EQGabo Creative Commons License 2018.04.13 -2 0 12

Kedves Fórumosok!

 

Mint gyakorló természetgyógyász, hadd ajánljam figyelmetekbe - a sok éves tapasztalatom alapján - az alábbi gyógymódot, amely mindez ideig  a leghatásosabbnak bizonyult a terápiáim során:

 

Az Omega 3 és a depresszió: 

Számos tanulmányban szerepel, hogy az Omega 3 étrend-kiegészítés igen hasznos segítség a depresszió esetében is. Ezek kimutatták, hogy a depresszióval küzdők szervezetében igen kevés Omega 3 zsír található, ellenben igen magas az Omega 6 zsírok jelenléte, és hogy az Omega 3 adagolása csökkenti a szimptómákat. Az agy szerotonin és dopamin szintjét egyensúlyba hozza.

 A depresszió, a bipoláris zavar, sőt a skizofrénia kezelésében alkalmazható Omega 3 egyik legelső javasolója Dr. Andrew Stoll, aki a Harvardi Orvosi Egyetem tanára és a McLean Kórház Pszichofarmakológiai Kutatólaboratóriumának igazgatója. Könyvében, The Omega-3 Connection (Az Omega 3 kapcsolat), Dr. Stoll kiemeli az Omega 3 terápiát, amely hozzátartozik a terhesség, szülés utáni depresszió, komolyabb depressziós zavarok, bipoláris zavar, figyelemcsökkenés, skizofrénia, memória és észlelés problémáinak kezeléséhez. 

 

Kellemetlen gyulladások, Omega 3, koleszterin és szívbetegségek

A “rossz” gyulladások gyakran előfordulhatnak a szervezetben anélkül, hogy tudomásunk lenne róla. Ez az ún. „csendes” gyulladás az alapja napjaink legtöbb betegségének. A csendes gyulladás a vérerek gyengítésén keresztül hajlamosít a szívizom-megbetegedésekre. A véredények kijavítása érdekében a máj koleszterint termel, amely az erek „sebtapasza”. Félreértelmezések miatt általában a koleszterint (a reakciót) kezelik, mintsem az annak termelését kiváltó gyulladást (az okot). 

 

 

Milyen Omega olajat érdemes fogyasztania?

1. Nagyon fontos a minőség, olyan Omega3 olajat válasszon, amelyek az összes összetevője vadvizi  termékből származik. (DHA = vadízi hal)

2. Optimális arányban tartalmazza az Omega olajakat, azaz 2:1:1 (Omega 3-6-9) ez az arány a legmegfelelőbb egészsége szempontjából! (Omega3 = DHA/EPA aránya       -10 ml-ben 690 mg/490 mg) 

3. Csak hidegen préselt, "desztillált" olajakból készüljön. (A nehézfémek és egyéb szennyeződésektől mentes)

4. A TOTOX értéke (avasodási index) 10 alatt legyen.

 

Az Omega3 -Omega6 arányának bemérésére van lehetőségem, és amennyiben igény merül fel rá, terápiát is tudok javasolni a fenti tünetek megszüntetésére. 

 

Rádóczi Gabriella

Természetgyógyász

Tel.sz.: 30-823-1041

email: radoczi.gabriella@gmail.com