Nézd, én elejétől fogva ittam a Nespresso kávét, és egészen odáig nem volt vele semmi bajom, amíg:
1) nem ittam igazi espresso-t,
2) tönkre nem ment a tejhabosítója a garancia lejárta után egy hónappal, és nem akarták megjavítani, hanem mondták, hogy vegyek egy újat.
Itt elegem lett a történetből, mert:
3) Qrva drága: 130,-Ft egy kapszula, ami csak 5g kávé, szemben az espresso-hoz szükséges 10g-mal.
4) A kapszulában is tönkre megy a kávé egy idő után (tévedés, hogy nem avasodik).
5) Valójában vékony az íze, nem olyan testes, mint egy igazi espresso-é, és igazi crema sincs rajta, mert a gépeik nem tudnak csak kb. 3 bar nyomást (bár ők állítják a 19 bárt), ami nem elég, csak egy ál-crémához...
Vannak előnyei, ez vitathatatlan, de ezek inkább csak a középnémet, keletsvájci konzumkultúra régióiban előnyök (ti. nem kell mosogatni).
Persze az aluminium kapszula kitermelése azé' elég nagy pazarlás!
Szumma szummárum, igyá' inkább valódi espresso-t! :-))
Abban sajnos igazad van, hogy nagyon kevés helyen tudsz jó kávét inni Magyarországon, de ez egy másik fórum alaptémája:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9014122