HJM Creative Commons License 1999.11.29 0 0 263
Kedves Gen!

Először is az _íróember_ nickje közismert.
Másodszor önmaga és mások is felfedték már az azonosságot, ezért felesleges az álszenteskedés amint már írtam korábban is.

Továbbá - hogy ne kelljen sokat kutakodnod - tájékozttalak, hogy a "Vita a szent koronáról" topicban maga az _íróember_ hívta fel mindenki figyelmét a témához kapcsolódó és a Magyar Nemzet-ben megjelenő írására, megadva a megjelenés napját is.

A megjelölt napon a cikk a megjelölt napilapban megjelent és én linket adtam hozzá és bizony összekapcsoltam a szerzőt és nicket, mivel az _íróember_ önmaga leplezte le az összefüggést nick és az IRL személy között.

A MEH X.500-as címkeresőjére akár én is én is adhattam volna linket, de pontosan etikai okokból nem tettem! pedig elég régóta tudom(sejtem), hogy ki az illető.

A szerzői jogi kérdésekbe pedig mélyebben nem mennék bele, nem vagyok jogész, de egészséges jogérzékem szerint (na kapok én ezért minggyá a jogészektől! ;-) ) ha valaki "kiplakátolja" írását a netre, akkor egyet tehet.

Leveszi onnan, vagy leveteti.

Ergo előbb tán a meg nem nevezhető hetilapnál és önmagánál kellett volna az _íróember_ -nek "intézkednie", hogy a "kiplakátolt" írásait le kéne venni.

A net nem csak az _íróemberé_ hanem mindenkié, ezt csak tán tudja Ő is.

Az pedig, hogy az Index tulajdonosa szabályokta állaítanak meg az teljesen természetes.
De nekik is illik ezt a partnerekkel előre közölni és nem utólag hivatkozni a ki nem hirdetetett "játékszabályokra".

nagyon kiváncsi leszek, hogy ha én kérek egy törlést szerzői jogaimra való hivatkozással, teljesítik-e?
Mert ugye ha az _íróembert_ megilletik ezen jogok itt az Index-en, akkor engem is megilletnek.
Legalábbis én így gondolom.

Üdv:
HJM

Előzmény: Gen (261)