dzsdzs Creative Commons License 1999.08.16 0 0 16
mccheese,
ezek szerint a Pantel nem az interneten tovabbitja a hangot, hanem sajat belso halozaton IP protokollal? Merthogy az IP telefonia rossz minoseget a nyilvanos internetre jellemzo csomagkesleltetes szokta okozni (kis savszelesseg = nem jonnek meg idoben a csomagok).
Ugy tudom, hogy meg garantalt savszelesseg eseten sem erik el vezetekes telefon minoseget a tomorites miatt (mas kerdes, hogy lehet nem is kell elerni azt a minoseget.

Egyebkent ugy hallottam (olvastam), hogy a HIF azzal a kikotessel adta meg a Pantelnek az engedelyt, hogy fel kell hivnia ugyfelei figyelmet arra, hogy az altaluk nyujtott IPtel szolgaltatas minosege gyengebb a hagyomanyos tel-nel. Tovabba ezt a gyengebb minoseget, az esetleges technologiai elorelepes ellenere is meg kell tartani.

Szerintem a nagy buli mindenkepp a kabeltevek kornyeken van, akik a csillagpontos rendszerben kepesek TV, Internet, telefon szolgaltatasokat nyujtani. Tudja valaki, hogy ezeket hogyan valositja meg egyszerre?
1.
Maradna TV ahogy van, melle egy kulon savban helyet biztositanak az analog telefonnak, majd meg egy kulon savban jon az internet? (elegge pazarlo megoldas)
2.
Raraknak valami csomagkapcsolt adatatviteli protokollt a drotra (IP, ATM) es azon fut majd a telefon es TV is?

dZs