dstr Creative Commons License 2019.04.15 0 0 5088

Hogy milyen problémákba ütköztem? Főként anyagiakba :o)

Viccet félre téve: túl jó ez az autó ahhoz, hogy fél évre kivonja a használat alól. Az a helyzet, hogy nem szeretnék egyszerre nagy összeget rálocsolni az autóra. Nagy gond nincs vele, használható hétvégi gurulgatásokra. Itt van róla pár kép:

http://indafoto.hu/dstr/jaguar_xj_1996

Amit eddig csináltam:

- életre keltettem a magnót és az órát a középkonzolon,

- megjavítottam a motoros antennát,

- pótoltam a hiányzó emblémát a hűtőrácson, a hátsó szélvédő antennáját és a hiányzó bal belső lámpakarikát,

- jelenleg a klíma felélesztésén dolgozok, vele párhuzamosan a külső hőmérséklet érzékelőt is piszkálgatom (vezeték szakadás az érzékelő és a klímavezérlő egység között)

Amit még idén tervezek:

- A tetőről pereg a lakk, ezt egy helyi mester fogja javítani.

- Vezérműlánc csere feszítőkkel és terelőkkel együtt.

 

Aztán a képeken nem látszik, de a jobb hátulja rövidebb, mint a bal, és a sérülés helyén repedezik a gitt. A mester szerint húzatni is kell a kasznit. Ezt jövőre tervezem javítani. Elől sem állnak tökéletesen a lámpák körüli takaró elemek, ezt állítólag egy-két jól irányzott pofonnal könnyen lehet javítani. Az első lökhárító bal oldali króm borítása is eléggé gyűrött, ezt is cserélnem kell majd.

 

Az alkatrészeket e-bay-ről rendeltem (lámpakeret, embléma), sajnos a borsos szállítási díjjal együtt is olcsóbb, mint a hazai bontók. A vezérlés szettet (vagy az elemeit) valószínűleg a britishparts.co.uk-ről fogom rendelni. Egyébként figyelgetem a jófogást, és a racing bazárt. Azt látom, hogy a használtautón is fel-feltűnik bontani való autó fillérekért, de ezeket valaki egy-két napon belül felvásárolja. Ma reggel is megjelent egy XJ40-es balkormányos lejárt magyar okmányos:

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/jaguar/daimler/jaguar_daimler_4.0_szemelyautomata-14265310

Én rákérdeznék a helyedben.

Előzmény: SkótVitorlás (5087)