós megállás nélkül továbbhajtott - tudtuk meg Szabó Anitától, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

 

A rendőrök a svájci férfi keresésére indultak: az autóját egy panzió parkolójában találták meg, a férfit pedig egy bajai lakásban fogták el rövid idővel a baleset után. Előállítása során kiderült, hogy ittas állapotban navigálta autóját a motorosnak. A férfinek így nem csak segítségnyújtás elmulasztása, de ittas vezetés miatt is felelnie kell.

____________________

 

Nem tudhatni, hogy az általában objektív tájékoztatásra törekvő BAON most milyen ok miatt nem tett említést még egy nem lényegtelen körülményről.

 

Eszerint a HVG előadásában: A férfi beismerő vallomást tett, ezért nem vették őrizetbe.

 

Felmerülhet, hogy valójában mi igaz?

A BAON is úgy tudja, mint a HVG csak éppen elhallgatta, vagy pedig nem igaz a HVG álítása és a BAON híre a tárgyszerű?

 

Viszont, amennyiben cserbenhagyás esetén valóban szélnek eresztettek egy külföldi állampogárt, akkor ismét levizsgáztunk helyi morálból.

 

Még egy apróság: a BAON írás kommentelői szerintem tévednek, amikor egy "svájcit" köpködnek, ugyan konkrétan nem tudom, ki volt a gázoló, de alapos a gyanúm arra, hogy ez bizony valamelyik fődink lehet eredetileg a javából, csak éppen svájci állampolgársággal a tarsolyában.