Qqberci Creative Commons License 2020.02.15 0 0 topiknyitó

Megkaptuk az Antenna Hungária csomagját a MindigTV új kódolás szerinti vételéhez. A meghirdetettekkel ellentétben nem egy új dekódert, hanem egy set-top boxot, egy HDMI kimenettel rendelkező meglehetősen butácska vevőkészüléket kaptunk. Ez azt is jelenti, hogy a korábban sok kényelmi szolgáltatással rendelkező TV-készülék egy primitív monitor szintjére lett lebutítva. Elveszett az az előny is, ami  miatt az AH-t választottuk, hogy egyetlen távirányítóval kezelhető a TV.

 

A kiszállított vevő érzéketlenebb, mint a TV: azzal az antennával, amivel a TV tökéletesen működik, bekockásodik a kép és szaggat a hang. A set-top box szolgáltatásai szegényesek, az antenna esetleges beállításához sem ad támpontot (a TV kijelezte a jelerősséget és a jelminőséget) A képernyőn megjeleníthető guide nehezen áttekinthető és rosszul olvasható, sokkal primitívebb, mint a TV eredeti guide-ja.

 

Az új távirányító kezelése nehézkes, feliratai nehezen olvashatók, nagyon apró betűsek.

 

Összességében: sikerült egy, még a hirhedett „Tacskó-gazdaságos” szintet is mélyen alulmúló DTT-0109 tipusjelű kínai eszközt forgalomba hozni. Korábban is fontolgattam, hogy a szegényes és egysíkú műsorkínálat miatt szolgáltatót váltok, ezt eddig kényelmi okokból nem léptem meg. Most az AH megkönnyítette a döntést.