tigristomi Creative Commons License 2020.05.28 0 1 13629

Az inak erősítése, nem az inak erősítése, ez egy félre fordítás és egy minőségről szól.

 

Én elfogadom, hogy vannak más utak és más rendszerek, ezen nem is akarok vitatkozni, csak leírom, amit én tudok, amit én láttam.

Hogy őszinte legyek, én nem vagyok tisztában a Nei Gong folyamattal.

 

Kicsit belenéztem tegnap Havasi András könyvébe, abban ír ő is harci Nei Gong gyakorlatokról, egy példát ír, ahol legugol és feláll.

Ahogy olvastam, ő yang stílusú tai chi chuan-t csinál. És azt írja magáról abban a könyvben, hogy harcművészeti szakértő. Ránézésre nem tűnik annak.

 

Nei Gong a kínai szó, a Noi Kong a vietnámi rendszerből jön.

Kicsit nekem a Nei Gong folyamat így ahogy írod, olyannak tűnik, mintha meglenne a folyamat, de nincsenek hozzá gyakorlatok.

Persze ez csak az én kezdő benyomásom, valószínű működik, hiszen nálatok is vannak mesterek a szerint a rendszer szerint.

 

Az inak edzése nálunk fontos, azt mondja a mesterünk, hogy azokon keresztül is folyik az energia. Harművészeti szempontból szintén fontosak az erős inak,

a mesterem többször mutattat már az inait, sokkal nagyobbak és keményebbek (acélos), mint egy átlag embernek. Azt mondja, az ő mestereinek, akik kicsi ázsiaiak, vékony kezük van, de az inaik vastagok és erősek. Másrészről az inak edzése az egészség szempontjából is fontos, ettől marad öreg korában is mozgékony és erős az ember.

 

Előzmény: Semmisem (13627)