tigristomi Creative Commons License 2020.07.29 0 0 13635

Megnéztem, köszönöm, érdekes volt és hasznos is, úgy érzem nőtt kicsit a rálátásom a chi kung rendszerek sok féleségére.

E szerint 3 féleképpen lehet ismereteim szerint csoportosítani a chi kung iskolákat.

- Ahol a yi jin jing elveket alkalmazzák, ha jól láttam, ilyen a shaolin chi kung is?

 Láttam yi jin jing videókat Shaolin mesterektől.

- Ahol főképp vizualizálják az energiákat, de nem dolgoznak a test általános energia csatornáin.

Nem tudom a Mantak Chia és a Zhineng melyikhez tartozik. A Mingtang a másodikhoz? Bár ott is vannak általános testi chi kung gyakorlatok.

- A harmadik az a fajta iskola, ahol az inakat külön erősítik Nei Kong gyakorlatokkal, én ilyen iskolában tanulok.

 

Damo Mitchell számomra nem egy Nei Kong chi kung mester, inkább olyan, mint a jógában Paul Brunton, aki sokfele járt és sok jógit látott.

Damo Mitchell írja is a honlapján, hogy ő most 3 féle Nei Kong irányzatban is tanul de egyiket sem reprezentálja.

 

 A kínaiak vagy nem mondanak el mindent Damonak, mert nem az iskolájuk tanítványa, de gondolom vannak olyan kínai chi kung iskolák, akik tényleg úgy gondolják ezt az egész meridián nyitásokat, mint Damo. Ez a huang a videóban kicsit elbonyolítottnak tűnik.

 A cím ugye az inak klasszikus átalakítása. A videó elmagyarázza, hogy nem is az inakról van szó, szószerint. 

 

Számomra az egyszerűbb és érthetőbb, ha az inakat alakítom át közvetlenül a megfelelő Nei Kong gyakorlatokkal, amit én tanulok és ami Damo szerint nincs mert ő nem ismeri. Mivel én ősi chi kung iskola chi kung mesterétől tanulok, követem azt amit tanulok és aminek már kezdő szinten pár év alatt is érzem a testet átformáló hatását, de érdekes volt egy a chi kung világában ide oda utazót is hallani erről. A baj szerintem Damo tanításával az lehet, hogy neki lehet, hogy a sok különféle évtizedes edzésektől jól áramlik a testében az energia, de ezzel az elbonyolított chi átalakítással és fantom ín átalakítással ezt nem tudom mennyire lehet átadni a tanítványoknak.

 

 

Előzmény: Semmisem (13631)