mekklátja Creative Commons License 1999.09.07 0 0 144
Noha ez nem mai "csemege", de miután a Demokrata nincs fenn a hálón, csak most volt érkezésem. Csak remélni tudom, hogy miniszterelnökünk nem fog hajlani a korszakos "szövetség" megkötésére.

Bár... Azt, ugye, nem tudhatjuk, mi hangzott el azon az állítólagos beszélgetésen...

Magyar Demokrata
1999. augusztus 26.

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖKNEK

Én, Zabó Gábor filmproducer, augusztus 20-i személyes megbeszélésünk után írásban szólítom szövetségre Orbán Viktor miniszterelnököt. Arra kössünk szövetséget, hogy a saját ezeréves örökségünkből, szellemi, kulturális és természeti adottságaink kitermelésével a Filmiparra és a Sugárzásra épülő önálló gazdaság kifejlesztésével építsük fel Magyarországot a következő 1000 évre. Ez a kincs itt van, 1000 évre elegendő ez az örökség, ha magunk termeljük ki magunknak, de hamar elfogy, ha más termeli ki a maga számára. Ezt nekünk kell kiaknázni a saját hasznunkra, összefogással, hittel, öntudattal Magyarország javára.

Úgy, ahogy személyes beszélgetés során Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy Magyarország filmnagyhatalom volt a múltban, én, Zabó Gábor producer azt mondom, hogy Magyarország nagyon rövid időn belül filmnagyhatalom lesz, mert a Kárpát-medence földi méretű Amfiteátruma a most következő évezredben a filmiparra és sugárzásra van determinálva. A vetített és sugárzott kép világméretű terjesztésével a Kárpát-medencéből, Magyarország nemcsak a régió, hanem Európa és Amerika között kialakuló egyensúly stabilizáló tényezőjévé válik, és egyszerre nyer jelentős politikai presztízst, és a filmiparra épülő gazdasággal egyszerre lesz Európa vezető Állama.

Ennek a megvalósításához nagyon kemény munka kell, erős szövetség és összetartás, a magyarság hitének és önbizalmának helyreállítása, de ez semmi máson nem múlik, csak rajtunk, mert minden adottságunk és feltételünk megvan hozzá. Ennek megvalósítására szövetkezzünk, mert most van a most, mert ha nem szövetkezünk most, később már nem lesz mire szövetséget kötni.

Erre kell most szövetséget kötnünk, minden Magyarnak, aki Magyarnak érzi magát, hogy együtt, a saját szellemi és geopolitikai örökségünkből, a látvány kiaknázásával a saját erőnkből felépítsük Magyarországot a következő 1000 évre.

Zabó Gábor elnök,
WERCOM Rt.