chris7 Creative Commons License 2000.01.17 0 0 169
Sziasztok!

Hát azt hiszem kevés ember várta olyan nagyon ezt a filmet, mint én. Természetesen én már az elejétől tudtam, hogy kitalált sztori az egész, elég belekukkantani az IMDB adataiba és máris látható a szereplő színészek elő- és utóélete. Ettől függetlenül nagyon tetszett a sokat sejtető trailer és maga a körítéstörténet is, ami talán többe került a filmnél. Szóval az ősz óta (a német tévéadókon már akkor reklámozták) nagyon vártam mikor mutatják be. Ez év végén megtörtént és el is mentünk (a feleségemmel együtt) a Corvinba (legyen jó mozi) megnézni.
Ezután történt aminek jönnie kellett: Hatalmas csalódás ! A film semmi másról nem szólt, mint ahogy egymással veszekedett az a három idegbeteg szereplő, miközben egyre idegesebben minden egyes veszekedésüket filmre vették. Hihetetlen módon mindent filmeztek, már szinte az abszurditásig menően (mert aki sikoltozva menekül valami elől egy erdőben, annak szerintem nem a filmezés jut eszébe elsőnek). Az erdőből jövő hangokból alig hallatszott valami, látni semmit sem lehetett. Azért én türelmesen vártam, hátha lesz valami érdekes a végére és lett is! Két dolog:

1. Az állandó veszekéstől és kiabálástól ideges lettem, de nem abban az értelemben, amikor egy jó horror film közben ideges az ember. Egyszerűen idegesített a szereplők állandó civakodása.

2. Megláttam a film egyetlen szörnyű jelenetét, ami valóban szörnyű volt és horrorfilmekben alig látható: A csaj orráról belelógott a könnyes takony a videókamerába, amikor a film vége felé éjszaka egyedül beszélt a kamerába. Na ez tényleg borzasztó volt, meg kell hagyni.

A film vége volt a legidegesítőbb, mindkét "megmaradt" szereplő kamerával a kezében rohangált és kiabált ill. sikoltozott össze-vissza, mire végre lecsapták őket. Én a gyilkos helyében először a kamerákat vertem volna ki a kezükből és a képükbe ordítottam volna (mert különben nem jönnek rá), hogy fussanak kamera nélkül, mert úgy talán egy "kicsit" egyszerűbb mozogni ha nem akarjuk filmre venni a történteket, nem igaz ? Persze akkor nem lett volna film ha ezt teszik, úgyhogy inkább maradjunk ennél:
Ennek a filmnek volt eddig a világon a legjobb marketing előkészítése. Személy szerint én utálom a marketingeseket, de ezeknek gratulálok! Megvalósították minden alkimista álmát: szarból aranyat csináltak (legalábbis ami a film nekik jelentő értékét illeti).