Graver Creative Commons License 2022.01.20 0 1 16795

Persze, ráférne az egészségügyi ellátórendszerre egy rendes reform - mégiscsak nonszensz, hogy ugyanazt kapja a minimum befizető, mint az, akinek a fizetése x százalékát levonják, mert nem tudja eltitkolni a jövedelmét, és esetleg a nem fizető vagy minimumos még meg is előzi a várólistán - de nem így gondoltam volna.

Más lenne letisztázva, hogy mondjuk mindenki fizet egy alapot, amiért sürgősségi, meg konkrétan meghatározott alapellátás jár, aki meg többet akar, az fizet többet, vagy köt biztosítást, esetleg a munkáltatója fizet neki (már most is vannak ilyenek). 

Ez így nem kóser, hogy vonják a lóvét, de ezért alig kap valamit az ember - mélyen a zsebébe kell nyúlni, ha akar valami tisztességes ellátást. S ebben szerintem nem csak az állam a ludas. Sajnos a gyógyítás már nem hivatás, hanem pusztán pénzkereseti lehetőség lett. Pl. a pár éve még a körzetünkben dolgozó fogorvos (mellette maszek rendelése is volt), pár éve úgy döntött, hogy csak a maszek praxisában dolgozik már, lasszóval kellett fogni valakit, aki hajlandó néhány órában TB-re is ellátni a pácienseket.

Vagy volt, hogy a fiam akart időpontot gyógytornászhoz, nem adtak, mondván, hogy covidosokkal vannak elfoglalva. Maszek alapon meg mindjárt volt ugyanahhoz. Tehát TB-re nem foglalkozik veled, csak maszekban. 

Igen, volt szó róla, hogy vagy magánpraxisban dolgozik valaki, vagy az állami rendszerben, de ezen lazítottak, ha valaki kér engedélyt magánpraxisra, megkapja, meg is van mindnek. 

Én nem várom, hogy valaki ingyen, vagy kevés pénzért dolgozzon, de ez ugyanolyan most már, mint a tanároknál sok esetben: a munkaidejében a suliban nem tanít rendesen, menjen hozzá a gyerek magánórákra, majd akkor megtanítja, amit a suliban kellett volna... 

 

 

Előzmény: gerinc-S (16794)