mikkam Creative Commons License 1999.08.24 0 0 4
En Szolnokon voltam katona egy teljes hetig. Abban az egy hetben ugy dontottem, hogy ez nekem nem kell, es barmi penzt megerne, hogy innen kikeruljek. Totalisan ertelmetlennek tartottam, hogy ebben az operett hadseregben egy evet elvesztegessek.
Sok mas emberke viszont kifejezetten szeretett volna katona lenni. Nagyon sok mini-Ramboval talalkoztam ott, akik szerettek ezt csinalni.
Sok szerzodeses bevalotta, hogy azert ment oda mert dolgozott, de penzt nem nagyon kereset kint. Bent a seregben sem keresett sokkal tobbet, viszont dolgoznia nem kell.
Namarmost aki az egy ev alatt nem tudja osszeszedni a penz erre, mert nem dolgozik az bevonul katonanak. Vedd ugy, hogy ebben az evben csak azert dolgozol, hogy ne legyel katona. Ossze lehet szedni azt a penzt. Szerintem ez nem szegeny vagy gazdag kerdes. Ok a gazdagabb konyebben megoldja, de lehet, hogy egy ev kieses a melobol egy szegenyebb embernek megrosszabb.
Az irast most olvastam csak es a szerint evi kb. 60000 fo megmarad, akire nincs szukseg. Ha oket amugyse hivjak be, es az en szamitasommal ez olyan evi 3000.000.000 Ft.

Nem tudom, hogy ez az osszeg szamit e valamit nekik, vagy elenyeszo?