Gen Creative Commons License 1999.11.29 0 0 275
T. HJM!

Had' ismertessem az eseményeket az én szemszögemből. Természetesen mindez teljesen szubjektív, de lehet, hogy segít abban, hogy ne süketek párbeszédévé váljon a dolog.

Létezik egy bejegyzés a közlemények rovatban:
1999-11-14 12:03:49

A "kicsoda rezső" topikot személyeskedés miatt töröltem, egyben felhívom az asztaltársak figyelmét arra, hogy a vitapartner személyes lejáratása céljából nyitott topikokat a jövőben is, külön figyelmeztetés nélkül törölni fogjuk.

Tekintsünk el attól, hogy ez is egy rezsőről szóló topic volt és tekintsünk el attól is, hogy ez is rezső személyiségével,"lelkivilágával" akart foglalkozni.

Úgy látszik sokakat érdekel rezső lelkivilága.

Abban igazad van, hogy mint szabály még nincs benne a Modus Moderandiban, de gondolom az új szabályok bekerülésének elég nagy lehet az átfutási ideje ;-). Az azonban vitathatatlan, hogy a megfogalmazás elég egyértelmű és nem rezső miatt született.

A fórumban akár rezső által, akár mások által már teljesen egyértelművé vált a képlet, hogy rezső=XY. Ezt most magad is elismerted. Lehet, hogy az egy hete netezők nem tudják, de mindenki más igen.

Ezek után nyitsz egy topicot XY lelkivilágának elemzésére.

Kérdem én mi a különbség aközött, hogy nyitsz egy topicot Wendriner Szvetozárnak nagy fülei vannak címmel, miközben a fórumban több helyen fellelhető az információ (nem is nagyon kell keresni), miszerint Wendriner Szvetozár azonos a rekettyés nevű felhasználóval, illetve nyitsz egy topicot rekettyésnek nagy fülei vannak címmel?
Esetünkben teljesen mindegy, hogy te, vagy valaki más (esetleg az érintett) közölte az infót, az idézett szabály szerint törölniük kellett. Nem az idézet joszerűsége miatt.

medwe kérte, hogy legyenek a moderátorok következetesek. IMHO most pontosan azt tették. Ha nyílna egy topic medvéről, rólad, bármelyik másik nickről elemzési célzattal, biztos, hogy törölnék. Ha a polgári nevetekkel nyílna a topic és a moderátorok ismernék ezeket az infókat szintén törölnének.

Egyforma mérce. Az idézett szabály IMHO pontosan az egyforma mérce miatt született. lehet, hogy nem jártok a többi fórumba, de a szabályok megalkotásánál bizony azokra is figyelemmel kell lenniük a moderátoroknak. Az elterjedő személyeskedés megakadályozásának ez volt az egyik lehetséges módja. Ha már a topicok tele vannak a "te vagy a hülyébb" stílusú üzenettekkel,legalább topic ne nyíljon kimondottan ezzel a célzattal.

Előzmény: HJM (263)