ronin s8 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 76

Nézd, én elejétől fogva ittam a Nespresso kávét, és egészen odáig nem volt vele semmi bajom, amíg:

 

1) nem ittam igazi espresso-t,

2) tönkre nem ment a tejhabosítója a garancia lejárta után egy hónappal, és nem akarták megjavítani, hanem mondták, hogy vegyek egy újat. 

 

Itt elegem lett a történetből, mert:

 

3) Qrva drága: 130,-Ft egy kapszula, ami csak 5g kávé, szemben az espresso-hoz szükséges 10g-mal.

4) A kapszulában is tönkre megy a kávé egy idő után (tévedés, hogy nem avasodik).

5) Valójában vékony az íze, nem olyan testes, mint egy igazi espresso-é, és igazi crema sincs rajta, mert a gépeik nem tudnak csak kb. 3 bar nyomást (bár ők állítják a 19 bárt), ami nem elég, csak egy ál-crémához...

 

Vannak előnyei, ez vitathatatlan, de ezek inkább csak a középnémet, keletsvájci konzumkultúra régióiban előnyök (ti. nem kell mosogatni).

Persze az aluminium kapszula kitermelése azé' elég nagy pazarlás!

 

Szumma szummárum, igyá' inkább valódi espresso-t! :-))

 

Abban sajnos igazad van, hogy nagyon kevés helyen tudsz jó kávét inni Magyarországon, de ez egy másik fórum alaptémája:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9014122

 

Előzmény: caffébea (74)