F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.06 0 0 129
(99-9-6; 16:51) Ha észreveszed hogy halott lovon lovagolsz szállj le róla observer hírszolgálat
Személyeskedésekkel folytatja munkáját az Országgyűlés -- a miniszterelnök szóvá tette Kuncze Gábor szabaddemokrata frakcióvezető HIT gyülekezetével kapcsolatos ügyeit, és kifogásolta a családja ügyeire tett kijelentéseket, valamint a Fidesz gazdálkodását illetően felhozott kifogásokat. "Ha észreveszed, hogy hallott lovon lovagolsz, szállj le róla" -- idézett a miniszterelnök egy, elmondása szerint indián dakota közmondást.

(BUDAPEST, ORSZÁGGYŰLÉS) Bár a miniszterelnök bízott a nyári pihenőben, véleménye szerint az Országgyűlés képviselői mégse tudták kipihenni a törvénykezés okozta fáradalmakat és a hibás kritikákkal most sem hagytak fel. Kuncze Gábor felszólalására, a Fidesz barátaira tett kritikára reagálva az SZDSZ frakcióvezetőjének személyes kapcsolataira tett utalást, mondván, olyan személy nem vádaskodhat, aki az MSZMP és a Hit gyülekezet tagságából szerzi barátait.

Az egykori belügyminisztert azért is számon kérte, amiért minisztersége alatt 1600 rendőr hagyta el a pályát és a közbiztonság helyzetén nem javított, amit -- ahogy a miniszterelnök mondta -- koalíciós partnere is kritikával illetett. "Sok dolgunk van még azzal a tárcával, amit hátrahagyott nekünk, igyekszünk a hibákat kijavítani" -- így Orbán Viktor.

A Fidesz-FKgP kormány eddigi tevékenységével kapcsolatban az ellenzéki felszólalások után Orbán is elismerte, vannak még tennivalók. Ennek érdekében felszólalása végén a kormányfő arra kérte képviselőtársait, kezdjenek érdemi együttműködésbe, az ellenzéki képviselőktől pedig külön azt követelte, hogy fogadják el a kormány sikereit, mert azok az egész ország érdekeit szolgálják.